Для чого майже всі стіни в багатьох офісах — прозорі? Чому так мало приватності?
Переглянув свіжу рубрику ДОУ-ревізора, а і недавно сходив на пару співбесід в офіси доволі великих компаній — і вразила мене там одна річ: переговорні кімнати, кухня, деякі групи робочих місць були розділені абсолютно прозорими стінами. Ждучи в переговорній кімнаті інтерв’юера, я міг через стіну спокійно палити, що відбувається на моніторах працівниці, яка сиділа спиною прямо до прозорої стіни. Потім, йдучи в іншу кімнату можна було спостерігати, скільки людей, і що їдять на кухні. Групи робочих місць деяких теж відділені хіба диванами на рівень поясу, в деяких монітори повернуті до «безстінного» коридору.
Питання: для чого все аж так прозоро?
— Щоб бачити, що кімната зайнята — то чому б не зробити хоча б матове скло, щоб було видно по силуетах, якщо це так важливо?Або якесь інше позначення «занятості» придумати?
— Щоб бачити, що люди не шаряться, а дійсно працюють — настільки не довіряють своїм співробітникам?По результатам роботи в переважній більшості же ж все одно видно буде, хто як робить
— Щоб справити враження на когось — типу, чувак заходить в офіс і все як на лодоні — ось працюють, а ось мітинг, а ось ведуть важливі переговори — це якісь понти дешеві як на мене. Чи це типу має стимулювати працювати — коли ти бачиш як всі навколо працюють?
Ну і прозора кухня — це взагалі якось дико, нормально поїсти досить складно, якщо на тебе хай випадково, мимоволі та все ж кидають погляди люди з коридору чи з інших кімнат, чи ходять туди сюди навпроти твого столу, хай і за стіною, але ж прозорою. Та і переговорюватись на виду у всіх, чи працювати, знаючи що фактично в тебе за спиною стоїть група людей теж може бути напряжно.
Фактично, єдине приватне місце на всі ці великі сучасні інноваційні офіси — це туалети(дивуюсь як це його ще не зробили прозорим)
Тож для цього це все, поясніть, хто в темі. І чому так багато компаній практикують ці відкриті простори?Є якісь можливо переваги для працівника в цьому(бо сам так ніколи не працював — всі наші переговорки, кухня і кімнати з гіпсокартонними стінами і суцільними ДСПшними дверима)
Дякую.
Найкращі коментарі пропустити