Корисні ресурси для програміста (оновив 27 квітня 2021)

Сьогодні п’ятниця і всі чекають п’ятничну тему, та ця тема має інший характер :)

Є багато сервісів якими часто користуюсь, для збереження сподобавшихся сторінок використовую raindrop.io

Для нотаток:
evernote.com
keep.google.com

Статті:
dou.ua/lenta
medium.com
habr.com/en
senior.ua

Для передачі коду:
pastebin.com
codesandbox.io
codepen.io
repl.it
carbon.now.sh (для перетворення коду в картинку)

Для вирішення задач:
www.codewars.com
leetcode.com
www.hackerrank.com
www.sololearn.com
htmlacademy.ru

Для навчання по відеокурсам:
www.coursera.org
www.udemy.com
www.udacity.com
www.edx.org
www.pluralsight.com
prometheus.org.ua
www.khanacademy.org
www.freecodecamp.org
stepik.org
egghead.io

Для навчання по інтерактивним відеокурсам:
scrimba.com

Ігри з програмуванням:
www.codingame.com/start
screeps.com

Для тестування вмінь
cppquiz.org

Аудіо подкасти:
radio-t.com
5minphp.ru
5minreact.ru

Інше:
github.com/ossu/computer-science
learn-anything.xyz
www.pramp.com
www.interviewbit.com
www.topcoder.com
www.codechef.com
codesignal.com
codeforces.com
hyperskill.org
free-for.dev
devdocs.io
www.datacamp.com
www.sizecoding.org
teachyourselfcs.com

Для співбесід + livecoding треба згадувати

В DOU є можливість редагувати тему і весь текст, що зараз, буду оновлювати сервісами які додасте в коментарях :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному16
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Додав carbon.now.sh який перетворює код в картинку (і є повно альтернатив)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я никогда не изучал програмирование — сын учится на програмиста 4 год — а ему сейчас 14 лет. Посоветуйте с чего начать мне для изучения програмирования. Хочу понимать сына.

Пошукай на YouTube курси CS50 російською мовою, 26 годин відеокурс

Аудио-подкасты (в компанию к Радио-Т):
5minphp.ru
5minreact.ru

Пишуть, що безкоштовні www.datacamp.com для вивчення R, Python, SQL

ITVDN.com — відеокурси, інтерактивний тренажер навичок, онлайн тестування, безкоштовні вебінари у форматі практичних майстер-класів.

У вас суб’єктивна думка, що ваші відеокурси хороші, якщо напише хтось зі старожил форуму — тоді буде варто додавати, враховуючи, що за пів року жодних посилань на «ваші курси» від інших коментаторів

Доброго дня ) (нажаль, досі не знаю Вашого імені, а звертатися до Вас як до сенсея не можу, бо вкладаю в це слово певний зміст) А то нічого, що аудиторія ютуб каналу ITVDN вже понад 166 тисяч?
Одне посилання від однієї людини у цьому топіку у будь-якому разі буде суб’єктивним. Адже той, кого цікавить JS, може і гадки не мати про MSDN. Якщо братися за складання професійного рейтингу чи каталогу, то він має базуватися не на випадкових посиланнях маленької частини аудиторії, яка зазирнула у Ваш топік (наразі менше 7 тис переглядів за 8 місяців), а на комплексному аналізі різних показників — аудиторія ресурсу, показники відвідування сайту, кількість і якість навчальних матеріалів, актуальність, розміри спільноти у соціальних мережах, оцінка експертів.
Я дуже люблю DOU і сподіваюся, що колись побачу тут високопрофесійну аналітику ринку навчальних послуг в IT сфері.

Ірина навчіться будь-ласка писати чітко і ясно, бо дуже схоже на відеоуроки які ви рекламуєте, занадто розтягнуті і багато води 🙁

Ну, так. Ми не віримо, що програмістом можна стати, переглянувши 3-годинний курс по C# ))

Як не дивно, але програмістом не можна стати переглянувши будь-який курс.
Потрібна практика перш за все.

