Профілактика вигорання, оренда майстерні #3

Для початку смакота.

Я настільки звик, що вдаються дрібні деталі, що без задніх помислів пустив на друк габаритнішу цяцьку. За що і поплатився :)

Це мав бути елемент для циклону — річ для пилососа, яка допомагає виловлювати важкий пил та стружку.

Якщо не брати до уваги тактичні фейли, то все просувається як і розраховував:
— часу на якийсь пристойний прогрес немає. Якби я тверезо оцінював ситуацію, то заради 5-ти годин в тиждень не шарпався на оренду...
— хоча для дрібного просування і якщо приходиш з визначеним планом, то цього досить. Принаймні основну задачу експеримент виконує — коли переключаєшся інший вид діяльності, то на роботі стає веселіше.

----

Експеримент я починав без уявлення, чим займатимусь. На разі я фактично оперую 3d принтером — запускаю друк по дорозі в офіс та забираю деталь ввечері; а також працюю з металом.

Що роблю — інструмент та оснастку для цієї ж майстерні.

Бюджет — витрати зводяться до оренди + комуналки (трохи більше 1000 гривень). Матеріалом затарююсь або в Епіцентрі (середній чек 500 — 1000 грн), або на металобрухті. Другий варіант як виявився веселіший — локація зовсім неподалік і ти буквально можеш взяти рівно стільки, скільки потрібно для проекту (зазвичай шмат заліза обходиться в 100-600 гривень). У випадку з Епіцентром ти їдеш на довше, а відтак затарюєшся про запас, щоб двічі не кататись. В результаті по кутках осідає додаткове барахло.

------
Стосовно сервера управління, про який згадував минулого разу. На разі підняв апішку на Laravel та примітивний фронтенд на vue js. Зараз це неподобство міряє рівень CO2 в офісі та сигналить співробітникам аби відкривали вікно.
По переду ще десь 40% роботи, не факт, що встигну до кінця місяця, але суттєво дедлайни не посунуться. Наступного разу викладу крін, або доступ до демки

------
пепередній пост
dou.ua/forums/topic/26313

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт ,Юрій! Класна тема,сам уже зо два роки намагаюся завести minifablab,та поки що все лише в проекті...
Зате познайомився з кілкома професіоналами..
Ти чув,про Web-Manufacture.net?

ні, нажаль не чув, хоча підозрюю, що в компанії всі мої просування були б швидшими

А що якщо купити десь гараж і там майстерню облаштувати? Не будеш платити за оренду, а гараж потім якшо шо, то продаси)

є пара заморочок, чому поки краще орендована майстерня. Основна — це розташування, як би я не жалівся на час, але якби робити гак в гаражні кооперативи, то на роботу зовсім нічого б не залишалось

Нужно зафигачить камеру на какой нибудь малинке и удаленно зырить за процессом печати и в случае фейла тормозить печать. Инет есть в мастерской?

Готовая веб-камера будет дешевле и быстрее

тут про профилактику выгорания, а не «заюзай готовенькое»

Если так рассуждать то дешевле будет распечатать модель за деньги в какойто студии, а не покупать 3д принтер, орендовать помещение и т.д. Насколько я понял у ТС цель поупарываться....так вот малинки+вэбкамеры самое то для поупарываться:-)

Ну хз, у меня вот хобби моделизм, я вот вполне рационально считаю что собирать свой компроссор для покраски — пустая трата денег и времени.

Как и тут вместо творчества упарыватся в тоже самое программировние и наладку костылей из малины и вебки.

вместо творчества упарыватся в тоже самое программировние

а вы, батенка, сноб

Напомню что автор оригинального поста снял мастерскую что бы отвлечься от кодинга, а вы тут снова кодить и сорцы править предлагаете :)

я предлагаю?
я например отдыхаю от кодинга на работе кодингом дома.
где мне никто не указывает, что и как делать, что хочу, то и ворочу

як виявилось відладка мікроконтролерів (працюю з ними, а не з малиною) теж відволікає від вебу — не питайте як так...
Щоправда на це припадає 1/10 часу.

Готовые проекты копируете или что-то уже своё?

і так, і так.
коли щось тривіальне то користуюсь готовим. Коли потрібно оптимізувати ресурси заліза — пишу з нуля

нет є. Ставитиму фотокамеру на спрацьовування раз в хвилину, працюватиме скоріш за все через той самий Wemos D1.

Підписатись на коментарі