НЕЛОХ або Секрет успіху передвиборчої кампанії Зеленського

Неочікувано для себе написав статтю про вибори. Майже за спеціальністю (інформаційна безпека). Дивно, але викладена інформація, нахабне порушення передвиборчого законодавства (терміни агітації та фінансування) не зацікавила поки що жодного журналіста з тих, до кого я звертався. Не відгукнулись і громадські організації, які начебто слідкують за чесними виборами (Опора, Рух Чесно). Я, звісно, відправив скаргу в ЦВК, але така пасивність людей, що мали б стояти на сторожі демократії м’яко кажучи розчаровує. Так, розумію, це не так весело, як «ебонітові палички», бійка на дільниці, питання зарахування бюлетеня із *** навпроти кандидата тощо, але так чи інакше це, мабуть, наймасштабніша фальсифікація виборів з часів Януковича! Без всяких там каруселей, вкидів, відкріпних талонів, беркуту на дільницях та іншого real life гемороя.

Коротше, довелося відійти від формату «скарга в ЦВК» і написати статтю, яку можна читати. Наразі її перепостив тільки Майдан-Моніторинг maidan.org.ua/...​hoi-kampanii-zelens-koho. Всі інші що, вже торгуються за посади-бюджети чи готуються persist in the doomed world you have created? Не розумію...

НЕЛОХ або Секрет успіху передвиборчої кампанії Зеленського

«Відправ СМС із текстом НЕЛОХ, доведи всім, що ти НЕ ЛОХ!»

Старий, і вже, здавалося б, давно неактуальний жарт, баян, як казали у роки моєї молодості, — хто на таке зараз поведеться? Тим не менш, саме ця, давно вже забута поважними панами технологія, стала в нагоді політтехнологам з команди Зеленського. Застаріла? — Аж ніяк! Застаріти може Твіттер, може застаріти УТ-1, будь-що матеріальне — люди ж завжди лишаються людьми. Якщо НЕЛОХ жив у часи Одіссея, Мольєра, Карпенки-Карого та Старицького, з дідька б Голохвастому і команді раптом померти в інформаційному 21-му столітті?

— НЕЛОХ?

Порівняно високий відсоток голосів, відданий за кандидата Зеленського в першому турі, 30% від тих, хто голосував, вразив суспільство. Політологи пишуть розлогі статті, активісти звинувачують Порошенка в усіх смертних гріхах, включно із гріхом погано проведеної передвиборчої кампанії, політики й «експерти» хто приховано, «в білому пальті», мовляв, «понад бійкою», а хто й відкрито вже готується до зміни влади й «очі в очі» цікавиться можливим розподілом посад.

Що вже казати: багато кого збурили результати першого туру. На жаль, не всі звернули увагу на цікаву аномалію, власне, на дві:

• Згідно результатів Національного екзит-полу за Зеленського проголосувало 57% серед молоді до 30 років; Порошенко тут отримав 14% — шокуючий результат для тих, хто вважав, що молодь як завжди буде голосувати патріотично

• Явка молоді також суттєво виросла, в 1.4 рази в порівнянні з 2014 роком, стверджує Соціологічна група Рейтинг, з 36% до 50%, тобто на ~800 тис. осіб, а це більше 4% тих, хто взяв участь у голосуванні!

Дивовижно! Як одному кандидату вдалося так мобілізувати молодь?

— НЕЛОХ!

Не всі подробиці передвиборчої агітації однаково відкриті. Але деякі лежать на поверхні. Завдяки навколополітичним скандалам в США, Фейсбук наразі пильно відслідковує політичну рекламу й надає більш-менш детальну інформацію про її склад, кількість показів та фінансування. Подивимось?

— НЕЛОХ...

Відкриємо Бібліотеку Реклами www.facebook.com/ads/library, заб’ємо в пошук «Команда Зеленського» і подивимось, що і як рекламувала ця команда. Серед більш ніж пів тисячі рекламних оголошень, найбільш цікавими є ті, що порушують терміни передвиборчої агітації. Звернемось до них.

День тиші, субота 30 березня. В цей день агітація заборонена. Демократія — свідомий вибір інформованих громадян. Вважається, що людина має сісти, добре все обдумати і піти проголосувати розумом, а не емоціями, адже жити їй зі своїм вибором — 5 років. Розчарування поспішним вибором буде серйозним демотиватором й загострить почуття несправедливості — не в країни двох Майданів казати, чим це загрожує.

Але не всі дотримуються законодавства. Гортаємо рекламу і ось, чотири анімації зі спільним текстом «31 березня — прийди на вибори та проголосуй!», теґ «зробимоїхразом» й анімованими написами: «Дамо їм пендель», «Не втрать ще 5 років», «Постав галочку, закрий їм лавочку». Охоплення: до 1 тис., 1-5 тис. Точні цифри, сподіваюсь, надасть Facebook Inc. на запит правоохоронців. Це була розминка.

Далі — шість повідомлень «Ти не підеш голосувати! / Так вважає „політична еліта“. Вони вже готові використати твій голос та знущатися над нами ще 5 років. Змиришся із цим? / Якщо ні — прийди та проголосуй. Це останній шанс змінити майбутнє країни!». Охоплення від 10-50 тис. до 200-500 тис. осіб, всього — від 470 тис. до 1 млн. осіб.

Нагадую, в країні — день тиші. І лише час від часу йде тиха гризня з приводу не зірваної агітації та «забутого» бігборда.

Далі — ціла серія «Студенти Києва (Одеси, Вінниці і т. д.), у вас залишилось менше 12 годин, щоб змінити майбутнє. / Вони впевнені — ви не прийдете. / Вони вважають — вас можна ігнорити. / Вони голосують, щоб залишити усе, як є. / Прийди та проголосуй. Не залишай зміни „на потім“» із написом на світлині «Залишилось менше 12 годин щоб змінити майбутнє». Всього — 22 оголошення. Охоплення по кожному окремому невелике, але покрита вся країна і голосування ще не почалося.

— НЕЛОХ! НЕЛОХ! НЕЛОХ!

День голосування. Агітація, зрозуміло заборонена: «Ранок — ідеальний час, щоб піти й віддати свій голос! Черг ще нема, місто спить, все проходить спокійно та цілеспрямовано. / Закликаємо зробити це саме зараз. / Нагадуємо, що всі дільниці працюють до 20:00. Тому краще зробити все завчасно!», «Йди голосувати, доки нема черг / Зе!» — 10–50 тис. осіб. Поруч — серія «залишилось менше 10 годин» з 22 оголошень.

Ще два повідомлення, по 10–50 тис. кожне.

Серія з 22 оголошень «залишилось менше 8 годин». В Києві два оголошення серії показали 5–10 та 10–50 тисячам.

Серія «ти не підеш голосувати...» — 9 повідомлень адресовані студентам НАУ, КПІ, ХНУРЕ

«менше 6 годин», «менше 4 годин», «Ранок — ідеальний час», «Зе!команда підтримує Світовий рекорд з селфі...», «ти не підеш голосувати», «менше 2 годин»

Чесно кажучи, це втомлює навіть перераховувати.

— НЕЛОХ?

Наступний день. Результати екзит-полів і попередні результати відомі, але агітація все ще заборонена — до оголошення офіційних підсумків. Дві версії повідомлення «Володимир Зеленський об’єднує країну!», по 200-500 тис. показів кожне. І ще близько 40 повідомлень протягом цього часу, коли виборча агітація заборонена і доки виборчий штаб суперника думає, з чим йти у другий тур. Тиждень фори з трьох тижнів другого туру.

Нахабство, порушення закону і #НеЛох — ось і весь секрет успіху.

НеЛх:

Більша частина подібної агітації, але не вся вона, закуплена через ГО «Команда Зеленського». Співзасновник і керівник — Федоров Михайло Альбертович, «Координатор Зе!діджитал» як стверджує офіційний сайт кандидата Зеленського В. О. Щодо термінів агітації — все зрозуміло. А чи є взагалі законною закупівля політичної реклами через подібні схеми (і таких ГО — не одна)? Що з рекламою на інших, менш прозорих майданчиках? В мене наразі немає відповідей. З цим має розібратися Центральна виборча комісія та Національна поліція України під керівництвом Арсена Авакова, якому кандидат Зеленський В. О. нещодавно дякував «за чесні вибори». І хотілося б сподіватись, поліція здатна на більше, ніж тягати за ноги поодиноких активістів з листівками.

НеНеЛх:

Хтось скаже: А чи великий ефект? Мабуть, він однаково був би лідером у першому турі. — Можливо. Але кілька мільйонів показів реклами, в найбільш критичний момент, коли агітація взагалі заборонена — це близько до результатів кандидатів (5.7 млн. за Зеленського, 3.0 млн. за Порошенко) і близько до аномальної явки +800 тис. осіб серед молоді. Чи є різниця між 16% vs. 30% та, скажімо, 17% vs. 26%? — Так, є. Більшість людей боїться залишитися в меншості, це природний, вироблений еволюцією страх. Розгромний рахунок першого туру лякає виборців одного кандидата і підбадьорює виборців іншого. Що вже казати про політиків, яким ще треба буде десь працевлаштуватись. Такий рахунок задає тон всій кампанії і може вирішити результат перегонів. Так, кілька відсотків це багато, це дуже багато. Це критично багато на кожних виборах, що переживала Україна в 21-му столітті.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Что порох, что зелень агитировали в день выборов. И все остальные «топ» кандидаты агитировали в день выборов.
Все они ссали в уши в виде рекламы на ютубе, фейсбуке и соц.площадках. Ссали в уши на бигбордах, которые ни один кандидат не убрал. Анти-зелень еще и ссала через рекламу отдельно взятых блогеров на ютубе в виде видосиков а-ля «Зеленский — маріонетка Коломойського! Олігархи хочуть до влади».
И ты, вот, пришел и впариваешь очередную ссанину в уши своей агитацией и\или антиагитацией. По-другому это не назвать, потому что если ты слеп и глух, и не видел, что агитировали ВСЕ, то ты слеп или глух, а если ты все видел и осознано оправдываешь одних, а ругаешь других, то это предвзятое мнение, или просто — ссанина в уши.

Тому, у мене лише одне питання: коли ви, врешті решт, стихнете?
P.S. Стартап на мільйон: адблок від політичного поносу.

Привет из 2021, ну что, как проголосовали? Чего не смеетесь?

Кумедно спостерігати, як ДОУ поступово перетворюється на основну платформу порохоботиків :)

Та шо вы там анализируете — лицо 15+ лет в телевизоре в прайм тайм(я подозреваю, что по общему времени в эфире и охвату аудитории он лидер всех и вся)
И лицо это оно веселит, а веселит в том числе стебом над властью — а это как-бы подразумевает что это лицо не такое(нет на самом деле)
Условный рефлекс (лицо — приятные эмоции — не такой как власть) сформирован у большей части населения
А так как:
1. Большая часть населения привыкла «думать» условным рефлексами
2. Украинская национальная традиция: не важно кого выбрать, важно кого не выбрать
Большая чвсть населения отказывается понимать, что выбирать нужно не против, а за и думать надо не базируясь на условных рефлексах, а головой

Вердикт — зеля винайняв норм сммщиків а порох залишився в минулому з бігбордами та телевізором.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привет из 2021, ну что, как проголосовали? Чего не смеетесь?

Каналья, ти дивився в завтрашній день. Звідки ти знав ще в квітні, що він НЕЛОХ, ми тільки вчора дізнались)

Прийшла, між іншим, відповідь від ментів. Якщо коротко — «все це надто складно» і їм по***. Скан відповіді можна подивитись тут www.facebook.com/...​=a.709625929096237&type=3

Отримав вчора відповідь від ЦВК (датована ще 12 числом, але потім якійсь час дуплило місцеве відділення Укрпошти, аж доки я не сходив ногами по закінченню 5 днів на відповідь + 1 на доставку).

Якщо коротко, то:

• попередження вони можуть винести тільки після рішення суду

• перевіряють вони тільки кошти, що офіційно є у виборчому фонді кандидату, тобто, а за ліві фонди вони не відповідальні

• все що вони можуть зробити, згідно чинного законодавства, — переслати моє звернення у поліцію, що вони і зробили

Наступний крок — розбиратися із поліцією. Очевидно, вже пост-фактум.

Автор статті все ніяк не може закрити ФБ чи хоча б просто вийти на межі своєї френдстрічки.
В реальному світі у Порошенка антирейтинг 40-50%, і шалений успіх Зе на виборах — реакція українців на Порошенка та теоретичну можливість його переобрання.
Порошенко зміг об’єднати українців!

2 комментария и оба про Порошенко. Порохобот детектед.

Спасибо автору за исследование и за статью. Больше бы у нас таких активных людей

Господа, у меня тут с утра небольшое прозрение и нескромный вопрос:
«Так кто тут все-таки клоун и наркоман?»
https://strana.ua/img/forall/u/10/90/IMG_20190413_131615_573.jpg

Посмотрим на еще одно позорище. Народ не пойдет, а собрать бюджетников будет трудно. Вангую максимум 5 тыс.

Все равно, интрига сохраняется. А вдруг таки выбреет себе ирокез, покрасит его в фиолетовый цвет и начнет прыгать по сцене.
Обидно будет такое пропустить.

Сцену собирают возле стадиона. Разумно и экономно.

Клоун и наркоман, естественно тот, кто читает,а тем более постит страну.уа. Совсем уже берега попутали

Совсем уже берега попутали

Приучайся. И заодно озаботься вопросом столов для работы стоя.

www.facebook.com/...​/videos/1181547555338484
довгоочікуване інтерв’ю з Зе на тему державного управління!

Фантастика! Смотреть всем. Глава государства, лидер общества, пример для подраждания!

