Система управління підприємством

Привіт всім! Хочу показати вам свої напрацювання та дізнатись думку про це!

Не так давно почав розробляти систему управління складом(далі WMS) для одного інтернет магазину. Поступово дописуючи функціонал системі WMS перетворив її в систему управління персоналом, логістикою, фінансами і т.д. За 10 місяців використання системою було опрацьовано 8 000+ замовлень та створено більше 11 тисяч електронних звітів. З переваг цієї системи являється те що вона зроблена у вигляді сайту і не привязана до компютера, не потрібно нічо оновлювати і налаштовувати для кожного девайса окремо.

Основні можливості:

1) 4 види замовлень: Доставка по місту, Відправка по пошті, Самовивіз і Продано на магазині

2) Постійні клієнти

3) Купони

4) Виробники

5) Склади

6) Планувальник відпусток

7) Контроль закупок продукції

8) Таск-менеджер для персоналу

9) Інвентаризація

10) Графік роботи, який включає в себе нарахування заробітньої плати, виписки бонусів, штрафів та бонусів за перепрацювання

11) Менеджери з різним ступенем доступу

12) Електронні звіти

13) Інтеграція з Новою Поштою

14) Смс розсилки і ще не мало різних дрібниць

Демо можна глянути тут baza.skyfire.kiev.ua

Логін demo, пароль demo123

Хотів би дізнатись у вас чи є в цього продукту майбутнє, чи доцільно продовжувати розробку та удосконалення системи, чи буде попит на такого роду WMS? P.S на дизайн не було часу та й дизайнер я не дуже сильний.

Демо версія не являється повноцінним продуктом і там можливі критичні баги. Іншими словами це просто приклад того який може бути функціонал.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Странно, что никто еще не упомянул odoo.

Вообще, самое важное — дальше дорабатывать данную софтину и продвигать. Со временем, возможно, можно будет сделать данный сервис «модульным», предлагая разные «модули» в разные отрасли.

саме це що ви описали і є в планах. модульне розширення просто необхідне, так як кожен бізнес є унікальний. В кожного свої потреби.

Судя по комментариям, это далеко не система (не все то, что называют системой, ею по факту является), и далеко не предприемством (любым предприятием?.. сомнительно). Сделано под бизнес одного заказчика и по его требованиям. Просто набор инструментов автоматизации рутины и решения локальных проблем клиента.

Респект за вложенный труд и прочая. Возможность обеспечить онлайн доступ — это не рокет сайнс, нет смысла ставить ее во главу угла (в качестве ключевого преимущества). В современных условиях, ориентация на мобильный доступ — это более чем естественно. То что это не везде реализовано... ну подобный софт, управленческий софт — у него свой особый жизненый цикл и формат потребления. Я называю такое — тормознутостью ))

Запрос на праивльную автоматизацию бизнес процессов — есть. Со мной не так давно общались на тему разработки софта для управления отелями... не знаю, как все будет и получится ли что, но по самой теме я всяких мысле думал прилично. Ориентировочный минимум для разработки решения в формате saas, ну где то от $2.000.000 и 20 месяцов до коммерческой эксплуатации. Это при условии, что есть желание сделать хорошо, качествено и с претензией на последующий успех.

PS Ну там, голову держать выше и продолжать лупать цю скелю ))

Дмитрий, возможно, нам следует пообщаться. Мы делаем SaaS для управления отелями. Уже пять месяцев в продакшине, есть платные клиенты. Напишите, пожалуйста, мне в t.me/easyms

в демку не пущает ну да Б-г с ним. По чем планируете продавать сие добро. Моя например наколенная поделка zippy.com.ua/zstore бесплатна и с открытым кодом. Иначе конкурировать нереально

хтось змінив пароль напевно тестуючи )) на рахунок продажів я роздумую но на рахунок ціни жодних думок ще небуло.

И не думайте. Покупать никто не станет, тем боле что одноце не так и дорого. Заработать можете только на внедрении. А для этого прога должна быть более универсальной а архитектура легко расширяемой чтобы это было именно внедрение а не написание почти с нуля.

Тут больше встречный вопрос. В большинстве продуктов сочетание затрат на техническую часть и на маркетинг (продвижение, аналитику и т.д.) распределяется примерно в соотношении 20/80. Спрос на ваш продукт конечно есть. У вас масса конкурентов. А вы готовы теперь вложиться в маркетинг усилиями в 4 раза превосходящими то, что вы уже вложили в техническую часть?

цікаві дані. у мене немає досвіду з просування чи продажі товару. я в цьому ділі нуб. і тому створив тему для того щоб послухати тих хто вже має в цьому ділі досвід. я готовий вислухати будь які поради, аналітику чи критику.

Позитивно, что у вас уже работающий продукт на реайльном юс-кейсе. Я бы вам посоветовал партнериться с тем, кто бы смог вам обеспечить маркетинговую часть. С опытом корпоративных продаж. Но до того вам стоит оценить объем рынка, проанализировать конкурентов. В совке быстрого взлета не будет точно.

