Андрія не стало. Дякую всім, хто був з нами, хто допомагав
Сьогодні Андрія не стало. Дякую всім, хто був з нами, хто допомагав репостами, грошима та просто підтримував. Ми відчували, що не одні, і це дозволяло боротися та не опускати рук.
Здоров`я всім вам.
Привіт. Мене звати Андрій Пастушенко і мені 24 роки. Я — .NET Developer з Києва. У 22 роки паралельно з університетом я почав свою кар’єру у великій компанії, але на заваді моєму професійному росту стала доволі незвична перепона: рак крові, або якщо говорити точніше «гострий мієлобластний лейкоз».
Найцікавіше, що виражених симптомів не було: слабкість скидалась на поєднання навчання і роботи. Виявилось все на рентгені з пневмонії і збільшених лімфовузлів, коли в мене почало боліти в боку і я звернувся до лікаря. Після аналізу крові в мене виявилось вже 75% ракових клітин в крові.
В мене був шок. Дивитись як всі твої плани і мрії обвалюються і зникають. Натомість з’являються безкінечні хіміотерапії та лікарняні палати.
Майже через рік здавалось, що хворобу подолано, і я повернувся на роботу. Ненадовго. Всього два місяці. Далі я почув найстрашніше слово для кожного онкохворого — «рецидив». Це означало, що можливості лікування в Україні були вичерпані і мені потрібно було шукати можливостей за кордоном. На щастя ми знайшли клініку в Туреччині, що згодилась зробити трансплантацію кісткового мозку. В якості донора було обрано мого брата, що підійшов на 100%. Паралельно ми вели роботу з МОЗ України задля того щоб воно оплатило вартість трансплантації — $70000. На щастя в нас все вийшло — МОЗ виділило кошти і трансплантацію було проведено.
Я почав період реабілітації довжиною 3 місяці. Протягом них все йшло просто відмінно, все відновлювалось і працювало. Наприкінці 3 місяця в мене почались проблеми з аналізами і нас ошелешили — знову рецидив.
Нам запропонували лікування новим таргетованим препаратом Гемтузумаб, що вбиває ракові клітини. Його вартість була $80000. Після 1 курсу лікування хвороба знов відступила. Також мені провели процедуру вливання донорських лімфоцитів, що підсилило б дію лікування. Від цього в мене почалась бажана «реакція трансплантат проти хазяїна» що додатково допомагала препарату. В цей час я дуже ослаб і схуд.
Після лікування пройшло 2 місяці і лікарі констатували, що хвороба знов повернулась. От тепер ми прийшли до теперішнього часу. Зараз я потребую ще агресивнішого лікування, що коштує $45000. Від його результатів буде залежати чи вдасться уникнути
Я звертаюсь до нашої української ІТ-спільноти за допомогою. У всіх нас є мрії і плани на життя. Допоможіть мені здійснити мою мрію — стати здоровим
Facebook: www.facebook.com/.../2260015050914048?sfns=mo
Номер картки мами Андрія (Пастушенко Ірина Миколаївна): 5363542307249764 (номер рахунку 29244825509100)
Для валютних переказів (рахунок батька — Pastushenko Sergij): 5168742718474756
Найкращі коментарі пропустити