НЕЛОХ НЕЛОХ НЕЛОХ

Мені одному здається, що автор зі своїми чудовими підзаголовками стоїть в парі сантиметрів від лінії, де закінчуються валідні для публіцистики стилістичні прийоми і починається шизофазія?

Даруйте, пане автор, але мені здається саме так. Можливо, ви надалі захочете сприймати політику не настільки серйозно.

Якщо здається — здавайтесь і читайте Вікіпедію.

Кумедно спостерігати, як ДОУ поступово перетворюється на основну платформу порохоботиків :)

Тебе не стыдно будет 22-го апреля ? Думал что делать будешь ? Или тебя здесь не будет ?

А что, 22-го апреля ты уже себе наметил террор против сторонников предыдущей власти?

про то что враг не в Москве речь не идет

Чес.
Прямым текстом: dou.ua/...​rums/topic/26845/#1559113

Істерика зараз тільки в поточного гаранта та його прибічників. Саме з цієї причини в інтернетах з’являються подібні статті.

Та шо вы там анализируете — лицо 15+ лет в телевизоре в прайм тайм(я подозреваю, что по общему времени в эфире и охвату аудитории он лидер всех и вся)
И лицо это оно веселит, а веселит в том числе стебом над властью — а это как-бы подразумевает что это лицо не такое(нет на самом деле)
Условный рефлекс (лицо — приятные эмоции — не такой как власть) сформирован у большей части населения
А так как:
1. Большая часть населения привыкла «думать» условным рефлексами
2. Украинская национальная традиция: не важно кого выбрать, важно кого не выбрать
Большая чвсть населения отказывается понимать, что выбирать нужно не против, а за и думать надо не базируясь на условных рефлексах, а головой

Чтобы надолго слить подобные казусы, нужно в экономическое, политологическое и правовое образование украинцев влить ≈ 4 или 5 миллиардов долларов.
Примерно как PayPal платили новым пользователям, так платить, скажем, одноразово за стопроцентное прохождение теста по этим областям.
Эту будет реальным сливом любых подобных рож, хоть даже если они будут транслироваться во снах.

выбирать нужно не против, а за

Нужно.
Было бы за кого.
Увы, во втором туре этих выборов нет за кого голосовать. Что Порох, что Зеленский не уважают своих избирателей и считают их дебилами, каждый по-разному.

Это позиция пони которые едят радугу и какают бабочками, все равно кто-то из них будет президентом по результатам голосования, и делать вид что ты не при чем — как минимум глупо

В данном конкретном случае значит выбирать кандидата не с позиции
чего ему не удастся сделать если проголосуешь против него
а с
что он может и что он сделает если проголосуешь за него

а по поводу:

Что Порох, что Зеленский не уважают своих избирателей и считают их дебилами, каждый по-разному

так это даже комментировать как-то не буду:)

и делать вид что ты не при чем

Я и не призывал так делать. Мой комментарий был о том, что мы выбираем не того, кто нам нравится, а того, кто нам в меньшей степени не нравится на фоне своего оппонента.

Голосование вещь индивидуальная и мотивация у людей разная. Не надо применять в данном случае «мы». Говори о себе.

Говорить за всех или говорить только о себе — две крайности. Я не согласен ни с одной из них. По моим наблюдениям, таких людей достаточно много, я явно не один.

Я не один раз писав у цьому форумі, що одна з проблем виборів в Україні — те, що ми вибираємо одного кандидата. В Австралії, наприклад, виборці ранжують кандидатів, від того, який подобається найбільше, до найгіршого: en.wikipedia.org/...​iki/Instant-runoff_voting. Тому їм не доводиться вибирати найменше із зол.

Не идти голосовать — это не «ни при чём», это может быть вполне осознанной позицией. Это же вы писали:

Если «за» некого, то что ещё тогда?

«Я понни, я ем радугу»
Вы точно С++ разработчик?
У вас у бита есть третье состояние? Или все таки 0 или 1, без третьего?
И тут оно ничем не отличается
Голосовать ЗА — голосовать думая о том что кандидат сделает если станет президентом и выбирать того от кого будет больше толку
Голосовать ПРОТИВ — условно «мстить» за то что человек уже сделал

Ясен пень что мстить зеленскому не за что, кроме как за квартал, но с той же точки зрения и толку от него ожидать не приходится, особенно беря во внимание, что президент в нашей стране все таки больше говорящая голова...

Неважно, какой я разработчик, важно, что я с непутёвыми аналогиями из моей разработки в реальную жизнь не лезу.

Ещё раз — что делать человеку, который не видит смысла голосовать за кого-либо и не видит разницы в «толке», который на посту президента принесут кандидаты?

Голосовать ПРОТИВ — условно «мстить» за то что человек уже сделал

Вы отказываете избирателю в праве демонстрировать недовольство политиками, или что?

А я могу кому-то отказать в этом праве? :) даже в мыслях нету
Я просто утверждаю, что таким людям наплевать на то что случится с государством после выборов, и неплохо было бы это признать
С точки зрения закона — участие в выборах право
С точки зрения морали — с моей точки зрения обязанность
По поводу аналогий — не нравится, так не нравится
Без аналогий можно — независимо от вашего отношения к кандидатам, один из них станет президентом. Даже если у вас есть шанс выбрать меньшее зло вам стоило бы это сделать

Окей, то есть за меньшее зло голосовать можно, понял. Если Порошенко и Зеленский являются в пределах погрешности одинаковым злом с точки зрения представителя электората, ему можно на выборы не идти?

А я могу кому-то отказать в этом праве? :) даже в мыслях нету

Допустим, какой-нибудь другой человек недоволен политикой Порошенко и демонстрирует это галочкой за Зеленского. Для вас это «мстить», или я неправильно понял?

это может быть вполне осознанной позицией

эта позиция называется «та пох — будет как-то, а я буду потом знать, что я ни при чем был и это не из-за меня случилось» — яркий представитель Вова Кожаев
Любое действие(бездействие тоже) имеет свой результат и последствия

Вот действительно не могу понять программистов, большая часть деятельности которых(по идее) есть анализ и планирование хоть и на другом уровне не понимать что не голосуя вы поддерживаете одного из кандидатов
Если так — то тогда хотя-бы имейте смелось признать что вы его поддерживаете :)

Ни в коем случае. Напомню значение слова «поддерживать»:

Выражать одобрение кому-л., чему-л., согласие с кем-л., чем-л.,
присоединяться к кому-л., чему-л

Словарь Ефремова, http://что-означает.рф/поддерживать
Так что нет, не «поддерживаю». Вот содействую своей неявкой на выборы — возможно. Но в этой ситуации я не вижу ничего плохого в том, чтобы содействовать бездействием. В проблеме вагонетки самое лучшее с точки зрения морали — просто уйти.

В проблеме вагонетки

А помнится, кто-то меня упрекал за неуместные аналогии...

У предводителя «свинарчуков» и патологического вруна нет шансов, на парламентских выборах увидим какой реальный рейтинг.

последние деньги выдали потопить за царя? ) накал спал явно с первого тура у порохоботиков )

Типичная логика избирателей Зе: «кто не любит нашего клоуна, тот порохобот». Вы ничем не лучше [настоящих] порохоботов, которые называют всех, кто не с ними, «агентами кремля».

Это все детские шалости в сравнении с подкупом избирателей которое организовал порошенко.

Я лично видел, как ты подкупал коаксиумом избирателей Дарта Вейдера.

Ви забули додати лінк з пруфами.

Твердження про підкуп виборців, наведена лінка про підвищені пенсії. Це якась зеленська логіка недоступна тим у кого IQ довше 60?

Звичайно, щоб підкуп вважався справжнім необхідно щоб кандидат особисто стояв перед дільницею і відслюнявлював.

P.S. Зіпсував бюлетня, планую голосувати за пороха.
Кидайте вже цю совкову звичку розвішувати ярлики, вам може і здається що це додає вашим реплікам дотепності і влучності, але враження протилежне.

щоб підкуп вважався справжнім необхідно щоб кандидат особисто стояв перед дільницею і відслюнявлював

Добре, як щодо пояснити яким чином підвищені пенсії є підкупом виборців? Такі прямо докази що з ними в суд можна?

Кидайте вже цю совкову звичку розвішувати ярлики

Ніт!

вам може і здається що це додає вашим реплікам дотепності і влучності

Мені не здається — я точно це знаю.

але враження протилежне

Головне що я сам з цього приводу відчуваю.

www.pravda.com.ua/...​ticles/2019/04/9/7211659

Не знаю чи це достовірне джерело, вибачайте.

Дивимося портрет виборця пороха. Найбільша підтримка серед пенсів. Щось вони раніше не дуже велись на патріотичні лозунги і за критичним мисленням помічені не були. Чи то безвіз на них так подіяв, чи томос переконав?
А от «гречка» завжди була вагомим аргументом.

Маразм — это больше по части Юльки «Ай-ти Принтера».

Далека, и я ничего против не имею. Не все должны быть близки к айти.
Моя проблема с Юлей в другом: она с серьёзным лицом говорит то, чего сама не понимает (и что ей написали такие же непонимающие аффтары спичей), — в итоге получается бессвязный бред, из-за которого рука тянется к лицу.
www.youtube.com/watch?v=OuaRv2A_kc0

Ні, для мене так аргументація не прийнятна. Якщо голосує багато пенсіонерів — значить підкупили, якщо багато молоді — підпоїли, якщо багато жінок — знизили ціни на панчохи, багато зеків — кращі цигарки почали в тюремних магазинах продавати, ...

Підкуп має чітке визначення, і якщо його можна довести то треба з доказами йти в міліцію та ЗМІ. А так це просто чергові фантазії ні чим не кращі за «Порошенко вбив свого брата» та «За Порошенко здавав кров двійник» (так, я вже і таке чув).

interfax.com.ua/...​ews/political/580159.html

Звільнений я впевнений той ще мудень і заслуговував на це(а може й не заслуговував призначення на посаду). Але звільнили його саме за цих цікавих обставин. Совпадєніє?

Політика треба сприймати таким який він є. Все хороше не дає індульгенцію робити погане, а все погане не перекреслює зробленого доброго. Як би нам того не хотілося, але бінарна логіка тут не працює.

Порошенко зробив а-та-та чиновнику через якого затримали виплати — значить Порошенко підкупає виборців.
Порошенко не звернув увагу на затримку і чиновника — значить Порошенко все одно на проблеми простого народу.

Визнаю, був неправий. Ви мене переконали. Всі «гречкосії» не підкупали/підмазували/заручалися підтримкою виборців, а підтримували незахищені верстви населення.

Це вже з підвищених пенсій перейшли на гречку бо це одне й те саме?

Я б не був такий впевнений у цьому, але президент, у якого в повноваженнях міжнародні відносини та армія, піарився на цьому.

Те що піарився це не дуже добре звісно, але також це не означає підкупу виборців.

Можна те називати як хочеться, але суті не міняє. Тим більше, що мова йде не просто підвищення на сотню-дві, а й про разові виплати, так гарно, як раз перед виборами.
Але потрібно зауважити, що тут всі у виграші(крім бляхерів), особливо пенсіонери.

Можна те називати як хочеться, але суті не міняє.

Якраз суть і міняє в залежності від того як називаємо. Якщо назвемо «Порошенко обкрадає пенсіонерів» то буде ще одна суть, якщо «Порошенко повертає пенсіонерам борги СРСР» то буде і четверта суть.

так гарно, як раз перед виборами.

Я не відкидають того що цим підвищеннями та виплатами команда Порошенко хоче/може скористатися на свою користь. Ну і добре ІМО, хай вчаться — не все ж Зеленського впихувати кацапцській пропаганді.

Система должна была сделать лопатой по жопе чиновнику без вмешательства Порошенко.

Згоден що мала б була. Але поки не може. Не знаю, може і правда було краще ігнорувати?

Яка така «система» і чому «без Порошенка» якщо саме він призначає того мудня?

Погано щось порох старався з підкупом бо вибори пройшли майже ідеально

Отечественный истеблишмент.

Уважаемая администрация форума, прошу вас принять меры по очистке форума от троллей, которые постоянно хамят, переходят на личности, нецензурно выражаются, угрожают и оскорбляют других участников.
Складывается впечатление, что попадаешь на сбор какого-то быдла, где сброд необразованных дикарей днями и ночами поливает грязью тех, кто против политики правящего царя.
Форум деградировал сильно. Неужели вам плевать на это или, побоюсь допустить, санкционированно самой администрацией?
Не превращайте форум IT-ников в сборище непонятно кого.

кто против политики правящего царя

Свита нового сЦаря жалуется что ей не внемлют

Этот персонажик называет троллингом пруфы на то, что билборды «Думай» — это реклама блогера Андрея Луганского: dou.ua/...​rums/topic/26929/#1561981

Билборды для «Вата Шоу» Андрея Полтавы (Карпова) по Украине разные люди тоже заказывали, но это ж «троллинг», ага.

Мне абсолютно все равно кто кому «внемлет», а кому нет.
Но стиль «общения» в том числе цитируемого — мягко говоря ущербен. Я понимаю, что определенным личностям он комфортен, но на форуме должно быть хоть какое-нибудь модерирование от подобного.

на форуме должно быть хоть какое-нибудь модерирование от подобного

Начни с самомодерирования.

в том числе цитируемого

Ты в курсе что это у тебя самокритика получилась?

И кому нужен ванильный замодерированый полностью форум? Модерация тут есть, она на достаточном уровне

А кнопочка ’пожаловаться’ пропала...

Есть, справа от поддержать, при наведении

Ага, нашла, спасибо

Никакого секрета. Молодая и грамотная команда во главе с умным и талантливым патриотом. Старому дерьму пора на отдых. Место для отдыха по заслугам каждого.