Звичайно. Тому на ITVDN до кожного уроку є цілий пакет навчальних матеріалів і завдань, а також онлайн тести для перевірки знань. Для тих, хто хоче більше практики, проводяться безкоштовні вебінари, як ось наприклад, серія Розробка графічних додатків на C++ з використанням Qt і QML

Є людина-оркестр, а ви людина-реклама 😆

А яка Ви людина? ;-)

Я старався цілий рік відповідати на це питання в своїх коментарях на форумі

Ірина, а це ви додали сьогодні користувачів dou.ua/users/m-z та dou.ua/users/volodimir-zathej щоб вони підтримали ваші коментарі? Йдете тропою ВШАГу?

Ні, Руслане. Ви помиляєтеся. У мене немає потреби це робити.

Відповіла Вам в приватному повідомленні.

а звертатися до Вас як до сенсея не можу

Я как-то вполне так по деловым вопросам общался с человеком под ником Командор. И корона на голове мне не мешала к нему так и обращаться.

Не старожил, але кілька курсів колись від ITVDN проходив.
Сподобались. Підійдуть, на мою думку, для новачків , в кого є проблеми зі сприйняттям англійської.

Дякую, гляну що це і виберу в яку категорію

Це власне REPL( read—>eval—>print loop) і є для багатьох мов, з можливістю шарити код і зберігати його
Зручно для перевірки ідей і спільної роботи над невеликими шматками коду

Додав в «передачу коду» і теж спробую

А яке в тебе реферальне посилання на repl.it?

Не знаю :)
repl.it/upgrade/RustamKyrychenk
Але я завжди там безкоштовний план юзав

Тоді і Wikipedia треба додавати

У Wikipedia нема такого поняття як Stackoverflow Driven Development.

Чому ж? Є люди які вважають за правду, що написано на Wikipedia, але термін поки відсутній

Дякую, подивлюсь і додам!

Додам новою категорією, поки відсутній рейтинг

Сам по ньому не вчився(я на Udemy проходжу), але дуже багато позитивного чув — www.pluralsight.com
Там є курси по темах, яких здається нема на Udemy, тому має бути корисно.

В pluralsight, более лаконичные и чёткие видосы, а еще меньше места занимают.

-

Статті: codeguida.com
What is CMS: whatcms.org
Одноразовий email: www.crazymailing.com
Одноразовий номер: ru.freephonenum.com
Створення скріншотів: app.prntscr.com/uk
Запис відео: recordit.co
Побудова діграм: www.lucidchart.com
Редактор зображень: editor.method.ac

Я зазвичай знаходжу через Google посилання на Stack Overflow

Я стрічку новин www.dou.ua/lenta/ та новини і форум на www.senior.in.ua читаю

вже senior.ua , тепер зрозуміло що офіційно і серйозно

Для более пятничного отображения темы предлагаю немного изменить знаки препинания.
Новый смысл выглядит гораздо более пятнично :)

та ця тема має інших, — характер! :)

Дуже влучно, враховуючи що така опечатка дійсно є в темі зараз

Передивився, дякую, там більше по конкретним технологіям ніж сервісам

Статьи читаю в Feedly (еще со времен Google Reader кропотливо собраны ресурсы), видосов с Oracle Code One, Spring One, Strangeloop и прочих конф хватает забить время комьюта. В зале слушаю подкасты imgur.com/a/4fmUdvi . Плюс книги из O’Reilly Safari постоянно читаю, хотя последний месяц ушел обратно в фантастику )

А я користуюся Boostrap, для нотаток Google Keep, для написання коду Sublime Text 3, та бібліотеку jQuery.

И в пи....у то программирование! %)

А ты порнуху видать смотришь ради сюжетной линии %)

наконецто про яваскрипт :)

Слава богу c++ всегда на подхвате, так сказать актер второго плана

наконецто про яваскрипт :)

доступно только в премиум аккаунте. Весьма популярно среди людей, исповедующих радикальную джаваскиптофобию, часто агрессивны и неудовлетворенны, т.к запертых в чужом теле приплюснутых, но всегда втайне мечтающих примерить на себя роль модного мачо Senior Fullstack JavaScript Developer :)

втайне мечтающих примерить на себя роль модного мачо Senior Fullstack JavaScript Developer :)

Ну это как пытаться быть и лесбиянкой и геем, при этом выдавая себе за натурала %)

коммент обречен набрать 100500 лайков)

Підписатись на коментарі