Як зробити на Django лічильник відстані між містами України і Європи?
Знайомі попросили зробити маленький сайтик, де крім іншого буде онлайн калькулятор відстані між містами України та Європи. Тобто буде два поля вводу — початок шляху і кінець. Підрахунок можна напевно реалізувати чимось на кшталт Geopy. Але як мені реалізувати випадающий список? Наприклад користувач починає вводити перші букви населеного пункту — а далі його в випадаючому списку сайт пропонує щось вибрати. Тобто питання в самому списку — де мені взяти базу зі всіма населеними пунктами які мені потрібно і як мені потім назву міста перевести в географічні координату? Може хтось стикався з таки таском,будь — ласка, підкажіть! Я починаючий джанго розробник і мені бракує такого досвіду :)
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівписав колись демку, дуже давно (зараз правда квоти сильно зменшили)
github.com/Vitaliy-Yarovuy/Liniuka -
Вдалось отримати координати певного населеного пункту в консоль js. Ось код
gist.github.com/...1152970b7780bbd24283c7cef
Але там без google api key. Воно так ніби працює — координати рахує хоч і кидає в консоль що того ключа нема. Але питання наступне — чи воно надалі без проблем отак буде працювати чи в один прекрасний день перестане працювати через відсутність цього ключа? І як тут далі можна підключити google distance і порахувати відстань між двома точками?
Расстояние нужно по прямой между двумя координатами или реального авто-маршрута по дорогам?
Если по прямой, то есть формула, по дорогам — использовать distance api.
По поводу платности использования api -
developers.google.com/...service/usage-and-billing
Смотрю недавно гайки поприкручивали, раньше в районе 20k запросов в сутки было бесплатно.
Але чи буде воно так далі працювати як в мене без ключа?
Google maps api. Або якесь опенсорсне апі мап. На хабрі за останній місяць чи два була стаття з оглядом таких апі.
Платне
Для невеликих об’ємів — ні.
Ви мабуть слово «опенсорс» не побачили))) Платне лише Гугл і те з 30к запитів. Є ціла купа альтернатив безкоштовних.
Вікіпедія має API з назвами різних міст по країнах з координатами. Відстань рахуєш по сферичній теоремі косинусів.
Очень давно делал подобное с помощью
developers.google.com/places/web-service
developers.google.com/...ion/distance-matrix/intro
+
Google maps api
Можно юзать Google Places SDK
Пример github.com/...razy/python-google-places