Они его поддерживают, потому что «абы не Порох»

Да лаааааадно?
Оце так несподіванка.

А его «приколы» про Украину, майдановцев, границу Украины — это что было?

Потому что он стебался над властью. Может ты и проститутка, но я на себя его стебы не примерял.

«Шутка» про эбонитовые палочки — тоже стеб над властью?

У тебя есть работа ? Займись.. Мне некогда заниматься анализом творчества Зеленского и объяснять тупорылым в чем смысл его шуток..

А ты еще и в роли счетчика здесь... Извини, думал просто дерьмомет.

Я здесь в роли поджигателя твоего пукана.
Маленькая искра в виде твоего логического тупика, а какое пламя! Найс.

Если равняться на Штаты, то там уже через полгода после избрания Трампа много кто вопил: «че ты творишь?».
Постоянно смотрю одного относительно адекватного блогера оттуда, у него 2 бизнеса своих. Он от Трампа часто охреневает, ну и новости из разных изданий пересказывает о нем.
Конечно, помощь Украине Трамп не прекратил. Но все время ставит сограждан в тупики своими действиями.

Наскільки знаю від друзів у США, так «лементували» в основному ті, хто і не голосував за Трампа. Ті, хто за республіканців, переважно схвалювали те, що робив Трамп.

Выиграют умные, которые будут наблюдать с галерки, а не со сцены

Многие на ДОУ действительно наблюдают с галерки :)))

Якщо Зе переможе, то є 2 варіанта:
1. (казковий) Зе буде ідеальним президентом і він переможе корупцію і за 5 років виведе Україну у лідерів по ВВП на душу
2. (реальний) Зе виявиться сциклом. Він «просре всі полімери».

Якщо Зеленський переможе, є ще третій варіант. Який, на мою думку, найбільш імовірний. Це поступове розв’язання проблем у принаймні деяких з тих областей, де у теперішнього президента повні провали: боротьба з корупцією, економіка і як мінімум припинення виїзду працездатного населення з України, війна на Донбасі. І непогіршення ситуації в інших областях. Зеленському не треба самому це робити, достатньо призначити правильних помічників (що є умовою, за якої, наприклад, Гриценко проголосує за Зеленського).

Сумніваюся, що з будь-яким з президентів в України є шанси опинитися в лідерах ВВП на душу. Але якщо країні почати рухатися у правильному напрямку, то це вже буде добре, я вважаю.

Есть. А я в этой ветке сильно зашкварился? Или есть предложение?)

есть предложение?

Да.
Нужен биоматериал для анализов Зели. Побреем с ног до головы и ногти повыдергиваем. Оплату не обещаем, потому что Зеля вам ничего не должен.
Возьмешься?

Ти — простітут

Вважай, що я пожартував.
Тобі смішно?

Ни**** не смешно вообще, потому что не «простітут», а «проститут».

Они и Трампа поддерживали, до первых санкций

первых санкций

В США еще был президент по имени Барак Обама, если тебе это о чем-нибудь говорит.

Вот задумался нахрена ты это написал. Можешь подробнее раскрыть тему своего высера за мотивацию, аргументацию и цели? Буду искренне благодарен. Тебе ж все равно здесь еще работать. Не сочти за труд.

Молодая и грамотная команда

Правильно писать «я и моя молодая команда» же!

І да, тєхнологія работаєт:
www.youtube.com/watch?v=umpnckphDk8

Ещё про абсолютно аполитичное и никого ни за кого не обсирающее и непродвигающее шоу с названием вроде «ночной район» или вроде «закатный округ», четыре часа подряд накануне выборов по 1+1, что никак не связано с Коломойским и чистое совпадение забыл.

Сорян, что вклиниваюсь, это про «слугу»?
У меня нет зомбовизора и стримы каналов особо не смотрю.

Нет, квартал 95. Тоже не смотрю, но для интереса чтоб убедиться что с Коломойским ничего не связано глянула расписание канала коломойки

Кто-то купил неиспользуемый домен и перенаправил его туда, куда захотел? У меня так уже штук 10 доменов перенаправили, которые я когда-то покупал, а потом забросил и их выкупили.

По поводу .ua и .com информация была еще несколько лет назад. Все, кто хотел давно поменяли ссылки. Не поменяли те, кому этот сервис особо и не был нужен, например получатели редких донатов.

Нахабство, порушення закону і #НеЛох — ось і весь секрет успіху.

Не весь. Це крапля в морі.

По-перше, він був найбільш яскравим кандидатом, який контрастує з усіма іншими політиками зі списку. Сам взагалі поки що не політик, в серйозних політичних скандалах заплямуватися не встиг, при цьому ще й такий весь із сєбя вєсьолий-іскромьотний, не те що ті нудні старі політики. Завдяки цьому за нього проголосували і ті, хто «проти всіх», і ті, кому просто «папріколу» хотілося б бачити такого смішного клоуна при владі. Типу, «в країні і так все погано (гірше ж вже бути не може, правда?) — так хай хоч буде весело».

По-друге, він не говорив ніякої конкретики про свої плани. Тільки загальні фрази рівня «сдєлаєм шоб всєм було харашо», або взагалі «ето будєт сюрпріз)))))00» — от деякі хом’ячки і додумали самі те, що хотіли б бачити у своєму «ідеальному кандидаті».

По-третє, є категорія людей, яка все ще дивиться телевізор. Якій настільки не було чого робити, що вони дивилися той петросянський серіал «Слуга народу». І якій настільки легко промити мізки, що на підсвідомому рівні вони почали асоціювати Зеленського зі своїм персонажем, і повірили, що саме таким добрим чесним президентом він і буде, якщо його обрати ІРЛ.

Ну а ще є сіньйори-помідори, яким подобається Зеленський, тому що через нього у інших людей «бамбіт». Їм на галєрній палубі неважливо, хто буде президентом — зарплати-то в долярах, сири купувати зможуть хоч при Іллі Киві. А що там буде з рештою країни — це їх не стосується. Зате в коментарях можна похіхікати з того, як у когось «ґаріт пукан».

Есть ещё группа — которым нравится дразнить патриотизм головного мозга и импонируют насмешки Зе над томосом-шмомосом

Над томосом-шмомосом я и сам не прочь посмеяться. Может это и достижение в какой-то мере, но то, как Порох с ним носится, это конечно мда.

И тем не менее, это не сильно меняет общую картину, как по мне.

Мне ещё смешно когда народ с таким надрывом выдаёт апокалиптические сценарии забывая, что в политику идут прежде всего за деньгами и будут делать то, что могут чтоб их заработать

Їм на галєрній палубі неважливо, хто буде президентом — зарплати-то в долярах, сири купувати зможуть хоч при Іллі Киві.

Выросли дяди, все заморочки С++ выучили вплоть до 20-й версии, а не в состоянии догадаться о очевидной вещи, что государство это сложная система сдержек и противовесов, и что ни один отдельно взятый человек, пусть даже на самой высокой должности, не может единолично определять политику .

Їм на галєрній палубі неважливо, хто буде президентом — зарплати-то в долярах, сири купувати зможуть хоч при Іллі Киві.

Карта голосования показывает противоположное — за Пе балованные киевские котики с Печерска и дорогих спальников, а рабочие окраины и бесконечные провинциальные райцентры — за Зе. Вторые, кстати, чисто по-человечески более симпатичны.

Зате в коментарях можна похіхікати з того, як у когось «ґаріт пукан».

Так горит же, а заодно вся внутренняя сущность наружу лезет. С умными людьми можно дискутировать по сути дела. Над сектантами-фанатиками — только ржать.

а не в состоянии догадаться о очевидной вещи, что государство это сложная система сдержек и противовесов, и что ни один отдельно взятый человек, пусть даже на самой высокой должности, не может единолично определять политику

Кто сказал, что я не в состоянии догадаться до этой вещи? Единолично никто не определяет — даже такой догматично мыслящий C++ задрот как я это понимает.
И, тем не менее, президент имеет неслабое влияние на государственную политику. А ещё он представляет страну на международной арене. Я очень сомневаюсь, что Зеленский там сможет достойно выглядеть перед европейскими лидерами. Конечно, он будет получше Януковича. Но всё же вариант не лучший, на мой взгляд.

Карта голосования показывает противоположное — за Пе балованные киевские котики с Печерска и дорогих спальников

Какая карта? Первого тура? Она в данном разговоре не актуальна. Там, действительно, голосовали «за Пе».
Сейчас же многие будут вынужденно отдавать ему голос — но не потому, что они за него, а потому, что Зе им ещё менее симпатичен.
Так что, думаю, карта голосования второго тура будет выглядеть по-другому.
Остались бы во втором туре Зеленский против Бойко — и я бы был «за Зе», если уж на то пошло.

С умными людьми можно дискутировать по сути дела. Над сектантами-фанатиками — только ржать.

Это касается обеих сторон.

А ещё он представляет страну на международной арене.

Конечно. Сначала поливание говном Трампа, а потом жалкое подлизывание к нему было вершиной дипломатии.

Я очень сомневаюсь, что Зеленский там сможет достойно выглядеть перед европейскими лидерами.

Эт вы намекаете на вечно похмельный вид и мятый костюм?

Там, действительно, голосовали «за Пе».
Сейчас же многие будут вынужденно отдавать ему голос — но не потому, что они за него, а потому, что Зе им ещё менее симпатичен.

А вот аналитики говорят, что электоральный потенциал П исчерпан. И я им верю. Потому, что если бегло пробежаться по карте первого тура можно увидеть, что в большинстве городов Центра, Востока и Юга, П на третьем, а то и на четвертом месте. Симпатики Воны, Бойко и Гриценко голосовать за него точно не будут.

Нет, я не верю Зе, и не думаю, что он каким-то образом улучшит ситуацию, но то что предъявляют ему порохолюбы совершенно несостоятельно. И уж точно в этих категориях П ему не конкурент.

Эт вы намекаете на вечно похмельный вид и мятый костюм?

На способность Пэ членораздельно говорить осмысленные предложения на английском. Например: www.youtube.com/watch?v=LFU-Qr1Ihlw

Чего Зе не может делать даже на русском, если ему готовый сценарий не подсунули.
Ну вот что он несёт? www.youtube.com/watch?v=sKTUCFyNjJk
Или он правда под чем-то (история с отказом сдавать волосы и ногти как бы намекает)?

Я ещё послушаю дебаты (если они вообще состоятся), но пока что к способности Зе не упасть лицом в грязь вне сцены квартала или съёмочной площадки я отношусь скептически.

Симпатики Воны, Бойко и Гриценко голосовать за него точно не будут.

Ошиблись ваши аналитики. Некоторые симпатики Гриценко будут голосовать за Пэ, хоть и недолюбливают его. При такой-то альтернативе. Несмотря на то, что сам Гриценко из этих двух зол выбрал Зе.
Так совпало, что в моём окружении есть как минимум пять человек, которые голосовали за Гриценко, и во втором туре среди этих двоих собираются выбрать Петьку как меньшее зло.

Хотя Петька, конечно, продолжает делать всё, чтобы оттолкнуть от себя избирателей. Сегодняшняя история с билбордами, где изображены он и Путин, мол, «у вас два варианта: или голосуете за меня, или рашка вас захватит» — это абсолютная мерзость. Население считают дебилами, которые поведутся на настолько дешёвую манипуляцию. Пиар-команда Порошенко топит своего же кандидата таким отношением к избирателям.

но то что предъявляют ему порохолюбы совершенно несостоятельно.

Многое, но не всё. Про наркомана Зе конкретно так обкакался, когда сначала по своей же инициативе(!) вызвал Пороха сдать анализы, а сам сдал только кровь (которая в контексте приёма наркотиков практически ни о чём не говорит) и упал на мороз.

Про неквалифицированную команду тоже предъявы не беспочвенные. «Эксперты», которые посчитали, что учителя могут получать 4000$/мес. из бюджета — это реальная история, а не выдумки порохоботов.
Кого Зеленский приведёт в политику в случае своей победы, он до последнего не желает говорить. И после этой истории с 4000$ это даёт повод предполагать, что приведёт он таких же сверхразумов.

На способность Пэ членораздельно говорить осмысленные предложения на английском.

Ох уж эта ИТшная задроченность на английском.

Чего Зе не может делать даже на русском, если ему готовый сценарий не подсунули.

Я эту всю эту хрень не смотрел и смотреть не буду, не хочу вовлекаться. Но судя по тому, что ее таскают по всем форумам вторую неделю — больше предъявить ему нечего.
Было намного бы интереснее узнать о менеджерских талантах Зели, в конце концов он рулит немаленьким бизнесом. Но тут или для Петиной ЦА слишком сложно, или для самого Пети не очень лестно.

Ошиблись ваши аналитики.

«Ошиблись» можно будет сказать после 21, логик вы наш.

Так совпало, что в моём окружении есть как минимум пять человек, которые голосовали за Гриценко

Да уж, выборка широчайшая, аналитеги изменившимся лицом бегут к пруду.

Многое, но не всё. Про наркомана Зе конкретно так обкакался, когда сначала по своей же инициативе(!) вызвал Пороха сдать анализы, а сам сдал только кровь (которая в контексте приёма наркотиков практически ни о чём не говорит) и упал на мороз.

Оспади. Он навязал свою повестку и ушел в закат. А Петя продолжает ездить ссать на камеру, к вящему удовольствию аудитории.

«Эксперты», которые посчитали, что учителя могут получать 4000$/мес. из бюджета — это реальная история, а не выдумки порохоботов.

Повторюсь. Я не потребляю этого выборного говноконтента.

Кого Зеленский приведёт в политику в случае своей победы, он до последнего не желает говорить.

А кого приведет Порошенко? Например Свинарчука повторно назначат в СНБО?

