Новачки виставляються!
Оновлення: Поговорив із тімлідом, виявилось нормальний чувак. Це він хотів, щоб команда частіше разом збиралась і не подумав, що це може сприйматись негативно.
Мета мого топіка була підняти це питання, бо якщо я з таким зустрівся, то швидше за все таке може існувати і в інших командах і завдає дискомфорту новачкам і псує їх ставлення до команди.
Сподіваюсь піднята тут дискусія заставить інших задуматись над своїми командними традиціями (якщо раптом із ними щось не так) і вдосконалити їх, щоб кожен член команди відчував себе максимально комфортно.
Шановна спільнота, хочу почути вашу думку.
Пропрацював в ІТ не один рік і недавно змінив компанію. На проекті лише одна не велика команда. Через деякий час мені тімлід сказав «У нас така традиція, що новачки виставляються — ведуть команду після роботи десь посидіти».
За роки роботи в ІТ я ніколи про подібне не чув. Для тих, хто в коментарях буде писати типу «Тобі що шкода пару тис. грн. ... ти ж програміст, ти можеш собі таке дозволити...» — відразу скажу, що справа не в грошах.
Для мене це пережиток совка і елемент дідовщини, тому почути таке в одній з найбільших ІТ-компаній — де заявляють про якісь цінності і щороку заставляють працівників перечитувати різні полісі про ці цінності — було просто шоком.
Чи зустрічались ви із подібним і яке ваше ставлення до цього?
Найкращі коментарі пропустити