#magicevent: IT Weekend 2018 — як було, все по правді
У Києві та й в Україні в цілому з’являється все більше і більше ІТ конференцій. Вдало організувати таку подію на високому рівні — це уже не виняток, а постулат і обов’язок.
Знаю це бо займаюсь організацією ІТ івентів уже більше 5 років. За цей час вдалось організувати приблизно 40 великих і малих подій (можливо і більше, всі не порахуєш, якщо чесно). Тому тут я чітко прослідковую рівень організації тоді і зараз.
Стартував новий осінній сезон і я вирішила не просто ходити на конфи, а ще й писати короткий огляд про те як все пройшло.
В суботу побувала на конференції IT Weekend Ukraine 2018.
Дивіться коротке атмосферне відео, а далі читайте огляд і шукайте корисні посилання.
[ Тематика та програма конференції ]
Анонсовані були такі теми: Artificial Intelligence, Big Data та Data Science, Cloud-технології, Security та Blockchain.
Штучний інтелект використовується як додаток до уже існуючих процесів. Тобто лише після того як ви проаналізували дані, використали Machine Learning, тільки тоді можна підключати Artificial Intelligence.
Мене зацікавило чому саме цю тематику обрали організатори і наскільки AI використовується зараз в Україні.
Вдалося зловити Дмитра Лавріненка (Solutions architect at SoftServe) і задати ці питання. Читайте його думки далі у цитаті:
«В Україні AI не потрібно буде найближчі років 20, тому що технологічно ми далеко позаду. Для того, щоб застосувати Machine Learning треба уже мати платформу, що збирає та аналізує дані. Звичайно, що не скажеш про продуктові компанії, які впроваджують smart home solutions. Якраз вони можуть уже це використовувати. Наприклад, українська компанія Ajax, що займається home security.
Такі конференції потрібні, щоб дізнатись, що треба вчити та де приміняти. Майже всі західні замовники уже працюють з цими технологіями, тому розробники мають це все теж знати.
І, звичайно, конференція показує чим займається найбільша в Україні ІТ компанія. (посміхається)»
Відгуки про доповіді:
На жаль, відео доповідей не буде у вільному доступі, але організатори обіцяли презентації. Тому оновлюйте на програму на сайті.
Також на фейсбуці була пряма трансляція від радіо Radio SKOVORODA, думаю ще декілька днів відео буде в доступі. Ось посилання.
Більшість учасників, з якими я спілкувалась про програму, відмітили корисну та цікаву доповідь «Machine Learning Design, Demystified...» від Serge Haziev (SVP, Advanced Technologies Group) та Iurii Milovanov (Data Science Practice Leader, SoftServe).
Я погуглила і знайшла для вас безкоштовне, відкрите відео їх майстер класу. Ось лінк, де можна переглянути.
Також поспілкувалась з Миколою Алименковим (Java Tech Lead и Delivery Manager, незалежний консультант, засновник XP Injection.). Йому були цікаві далеко не всі доповіді, але сподобалась секція «404: Errors, failures and other #IT». Цитую:
«Отличная была секция про факапы. Прямо шикарно! Один из докладчиков в выводах сказал, что гораздо дешевле обратиться к специалистам за консультацией перед началом работ, чем потом терять кучу денег из-за неэффективных или неверных решений. So true!»
Якщо ви теж були на конфі, то діліться у коментарях, які доповіді вам сподобались.
[ Організація та атмосфера ]
Оо це по моїй частині :) Хоча насправді мені немає, що критикувати. Пам’ятаєте як говорив Джої: «What`s not to like? Custard? Good! Jam? Good! Meat? Goooood!»
Одразу видно масштаб і бюджет всього. Окремий кейтерінг, технічні підрядники: все чітко і красиво.
Над організацією трудились 30 людей з компанії SoftServe, які підключались до певних питань на різних етапах. Згадую часи, коли ми двоє організовували конференції на
Зранку було десь 600 учасників, але організатори очікували на ще одну хвилю реєстрацій після обіду і в загальному було ~ 800 людей.
Атмосфера кайфова, бо її творять самі учасники. :)
Особисто для мене і, думаю, для багатьох конференції — це дуже крутий нетворкінг, зустрічі друзів, колег та людей з якими ти давно мріяв познайомитись.
Раджу всім не соромитись, бо інколи за приватною розмовою можна дізнатись більше, ніж слухаючи доповідь.
Фішки
- Портативні зарядки, які під підпис можна було носити з собою.
- Масаж (хоча я завжди соромлюсь туди іти і боюсь зіпсувати одяг :))
- Куточок віртуальної реальності
- 25 % з вартості квитка організатори віддають у Благодійний Фонд «Відкриті очі» — це дуже круто.
Висновки:
Це не та конференція, звідки ви вийдете із списаним конспектом. IT Weekend 2018 — це конференція, що розповідає про тренди у технологіях, що варто вчити і знати. Це конференція, яка збирає крутих розробників разом і дає можливість поспілкуватись на хвилюючі теми.
Знаю, що всі люблять «скандалы, интриги, расследования» та такого реально не було. Нічого не вирубилось і аврал не стався — це дуже радує. Якось у нас на конференції спрацювала пожежна сигналізація і довелося всім всім вийти на вулицю — було «весело». Добре, що то був лише спалах на кухні.
Я пропустила велику частину конференції, а саме Ukrainian IT Awards 2018. Тому хто був пишіть в коментарях, а також пишіть ваші думки з приводу конференції в загальному.
Як вам такий формат огляду? Чекаю на відгуки та конструктивну критику.
Якщо ви знайшли помилку у тексті, повідомте, будь ласка.
Facebook
e-mail [email protected]
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів