Навчання в Словаччині
Добрий вечір.
Я студент 4го курсу навчаюсь на напрямі «комп’ютерна інженерія», спеціальність системне програмування. Паралельно працюю python dev приблизно 1.5 року. Зараз збираюсь вступати на магістратуру і тут дуже цікаво все: в мене є пропозиція піти на спеціальність — комп’ютерні системи та мережі 2 роки навчання: 1 рік в Україні, 1 в Словаччині, начебто в технічному університеті міста Кошице і отримати словацький диплом. Інший варіант залишитись в Україні, без проблем отримати магістра зі системного програмування та продовжувати працювати і отримувати досвід як девелопер в Україні.
В мене є декілька питань про варіант зі Словаччиною:
1) Чи корисними будуть знання отримані в університеті та на напрямі який мене не цікавить (комп’ютерні системи і мережі)?
2)Чи зможу я паралельно вчитись та працювати як dev?
3) Як впливає словацький диплом на отримання роботи і чи взагалі цей напрям навчання допоможе отримати позицію девелопера в Словаччині громадянину України?
4) Яка з\п і витрати в Словаччині, прочитав що середня з\п 2,6к евро: www.salaryexplorer.com/...ctype=1&job=783&jobtype=3
Їжа,витрати +\- парітет, але у нас дешевше начебто: 3pulse.com/ru/geo/slovakia/prices
Вислухаю ваші поради, відгуки про Словаччину, університет та навчання.
Подав документи на магістратуру. залишаюсь в Україні. Всім Дякую.
51 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів