Работа Trainee/Junior Android разработчиком в Харькове

Добрый день, сейчас нахожусь в процессе изучения Java с целью дальнейшего трудоустройства. Профильного образования не имею, опыта работы в сфере айти также. Изначально выбирал джаву с целью устроиться именно разработчиком приложений на андроид, но после мониторинга вакансий обнаружилось, что предложений на порядок меньше, чем в обычной джаве (69 против 14 на текущий момент). Притом вакансий для джуниоров единицы попадались за весь период. Подскажите, пожалуйста, есть ли смысл учиться на андроид джуна для трудоустройства в Харькове? Или спрос так мал, что лучше таки на обычного джава джуна идти?
З.Ы. И если таки да, есть ли смысл сейчас изучать андроид с этими новостями про фуксию? Вроде как андроид обречён, но вроде как не понятно, когда это будет, андроид развивается, котлин вот ворвался в рынок и вроде как на свёртывание платформы не похоже.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тонкий вброс, не пробовал на андроиде,но он вроде как обречён.
Да не надо даже пробовать,вот уже в 2019 умирает и конец ендроеду ((9

Почему люди так склонны видеть вброс там, где его нет?

потому что,если тебе Вася из 3 подьезда сказал что андроид умирает,лучше почитать статьи на медиуме хороших девелоперов и узнать так ли это.

Вивчаю і пишу код на Андроїд з 2017р. Ніразу не працював в компанні в офісі, тільки фріланс. Починав з власних «домашніх» проектів а потім шукав роботу, кидав резюме куди тільки можна і не можна:) і після 10-х співбесід (3-и з них були успішні, але завжди був прединдент з більшим досвідом ніж я і брали його), я взяв і подзвонив в одну невеличку компанію, яка складалась тільки з фрілансерів і сказав, щоб вони взяли мене на роботу і я буду працювати за не велику платню і понаднормово тільки б отримати досвід — вони мене взяли!). Так розпочався досвід... Моніторю вакансіїї по всій Україні. Вакансії на джуна по андроїду завжди є (1-2 в місяць) у великих містах: Київ, Харків, Дніпро, Львів. Конкуренція дуже велика 100-200 чол на 1 місце (дані від HR однієї Львівської компанії). В інших невеличких містах набагато рідше, якщо є то хочуть «сіньйора-помідора» або мідла, на джуна часу, грошей і людей які б навчили немає. Крім того є такі технології як React Native(JavaScript) i Flutter(Dart) які останнім часом все більше стають популярніші.

Щось ти явно не так робив,якщо не пішов на ентрі джуна чи трейні в якусь компанію. Вакансії є і не тільки на доу, хоч не настільки масово як на фронті чи NET. чи джава. Якщо ти вже маєш роботу і працюєш,то тобі нічого не мішає вчити flutter or React,і ти стаєш ще в декілька разів цінніший і корисніший. Я теж думав,що я сам все швидко до джуна зможу вивчити,але зараз нікому не потрібні джуни,які нічого не знають, навіть трейні мають бути непогані,щоб вони могли під менторінгом в офісі самі написати найменшу аплікацію для замовника,або проекту який можливо ніколи не буде використовуватися в компанії.Тобі можуть навіть сказати зробити все 3 різними способами під різні запити,для твого ж навчання і майбутнього блага. Швидкість навчання в офісі з досвідченими людьми,які тобі і по БД,андроїду і чому хочеш розкажуть все в 10 разів більша,ніж ти будеш робити все сам. Так само вся методика,робочий процес,робота в команді і все інше,от чого не вистачає багатьом,наскільки я побачив це величезна система,в яку треба вливатись,принаймі в середніх і більше компаніях.

навіть трейні мають бути непогані,щоб вони могли під менторінгом в офісі самі написати найменшу аплікацію для замовника,або проекту який можливо ніколи не буде використовуватися в компанії.

Трейні — це людина яка вчиться. ВЧИТЬСЯ. А українська ілітка як завжди пне носи..то нічо, хай пнуть. Вище падати буде.

Так мені здається і джуніор ще інтенсивно вчиться так само. Доречі більшості трейні вже навіть половину зарплати джуніора платять,але людина має показати високу вігорідність і переспективу,що вона в компанії до 3 місяців довчиться до того рівня,коли вона зможе мінімальний прибуток компанії приносити.
Багато в кого просто хибні думки,що до нашого ІТ в ентрі позиції,на скільки я зараз суб"єктивно почав розуміти.Одні думають,що джуніор або трейні має мати базу і компанії будуть брати(напевно пішло від західних компаній,які беруть генералістів з хорошими знаннями CS etc.)
А другі,що вони швиденько вивчать декілька фреймворків і тоді,вони нічим не гірші ніж інші. Не буду грішити сам мав схожу думку,поки швиденько не зрозумів,що тут або переступати себе і ставати кращим і робити все як треба,або дальше нити і нічого не робити.

Вчаться всі рівні нашого ойті. Але трейні й на те трейні аби в’їхати майже без знань. А в нас ..а, ладно. все одно не допоможе.

ну тим більше. Ну я тобі скажу нульових трейні вже давно нікому не потрібно,на андроіді то точно зараз

Це правда — нульових нікому не треба. також відчув на собі. Тому що багато бажаючих, багато відкритої інформації, безкоштовні ресурси і т.д., тобто все доступне тільки бери і роби. Взагалі має бути акаунт на гіт-хабі та хоча б 1-2 додатка на google play, щоб видно було що це дійсно тобі подобається і ти на це виділяєш свій час та розвиваєшся.