И после этой истории с 4000$ это даёт повод предполагать, что приведёт он таких же сверхразумов.

А вот попытки показать себя умнее человека, который поднял миллионный бизнес и на ровном месте сорвал первое место на выборах от галерных гребцов — раздражает.
Знание С++ и английского, которыми вы гордитесь, это всего лишь признаки хорошего годного раба, ежедневно ломающего спину за кусок сыра.

А вот попытки показать себя умнее

Але ж ми розумніше — ми можемо спілкуватися зв’язними реченнями, часто володіємо більше ніж однією мовою, не задіяні у корупційних схемах і є спеціалістами як мінімум у чомусь.

Насколько я понимаю — человека подловили на незнакомой ему теме и он поплыл. В ИТшных играх "залоши интервьюируемого"/"складно ври на незнакомую тему" это конечно эпик фейл. Но все же напомню — товарищ рулил многомиллионными рисковыми проектами, а не работал бюджетным «тим-экстеншеном» у богатого папика.

напомню — товарищ рулил многомиллионными рисковыми проектами, а не работал бюджетным «тим-экстеншеном» у богатого папика

Які там міліонні проекти? Про що мова. Я особисто бачу «багато мільйонів» лише у відмиванні грошей Коломойського. Таке собі бізнес-досягнення як на мене.

Які там міліонні проекти? Про що мова.

А пытаешься изобразить из себя умного:
ru.wikipedia.org/...​ильмы_«Студии_Квартал-95

Кстати «Слуга народа» запущен аж 2015-м году, что недвусмысленно намекает на умение пациента играть вдолгую. Для Украины — беспрецедентное качество.

Вікіпедія нічого про власника Студії не каже. А натомість можна знайти інформацію про фірми на Росії та Кіпрі — uk.wikipedia.org/...​имир_Олександрович#Статки.

намекает на умение пациента играть вдолгую

Вважаю за хороший знак ось це «паціента» — навіть упороті прихильники сцикла потаєй визнають що їх божок не адекватний реальності.

Для Украины — беспрецедентное качество.

Власне тому Коломойський і олігарх — його талантів та вміння накручувати схеми ніхто не заперечував наче.

Вікіпедія нічого про власника Студії не каже.

Зато хорошо известен ее руководитель, на котором висит вся ответственность.

навіть упороті прихильники с

Кто тебе сказал, что я его фан?
Блин, как мне надоело разжевывать «элите нации» элементарные вещи. Думай себе что хочешь, все равно ближайший год тебе придется работать стоя.

хорошо известен ее руководитель

Зеленський — художній керівник. До чого тут багатомільйонний бізнес Коломойського не дуже зрозуміло.

все равно ближайший год тебе придется работать стоя

Можу собі дозволити робити це зараз. Власне так і роблю вже кілька років — стіл з можливістю поміняти висоту, куля замість крісла. Раджу усім.

куля замість крісла

Я сперва попытался представить, как это — использовать пулю вместо кресла.

как это — использовать пулю вместо кресла

:D

Но судя по тому, что ее таскают по всем форумам вторую неделю — больше предъявить ему нечего

Конечно, ведь если первым делом предъявляют наиболее заметные фейлы, значит других нет. Логика.
Я бы мог привести другие, но вы ж всё равно

не смотрел и смотреть не буду, не хочу вовлекаться.

— так какой смысл вообще продолжать этот диалог?

«Ошиблись» можно будет сказать после 21, логик вы наш

Не ваш. Но логик, да. Вы утверждали что «симпатики Гриценко точно не будут голосовать за Пэ» — я опроверг. Некоторые точно не будут, действительно; а некоторые посмотрят на Зе и решат выбрать «меньшее зло». Людей много, нечего так обобщать и делать настолько самоуверенные заявления.
А после 21 можно будет сказать, что выбрало большинство.

Оспади. Он навязал свою повестку и ушел в закат. А Петя продолжает ездить ссать на камеру, к вящему удовольствию аудитории.

И нахрена было её навязывать, если потом собрался уходить в закат? Выставлять себя таким балаболом — это кандидату чести не делает.
Петя ссыт на камеру, а Зеля насрал себе в штаны.

Повторюсь. Я не потребляю этого выборного говноконтента.

«Повторюсь, я слушаю только то, что мне хочется, игнорируя то, что мне не нравится.»

А кого приведет Порошенко? Например Свинарчука повторно назначат в СНБО?

Хватит уже мусолить этого Свинарчука. "Судя по тому, что его таскают по всем форумам вторую неделю — больше предъявить Пороху нечего.«©
А Зеля может привести и кого похуже. Хотя может и получше. Кто знает? Просто мне не нравится, что он до последнего молчит, иногда потролливая заявлениями о предстоящих «сюрпризах».

А вот попытки показать себя умнее человека, который поднял миллионный бизнес и на ровном месте сорвал первое место на выборах от галерных гребцов — раздражает.

Угу. А ещё я «считаю себя умнее» Порошенко, который на серьёзных щах втирает своё «если не я, то Путин», а перед этим носился с томосом как с писанной торбой. И «умнее» Юльки, которая говорит про «айті-принтери, на яких друкують цілі міста». И ещё много кого.

Знание С++ и английского, которыми вы гордитесь, это всего лишь признаки хорошего годного раба, ежедневно ломающего спину за кусок сыра.

Так же, как и ваше знание C и железа. Впрочем, к обсуждению кандидатов это отношения не имеет.

Хватит уже мусолить этого Свинарчука. "Судя по тому, что его таскают по всем форумам вторую неделю — больше предъявить Пороху нечего."©

Я С++ не зря привел в пример. Изумительный инструмент для того, чтобы разводить схоластику и предавать вещам смыслы, которые они не несут.
Не буду комментировать все, уровень аргументации примерно одинаков, но пункт со Свинарчуком разберу, как образцовое передергивание:

1. Casus Swini, это не предвыборный фейл. Это вполне себе подозрение в уголовном преступлении группы высших чиновников.
И вот тут я в упор не вижу открытого дела, следственной комиссии, обысков, арестов, выемки документов и всего, что положенно делать в таких случаях должностным лицам при исполнении.
Но сыроедам пофиг, Ryanair и 4G есть, остальное не волнует.

2. Вне зависимости от конкретного Свинарчука и его художеств, мы ровно так же не слышали ни одной фамилии предложенной на высшие должности на вторую каденцию П. Я же говорил — все позиции, которые П пытается предъявить З, у него самого еще более проигрышные.

Я С++ не зря привел в пример. Изумительный инструмент для того, чтобы разводить схоластику и предавать вещам смыслы, которые они не несут.

Смыслы, которые заядлые сишники не видят, потому что они заядлые сишники. Это не значит, что этих смыслов там и на самом деле нет.

как образцовое передергивание

Не было передёргивания. Я приводил пункты, почему считаю Зеленского плохим — вы приводили пункты, почему считаете плохим Порошенко. Здесь не было условия приводить в пример только предвыборные фейлы или только что-то ещё. Конечно, в делах уровня свинарчукгейта Зеленского не уличишь. Он ведь не был в политике, успеет ещё.
Но его предвыборное поведение вызывает у меня мысли, что президентом он будет хуже Пороха (даже учитывая свинарчукгейт, да).

А так-то с этим я согласен, конечно.

И вот тут я в упор не вижу открытого дела, следственной комиссии, обысков, арестов, выемки документов и всего, что положенно делать в таких случаях должностным лицам при исполнении.
Но сыроедам пофиг, Ryanair и 4G есть, остальное не волнует.

Мне и на Ryanair и 4G пофиг.

Смыслы, которые заядлые сишники не видят, потому что они заядлые сишники.

Я пишу на C, Python, Go, местами на Lua, делал кое-какую мелочевку на Java и мечтаю найти время заняться всерьез Erlang. Для адекватной картины мира точек наблюдения должно быть несколько.

вы приводили пункты, почему считаете плохим Порошенко.

Нет. Я считаю отвратительным не сколько самого Порошенко (он ИМХО просто глупый и бездарный среднестатистический жлоб), сколько методы его агитации и поведение его сторонников. Это днище.

Я пишу на C, Python, Go, местами на Lua, делал кое-какую мелочевку на Java и мечтаю найти время заняться всерьез Erlang.

Но критикуете C++, на котором не пишете и в котором вряд ли хорошо разбираетесь (оттого и не видите смыслов).

сколько методы его агитации

Их я тоже считаю отвратительными, выше писал. Это действительно днище.

поведение его сторонников

Это применимо к обеим сторонам.

Карта голосования показывает противоположное — за Пе балованные киевские котики с Печерска и дорогих спальников, а рабочие окраины ... — за Зе.

какое место в этой стройной картине мира отводится Русановке, хоть и с минимальным преимуществом (примерно 25%-22%) отдавшей 1 место Пэ?

Русановка изначально была мажорной, хотя конечно сейчас сдала позиции тому же ПОХу.

а вот наша Сливка-Туфелька говорит, что Русановка — унылое совковое гуано
со времени постройки Русановки прошло полвека, и если первое поколение с серьезной натяжкой, но можно назвать мажорным (я инженер на сотне рублей, ага) в советской системе координат, то сейчас-то в избирательный возраст вступило уже третье
но вот среднестатистический образовательный уровень у Русановки был, как ни пафосно прозвучит, пожалуй что уникальным. во всяком случае точно повыше, чем даже у мажорных Липок с Печерском, не говоря уже об остальных хрущестроях того времени. и это как раз то, что передается в следующие поколения стабильнее материального достатка как такового

наша Сливка-Туфелька говорит, что Русановка — унылое совковое гуано

У нее очень оригинальные представления о Киеве и киевлянах, хотя по большинству остальных позиций я с ней обычно согласен.

со времени постройки Русановки прошло полвека, и если первое поколение с серьезной натяжкой, но можно назвать мажорным (я инженер на сотне рублей, ага) в советской системе координат,

Ну как сказать. Райончик, хоть и подуставший, но по-прежнему недешевый. И новостройки на нем покруче, чем средний по городу бетонострой.
Опять же разрыв минимален — это вам не ПОХ.

среднестатистический образовательный уровень у Русановки был, как ни пафосно прозвучит, пожалуй что уникальным. в

А че в нем уникального? На Печерск в школу ездили?

Нелюбимая вами Соломенка тоже заселялась научными работниками, я уже не говорю о проспекте Науки и Академгородке. На Борщаге целые кварталы заводских домов Электронмаша, ПО Королева и других хайтековских предприятий. На Лукьяновке и Чоколовке — военные городки топовых военных училищ. И?

Секрет в том, что Русановка, Никольская Слободка и район Дарницкого бульвара несколько номенклатурны. Немножко совминовских (Дарницкий бульвар, Жмаченко), немножко работников среднего звена и деятелей творчих спилок (Русановка) и обслуги — Слободка. Не полностью конечно, но достаточно для джентрификации.

Кстати сравните голосование в этих районах с соседними Березняками, Старой Дарницей, Лесным и Воскресенкой.

апример на той же ленинградке есть разительно разные райончики.

На ту же Ленинградку от греха подальше выселяли маргиналов из старого города, в значительной мере тот старый Подол, про который Аркаша Северный пел.
Там даже в советские времена целыми кварталами коммуналку не платили, сраные три рубля.

Образование — это уровень развития личности. его так просто не пропьешь. Ваш опп тут очень прав. Развитые люди не опускаются быстро потеряв достаток, в отличие от плохо образованных и плохо развитых.

Не спорю. Но каким образом это коррелирует с выборами?

Кстати если верить социологическим портретам избирателя разных кандидатов в разных сми то они тоже утверждают что в ключе «образование» у избирателя пороха посоледней обстоят дела.

По-видимому им хочется так выглядеть. Третью неделю слыша нечленораздельный рев и оскорбления инакомыслящих я не могу согласиться с такой гипотезой.
Второй вариант — внутренняя культура ортогональна формальному диплому.

в ключе «образование» у избирателя пороха посоледней обстоят дела.

Ну, 52% с вышкой у По не то чтобы радикально посолидней от 46% у Зе. И это с учетом молодежи Зе, многие из которых не имеют вышки не потому, что пролетариат, а потому, что еще не успели, и совковых пенсионеров По, которые выросли в самой высшеобразованной стране в мире.

Ну например более адекватным представлением о своем месте в мире на фоне киевского самозваного среднего класса.

А что определяет самозваность среднего класса?

Объективностью. Тысячу раз говорено — высокий доход связанный с определенной текущей конъюнктурой не меняет классовую принадлежность.

Бо мне лично симпатичнее те люди, которые меньше писают в парадных, в широком смысле этого понятия :

А это вобще с классом никак не связанно.

за Пе балованные киевские котики с Печерска и дорогих спальников

Ну да — 4гэ, безвиз

и что ни один отдельно взятый человек, пусть даже на самой высокой должности, не может единолично определять политику

это в америке так, выбрали трампа а госдеп и фбр как были сами по себе так и остались

Так горит же, а заодно вся внутренняя сущность наружу лезет

Жук вон до хейт спича скатывается.

государство это сложная система сдержек и противовесов, и что ни один отдельно взятый человек, пусть даже на самой высокой должности, не может единолично определять политику .

Доказано Януковичем. Ведь как сработали сдержки и противовесы, красота!

Янык погорел на том, что хотел все противовесы подмять под себя. Петя походу горит на том же.
Кстати вот никак не могу взять в толк — чем порохолюбам Янык не нравился.

Овоч під себе Конституцію намагався переписувати і вважав за нормальне натравлювати своїх псів на людей. Ну і різні дрібниці типу двох ходок на зону, безграмотності, протягування бандитів у владу, рекет, всі оці милі ватному серцю речі.

А сейчас этого нет? Или в исполнении Його Высокоповажности хоть моча на в глаза?

А сейчас этого нет?

