Як це — бути жінкою в ІТ?
Дівчата і жінки, а поділіться, будь ласка, що на вашу думку більшість чоловіків не розуміє про ваше повсякденне життя в ІТ сфері?
Інколи чую дивні для мене історії від дівчат, і коли, дивуюся, вони кажуть, що це звично і норма. Але для мене то справді незвично, і я б ніколи не здогадався, що таке є, якби мені не розповіли.
Наприклад — якщо на конференціі чи мітапі я говорю, що програміст, то ніхто не дивується, а коли те саме каже дівчина — це викликає неабияке здивування, не завжди приємного характеру.
Або колись знайома пожалілась, що їй не підняли зарплатню (що очікувалось), тому що вирішили підняти менш досвідченому колезі, бо «ти дівчина, а він чоловік — йому сім’ю годувати треба». Не уявляю, як би я повів, якби мені подібне сказали.
Або те, що дівчатам доводиться чути оцінки їх одягу чи фігури від колег чи навіть незнайомих людей — теж складно уявити на собі.
Але більшість з таких історій майже ніколи не розповідаються, наче все так як і має бути, але мені здається, було б корисно поділитися тим, що для жінок на роботі — звична реальність, і що майже не відоме чоловікам.
Будь що, що вважаєте доречним до такого питання.
Хочеться послухати думки дівчат на цю тему.
Найкращі коментарі пропустити