Потрібен вектор для «зміни життя»

Добрий день. Потрібна порада досвідчених людей.

В силу отриманої мною інвалідності на війні, зіштовхнувся з тим, що необхідна робота, яку хоча б частково зможу виконувати вдома.

З усього невеликого переліку мені імпонує програмування,а саме напрям розробки на андроїд.

Власне питання:

1. Наскільки реально отримати зараз роботу з частковим відвідуванням офісу? Який треба мати рівень для цього? Чи це залежить безпосередньо від компанії?
2. Які навички мені необхідно отримати, щоб претендуватина на працевлаштування в цьому напрямі?

З того, що мені поки що озвучили це власне Java, SQL, Android Studio, англійська.

Курсів, звичайно, особливо в Києві, безліч. Які дадуть результат, якщо з могу боку буде навчання хз. Деякі знайомі кажуть, що взагалі неварто витрачати ні час, ні кошти на курси ...

Короче буду вдячний за пораду, за актуальні джерела інформації

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щиро дякую всим, хто відповів. Багато корисної інформації, в тому числі натхнення. Певний план собі сформував. Побачу, що покаже «випробовувальний» термін, що я встановив собі.
Багато, хто писав про Python+SQL. Раз так багато народу пише, певне це щось означає і варто прислухатись. Не певен, що варто одночасно то все пробувати, бо буде каша, але якийсь час приділю і на цей варіант.
Дякую за поради!!! Погнав реалізовувати)

З того, що мені поки що озвучили це власне Java, SQL, Android Studio, англійська.

Вот смотри что нужно учить.

Английский до Intermediate/Upper-Intermediate — это тот минимум с которого тебя будут рассматривать на удаленку. Ниже — забудь. Советую найти недорогие курсы английского языка по скайпу, можно даже дешевых школьных учителей, до полного Pre-Intermediate уровня нечто большее лишнее по деньгам.

SQL — если придется работать с базами данных, а работать придется в 95% случаях (вот у меня сейчас такое исключение где мне вообще не требуется sql). И да, SQL — как язык, а не как сервер, тоесть изучать сам язык, нормальные формы, реляционную алгебру, страничное устройство баз данных, различия между версионниками и блокировочниками.
Нечто такое, но ищи книгу:
habr.com/ru/post/275251

Далее html/css/base Javascript. Это понадобится если будешь работать с вебом, где-то 80% вакансий. Если будешь работать с мобайлом то это не потребуется, но там другие проблемы, примерно как у геймдева (работа 12 часов в день за чуть ниже среднего по рынку). Html учить с версии 5.0, ниже не понадобится, css тоже понимать что это такое. JavaScript только базовую структуру языка, более не нужно. Фреймворки будешь учить только после того как поймешь зачем тебе оно нужно, так как фреймворков много, вне не выучить и специализация здесь важна.

Далее языки ПО ВЫБОРУ!!! Java/C#/PHP. Выбираешь один, порядок идет по сложности обучения. Если Java самый сложный и неудобный язык, то PHP самый легкий, легко изучается, но конкуренция со зверинцев индусов.

Далее фундаменталка, алгоритмы и структуры данных. Это знать не обязательно, но требуется чтобы остальные не считали тебя криворуким вайтишником.
Можешь посмотреть здесь по этой ссылке (делал набор книг для других)
fex.net/s/3kzce8f

Так наче в джаві чи шарпі нема конкуренції з індусами.
Ще я не згоден що автору обов’язково глибоко вивчати sql.
Ана, в айті усі принцеси.

Ой, все.

Anton Senenko пише:

на Прометеусі стартував дуже корисний проєкт для людей з інвалідністю.
Місяць триватиме реєстрація.
В чому суть?
Люди з інвалідністю безоплатно навчаються на онлайн-курсах з програмування, цей процес постійно супроводжують ментори з університетів та ай-ті компаній, а по завершенню навчання є змога на конкурсі (тільки серед учасників програми) вибороти собі робоче місце в одній з провідних IT-компаній України.

Звучить все просто... і насправді так воно і є, без зайвих складнощів.
Основна вимога до людей з інвалідністю — наявність бажання та мотивації вчитись.

Реєстрація для участі в проєкті та додаткова інформація — тут prometheus.org.ua/you-can-everything

Пост який можна поширювати серед своїх знайомих — тут www.facebook.com/...​oc/posts/2678384525544039

Докладна інформація на сайті Мінсоцполітики — тут education.msp.gov.ua

Новина про підписання меморандуму між Прометеусом, Мінсоцполітики та Асоціацією «Інформаційні технології України» — тут www.msp.gov.ua/news/18246.html.