Переписування Конституції? Ні, нема. Чи масового систематичного побиття людей мусорами за наказом Порошенко? Теж нема.

хоть моча на в глаза?

Це у зебанатів буде болюча тема на роки схоже. Ваший не стулепний навіть у баночку попісяти :D

Чи масового систематичного побиття людей мусорами за наказом Порошенко? Теж нема

Ці пацани паумнєлі і тепер проводять рейди в айті-компанії.

Рейди в компанії масово почалися якраз за Овоча ІМО.

Правда не догоняешь или прикидываешься?

А наче усі забули, що у нас чорношкірий Президент міг з’явитися раніше, ніж в США. Його тоді попросили «ввічливо» знятися після перших соціологічних опитувань. Я б за нього проголосував би, аби не обирати між Кучмою та Сімоненко.
Але зараз так робити не можна. І, нажаль, більшість так і залишилася з недорозвинуним, пострадянським мисленням нелоха, бо їх тоді не було точно.

А наче усі забули, що у нас чорношкірий Президент міг з’явитися раніше, ніж в США. Його тоді попросили «ввічливо» знятися після перших соціологічних опитувань. Я б за нього проголосував би, аби не обирати між Кучмою та Сімоненко.

А можно подробнее?

Есть ещё люди, понимающие что в стране нифига не радужно, долларовая зарплата не гарантирована на 100% и зависит вообще от другой страны, а 4гэ с безвизом нужны только тем кто ними пользуется и не решают никаких проблем большинства населения.

и тут «мамкины полит эксперты» пора прекращать заходить на доу

Чтобы дошло, что политика — это не про «мамкиных полит экспертов», нужно, чтобы лично тебе во двор прилетела мина или что?

вот и подтверждение моим словам, сразу на «ты» и с агрессией

с агрессией
«мамкины полит эксперты»

Уж не это ли микроагрессия?

мой пост был безличностный а Ваш в мой адрес

А, ну раз так можно, то..
Безличностно относительно тебя, ответь на вопрос:

Чтобы дошло, что политика — это не про «мамкиных полит экспертов», нужно, чтобы лично тебе во двор прилетела мина или что?

Повторяю, к тебе он никакого отношения не имеет. Он просто случайно оказался в комментариях к твоему комментарию.

Что к тебе я обращаюсь на «ты» — тебе тоже всего лишь кажется по какому-то недоразумению, ведь это просто комментарий в интернете, он обращен в пустоту.

К тебе прилетала или так, для красного словца? А то из моих знакомых про войну кричат громко все, но в подвал бегал только один. Самые крикливые уехали вообще за месяц до чего-либо серьезного

Я приехал летом 2014 года в город, рядом с которым летало так, что приходилось коврами окна закрывать.
До сих пор тут живу.
Обстрелы рядом постоянно происходили и относительно утихли, наверное, год назад.
Из окна многоэтажки своими глазами видел вспышки во время боев.

ага, не лох ... і ще один — не підарас ... і ще 37 — не злодії

Единственная разумная причина, которая хорошо влияет на мотивы избирателей, в интересном случае, — свежесть кандидата, и то, скольким людям он «наступил на ноги». Ну и харизма тоже не на последнем месте.

над нынешним президентом не боится поржать

Якби придворні ЛОМи і більшість упоротих порохоботів свої щоденним старанним лизанням не перетворили Порошенка на якусь мало не сакральну міфічну істоту, який завжди правий, ніколи не помиляється, робить все тільки хороше і захищає від всього поганого(а якщо не захищає — нема повноважень!), і не агрились навіть на цілком справедливу критику, і над ним цілком можна було б дійсно «поржать» чи покритикувати не отримуючи при цьому тонни ненависті від порохоботів, то може він би і краще виглядав для них

По этой логике и «пуйло — неплохой человек, просто кремлеботы ему лижут попу и потому задолбали».

За пальцы тебя никто не тянул, ты ровно эту логику и описал.

не знаю, думкою російської «вчорашньої школоти» не цікавився, як їм там він «плохой» чи не дуже.

не знаю
не цікавився

То есть, ты совершенно не в курсе, что мантры «хоть черта лысого, но не Порошенка» — абсолютно кремлевская выхлопная труба?

Ты совершенно не в курсе, что и как втирает своим и не очень своим кремль?

Ты совершенно не в курсе, что было в методичках кремлеботов все эти годы?

Тогда на основе чего ты делаешь какие-либо выводы о каких-то ботах, если ты в этом младенец?

ем, так питання було, що молодь вибрала в більшості Зеленського, бо він «ржачний» — ну, так, бо він з своїми недолугими челенджами в соцмережах і піцою на з’їзді значно далі від образу типового політика-Брєжнєва, ніж Порошенко з його пафосними з’їздами , представленням його як the chosen one і агресивністю на критику, яку великою мірою йому забезпечили ЛОМи та прихильники. Чи так само у Путіна?хз, але судячи з того, що в’яжуть на їхніх протестах вже школярів, то підозрюю що так — проти нього в основному молоді і йому так само лижуть і ліплять з нього месію і
різниця в тому, що роблять це довше, якісніше, і «здобутки», на які опираються — більш реальні

А томос? А толку с томоса, ведь когда не приду в церковь — все время паску освящают.

Вот такие они, ужасы евроинтеграции — в стране появилась европеизированная молодежь, которая относится к попам как к странным мужикам в платьях и в церковь ходит в максимум яйца покрасить. Впрочем, это еще можно исправить введением обязательных уроков православия в школах.

— умей относиться к муллам как к странным завывающим бородачам.

Легко, учитывая, что странного зазывающего бородача я видел лет 15 назад, и то в Турции.
UPD. Это кстати крупная недоработка — если порох таки протиснется на второй срок, нужно ему будет первым делом ехать в Мекку какой нибудь томос и для мусульман выциганить, вот тогда заживем.

Если бы Зеленского не существовало, его бы стоило бы придумать только для того, чтобы полюбоваться этим фестивалем феерверков.
Никакая Ичня, Калиновка и Балаклея не горели так ярко и не взрывались с таким шумом.

Это конечно очень весело поначалу, а потом граждане селюки ощутили на своей шкуре голодомор, красный террор, коллективизацию, оккупацию и прочие подарки судьбы.

Точно, всех же в сибирь обещали вывезти при Зе, как мы могли это забыть.

Такое мог написать только глуповатый селюк, который не был в конфликтной зоне. Счастье в неведении, просыпаются в отапливаемом помещении с горячей водой и жратвой, электричеством и вайфаем и считают это данностью жизни.

Такое мог написать только глуповатый селюк, который не был в конфликтной зоне.

Хз, может один из главных пропагандонов пороха — действительно глуповатый селюк, который не был в конфликтной зоне — я не слежу ни за их биографией, ни за географией их перемещений.

Главным из порохоботских искусств по прежнему остается умение громко пукнуть в лужу.

Это вашим ботским искусством считается первым назвать собеседника ботом и пусть докажет обратное. Я вообще на оба тура не собираюсь, мне все кандидаты противны.

Если я назову вас порохососами и порохолизами вам полегчает?

Можем встретиться и назвать как пожелаешь.

Я встречаюсь только с девушками.

Чуваки, забейте стрелку на стадионе, как мужики.

Зачотная шутка! Отэтого пацана в президенты!

Зачотная шутка! Отэтого пацана в президенты!

Я готов

Но где же доказательства помимо «я так вижу»?

Безмозглый клоун вчера совершенно очевидно и недвусмысленно пытался применить титушню против людей, мирно пришедших к его офису с просьбой ответить на вопросы о дальнейшем курсе его действий.

Его братки описали это как «люди пришли на митинг против коррупции и вообще непонятно что происходит у нас под окнами, мы решили отморозиться».

Запись произошедшего и запись того, что об этом говорили и писали в СМИ: youtu.be/5Un6P-4QEpg

Глядя на искрометный детсадовский юмор про наркомана, задаюсь вопросом — а кто тут на самом деле безмозглый клоун?

Что ты тут делаешь? 300 гривен сами себя не заработают, иди быковать на людей в качестве титушки Зели.

А кто тебе убогому сказал, что я за Зелю?

Это стиль шмария с его «я украинский журналист, мать вашу!» и после тысячного повторения дебилы, уже, как бы, даже признают его украинским журналистом?

Добавь еще больше неадквата. Например че нибудь про бузину и дядьку.

Лол. Ты боярышника перепил? Или вмазался?

Про бузину и дядьку — это ватное и никак не может быть моим высказыванием.

Или это такой же шмариевский прием: присваивать оппоненту свои же высеры?

Ты бы еще спросил «чей Крым?».

Кстати, чей Крым?

Если он не наркоман, то почему он отказался сдавать анализы на наркотики (волосы и/или ногти, а не только кровь) — хотя изначально сам же предложил Пороху сдать анализы, «чтоб убедиться, что будущий президент не наркоман»?

По той же причине, по которой вы шизофреник. Конечно это не факт, но теперь чтобы доказать обратное, вам нужно прелюдно пройти осмотр у психиатра и предьявит справку.

А где «даю 24 часа»?

А может это вы шизофреник? Задача для синьора: найти разницу между мной как предполагаемым шизофреником и Зеленским как предполагаемым наркоманом. Думай-те.

...и о шизофрении, которая характеризуется распадом процессов мышления, пишет нам аккаунт, который никак не может определится с личностью, разрываясь между Андреем Осиповым и Олегом Железцовым. Кто же победит в этой неравной борьбе разумов?

Верно, а с чего это жертвы должны вызывать уважение, а не сожаление? Каждый кузнец своей судьбы.

Вся история 20 века — это трагедия звичайных людей, и следствие неинтегрированной личности в масштабе миллионов, неспособность брать за себя ответственность, нарушенная целостность общества, что привело к катастрофам, тирании и ГУЛагам на шестой части суши, читаем Солженицына. Так что если звичайни люди не отрастили зубы чтобы огрызаться за себя и близких и принимать ответственность за судьбу себя и близких — у меня нет к ним уважения, только презрение.

Насколько был опасен Гитлер или Сталин если бы миллионы не подчинялись им, а посадили в тюрячку и дали просраться? Истинное зло это как раз такие безвольные, безрассудные и безответственные миллионы исполнителей приказов.

А звичайных людей виправдувує?

Это не так мягко говоря. Многие выбрали путь винтиков системы — ключевой момент успеха таких систем.

У вас так складно получается перекладывать ответственность за свою судьбу на тоталитарный режим, будто они откуда-то с Марса прилетели и имеют тотальное доминирование. Я скажу так — если заяц стал обедом для волка, это целиком его вина. Тут двух истин не бывает. Не надо сюда притягивать понятие справедливости звычайным людям, её нет. Все возможности не допускания были, но не воспользовались ими по ряду личных причин, страха и типичной конфликтности — не говорю за всех, но значительная часть точно, достойно это презрения или уважения, каждый решает за себя.
То же самое применимо и к актуальным событиям, не переносить ответственность а прямо посмотреть правде в глаза.

Стоп. Але тут же говориться тільки про рекламу в день тиші і в день виборів. При чому рекламу в стилі «прийдіть на вибори». Але це зовсім не пояснює успіх кампанії. Зеленський то по всіх соцопитуваннях був лідером уже давно. Тобто успішною його кампанія задовго до самого голосування. І щоб заклик «прийди на вибори» спрацював правильно, потрібно спочатку переконати виборця за тебе проголосувати. Мені он також від Порошенко в п’ятницю телефонували, прочитали якийсь лозунг про важливість виборів в боротьбі з ворогами України, нагадали що вони в неділю і запитали чи я на них піду. Але це не призвело до того, що я проголосував за Порошенко.

На жаль, вирахувати вплив дуже важко, можна робити якісь оцінки, але це будуть не оцінки в стилі природничих наук, а гадання на кавовій гущі. Можна, наприклад, згадати, що в Зеленського менше «ядерного електорату» texty.org.ua/...​legid_u_Zelenskogo_menshe , що його стратегія направлена на залучення всіх підряд під дуже мутний результат www.facebook.com/...​ko/posts/2329669790425168. Але то все будуть гадання. На мою думку, реклама та була вдала. І явно більш результативна ніж холодний обзвон. Але ж ми не СММ-щика обираємо, а президента. І закон тут був порушений — це вже факт, а не гадання.

Я думаю обдзвін Порошенко був не холодний. Спочатку, думаю, на мене вийшли через те, що я комунікую з владою через урядовий портал. Потім взимку було опитування чи підтримую я інтеграцію в ЄС. Потім був дзвінок з подякою, що я підтримав курс президента на ЄС. І потім оцей звінок перед виборами.

Мені так не пощастило. Я теж комунікував з владою через урядовий портал. І зрозумів, що там приймають рішення згідно з їхніми правилами (розпорядженнями і т. п.), навіть якщо вони розходяться зі здоровим глуздом.

Хоча у нас на форумі є люди, які стверджують, що зверненнями проблеми вирішуються. Не можу зрозуміти, це їм так щастить чи їм просто платять, щоб вони таке писали.

Что порох, что зелень агитировали в день выборов. И все остальные «топ» кандидаты агитировали в день выборов.
Все они ссали в уши в виде рекламы на ютубе, фейсбуке и соц.площадках. Ссали в уши на бигбордах, которые ни один кандидат не убрал. Анти-зелень еще и ссала через рекламу отдельно взятых блогеров на ютубе в виде видосиков а-ля «Зеленский — маріонетка Коломойського! Олігархи хочуть до влади».
И ты, вот, пришел и впариваешь очередную ссанину в уши своей агитацией и\или антиагитацией. По-другому это не назвать, потому что если ты слеп и глух, и не видел, что агитировали ВСЕ, то ты слеп или глух, а если ты все видел и осознано оправдываешь одних, а ругаешь других, то это предвзятое мнение, или просто — ссанина в уши.