хм... думаю що за такого роду стартапи мало хто захоче братись якщо взагалі захоче хтось. тут я думаю що треба надіятись більше на власні сили. чи я помиляюсь?

Я бы приценился и просто попробовал продать хотя бы еще один раз. Если дело пойдет — можно будет думать далее. То что подошло одному клиенту может потребовать доработок для другого. В процессе переговоров — поймете многое для себя.

-

Поступово дописуючи функціонал системі WMS перетворив її в систему управління персоналом, логістикою, фінансами і т.д.

з початку так і було но функціонал розрісся і як тепер назвати цю систему я поняття немаю )

Система управління підприємством

якщо вам так зручніше то нехай так буде

Чем Ваша система лучше вот этой? solutions.1c.ru/catalog/wms4/features

Я знизу описав вже в коментарях.

Не увидел ни одного преимущества. Вы запилили программу под какой-то конкретный магазин. Подобного рода системы не делаются одним человеком.

Вы запилили программу под какой-то конкретный магазин.

так все вірно, вона була запилена під конкретну компанію.

Подобного рода системы не делаются одним человеком.

я зробив її сам від початку і докінця. На рахунок подальшої підтримки звичайно мене одного не вистачить.

Не увидел ни одного преимущества

пояснюю, це не конкурент і не аналог 1С. Вони навіть не похожі впринципі. 1С це програма яка привязана до одного компютера і не являється МОБІЛЬНОЮ. Сама концепція в них різна, хоч деякі задачі виконуються подібним образом

1С це програма яка привязана до одного компютера

Вас обманули. Уже далеко не первый год у 1с есть мобильный клиент и вэб клиент. Давным давно кладовщики бегают по складу с планшетами. А доступ к 1с серверу можно получить с любой точки мира. В одной базе можно вести учета в разрезе хоть милиона магазинов.И да, кастомизировать под клиента дешевле чем пилить ваш «новый мегакрутой» продукт. + в 1с WMS с коробки просто вагон и маленькая тележка функционала. Думаю именно по этим причинам никто и не разрабатывает подобных вещей не на базе 1с. Ровно как и бухгалтерский учет, ибо никто не купит, поскольку есть дешевый 1с. Да, в нем далеко не все гладко, зато дешево, не нужно ничего изобретать, почти все есть с коробки, дешевая кастомизация, сравнительно простая интеграция торгового оборудования(если брать склад сколько Вам понадобиться времени, чтоб прикрутить сканеры штрихкодов к Вашему сайту? а там все уже с коробки).

это далеко не у всех конфигураций не говоря уже о кривизне оных клиентов и трудоемкости дорабоктки

И да, кастомизировать под клиента дешевле чем пилить ваш «новый мегакрутой» продукт.

хочу сказати з чого почалась розробка. я не от фанаря почав писати систему з метою подальшого продажу.

цю систему у мене як програміста замовили, тому що 1С НЕПІДХОДИВ.

показавши цю демоверсію ще одному невеликому підприємцю він заявив що теж хоче таку. чи користувався він 1С раніше чи подібними я поняття немаю.

тому я і створив тему для того щоб дізнатись більше і почути думки інших.

можу провести аналогію з CMS системами. WordPress займає 42,80% ринку,тоді як DLE — 2,33%, Amiro.CMS — 0,20% всього. WordPress так взагалі безкоштовний, А DLE і Amiro.CMS платні. І розробники цих CMS не перестають їх підтримувати тому що бач є WordPress він безкоштовний і море модулів і море шаблонів до нього є та ще й великий відсоток безкоштовних. Но в кінці кінців хтось жеж використовує і інші CMS.

Від вас жодної адекватної критики чи поради я так і не почув. Єдине тільки що є 1С і нічо нам кращого не треба. Хоча вище я написав що

Сама концепція в них різна

По такому принципу ніхто не буде купляти андроїд бо є айфон, ніхто не буде купляти мерседеса бо є бмв, ніхто не буде використовувати PHP бо є кращий JAVA.
Но в реальності все троха не так

Сорян, поломал вот
Fatal error: Call to undefined function route() in /home/user2327/domains/skyfire.kiev.ua/public_html/baza/web/template/users/view.tpl on line 29

Це сира версія після рефакторингу кода, я залив її ще тиждень назад. Зараз цієї проблеми немає.

1)Fatal error: Call to undefined function Web\Controller\route() in /home/user2327/domains/skyfire.kiev.ua/public_html/baza/web/Controller/UserController.php on line 38
2)Fatal error: Call to undefined function Web\Model\route() in /home/user2327/domains/skyfire.kiev.ua/public_html/baza/web/Model/Schedule.php on line 88
3) В чому прикол joxi.ru/DrlBERltvOO4E2, якщо я можу за прямим посиланням перйти на цю сторінку і все відобразиться?
4) joxi.ru/1A5GRv1Inyyn7m після введення некоректної суми, я навіть після зміни її на коректну не можу знову відправити, не оновивши сторінку
5)Fatal error: Uncaught [42000] — SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064
Далі ліньки ритися.
Мені здається, що навіть демо версію варто тримати в робочому стані.