Загалом, шо треба?
Реєстрація триватиме до 5 березня.
Місяць часу, аби подумати, зважити і наважитись.

Якщо Ви людина з інвалідністю і маєте бажання спробувати — реєструйтесь.
Якщо у Вас є знайомі люди з інвалідністю, яким ця можливість стане в нагоді — розкажіть їм.

www.facebook.com/...​on/posts/2948500348535761

Дякую! Вже підписався на них, а CS50 вже деякий час вивчаю.

Работала на удаленке с самого первого дня. Да, первая контора была так себе, но в меня поверили и взяли на удаленку человека без опыта. За что им, конечно же, огромное спасибо. Дальше с наработанным опытом было легче. На удаленке я до сих пор. Пару лет офисы компаний не посещала вообще. В нынешней компании приезжаю в офис время от времени исключительно по организационным вопросам.
Так что, это возможно и реально, не слушайте скептиков. Просто станьте таким спецом, которого будет не страшно взять на работу. Удачи :)

скажите пожалуйста,а кем вы работаете?

Учи Ruby , Pascal и C ++ . Последние два сделают тебя программистом, а Руби даст хлеб с маслом.

Забудь про C++, он тебе точно не нужен: вакансий мало, порог вхождения высокий из-за сложности языка, платят меньше, джуны не нужны.

Все равно не назвал бы язык простым. Сборщика мусора нет, путаница с объявлениями/определениями, ещё и некоторых новичков само наличие указателей повергает в шок.

Смотрите по тому, сколько вакансий открыто на junior.

Привет. Почитай мою статью dou.ua/...​articles/switchers-in-it

Если будут вопросы обращайся

Класно, дякую! В приницпі напрям я вже маю... Час пахати)

Дякую, овер-змістовно) Не знаю, мене абсолютно не тяне веб-розробка, хоча, наскільки я розумію, зара все перемішане. Розробка додатків мобільних мені дуже цікава. Навіть по своїй колишній службі є величезні пробіли де не хватає корисного софта військовим ну і в такому дусі... В будь-якому разі не зарікаюсь... На данному етапі я в процесі знайомства і визначення, щоб не вкидати потім гроші в те, чим не займатимусь.

Скинув свої контакти в приват на випадок якщо зацікавитесь веб-дизайном

Попробуйте ментора поискать также(на ДОУ есть топик).

Из моего опыта, инвалидность это хорошая мотивация к изменениям. Айти непростое, надо быть готовым «ебашить», но и не рокет-сайнс. Удаленка может быть полной, может быть с периодическим посещениям офиса, вариантов хватает. Я договаривался даже там где изначально не было такого формата.

Рекоммендую обьединять практические курсы с книгами, у вас усидчивости явно побольше будет, а понимание фундаментальных аспектов поможет двигаться там, где здоровые офисные гребцы обходятся «разговорами с коллегами».

Английский безусловно да, но это очень широкая рекоммендация способная отбить мотивацию к программированию в целом. Много информации все еще на английском, но если сконцентрироваться на той что есть в русском виде (те же книги), и хождение по стэковерфлоу через хромовый транслейт, этого уже хватит на полгода-год и сделает вас гораздо ценнее, чем если вы будете знать особенности спряжения глаголов.

Дякую! Можете якусь літературу порадити, щоб не качати/купляти все підряд?

курсы Stepik, там много бесплатных. еще Hexlet аналогично.
Python проще для начала зайдет чем Java
многие заходят в ит через QA, им кажется что это проще

Вибач, ти і без інвалідності нікому на*** не потрібен — бо вимагаєш робити ВДОМА, БЕЗ ОСВІТИ та досвіду — те що люди роблять роками, і те їх не усюди беруть.

Звісно, лохокурсів безліч, попит породжує пропозицію. Але освіта ≠ курси.

PS. В айті платять (багатьом, до речі, дуже мало) — бо воно адськи складне. І щороку міняється, його треба вчити все життя. А «вайтішників» тупо ніде не беруть, оце і вся суть.

не слухай його, в тебе все вийде! Я би радив звернутись в топ-5 галер, впевнений, вони тобі щось зможуть запропонувати, головне — не втрачай надію і віру в себе!
P.S. — Пєніє, тобі сюди — goo.gl/maps/65EKsvF8ga7FEvnM8

так, в топ-5 найбільших ІТ аутсорсерів.