Тому, у мене лише одне питання: коли ви, врешті решт, стихнете?
P.S. Стартап на мільйон: адблок від політичного поносу.

Печально смотреть, как ненавистники зелени визжат на каждом углу, что зелень — подсадная марианетка и раскалывает страну. А сами же называют треть страны — зебилами. Печально смотреть, как контраргумент других полит.взглядов — обозвать остальных порохоботами.
Так кто страну раскалывает, говорите? Не вы же сами?

Есть мнение про того, за кого надо голосовать? Засунь его себе в задницу и иди голосуй.
А когда начинается спор про то, за кого голосовать — это аналогично спору, на каком языке лучше кодить. Мнения, знаете ли, будут разные. Так что доказывать что-либо на каждом углу не стоит.
Перестаните доказывать, что ваш кандидат — это единственно верный, перестанет раскалываться страна.

перестанет раскалываться страна

Да ты что?
И Крым даже вернется? И Донбасс? Вот так просто?
Потому что тупо и смиренно выберем абы кого на пост главнокомандующего и на пост представителя во внешней политике?
Эта система принятия решений покруче гороскопов будет. «И так сойдет».

И Крым даже вернется? И Донбасс? Вот так просто?

У тебя мозги промыты напрочь. Ни один президент не вернет Крым. Это возможно, разве что, в 10-50ти летней перспективе. Если ты веришь в «АТО должно идти считанные дни», то ты просто ведомый дурак. Много рашка вернула оккупированных территорий на твоей памяти?
А Донбасс хз, может и вернется, если только будет миротворческая миссия или сильное давление запада (которого почти нет и мы сами с усами).

Я, чтобы ты понимал, не за зелень и не за пп. Я не знаю, сможет ли что-то сделать зелень. Но порох разве сильно преуспел? Илловайск? Дебальцево? Почему сепаратистов не разбили, пока они 3 часа шли колонной на Донецк? Результаты расследования убийств на майдане? Распиливание бюджета укроборонпрома во время войны? Ты расскажи, не стесняйся, про главнокомандующего.

И Крым даже вернется?

Крым вернется не раньше чем развалится Россия. Причем развал должен быть уровня гражданской войны или почти гражданской войны, когда всем будет побоку чей там Крым. Веришь что можно раньше — ну предложи способы, нам всем будет очень интересно. Потому что провести новый референдум рашка спокойно не даст, а при попытке отбить силой — воспользуются как поводом для полномасштабной войны. А у них кстати ядерное оружие есть, а не просто крылати ракэты.

Так кто страну раскалывает, говорите?

Безмозглый клоун, который еще не успел стать президентом, а уже покупает бабок и титушню. Его оппонент этого не делал.

Ну ты вот скажи мне, неужели так тяжело прийти к причине? Почему ты смотришь только на следствие?
Если бы продажный украинец не продался, не было бы титушки, если бы продажная бабка не продала голос, не было бы подкупов.
Так что да, я повторю свой вопрос:
>Так кто страну раскалывает, говорите? Не вы же сами?

Завжди будуть ті, хто за 5 копійок продадуть свою країну. Тут питання, чи буде реванш — чи будемо і далі рухатися до Європи.

И все остальные «топ» кандидаты агитировали в день выборов

Пруфы где?

оправдываешь одних, а ругаешь других

Когда у одного кандидата рейтинг — сумма рейтингов кандидатов со второй и третей позиции — это вызывает вопросы, особенно на чисто арифметическом уровне, как бы ты не ныл про политсрачи.

адблок від політичного поносу

Чемодан-вокзал-н**й, «уставший от политики» чувак, не втыкающий, что на востоке его страны идет реальная такая война, с жертвами, без сохранений, без респавна, без хилеров и без возможности просто выключить компик.

«уставший от политики» чувак, не втыкающий, что на востоке его страны идет реальная такая война

Я уставший не от политики, я уставший от поноса без пруфов, ложных обвинений, обзываний и перетягивания одеяла. Я устал от долбодятлов с пеной у рта доказывающих, что их кандидат — единственно верный.

То, что у нас война, я знаю и без тебя. Я это знаю и без главнокомандующего. То, что рашка враг я тоже знаю без посторонней помощи. Не нужно мне ссать в уши этим на каждом углу.
Тошнит уже от подобного:
i.imgur.com/XnjWOZj.png

Помимо войны, меня интересуют и внутренние дела страны.

По всей стране висели плкаты «порошенкового» цвета с надписью «ДУМАЙ». Вот тебе и пруфы.

С чего ты взял, что это билборды не Андрея Луганского?

Я не знаю кто такой Луганский, но фирменный шоколадно-кровавый цвет очень узнаваем...

Я не знаю кто такой Луганский
шоколадно-кровавый

лахте привет.

иди скушай «рошенку» и не морочь голову

«Ихтамнет», «каковые ваши доказательства». Вата такая вата.

Якшо шо, твій чєлік, як і Вольнов, працюють на СБУ, яке підпорядковане чинному президенту.

А я вообще на рептилоидов работаю, но только тссс, никому не говори об этом.

Чувак завязывай со стекломоем, а то так до перемоги Петра и не доживешь.

23 часа на извинения. Часики тикают.

А то что, ватоцефал? Пожалуешься на меня в «Вести Новороссии»?

Лучше придумывай речь, не трать время и энергию. Я хочу, чтобы твое извинение было таким же красивым, как быкования Зе, не подведи.

І причина цього та сама що і у всюдисущої корупції — попит у населення. Якби ті хто агітує в день виборів втрачали на цьому голоси то вони б цим не займалися, а так виходить що агітація в день виборів може ще й щось додати. Еволюція як вона є — пристосовуйся і виживай.

Имхо, этот день тишины давно пора отменить — все равно толком оно не контроллируется, и непонятно что может вообще решить один день

И давно украинское законодательство распространяется на рекламку в фейсбуке?

Окрім Порошенка в першому турі була купа кандидатів, що позиціювалися як в цілому патріотичні (чи є вони ними — це дуже окреме питання): Тимошенко, Гриценко, Смешко, Кошулинський, ще там хтось, менш популярні, але найбільше набрав Зеленський, який таким і близько не є.

Тому що єврейського походження та володіє українською мовою гірше чим ти?

Тому що не володіє українською мовою, не має жодного українофона (й українця також — це вже як кришечка на майонезній баночці) в основній команді, дозволяв, не будучи навіть українцем жарти на тему «країна-шльондра» та «галальод-галадамор».

Тому що не володіє українською мовою

Это проверенная инфа?

Жодної перевіреної інфи про цього кандидата. Виключно «качина типізація». Але це очікувано. Щоб не повторюватись — www.facebook.com/...​ko/posts/2329669790425168

Если бы, да кабы, да во рту росли грибы, тогда бы был не рот, а целый огород.

Тому що не володіє українською мовою, не має жодного українофона (й українця також — це вже як кришечка на майонезній баночці)

Я якщо він візьме Фаріон як міністра оборони? Вона і українську йому підтягне, і трушний українець в команді буде? Як тобі ідея?

А якщо він наблює на Меркель через передоз? Який сенс обговорювати «якщо», коли є те, що «є» зараз.

Тогда задашь пороху вопрос, нах он и его свора столько бабла пилили, что в итоге проиграл выборы «наркоше наблевавшему на меркель»

Ну Порошенко цілеспрямовано мочив усіх інших кандидатів, не давши їм вийти в другий тур. Зараз уже Зеленського мочить, але може бути запізно.

Не нужно давать заднюю, порошенко в первом туре заявлял что он патриот а все остальные рука кремля.

Автору советую по немножку выходить из уютного мирка фейсбука в котором за Зеленского голосовали студенты и ознакомится с социологией kiis.com.ua/...​cat=reports&id=850&page=1
или пообщаться например с жителями других регионов, у меня есть много знакомых с моей родной Запорожской области которые по разным причинам голосовали за Зеленского но ватниками я бы их не назвал

у шо толку, что ты тут оправдываешься про фейсбук и таргетинг?

Я людина проста: бачу соціально небезпечний злочин — розповідаю про нього. Скаргу в ЦВК також надіслав (власне, з цього почав). Які претензії?

на всех кандидатов жалобу послал?

Подавай скаргу на всiх, що за вибiркова громадянська позицiя: gordonua.com/...​-v-prezidenty-849076.html

Эх, как все сконцентрировались на 30% от 65% жителей Украины. Чем они вам так не угодили, что через раз оскорбления на их счёт?

«Нєлох — голосуй за Зеленського»: молодь взяли на понт. Із порушенням законодавства щодо термінів і порядку фінансування передвиборної агітації.

Це якщо коротко.

Хіба ж лох не має довести всім, що він не лох? — Відповідь очевидна.

«Нєлох — голосуй за Зеленського»: молодь взяли на понт.

«Патриот — голосуй за Порошенко»: людей среднего возраста взяли на понт.

Німеччина, США, Канада та інші країни визнали вибори чесними та демократичними — топікстартер — ні.

Насчет дня тишины, автор а тебя не смутили борды с надписями «Думай» и подобной темой от Юлиной партии, или они не подпадают под закон о дне тишины?

Ні, бо я їх не бачив. Але такі були від всіх трьох топ-кандидатів, наскільки я розумію. Щоб не повторюватись, моя позиція з цього приводу нижче в коментарях: dou.ua/...​rums/topic/26929/#1561038

Вот и отлично, выколи себе глаза и не будешь больше видеть вообще никакой рекламы!

Читаю то говно, что ты здесь развел и удивляюсь. То есть если ты чего-то не видел , то этого не было? Бля, как эти нежные стукачи задрали уже! Шо ты пишешь азинею какую-то со ссылочками, жалобами. Ты в Украине, чувак, проснись. Ты бля в Украине. Это во первых. Во вторых. А ты не подумал, что молодняк пошел голосовать не потому, что в ФБ так написали, а потому, что зае..ло вот это все. А может ещё выросло количество молодняка на выборах потому, что бабушки тихонько вымирают и молодежи больше становится? Ты социолог тут что-ли? А может раздупляются молодые люди что за них решают бабушки. И что тебя харит в этой ситуации? ВВП страны создают молодежь и средний возраст. Так может они должны определять как жить а не пенсионеры? Сидишь тут ноешь. Не нравится, выше писали что делать. Читаю это и охреневаю. Вроде все умные люди, вроде форум связан с IT, вроде бы... А развели срач! Перед тем как срач разводить каждый себя спросите «А что мне дал тот или иной президент? А что мне даст тот или иной президент?» Только бля честно ответьте себе. И ответ будет такой: А нихера не дал и не даст. Так и будете в сраче жить, по дырявым дорогам ездить, церкви делить, постоянно в страхе, в войне, в недоверии к себе подобным. Не ЖИТЬ будете а ВЫЖИВАТЬ. А заодно тут на форумах срач разводить. А все потому, что власть цели своей достигла : разосрать людей и дерибанить бюджет дальше. Писульки ты тут пишешь! Лох не лох играешь. Пороху дали возможность вывести страну из жопы. Оказали доверие. Ты стал лучше жить? Твои родители или старшие родственники стали лучше жить? В каком месте выхода из жопы страна сейчас находится??? Социолог нашелся! Зеленский тоже непонятен. Что сделает неизвестно, каким будет если будет непонятно. НО есть два момента: первое — ты ему наркоту поставлял, что утверждаешь что он наркоман? Второе: на каком основании все, говноэксперты говорят о том, что 30% проголосовавших за Зе дебилы? С каких пор у нас выбор людей в х..й не ставят! А для тех, кто начнет определять меня в какие-то боты сообщаю, ни за того ни за другого не топлю. Просто задрало количество говноэкспертов, говнопророков, всезнаек, экстрасенсов, социологов, вангующих и иже с ними.

Да зеленский про тупых хохлов последние года 2-3 не шутит как в президенты решил продвигаться. Остальные 20 лет ещё с квн с масляковым старшим он имел хлеб шутками о том, что его нынешние избиратели — тупые хохлы, которые за кусок сала и мать и родину продадут, а Украина — это такая взбунтовавшаяся подстилка под всех . Да и на лету он переобулся за последние два месяца раз 6 уже. Поэтому когда он рассказывает что он не одного всем известного человека проект и что юля не будет премьером у него, я уже жду как он в июне переобуется и в том и в том, а законопроекты будут так же как и переобувания продвигаться лайками. Что-то ляпнет без согласования, ему в соцсетях полную панамку насуют, он рррраз и переобулся на противоположное. Так что тут голосование скорее не за пороха, а против Вовы или Юли. Равно как и большинство голосующих за голобородьку голосуют против пороха и Юлей.

Согласен. Но в том то и дело, что народ наш голосует не ЗА кого-то/что-то, а ПРОТИВ кого-то/чего-то. И в этом проблема. И очень не факт, что все кто голосовал за Зе голосовали именно за него. Они могли голосовать против всей этой говноситуации в стране, против ужратых чиновников, против такой жизни. Грубо говоря вполне возможно , что Зе это пункт «Проти всіх». Слабая власть всегда убирает этот пункт из бюллетеня. Соответственно если нынешняя власть его не вернула, значит она тоже слабая. Отсюда и результат.

«Против всех» — это нонсенс. Потому что в переводе на язык взрослого человека это означает «мне похер кого вы там выберете и к каким последствиям это приведет — я в домике» — я хз как можно будучи в здравом уме заниматься такой херней. А потом они будут (обязательно будут, это даже не гипотеза) охуевать от происходящего и искать виноватых. В зеркале поищите, чё...