після рефакторингу коду відразу залив файли на тестовий сервер і там вже тестував для того щоб виявити помилки, помилки виправив на локальному і залив файли на робочий, це навіть не демо версія а швидше пісочниця, в робочій версії цих всіх помилок звичайно ж немає.

Немного не понимаю, а зачем? Есть же готовые?
Кстати тот же бесплатный OpenCart можно использовать именно в этих целях + интернет-магазин
Или я не понимаю задумку?
«ТОРГСОФТ»?

«ТОРГСОФТ»

1) це програма для компютера, задумка ж цієї системи була в мобільності, тобто бувають ситуації коли курєр який доставляє товари попросту забув чек чи маршрутний лист на складі, для того щоб не передзвонювати на магазин він просто заходить в базу з планшета чи смартфона і відкриває потрібне йому замовлення!

Кстати тот же бесплатный OpenCart можно использовать именно в этих целях + интернет-магазин

2) ОпенКарт умовно безплатний, модулі до нього коштують нормальних грошей, а з коробочки функціонал направлений в основному на продажі. Це ще можна терпіти коли в компанії всього один інтернет магазин. В компанії для якої я розробляв цю систему цілих 6 сайтів на різних платформах(Джумлашоп, опенкарт, Пром.уа).

OpenCart можно использовать именно в этих целях

3) В ОпенКарті впринципі немає і не має бути таких модулів як Таск менеджер, Графіки роботи, Електронні звіти, Планувальник відпусток і т.д

Хорошо, начинаю понимать.
Как на счет интеграции с сторонним аппаратным обеспечением?
Допустим, мне, как владельцу склада было бы интересно сделать процесс получения/добавления/продажи товаров с минимальными трудозатратами.
К примеру интеграция с различными бар код ридерами?
Либо же интеграция с устройствами для печати товарных чеков?

Как сделать простым и быстрым переучет при наличии стороннего софта или железа?

Питання складне, інтегрувати з стороннім софтом реально якщо це позволяє сам софт. Діло в тому що саме для отримання чи додвання товару, роботи з код рідерами і машини печаті чеків вже є системи. Той самий 1С наприклад. Но він не вирішує інших питань наприклад як логістика чи графіки роботи.

Аналогів такої системи посуті немає, компанія шукала довгий час но не знайшла. Все те що я описав і на демо можна побачити це все робилось суто під одну компанію.

Добре, питання логістики.
А як щодо написання системи інтерактивної побудови маршруту, відштовхуючись від часу доставки, кількості магазинів/точок доставки, автомобілів?
Меня, як водію, було б зручно, отримати вже прорахований за мене маршрут з усіма точками, приблизним часом прибуття та ін.
Системи статистики продаж? Статистика спросу? Аналітика спросу по точці продажу?
Здається я починаю фантазувати, але інтерактивні системи — це дуже цікаво)

На даний момент всього 1 магазин, відкривається другий. Доставок в день ну до 15 розділених на 3-4 курєрів. Но в нас є всі дані дані для того щоб побудувати інтерактивний маршрут. Зараз є щось на подобі цього що ви кажите baza.skyfire.kiev.ua/...​ection=route_list&ids=2:1

Трохи не так. Маршрутний лист, це добре, але я мав на увазі:
— якщо піший кур’єр — скласти маршрут транспортних засобів які треба використати
— якщо на автомобілі — прокласти маршрут

Попрацюй з безпекою — я не авторизований, але бачу маршрутний лист.

Я так і написав що в нас є всі дані для побудови інтерактивного маршруту, а маршрутний лист просто показав як приклад того шо вже є. В рамках компанії цього листа повністю вистачає.

Но кожен бізнес унікальний і я впевнений шо для любої навіть подібної компанії знайдуться свої пункти які треба додати/видалити/змінити.

На рахунок безпеки, в рамках компанії цього що є було повністю достатньо, так як менеджерів всього 20, система закритого типу, тобто якби я тобі не дав ссилку ти б ніколи і не дізнався шо така існує. Но якщо вона піде в маси то ісходний код буде в третіх осіб і з цього звичайно треба зробити висновок що питання безпеки буде переглянуте.

А можно код не разглашать закодировав его в байткод

Ні, це все написано на PHP, який не компілюється. Він з ісходніків на льоту кожного разу транслюється в байткод.

www.zend.com/en/products/zend-guard
www.ioncube.com

Ой прекрати мне рассказывать о PHP, 6 лет уже с ним работаю...
Еще ссылок дать?

хах окей тут я затупив, просто ніколи не цікавився. На мою думку ніхто не буде купляти систему з закритим ісходніком так як потім не зможе запилити якийсь функціонал під себе. і взагалі я навіть не хочу це обговорювати.

Системи статистики продаж? Статистика спросу? Аналітика спросу по точці продажу?

Це звичайно в планах на реалізацію, безумовно!

Підписатись на коментарі