Робота після курсів SoftServe

Чи можуть виникнути якісь проблеми, якщо після проходження SoftServe Academy не прийняти (якщо буде) запрошення, і продовжити навчання?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я 4 года назад проходил там обучение. Из 15 человек взяли двух, я был в пролёте. Насколько знаю, те два человека через пол годика от туда ушли.
Если бы мне тогда предложили у них поработать то возможно бы согласился. Они тогда рассказывали что я типа обязан месяц после окончания обучения ждать от них ответа. Думаю что мне бы ничего не было если б забил, но и бодаться особо не хотелось. Курсы мне оч понравились тогда.

Так прикинься дурачком в последнюю неделю, в чем вопрос то?

Наскільки я знаю, ні. Ви ж нічого не підписували?
Але ви не дуже тіште себе, що вас після цих курсів будуть розривати на частини рекрутери. Основна мета курсів — відібрати здатних вчитись та довчити їх вже на проектах (за гроші клієнтів). Тому їх курси — це, перш за все, гарний шанс отримати першу роботу, і, як наслідок, досвід.

та довчити їх вже на проектах (за гроші клієнтів)

Либо и после курса заставят работать на реальных проектах «за еду» еще какой то период.

Не змусять. Якщо пощастить — запропонують. На реальний проект щоб взяли, треба буде ще пройти співбесіду. Хіба що той хто веде курси — одночасно техлід одного з проектів, яким потрібні люди. І працювати будете за зп з самого початку (навіть якщо клієнт про вас ще знати не буде). Випробувальний термін за меньшу зп (як trainee), але це не щось специфічне саме для курсів.

Я на це і не надіюся, просто хочеться отримати досвід, а зараз є вільних 2-3 місяці, просто зі сторони виглядає ніби ти їх використав і втік, і цікавить чи не буде це мати якихось наслідків...

Хоча, само собою, що при вступі потрібно буде ретельно читати контракт(якщо такий буде)

Гораздо лучше для Вас принять предложение, и продолжать учиться.

Повністю погоджуюсь, галера це найкраще для джуна, познайомить з процесами, менеджментом, «політикою» в середині команди ІТ та інших віддалених команд/команди замовника. А потім можна йти на малу канторку, в якій по процесах буде срака, зате свобода і більше $, просто за повідок себе водити слід буде вже самому :)

Я думаю краще запитати у самих представників компанії або почитати договір/контракт.

Зазвичай, якщо курси при компанії, то компанія хоче навчити людей і взяти їх собі в штат, але реалії дещо інші і не всіх «залишають» для подальшої співпраці (бачив таке в іншому лідеру ринку)

Это где так «обычно»? Потому что по моему обычно — тебе после курсов хочется в компанию которая их организовывала.

Наскільки пам’ятаю на їхніх курсах лише умова, щось типу нікуди не йти перший місяць крім нас... якась така інтерпретація

Окей, допустим, я решил вкатиться, закончил их курсы, мне предложили работу, у меня не хватило клепки принять оффер и работать за деньги на свое резюме, и говорю им: нет, на мачте я вертел ваш контракт, пойду сварщиком, их дальнейшие действия?

Но вообще если честно не слышала о таких кейсах))

Ну вот и я об этом) Я даже не уверен, имеют ли они какое-то законное право составлять подобные договора.

Нет, стоп, это не так работает. Это как если я продаю помидоры, но платят за них только те, кто мне понравился, а остальным я раздаю их бесплатно.
Почему одни проходят курс и идут восвояси, а вторые проходят курс и мне должны? Не в интересах ли студентов тогда плохо сдавать работы?
Почему за один и тот же товар платить мне должны не сразу и не все, а только те, у кого я захочу взять плату?

Та ніхто в здоровому глузді з трейні не буде судитись. Ті, у кого мета — отримання грошей за навчання, беруть їх наперед. У ІТ-Академії мета зовсім інша: привернути увагу обдарованої молоді, відібрати тих хто здатен швидко вчитись, дати їм мінімально необхідні знання та швиденько вкинути у проекти на вакантні місця. Тобто, інтереси суто прагматичні, але їх «витрати» на курси зовсім невеликі, там більша частина покладається на самопідготовку тих хто навчається.

Ну вот, ни я, ни Елена не слышали о таких вариантах, подсознательно сомневаюсь, что в интересах курсов обращаться в суд. Ибо такая формулировка контракта подразумевает принудительные работы, как бы. Тем более, если копнуть глубже:
>лучшим выпускникам мы дадим оффер
Предоставьте, пожалуйста, суду документы, определяющие критерии лучших выпускников, их количество, а также убедительные доказательства того, что обвиняемый действительно был в числе лучших учеников.
>оффер
Х*еффер. Это не долговая расписка и не документ о покупке раба. Хочу принимаю, не хочу — не принимаю. Что это за договор такой, по которому обязанности есть только у одной стороны? Кстати, не желает ли истец предоставить доказательства того, что обвиняемый вообще посещал занятия?
Ну и так далее. Идти в суд, зная, что случайно самих прижать могут за разные полузаконные штуки, а в лучшем случае придется помимо стоимости обучения вероломного студента брать на себя судебные издержки, только идиот будет.

В софті такого не було, принаймі 3 роки тому

Підписатись на коментарі