Нет это не нонсенс. Это показатель доверия к кандидатам. И если есть 2 кандидата и пункт против всех, и если против всех набирает большинство голосов, то выборы объявляются несостоявшимися и назначаются ещё раз. А все кандидаты принимавшие участие в выборах к новоназначенным выборам не допускаются. Таким образом происходит отбор кандидатов к которым есть доверие. Все просто. Если народ не хочет никого из старой гвардии, то она выходит в тираж. И приходит новое поколение. Так было, но при ПР по моему это убрали. Остался выбор без выбора. И наличие этого пункта это не «похер» людям ставящим туда галочку, а реально серпом по яйцам кандидатам.

Видишь ли, взросым людям иногда приходится принимать сложные решения, когда хороших альтернатив нет, и нужно выбирать из альтернатив плохих. Выбрать из существующих кандидатов наименее плохого — это значит сесть, взвесить все за и против, проанализировать команды, обещалки, имеющиеся результаты и т.п.

А против всех означает что ты отказался от выбора и вообще не влияешь на то, кто придет к власти. Это инфантилизм, а не замена старой гвардии на новую. Да, не хочется выбирать из этих, да, хотелось бы Валенсу и ЛКЮ в одном флаконе — но нет таких. И взяться им прямо щас неоткуда — такие люди видны в публичном политическом пространстве задолго до попытки занять высшие посты. Ноунеймы, возникшие ниоткуда — это в 99,99% случаев просто раскрученный фасад, фронтящий совершенно других людей и интересы. Не ваши, разумеется.

Понимаешь ли в чем дело. Если я прихожу на рынок за мясом и там стоят 25 продавцов и у всех оно пропавшее, грязное с червями, то почему я должен выбрать то мясо которое меньше воняет? Я принимаю решение просто не выбирать такое мясо и пойти в другое место выбрать, то есть выбрать из другого набора вариантов. И это не инфантилизм а ответственность. Ты не купишь себе туфли, которые меньше жмут, а будешь искать именно свой размер. Если ты ходишь по собесам а тебе предлагают или зп маленькую или условия «в подвале на коленях коллеги» или рабочий день 14+ часов в день, то какое меньшее зло ты выберешь? Так и здесь, принимаешь решение как страна будет развиваться дальше. Так почему ты принимаешь решение «ну хоть как-то, хоть кого-то, меньшее зло...» Ты как взрослый человек должен принять решение искать дальше, не так ли? А иначе получается ситуация "хай єб...ть аби не били".Так и здесь — нужно искать. Если джуну не давать работу, то как он наберёт опыт. А ведь он при правильном подходе в перспективе выдающийся девелопер может быть. Кстати если ты вспомнил о выдающихся личностях, то вспомни Вацлава Гавела, который одномоментно отстранил от руководства страной старую гвардию и поставил молодежь неопытную, необученную и т.д. При этом сказав, что лучше потерять 5 лет на обучение и ошибки чем ещё 50 лет на то что старая гвардия будет гадить и обучать своих преемников. Те же ноунеймы закончатся. А в нашем обществе есть люди адекватные и готовые к работе над развитием страны. Просто нам вкладывают что только старая гвардия что то может. Как то так.

в тебе є вибір з вдох сценарієв:
1. Прийняти участь у виборі
2. Не приймати участь у виборі.
Есть еще один вариант выбрать «ни того ни другого». Тогда они уйдут и придут другие и из этих других может кого нибудь и выбрать. А эта ваша всеобщая обречённость «выберут за тебя» " выбрать из двух зол" " все равно ты должен кого-то выбрать". Как то грустно от этой всеобщей обречённости. А ведь до 2004 так не было. Хотя, многие из вас это уже не помнят. От этого такая обречённость. Людей жалко. Они не достойны так жить.

Реальність життя кожної людини є совокупним результатом прийнятя власних рішень виходячи із умов довкілля.
Тому, якщо хтось працює двірником за 5 тис грн, то це в першу чергу результат власного вибору цієї людини.

А как сюда вписываются дети, которые рождаются в этих условиях и как бы не выбирали жить в такой реальности?

Це і є «не приймати
участь у виборі»

Ні. Не приймати участь у виборі це сидіти вдома і не голосувати взагалі. А не обрати жодного з запропонованих кандидатів це теж вибір. Я не зобов’язаний віддавати свій голос за людину, яка мені не подобається ні як людина ні як політик зі своєю програмою. То чому я маю когось вибрати?!?! Вибрати якесь одне з двох зол... Тобто якщо вся країна грає в гру " вибери з двох зол найменше" і це нормально, а той хто з цим не згоден, то це його власна гра? То чому ж до того як пункт " проти всіх" прибрали з бюлетенів це вважалось нормальним, а зараз це ненормально? Чи вам дуже подобається вибір без вибору?

чому я маю когось вибрати?

Не маєте. Але тоді погоджуєтеся з вибором який за вас зроблять інші.

Бо добровільно дав іншим вирішувати за нього.

Приймати активнішу участь в агітації перед першим туром щоб пройшов його кандидат.

Тоді висувати свого власного кандидати, або самому йти кандидатом.

Що за дитячий садок, хіба це не очевидні речі що я маю їх пояснювати дорослим людям?

У мене іншої реальності для вас нема, а в тій що є або кожен робить вибір за себе, або за нього вибирають.

Тобто погоджуєтеся з вибором який за вас зроблять інші. Бо бюлетень буде зіпсованим і голос не буде зараховано за жодного з кандидатів.

The system is almost totally confined to elections in the United States. Some U.S. states and local jurisdictions allow a voter to affix a sticker, with the write-in candidate’s name, to the ballot in lieu of actually writing in the candidate’s name.

І те що для того щоб скористатися такою можливість треба стати громадянином США і голосувати у відповідних штатах.

треба щоб таку систему запровадили в Україні

Займіться цим. Якщо ідея знайде відгук вас підтримають і відповідні зміни буде внесено у закони про вибори.

За того хто подобається більше, або, як варіант — за того хто не подобається менше.

Шукає того хто знає що робити і об’єднуватися з ним.

выбрать «ни того ни другого». Тогда они уйдут и придут другие

Ага, так і бачу — Порошенко з Зеленським після другого туру одне одному «щось мало людей голосувало, давай підемо, хай інші якісь прийдуть». Бо воно саме так і працює.

А ведь до 2004 так не было

До 2004-го владу передавали вибраному спадкоємцю. Типу як на росії постійно «вибирають» між хуйлом та мєдвєдом. А тут раз, і народ такий — ні, не хочемо зека, не милий він нам. І всьо завєртє...

Кравчук — Кучмі, Кучма — Януковичу.

Тут важливо не забути що вся ця дискусія почалася з твердження про те що до 2004-го все було нормально з вибором, а потім стало нема з кого вибирати. Я ж кажу що навіть навпаки.

До 2004-го владу передавали вибраному спадкоємцю.

Да неее. В 1999 заруба Кучмы с Симоненко была знатной — в первом туре разрыв был достаточно небольшим, а учитывая голоса социалистов, на которые коммуняки в общем-то могли рассчитывать гипотетически второй тур был достаточно непредсказуем, насколько я помню...

Да ну... Сначала был Кравчук, потом 2 срока Кучма. Кто из них был «вибраним спадкоємцем»? А вот потом, когда началась байда между помаранчевыми и белосиними(читай между америкосами и росиянами), вот тогда вся эта порнуха в стране и началась. И на восток/запад поделили, и кто кого кормит выяснять начали, и кому на каком языке говорить нужно. Ну а потом, осознавая, что чудит уже не по детски, власть и убрала пункт «Проти всіх», чтобы у народа не было возможности послать нахер всех уе...анов во власти. И именно поэтому сейчас такие разговоры типа «ага, вот сейчас они взяли и ушли». Поэтому и говорю, что власть сегодня слабая, брехливая, бздливая, и очень сука цепкая.

Тому що, якщо ти сам не обереш, яке з цього м’яса ти будеш купувати, то за тебе це зроблять інші.

Мільйони українців, які виїхали в останні декілька років, думають по-інакшому.

Тисячі вже отримали громадянство, а не, «можливо отримають».

Навіть якщо частина людей повернеться на пенсію в Україну, вони зараз не їдять м’яса, яке за них купили інші. І частина з них на пенсії житиме не набагато гірше, ніж ті, що працювали в Україні. Бо медіанна пенсія приблизно така ж, як соціальна допомога. А інша частина буде жити краще.

Ви приписуєте мені твердження, яких я не казав, викидаючи з моїх речень зручні Вам частини.

Так мільони чи тисячі?

Мільйони виїхали, тисячі отримали громадянство. Бо виїхати ≠ отримати громадянство.

Навіщо було виїджати, щоб там не їсти м’яса? м’яса можна і дома на їсти

Я писав не про «не їсти м’яса», а про «не їдять м’яса, яке за них купили інші». Тобто не терплять вибору, який за них зробили інші і з яким вони не згідні.

борды с надписями «Думай» и подобной темой

Это билборды блогера Андрея Луганского

Ноунейм блогер вирішив розвісити по всій країні білдорди, оренда кожного якого коштує кілька тисяч в місяць(?) з надписом «Думай» в акурат за кілька днів до голосування? Кулсторі, бро.

Каким образом эта надпись агитирует против кого-то?

И каким образом эта надпись агитирует за кого-либо?

Так це білборди блогера чи не блогера? Я не писав нічого про агітацію, ці білборди несуть такий самий меседж як і ті речі, про які писав топірстартер.

Так це білборди блогера чи не блогера?

С какой целью ты задаешь мне тот же вопрос, на который я уже ответил:
dou.ua/...​rums/topic/26929/#1561878
?

Я дал ответ: это билборды Андрея Луганского. По ссылке твиттер Луганского.

ці білборди несуть такий самий меседж

Какой именно меседж они несут?

Мне вот инетересно, почему администрация форума НИКАК не реагирует на подобных троллей?

Потому что я пишу правду: twitter.com/...​tatus/1109842740332892160 а тролль — ты.

Это слоган Луганского уже минимум 9 месяцев: youtu.be/4UdIEErnSdM

Згідно результатів Національного екзит-полу за Зеленського проголосувало 57% серед молоді до 30 років;
Явка молоді також суттєво виросла, в 1.4 рази в порівнянні з 2014 роком

«забери у бабушки паспорт, не дай ей проголосовать», гг

Та отож: «генерали готуються до минулої війни». Фотографування бюлетеня криміналізували, а за мільйоні показів таргетованої реклами в день виборів — дитячі статті КУпАП. Добре, що хоча б за фінансування є стаття в Кримінальному Кодексі.

Але навіть із цими статтями. Стаття сама нікого не посадить і не оштрафує в той час як Авакав та Зеленський поводяться як півник та зозуля з відомої байки.

Згідно результатів Національного екзит-полу за Зеленського проголосувало 57% серед молоді до 30 років; Порошенко тут отримав 14% — шокуючий результат для тих, хто вважав, що молодь як завжди буде голосувати патріотично

Молодь і проголосувала патріотично.

Явка молоді також суттєво виросла, в 1.4 рази в порівнянні з 2014 роком, стверджує Соціологічна група Рейтинг, з 36% до 50%, тобто на ~800 тис. осіб, а це більше 4% тих, хто взяв участь у голосуванні!

Дивіться, ви берете процентне відношення з результатів Національного екзит-полу — а кількість молоді з іншого дослідження. Чому? Тому що за результатами Національного екзит-полу кількість молоді яка голосувала, зменшилася а не збільшилася?
www.radiosvoboda.org/...​do-39-rokiv/29868087.html
«За словами Міщенка, найактивніше Зеленського підтримала молодь від 18 до 29 років, однак водночас активність електорату цього віку знизилася порівняно з 2014 роком: участь у волевиявленні взяли 40% молодих людей порівняно з 46% на попередніх виборах. Таким чином, найактивнішими виборцями Зеленського виявилися люди від 30 до 39 років.»

Молодь і проголосувала патріотично.

Аваков, Коломойський, Зеленський, Разумков — жоден з них не є українцем, жоден з них не володіє українською. Зграя мародерів та українофобів.

а кількість молоді з іншого дослідження. Чому?

Що нагуглилось — те й вставив. Я не маю доступу до повних досліджень, а відео на 40 хвилин не дивився. Тим не менш питання порушення законодавства це не скасовує, а точну оцінку впливу реклами однаково не зробиш.

Не знаю чому... Треба в батьків, мабуть, спитати?.. Мені, насправді, не муляє чиясь етнічність, я й сам мішаного походження, але коли в основній команді немає жодного українця — це вже трішки занадто. Коли там немає жодного українофона — тим більш.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Мені, насправді, не муляє чиясь етнічність

Настільки не муляє що ти про то пост написав?

Взагалі-то пост про порушення чинного законодавства. Я розумію, що long read не кожний прочитає, але навіщо коментувати, якщо не читав?

Аваков, Коломойський, Зеленський, Разумков — жоден з них не є українцем

Эдине порушення яке я бачу в твоэму пості.

але коли в основній команді немає жодного українця

www.rbc.ua/...​ekspertov-1554817734.html
ось і команда, начебто українці точно є, ну але вам видніш

После таких фраз прекрасно становится понятно, почему такой результат у Зеленского. Большинство устало от упоротых типа вас, которые приравнивают неукраиномовных к неукраинцам.

Что касается вашего «расследования», призыв прийти и проголосовать — это теперь агитацией в пользу кандидата называется?

Поддерживаю полностью. Благодаря таким как ТС конфликты и развиваются. Тобто якщо не написав на форумі українською мовою, то не українець. Слышишь, да не тебе решать кто есть кто. Надергал из Гугла говна какого-то и развел тут . А теперь расскажи всем что в твоём мозговом пердеже было объединяющим сообщество? Точно сказано упоротый.

Що нагуглилось — те й вставив.

