П’ятничне, або як офіційно стати лордом працюючи в ІТ

Отже, на таскбарі п’ятниця, тому розпочнемо:

ІТ-компанія з мальовничого голландського міста Нарден (20хв від Амстердаму) через посилення конкуренції відчула проблеми з пошуком нових працівників. Проблема не унікальна, але підхід до її вирішення цікавий.

Не секрет, що багато українських фірм з метою залучення девелоперів окрім грошової компенсації намагаються мотивувати тайтлами. Звідси всі оці 23-річні сініори і т.д. Голландці пішли one step further: купують кожному девелоперу 1 квадратний фут землі в Шотландії в долині Гленко, де, згідно з місцевого законодавства, кожен землевласник може офіційно додавати до свого імені титул "лорд"/"леді«.

Тепер їхні програмісти всі «Лорд Гленковський», чи «Леді Гленковська». Офіційно. З довідкою тобто. Українським хед-хантерам на замітку.
Прочитав (голландською) тут: www.parool.nl/...​adellijke-titel~b9624a14

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Поки на Djinni відсутні такі титули, але я чекаю, хоча б на 1 квітня

з огляду на походження засновників, там можуть роздавати тайтли «народний губернатор», «народний мер», «наказной атаман», «командір 3-й брігади інтернаціоналістов» і т.д.

Шуткую я, шуткую, не баньте мене

А віддавати той квадратний фут треба коли звільнився?
В будь-якому випадку, то замало :( Якщо хтось скажімо захоче бути похованим на славетній землі лордів-предків, то хіба як в анегдоді: загорнути в целафан і вертикально, по груди в землі...

в долині Гленко, де, згідно з місцевого законодавства, кожен землевласник може офіційно додавати

Если какого бы то ни было местного законодательства вам достаточно, то можно совершенно бесплатно к своему имени добавлять всё, что заблагорассудится.

Окей, клаптик землі буде, а як щодо 2 рабів?

Кожному Personal HR Manager та якийсь Trainee

Копания даёт 2-х джунов :)

такой себе бонус, учитывая что можно купить эту землю и получить тайтл самому и цена там до 100 баксов

Где можно купить? Есть инструкция?

О, я бачу взагалі мінімальну ціну 383 крони, а згідно курсу — десь 42-43 бакси

И будут они играть в травиан IRL, с захватом соседних королевств.

С такими масштабами разве что в ферму, и то сообща и очень долго

Там даже бульбу не посадишь.
А вот флаг королевства и замок из песка построить можно.

Прошу прощения великодушно, но сегодня на работу выйти не смогу — у меня война с соседними княжествами. Приезжают послы союзников, будем вотку жрат вести переговоры о драконах

Прошу прощения великодушно, но сегодня на работу выйти не смогу —

придушую повстання кріпаків

правильно, корону можна і лівою рукою притримати

Это, какая ещё война, вы что офигели, ану все к сюзерену на ковер!

вассал моего вассала — не мой вассал ©

Идея забавная, но:

The Court of the Lord Lyon — the official heraldry office for Scotland, said it would not recognise any claim to a title. „There cannot be more than one Laird of a particular named estate,” said a spokesperson. „It is not a term that we would use in this office. Ownership of a typical souvenir plot would not bring that person within the Lord Lyon’s jurisdiction in so far as a grant of Arms is concerned.”

www.scotsman.com/...​it-over-glencoe-1-2125806

Вообще затея выглядит очень по-голландски: устраиваемм брейн-сторм по привлечению девелоперов и придумываем что-то; если идея выстрелит — хорошо, не выстрелит — хоть покреативим в процессе, ну и в новости вот попадём.

Мрія померла, щойно народившись.

Если не принципиально именно шотландское дворянство — есть Силенд :)

ну спасибо, что хоть не 2*1 метра на кладбище. Хотя...

купити хом’яка, а всім на ДОУ розповідати, що в тебе на клаптику хобіти живуть. Так по нашому!

Та нафіг треба. Я краща до сусідів єнотів запущу, і буду скаржитись що лорди там з них знущаються

Или урночку с пеплом

Сначала прочитал как «Лордом працюючим», по аналогии с «Лордом командующим.» Как оказалось, суть не сильно изменилась.

Типа стал Лордом и можно не работать? А запрлату платить продолжают? Или нужно переходить на пособие?

з селян збираєш данину, ну і з тих, хто тобі присягнув.

У нас, вроде, после 90-х перестали дань собирать. Хотя, одиночные случаи все равно встречаются. Разве правительноство Нидерладов не борется с собирателями дани? Кстати, зачем для этого становиться лордом?

Разве правительноство Нидерладов не борется с собирателями дани? Кстати, зачем для этого становиться лордом

Лорд — значить ти і є

правительноство

На своем квадратном футе земли? Там не с кого будет брать дань. Нужно будет переходить на пособие.

можно ще мито справляти з купців за проїзд твоїм клаптиком.

Там вже стоїть храм — древнєгрецький дорічєский ордер, з капітєлямі, пропілєямі і всією положеною п@їбенню...

Шляхта воює, коли скажуть, і за свої гроші :)

Чего только не придумают, чтобы денег не платить

Ого, клаптик целых 900 кв.см. Я бы понял еще 6 соток, тепличка, помидорчики, все дела. Еще в копилку идей — назвать астероид или планету в честь сеньора, или застолбить делянку на Луне.

Так там тепер земля буде дорогою, 11 програмістів на метр

Чтобы открыть юр.лицо хватит и 900 кв.см

На луне уже очень дорого...

А как же джва раба к клаптику земли?

Видимо их придется отбивать у соседнего лорда самому — есть подозрение, что в долине Гленко с лордами ситуация сильно получше чем с нормальными работящими рабами :)

два 23-летних синьора на аутсорсе

два 23-летних синьора на аутсорсе

Звучить як назва відео на порнхабі

Я б предпочел две рабыни.
20 летних, с упругой жопкой и сисечками.

Три не нужно, возраст уже не тот.

Три не нужно, возраст уже не тот

значит нужно четыре, чтобы все думали что ещё ОГОГО

Завоюй соседнее поместье, возьми пленных в рабство

эта программа действует только для тех, кто остался в Украине

А хто крутіше Лорд чи Сеньйор? обидва землевласники

Сеньйор може означати і пенсіонер.

у пенсіонерів знижки, однозначно сеніор!

А з лордів ще податки можуть бути вищі

в Нідерландах, до речі, королівська родина майже не платить податків, тільки ПДВ і з доходів від розміщення капіталу.

Зате team lead тепер — «предводитель дворянства»

«Папа а шо луччє ахвіцер чи камандір?»

Підписатись на коментарі