Правильно,але тут це трохи по-інакшому. Багатьом дуже важко навіть після цього пристосуватися до роботи в компанії. Архітектурні патерни,SOLID,code review досить складна штука,коли ти робиш це все сам,так само ти можеш потратити тиждень на твою проблему,коли в офісі тобі могли б зразу пояснити і підказати. Ну і додатки на гугл плей це круто,але якщо це не просто: "Оу,я знаю як зробити шось супер просте,і залити в гугл плей",тому теж важливо. Ну і звісно купа ресурсів,ніхто тебе не направить тут,можна в багнюці застрягти точно,в самого було таке,що не розумів і реально закидав,бо не міг ніде найти. А от вдома ти звісно,що що,а от гуглити і дивитись стековерфлоу з медіумом навчишся супер)

1) Трейні має мати не тільки базу. А що ще?
2) І джунів і трейні питають про фреймворки. Що ще треба?

що тут або переступати себе і ставати кращим і робити все як треба,або дальше нити і нічого не робити.

— дуже корисна порада для новачків! мотивує, але можна більше конкретики?

В мене було 3 інтерв"ю в різних компаніях,взяли на 3 раз і дали зразу реальний проект,хоч і не дуже великий. Базу трейні має знати досить добре це точно,але,якщо ти можеш показати і те,що ти цікавився і щось пробував робити з Firebase ,Retrofit, хорошими іншими бібліотеками — це похвально і покаже інтервьюверу,що тебе тут треба буде направити і ти через якись час будеш добре орієнтуватися. Бо є речі,які реально всюди як ретрофіт використовуються, а ти вчив тільки як робити запити по нетворку вручну і думаєш,що тобі то не потрібно чіпати взагалі. Потрібно знати як робити вручну,але робити на найкращих технологіях,знадобиться і те і те.
2)Джунів питають в цьому я впевненний,багато хто каже,що джун має знати базу і все їм хватає,тут виникає проблема,що цей джун нульовий і його потрібно вчити щей платити зарплату,кого візьмуть? — джуна який знає так само базу,але так само знає щей фреймворки,якісь базово,якісь на хорошому рівні.

3)Щодо поради,навіть після важких багатьох місяців навчання по 5-7 годин в день або навіть курсів в багатьох наступає момент,що вони думають,що через це от мене точно мають взяти тепер на роботу,це не правда. Потрібно йти на інтервью,навіть якщо їх не є настільки багато. Добре до них готуватися і після них робити висновки і потужно працювати над собою. Тому з кожним інтервью потрібно чи довчати і працювати,що ти поганіше знав чи добавляти собі і довчати новий стек технологій і продумувати наперед,що ви маєте робити для того,щоб вас взяли і вчили в тій чи іншій компанії. А не говорити,що немає вакансій, нікого не беруть, всім треба мідлів. Я мав в Франківську,Львові,Києві достатньо оферів на інтервью,коли реально шукав щось і хотів,щоб мене взяли. Коли було мало оферів,я находив всі компанії в мому окрузі і писав всім у кого був мобайл андроід розробка.

Що значить "

Щось ти явно не так робив

«?) Є маса причин чому не беруть і маса людей які перевіряють твої знання. І коли саме тебе взяли на роботу а твого колегу не взяли це зовсім не означає що він менше за тебе знає чи більше, просто ти: сподобався інтервьюверу, в тебе відповідна ІТ освіта, досвід більший, досвід у проектах аналогічних які зараз розробляються в цій компанії, тебе краще зрозуміли ніж твого колегу, ти відповів на ті питання які тобі задавали, краще впорався з тех завданням англійська в тебе краще чи ще «щось»... Але це ще не означає, що ти будеш краще працювати і приносити прибуток компанії через 2-3 міс.(не говорю конкретно за тебе, а в цілому).
Повністю погоджусь, що для ТРЕЙНІ потрібно знати і базу і мати власні проекти, щоб видно було що типу базу не тільки знає а і може написати.

Тобі можуть навіть сказати зробити все 3 різними способами під різні запити,для твого ж навчання і майбутнього блага

— під менторством ТАК.

Ну я зразу казав,ще шо я досить суб"єктивно говорю, і в кожного своя ситуація також. В мене напевно в багато чому перевага була в більшості випадків,тільки крім моєї технічної частини. Але,оскільки я до свого адекватного рівня знань дойшов за 6 місяців,я думаю це інколи показувало,що я весь свій час приділяю цьому і можу вивчитися. Але при кожному інтервью я підтягував всі речі,бо просив фідбек і кожне інше інтервью було набагато краще.

при кожному інтервью я підтягував всі речі,бо просив фідбек і кожне інше інтервью було набагато краще

— це потрібно всім пам’ятати та виконувати! +

Вакансий на Android действительно в разы меньше. JavaEE тебе долго учить (года-два надо днями учить), Андроид чуток меньше учить. На .NET намного меньше конкуренция, чем на JavaEE. .NET я бы советовал тебе выбрать, если выбирать между Джава и .NET. Но и то и другое учить много и долго.

Всегда есть вариант пойти на обучение или интернатуру после чего берут на позицию Junior.

Совмещать с полноценным трудоустройством вряд ли получится

Я не джавист, но обратил внимание, что на Джаву много вакансий в англ части мира...
Т. Е. Как вариант надо идти на удаленку в ЗабугорКо или на англ фриланс, например Upwork.
Во всяком случае, ты можешь это более глубоко промониторить

Куда я попал на интернатуру, там это дело оплачиваетя, пусть и не сильно большая ЗП, но все же не сильно далёко от Джуна. Все же неплохой вариант. Таких компаний по городу, насколько я знаю, несколько. Есть куда посмотреть

Підписатись на коментарі