Як перейти на позицію фінансового аналітика в ІТ?

Всім доброго дня! Зараз я працюю фінансистом в продуктовій компанії та мрію перейти на роль фінансового аналітика в ІТ, щоб рахувати фінанси компанії та створювати нові рішення в сфері онлайн платежів, платформ та програм. Зараз рівень «зеро». Підкажіть будь ласка, яку літерературу/курси/сайти/тренінги почитати та відвідати, щоб отримати розуміння роботи ІТ компаній та знання, які необхідні для моєї цілі.

Буду вдячна за інформацію!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добрий день!
Христина, знайдіть вакансію, де опис обов*язків вам цікавий (є позиції в ІТ Finance Analyst, наприклад).
Але незалежно від вакансії, необхідна класна англійська. Тому якщо у вас не Upper-intermediate — підтягуйте вже.
Якщо позиція фінаналітика — то це:
1) предметні знання в фінансах (фінменеджмент, фінмоделювання, аудит, фінконтроль...)
2) навики роботи з великими обсягами даних і візуалізація (SQL, Excel, Power BI, Qlik Sense, Tableau, UML...)
3) іноді вимагається знання якихось мов програмування — R, Python...
4) майже завжди — вимагається міжнародна сертифікація з фінансів: DipIFR, ACCA...
5) досвід опису бізнес-процесів: MS Visio, Draw.
Для розвитку всіх вищеперелічених навиків є маса ресурсів: як онлайн/офлайн курсів, так і книжок.
Якщо позиція бізнес-аналітика — то це вже зовсім інше. Ось тут почитайте, є пару корисних посилань: dou.ua/...​-become-business-analyst

Ну і т.д.
Тому рекомендую почати з моніторингу вакансій і відібрати ті, де ви себе бачите. А тоді поступово освоювати необхідні навики.
А поки почитайте «Scrum и XP: заметки с передовой.» Хенрика Книберг — мені у свій час вона багато що прояснила)

Знайди хоча б в одній компанії такого персонажа. З ним десь поряд має бути «настоящій мущіна» і Дід Мороз.

Потратить 10 000 часов

Можно не тратить и все равно стать старше

рахувати фінанси компанії

и

створювати нові рішення в сфері онлайн платежів, платформ та програм

— это две большие разницы. Всего-то общего, что и то, и то про деньги.

Про платежные системы я еще не видела даже хотя бы годной книжки, которая давала бы хороший обзор, не говоря уже о курсах. Правда, я давно не интересовалась.

Начните с гугления payment process flow.

Еще попробуйте погуглить документацию к отдельным платежным системам и провайдерам. Может, будет легче, если их разделить на группы:

— Кредитные карты
— Wire transfer и похожие (SEPA, Sofort, P24)
— Кошельки (Paypal, Masterpass)
— Ваучеры (paysafecard)
— Интеграторы (компании, предлагающие единые API для нескольких платежных систем), и продукты, которые они предлагают (платежные страницы, абонементы, fraud prevention services, вот это все)

Підписатись на коментарі