Технологічна сингулярність
Кажуть що в найближчому майбутньому настане час, коли технологічні зміни почнуть відбуватись з такою швидкістю що наша цивілізація не зможе контролювати й зупинити їх, що призведе до непередбачених наслідків для нас. Прогнозують що це буде
Як на мене це вже відбувається давно, й ми живемо в світі де купуючи надруковану книжку про технології, ти отримуєш вже застарілу інформацію, бо за час який потрібен на її видавицтво, ці технології вже зробили крок вперед, де читаючи статтю про нові технології що скоро будуть випущені в використання, ти розумієш що в наступному проекті тобі доведеться вже вчитись їх використовувати, де старі способи передачі й отримання інформації застаріли. Університети не те щоб не вміють навчати чомусь новому, вони навіть не знають чому саме потрібно навчати. Але при цьому, люди продовжують витрачати 5 років на вивчення того, більша частиня з чого їм ніколи не знадобиться. Книжки, Текст є дуже не ефективними способами передачі бо потрібно багато часу на читання, й 80% інформації в багатьох книжках безкоринта. Просте вивчення Теорії й її запам’ятовування вже втратили сенс.
Здавалося б, самостійне навчання це вихід, але й тут не все так просто... Самостійно шукати актуальне й правильне джерело інформації в тому форматі який підходить для ефективного сприйняття тобою в цьому океані дуже не просто. Скажете можна знайти ментора який буде допомагати! Але їх не багато й на всіх не вистачить.
Я трохи думав над тим, що ж з цим робити? Й хочу поділитися з Вами своїми думками:
1. Створити портал на якому при реєстрації людина буде проходити тест й по результатами того хто вона є їй буде надано рекомендації що їй буде простіше вивчати й виконування яких задач буде приносити задоволення. Наприклад:
Інтраверсивність + педантичність + ідеалістичність= QA
комунікативність + емпатія + цілеспрямованість = РМ
Генератор ідей + педантичність + Є любов до порядку й зрозумілості = BA
Й т.д.
По результатам тесту буде перевірено наявні знання й досвід, й після того як людина вкаже що вона хоче досягнути й скільки часу на це згодна\може витрачати, портал:
— сформує освітню траекторію\графік\план
— й на кожному з етапів буде пропонувати матеріали для засвоєння
— та покаже людей які проходять цей єтап зараз та пройшли його недавно. Це потрібно для того щоб вони допомагали й стимулювали один одного (розуміючи що хтось вивчив більше ніж ти за той же період людина буде мати більше бажання наздогнати чи випередити й може запитати як це вийшло у іншого).
— Перевіряти засвоєння знань потртал буде надаючи практичні завдання, частину яки можна\потрібно буде робити разом\командою.
2. формування траекторії\графіку\плана портал буде робити збираючи інформацію про потреби роботодавців автоматично (Linkedin, Вакансії, ...), чи роботодавці будуть самі розміщати їх з врахуванням свої потреб, планів й можливостей.
3. матеріали для навчання які буде пропонувати портал він буде отримувати від користувачів, які вже успішно пройшли цей шлях (це може бути безкоштовний чи платний матеріал)
4. На порталі буде використано:
— Gamification. Щоб всі могли потішити своє его Level-Up-ами
— будуть видаватись артефакти
— Буде валюта яка буде видаватись за досягнення\навчання як оцінки
5. Портал не обмежений тільки ІТ чи країною.
6. ...
Ідей що й як це можна реалізувати багато, але їх всі потрібно випробовувати на практиці...Писати й показувати їх можу довго. Кому цікаво, можу провести презентацію разом з фінансовою моделю. Це вже варилось в форматі стартапу й є навіть крапля його реалізації, але команда розпалась, так як там були тільки теоретики.
Тут Win-Win-...-Win, виграє цивілізація, суспільство, роботодавці, навчальні заклади, держави.
Чому я це все написав?
1. Щоб Ви сказали мені чи це не бред?
2. Може хтось це вже зробив й просто я про це не знаю?
3. Можливо Вам це подобається й можете приєднатись до команди?
4. Чи можете допомогти знайти інвестора, чи підкажете де його краще пошукати? В Start-Up seed фонди пробували, й в Україні класичним бізнесменам які займаються торгівлею подобається, але не заходить
5. Croudfunding правда ще не пробував. У когось є досвід, є сенс пробувати й де\як?
Намагався коротко. Буду вдячний за будь-який фідбек чи допомогу.
Женя.
73 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів