Питання про контракт ЗЕД

Доброго дня, колєги) Підкажіть, хто знається.

Збираюсь почати співпрацю із німецьким роботодавцем. І це мій перший досвід роботи із ЗЕД. Він надіслав мені контракт, який просить підписати і відсканувати. Відскановану версію відправити йому і після чого він зробить те саме. І в мене буде відсканований варіант контракту із підписами обох сторін.

Чи це нормально? Чи такий варіант має юридичну силу? Чи не буде з таким варіантом проблем з банком чи податковою?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ми після обміну сканами відправляли оригінали поштою, але це було по україні

для банка сделаете перевод в бюро переводов и там же заверите у нотариуса

разве банки не обязали обходиться английским вариантом?

упс, не подумал, что договор видимо на немецком )

наши хотя договор в 2 колонки или заверенный перевод.

Заказчику проще контракт на одногм языке. Я делал заверенный перевод.
Надо говорить с конкретым банком

Англійської має бути достатньо для всіх українських банків. Якщо їм стає недостатньо англійської, то можна нагадувати їм про це (zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0338-99#n16)
«Банки мають право вимагати від резидентів перекладу на українську мову договорів з нерезидентами, які складені іноземною мовою, та інших документів, що необхідні для здійснення контролю за своєчасністю розрахунків за експортними, імпортними операціями їх клієнтів (КРІМ ДОКУМЕНТІВ, що необхідні для здійснення контролю за своєчасністю розрахунків за експортними операціями, ВИКЛАДЕНИХ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ, а також викладених іноземною мовою з одночасним викладенням англійською мовою).»

По банкам — краще передхвонити в банк, в якому обслуговуєтесь і проконсультуватись. Працював з багатьма, деякі приймають такий договір, деякі вимагають оригінал...
В разі необхідності, податкова попросить саме оригінал договору, але сумніваюсь що він їй буде потрібен, оскільки вони більше перевіряють витрати компаній. У Вашому випадку — Ви будете отримувати дохід, а він рідко коли фіскалів цікавить

Дякую за розгорнуту відповідь, буду дзвонити банку
* Банк — Приват

Приват у меня просил только инвойс загрузить в интернет банкинг, когда первый раз приходили деньги по ВЭД, после этого зачислял автоматом.

Підписатись на коментарі