І що ж ти нагуглив? Можна посилання?
Ось сайт соцологічної групи Рейтинг — ratinggroup.ua/research/ukraine там немає досліджень проведених після виборів.

Там порівнюють вибори до ВРУ 2014 з виборами президента 2019, яка примітивна маніпуляція.

Злочини Команди Зеленського — це не маніпуляція. Це так чи інакше мільйони показів незаконної реклами. Оцінка впливу на електорат — так чи інакше умовна.

Зграя мародерів та українофобів
22 февраля 2014-го — провал путинского плана раскола Украины, Коломойский сорвал съезд «Украинского фронта»

Как все быстро забывается. А я как раз в 2014 работал в ПБ и помню как при обзвоне у донецких пригорало от слова ПРИВАТБАНК и как они брызгая слюной в телефон агрились на коломойского, особенно после рекламы за сепаров :)
И как некоторые говорили: «Подякуйте Колому за те що боронить Україну».
А теперь все, мародер и украинофоб.

Ніщо не є індульгенцією. Тоді я йому також дякував.

Шок-контент, терміново дискваліфікувати з другого туру та передати голоси Петрові Олексійовичу

Для початку — винести попередження та провести розслідування порушень законодавства, за які передбачене покарання ст. 159-1 Кримінального кодексу та кількох статей КУпАП.

Почему победил Зеленский?

Достаточно посмотреть на карту
apostrophe.ua/...​16303ca1b41dcb8f0d12c.jpg
Он единственный, кто объединил страну — север, юг, запад и восток. Вот и всё.

Каким бы ни был Порошенко «меньшим злом», но президентом не может быть человек, у которого 8-12% поддержки в большей части регионов (в 14 областях!). Это ведёт к майдану и расколу страны.

Каким бы ни был Зеленский плохим и неопытным, его поддерживают люди со всех регионов. Возможно, это то, чего не хватало стране последние 30 лет. А возможно — это ошибка. Но, судя по голосованию, люди готовы рискнуть.

Зеленський ще не переміг. Але має всі шанси, зважаючи на фальсифікації, приховану і неприховану агітацію в дні тиші та підтримку Авакава. Але нагадую, що 70% тих, хто голосував, голосували проти нього, а третина виборців взагалі не прийшла на вибори. Якщо, не дай Бог, його оберуть, це буде президент з найменшою підтримкою в історії України.

Не читав порохоботів, сенсу читати авакаботів чи зеботів не бачу.

Плюсую. Обладая всей полнотой власти в стране набрать 16% и почти в два раза отстать от соперника это показатель народной поддержки.

Ахахахах)
Логіка підрахунку просто вражає))

що 70% тих, хто голосував, голосували проти нього

Ви не важаєте це повідомлення підміною понять? Так можно було би казати, якщо б у виборах брали участь лише 2 кандидати, а так 70% голосувало за інших кандидатів. Якщо слідувати Вашій лозіці, то проти ПО голосувало 84%!!!!!!!

а третина виборців взагалі не прийшла на вибори. Якщо, не дай Бог, його оберуть, це буде президент з найменшою підтримкою в історії України.

Логіки рівно стільки ж, скільки в заяві «аб’єдєніл страну». Не може людина, за яку проголосував лише кожен п’ятий виборець об’єднати країну.

Так, будь-який президент зараз — це буде президент меншості. З усіма з того наслідками для подальшого політичного життя країни.

Я ні за кого не агітую.
І я мав на увазі Ваші пораховані відсотки і

найменшою підтримкою в історії України.

ось цю фразу

Та да, у тебя ещё и математикой беда. 30 процентов это почти каждый третий. Ну и конечно же это значительно меньше чем почти каждый шестой при почти 16 процентах. Если что, то калькулятор считать помогает. И кстати проценты берутся от проголосовавших а не от общего количества. Это тебе так на всякий случай если снова передернуть факты захочешь

И кстати проценты берутся от проголосовавших а не от общего количества.

Вот об этом Артем и говорил. А ты доказываешь что каждый третий.

Так что

у тебя ещё и математикой беда

только не у Артёма, а у тебя.

У меня с математикой нормально. Вопрос в том, что если 35 % не пришли голосовать, то как их брать во внимание. Если ты не голосуешь, то как ты можешь возмущаться, что выбрали не того. Именно поэтому каждый третий, а остальным все равно и они не в счёт. Ну а если следовать логике ТСа, то 16% Порошенко в общих масштабах превращаются в 10% то есть его поддержал каждый десятый. Ну, значит, он лучше в твоём понимании. Просто если ты говоришь о нарушениях и процентах поддержки, и при этом типа никого не поддерживаешь, то говори об обоих. Или признайся, что топишь за одного из кандидатов. И факты не передёргивай.

Я вже написав вище, що будь-який президент наразі — це буде президент меншості. Говорити в таких умовах про якесь «об’єднання країни» — маніпуляція. Ані кожен десятий, ані кожен п’ятий — це далеко не вся країна.

Согласен. Да и нет в стране кого либо, кто будет способен это сделать.

если 35 % не пришли голосовать, то как их брать во внимание

Так і брати — не віддавши свій голос вони тим самим погоджуються з будь-яким вибором що за них зроблять інші.

«Поддержка Авакова» — это обещанная им уголовная ответственность за фотографирование бюллетеня? Я где-то видел мнение что поэтому «Синий Лидер» недосчитался 5-6% голосов — бюджетников же не получилось заставить за него проголосовать.

Но, судя по голосованию, люди готовы рискнуть

"Рискнуть" — это когда ты осознаешь цену и вероятность ошибки. Не тот случай.

«а может устами простого мужика Митрича говорит великая сермяжная правда?»
просто революция в очередной раз пожрала своих детей, вот и все

На жаль, найбільші виблядки революції якраз і будуть зараз на коні. Чого лише вартує Авакав зі своєю зграєю. Я сподівався, що їх вдасться поховати, завдяки рейтингу 2%, який він зробив НФ, але як показало життя, кнопка в ящику, гроші і декілька років підготовки, а також ручні мєнти, готові прикрити будь-які порушення — цього досить.

Поддержала гопота и селюки, в Варшаве где я голосовал, единственный заграничный участок где выйграл зеро, потому что до хрена тут уборщиц, строителей и нянь и они не стеснялись в очереди на голосовании говорить об этом.

Не згодний. Порошенко об’єднав країну в бажанні вибрати не Порошенка. Чи не єдина його реальна перемога :)

Об’єднав вату з корисними ідіотами та антисистемниками.

Я прошу модератора обратить внимание на этого участника форума. Он же явно сеет вражду и ненависть по всему форуму. Кто прочитает сообщите модератору. Сделаем наш форум чище.

Ты мне нафиг не всрался.. Даже что б иконку искать ради такого г.. Разве кто подскажет где она..

Справа від «Підтримати», спеціально зроблена невидимою, щоб ніхто не користувався :)

Спасибо. Увидел. Только он как то умудрился отредактировать свой пост.)) Что у меня тоже не получалось..

деякий час після публікації пост доступний для редагування. Потім його вже не можна відредактувати. Прихована кнопка для редагування десь в такому ж місці. :)

Спасибо.. Ну, я не очень заморачиваюсь.. Я ж не профессионально тут.. Ну, ошибся и хрен с ним..

Я здесь не работаю. И мне не столь важны точность формулировок и синтаксические ошибки. Я реагирую своим ответом только не текст который вижу. Меня не интересует профиль и что там автор писал раньше. А смысл вроде умудряюсь доносить и ладно..

А я посмотрел.. Это с 14 года я здесь, оказывается.. Это меньше одного комментария в день.. Ни много ни мало.. Хотя я думал что я здесь раньше появился..

Добре що ти розумний та маєш аналітичний склад розуму. Мабуть через це JSON в навички включив? :)

Так що реклама в фейсбуці «Прийди на вибори» — незаконна, а бігборди «Думай», «Змінюй» ні? Чи дійсно така реклама, яка не закликає голосувати за когось конкретного, заборонена в день тиші? Якщо заборонена, то це мало б стосуватись всіх кандидатів, а не одного Зеленського.

Билборды «Думай» — это реклама блогера Андрея Луганского.

Каким боком надпись «Думай» агитирует против Зеленского?

Колір плакату «Думай» був кольором плакатів Порошенка. Й інші кандидати не використовували цей колір.

У дні тиші виборів у Львові і Тернополі висіло багато плакатів «Думай» і «Змінюй».

Кваліфікація злочину залежить зокрема від умислу. Незнятий бігборд — тут ще треба довести, що він не був знятий зумисно. Часто вони справді лишаються, бо рекламним конторам їх ліньки міняти, напр. ще зовсім нещодавно бачили бігборд Мураєва, який знявся ще бозна коли.

Але я згоден, будь-яке порушення — це порушення і має бути розслідуваним. Навіть якщо це не змінить результат виборів, злочинець має бути покараним. Якби рекламні компанії штрафували за такі бігборди — вони б не були такими забудькуватими. Штрафи в законі прописані, між іншим. Також, за бажанням, якщо аваківська поліція захоче цим зайнятись, вона може підняти проплати за бігборди й подивитись, за скільки днів там йде сплачено.

Інша справа: бігборди неефективні. Якщо вони висять в день виборів, це старі бігборди розраховані на long run, вони мало змінюють вибір людей. Тут маємо справу із цілеспрямованою агітацією саме в день виборів, не абстрактною «за кандидата», а від початку зробленою під конкретний момент: «залишилось 12 годин», «10 годин» і т. д.

Незнятий бігборд — тут ще треба довести, що він не був знятий зумисно.

Так в іншому питання. Чи взагалі такі бігборди потрібно знімати? Їх же спеціально такими зробили без закликів за когось чи проти когось голосувати і ніхто їх знімати не збирався. Я таких бігбордів десятки побачив в день тиші і в день голосування і вони до сих пір висять.

У нас же завжди так було, десь за тиждень до виборів кандидати переходили на неперсоніфіковану агітацію і не припиняли її і в день виборів.

Погуглив, щоб зрозуміти, про які саме бігборди йдеться.

Очевидно, всі три топ-кандидати постили бігборди з прихованою агітацією: «Думай» (Порошенко), «Змінюй» (Тимошенко), «Не втрать...» (Зеленський). Мені важко відповісти, чи є така реклама порушенням. На мою, громадянина й виборця думку, таке має каратися. Якщо там є шпаринка в законі — її потрібно закривати. Немає шпаринки — карати.

Так, мене, як громадянина, це обурює.

Але порушення викладені в стартовому пості — обурюють ще більше. Бо це вже точно ніяка не шпаринка, це пряме порушення норм закону, вся ця реклама була маркована «Командою Зеленського» і розміщена людьми з його виборчого штабу.

Ага, да и ещё в киевском метро на эскалаторах на лайтбоксах реклама с приглашением прийти и проголосовать до сих пор есть. Так это чье нарушение?

Вердикт — зеля винайняв норм сммщиків а порох залишився в минулому з бігбордами та телевізором.

Не зовсім зрозумів меседж закладений в коментарі. Така реклама — це пряме порушення кількох норм закон: про терміни передвиборчої агітації та про фінансування передвиборчої кампанії. Саме тому вона й ефективна, що заборонена і не має конкурентів у ці дні. Називати це норм СММ... ну, я не знаю, тоді хлоп, який відписав хату від пенсіонерки — норм ріелтор? Клофелінщица — норм собутильник? Саша-Стоматолог — норм бізнесмен?

Ты поддерживаешь нарушение закона кандидатом и его командой, который «идет во власть, чтобы все поменять»?

Ммм.
Интересно, получается, нарушения закона он менять как раз не будет? Он ведь рвется во власть, нарушая закон, так?

Я нічо не підтримую, я написав tl;dr полотніща.

Давно хотел спросить, ты тот чувак, который в ФБ постоянно херню постит из antivax пабликов?

ты тот чувак, который в ФБ постоянно херню постит из antivax пабликов?

Так! Заходь до мене на сторінку там ще про пласку землю багато інформації!

Все ясно, не надо удивляться, что народ голосует за Зеленского, когда сам пропагандируешь отказ от вакцин :)

Чувак...Ти реально нічого не розумієш. Історичний цикл в 144 роки якраз зараз на спаді...В радянському союзі вакцинування було частиною програми зомбування людей та розвалу суспільства, яке запровадили американські шпигуни...Подивися на статистику, перше покоління яке виросло вже вакцинованим прийшлось якраз на розвал союзу...Просто більшість людей не можуть повірити в це, але ти подивись відео в мене на сторінці...Там вся ПРАВДА про глобальну змову!

Мрак. Я думала тількі неосвічені мамаші, в пабліках доктора Комаровського, сиплять доказами проти вакцинації. Та коли пишуть «вся правда про глобальну змову в мене на сторінці», це вже не смішно.

А вы не знали?

Вот я снимал квартиру, у нас в подъезде между 8 и 9 этажами один чувак вакцинировался постоянно, потом мы узнали, что его скоро не стало.

Обколются своими вакцинами и ябут друг дружку в жопы!

Зайди на мою сторінку...Там є відео, вони НАЗАВЖДИ змінять твоє життя!

борды и телевизор у Зеленского был, а вот чего чего так это я не видел ни одной палатки Зеленского, кто то видел? они были?

Меня когда-то сильно удивила статистика как пользователи ведуться на дурацкие игры, тут так же?

Проблема в тому, що в усіх кандидатів високий антирейтинг і слабка підтримка (53% всіх виборців, що прийшли на вибори у першому турі не голосували ані за Порошенка, ані за Зеленського), третина взагалі нікуди не йде. І тут достатньо невеликого поштовху, щоб змінити баланс. Більш того, можна навіть нікого не переконувати, просто підштовхнути свого пасивного проголосувати в той час як чужий пасивний сидить вдома.

Підписатись на коментарі