Оплата у валюті від української компанії

Добрий вечір.

З огляду на майбутню лібералізацію валютного контролю (news.finance.ua/...​tu-shho-vin-zminyt-odrazu) чи чув хтось аби локальна компанія планувала оплачувати роботу переказуючи гроші з за-кордону у валюті відразу на рахунки ФОП-ів?

Які плюси та мінуси?

P.S.: Сам веду свій ФОП.

Дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як ви пишите ’’ бухи’’ тут є)) якщо виникають питання можете звертатись)) проконсультую. скайп olma20111.

Плюси — можеш відкладати гроші в безготівкових баксах на рахунку юрособи в т. ч. й депозитному. Особливо це приємно, коли починаються гойдалки з курсом (а вони у нас стабільно кожні кілька років). Мінусів не помітив.

Ще й дозволили інвестиції за кордон. Хоча хто зна як воно буде з погляду податкової виглядати таке.

Нафига тебе этот гемор? Договаривайся об оплате в гривне + компенсация разницы в курсе + компенсация процента за снятие наличных. И все. Многие компании так делают. Зато потом у тебя никаких заморочек с подсчетом и оплатой налогов, которые в любом случае будут в гривне.

у тебя никаких заморочек с подсчетом и оплатой налогов

о да, заморочки суму которая тебе пришла умножить на 2 и посчитать 5% в калькуляторе

Дуже надіюсь що Ви не робите так насправді, бо в такому разі Вам не уникнути питань від податкової.

яких питань? вже обмусолювалось сто разів тут кругом, що не треба рахувати міжкурсову різницю. Отримали станом на 10 число 1000 доларів по курсу 28. Вам одразу розміняло 500 по 28 і зачислило на гривневий рахунок. Відповідно все одно коли ви поміняєте свої другі 500, по 27 чи по 30. Податок треба заплатити з 28000. Ну скільки вже можна....

Ні, я не про те. Ви написали так, ніби без різниці який поточний курс, просто множимо суму по який продали на міжбанку на два і все в ажурі.

Думаю дискусію про курсову різницю можна вважати завершеною — не враховуємо.

нет, оплата идёт по курсу НБУ на дату поступления

Мені — не треба. Ось я і спитався в комюніті — як воно їм.

P.S.: Як Лондон?

Мені — не треба.

Правильний підхід. Повір мені, як людині, яка закривала нещодавно ФОП. І проблем не виникло саме тому, що я свого часу конролював сплату податків особисто, не звязувався з замороченими схемами, як от зп валютою і не скидав сліпо все оподаткування на галерних бухів, як роблять багато наших інфантильних колег.

P.S.: Як Лондон?

тепло, сонячно)

Все такие компании имею бухов, которые все твое ведут. Могу даже налоги за тебя платить — как договоришься с ними (то есть будут присылать на 5% больше оклада). «Отсутствие контрагента» вообще не проблема.

Бухи то може й є, але у випадку чого — відповідати будуть не вони. Тобто контроль і геморой залишаються.

Взагалі ніяких проблем. Тільки треба відправити договір в банк.

Особисто я хочу вести свій ФОП сам. Це не складно, особливо якщо мати справу тільки з гривнею.

Курсовую разницу учитывать не надо.

Внутри страны ФОПу платить в валюте нельзя, согласно какому-то закону. Внутренние платежи только в гривне.
Есть локальные компании, которые работают с ФОПами и платят им наличкой ежемесячно в конвертах доллары.
Есть локальные компании, которые перечисляют ФОПам на ФОПовский счет валюту ежемесячно, но не со своего украинского (см. первое предложение), а с зарубежного родительского, но это обычно девелоперские представительства зарубежных компаний.

Про плюсы и минусы не понял вопрос :) Плюсы чего — получения валюты? Судя по вопросу у вас вторая группа ФОП, или третья, но вы еще ни разу не получали валюту и не платили 5% налогов с нее.

У мене третя група, і я вже маю досвід з оплатою роботи валютою із-за кордону.

В плюси думаю можна записати те, що 50% валюти ти зможеш продати коли сам цього захочеш.
В мінуси б я записав — більше мороки з бухгалтерією.

В мінуси б я записав — більше мороки з бухгалтерією.

а яка там морока? якщо вам нададуть договір і до кожної зп буде інвойс- заванажити це в приват 24?

Ну плюс глянути чи не виникнула курсова різниця. Морока. З гривнею все набагато простіше. З боку ФОП-а звісно.

У ФОП не виникає курсової різниці. 100 разів вже обмусолювали тут на форумі.

Щоб продавати свої послуги.

Підписатись на коментарі