Як є. Інвалід чи не інвалід, а активом ти стаєш лише коли «трохи зусиль». В даному випадку — зовсім не трохи. Пишу як є, бо я не користуюсь матюками типу «мы вам позвоним».

Те що банальний CRUD — тебе не візьмуть зі знанням CRUD. Ба більше, левова доля навіть «вивчених» айтішників не здатні на CRUD, що вже казати про тих, хто НІЧОГО не вчив, а хоче швиденько щось типу «вивчити», і шоб одразу взяли (наступного тижня).

А кому я це маю казати, котикам? Якраз їх візьмуть. Дівчатко з низькою соціальною відповідальності візьмуть (вигнавши ту що брали два роки тому). А в IT то працювати треба. І окрім перших «відсотків 90 роботи» треба вміти доробити останні 90 відсотків роботи.

Ну немного сгустил. АйТи как архитектура зданий. Чем ближе к фундаменту, тем медленнее меняется основа. Однажды выученный sql 20 лет назад и сейчас полностью актуален. А выше все, окна двери фасад и другая фронт облицовка меняется постоянно. Поэтому новичку, выгодней и проще залетать куда-то на Фронт, там он хорошо конкурирует с опытными разработчиками, потому что опытные просто не успевают учить новое, на собеседование даже с 10 годами опыта можно легко сдуть все вопросы по новой версии ангуляра.
А опытным, наоборот, спускаться ближе к фундаменту, напр. вайтишник теже сложные sql запросы не сможет научится педалить прямо на курсах, там надо иметь многолетний навык.

Только с фундаментом, как и 100 лет назад, есть идиоты которые сначала делают фундамент, потом думают «а чо теперь?», а есть знающие что фундамент проектируют начиная от крыши, читай в последнюю очередь, под требования того что на нём будет стоять и сквозь него проходить.

Из языков программирования- забей на JAVA, задолбешься настраивать все, лучше Python

на Джаву довольно высокий порог вхождения, если нет опыта в других языках,
Джава сильно обросла фичами.

Python и SQL это то, что актуально и не устареет
Также, потребуется понимание HTTP, а питончик под это хорошо заточен

Щоб не йти на курси і не витрачати час і гроші, можна спробувати пройти курси тут — www.udemy.com/...​opic/android-development — є немало безкоштовних, але дуже багато дійсно якісних є платні (по 11$ приблизно).
Після них зможеш приблизно зрозуміти чи це твоє чи ні.
ІМХО, це в рази краще, ніж 500$ і кілька місяців на офлайн курси.

на coursehunter много курсов.подписка 4 дол в мес.курсы в основном на русском.некоторые курсы можно скачать.

Так, але там піратський контент, який вони взяли без дозволу з різних ресурсів і продають підписку на нього

Не, андроид в 2020 году мертвая тема.
Для новичков я бы наверное советовал питон больше (бэкенд). Больше вероятность найти работу (на хорошие деньги).

1. Дивлячись на скільки часто тебе не буде на робочому місці. Треба відразу на співбесідах казати співвідношення часу роботи з дому/в офісі. Думаю у співвідношенні 75% в офісі та 25% вдома буде ОК для багатьох компаній.
2. В принципі озвучили правильно, але думаю сюди ще знания принципу роботи Android, NDK, SDK. Ще, думаю, в твоєму випадку ООП
3. Курси — дійсно марне витрачання часу і грошей. Думаєш над pet-проектом (не дуже великий щоб не закинути на половині дороги, але і складніший ніж для одного вечора роботи) — починаєш реалізовувати — якщо є проблеми з архітектурою/реалізацією, то читаєш книжки/статті та дивишся туторіали і приклади, повертаєшся до попереднього пункту. И так поки не доробиш проект. Час від часу ходиш на співбесіди та коректуєш вектор вивчення — технології, методологію, підходи. Також це дозволить зрозуміти що потрібно ринку.

Можно открыть аккаунт на апворк и пробовать работать

Відразу рекомендуй старпат, міліони баксів від інвесторів, та життя в каліфорнії

Так, це майже так важко як отримати мільйони баксів від інвесторів і переїхати в Каліфорнію. Не треба навіть і пробувати якщо ти не Java сеньйор-помідор

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Підписатись на коментарі