Ідея проекту: Як Glovo, тільки для доставки ліків й їжі літнім людям молодими волонтерами по сусідству
Update 2:
Ок, напишіть, мені, будь ласка, особисте повідомлення, якщо ви маєте час і бажання та/або:
1) Пошукати/знайти у своєму будинку літніх людей, у яких є потреба у кур’єрі для доставки їжі/ліків (провести опитування у двірників/сусідів, розклеїти на під’їздах об’яви) — та внести їхні дані у БД
2) Виконувати роль такого кур’єра для своїх сусідів літнього віку.
Нижче оригінальний текст посту:
-------
Сабж.
Проблематика:
По всьому світу літнім людям зараз краще не виходи з дому взагалі.
Одночасно молоді — можна (якщо осторожна).
Одночасно — з транспортним колапсом — велика проблема взагалі дістатись будь куди.
Я передбачаю, що є значна кількість літніх людей, у яких немає кому сходити за ліками/продуктами.
Вставлю тут ілюстративного ролика: ua.korrespondent.net/...ika-vytiahly-z-troleibusa
Ідея рішення:
Сервіс (веб та/чи мобільний додаток), де можна зконтактувати потреби літніх людей (їх можна шукати й опитувати) й волонтерів молодого віку, які мають час й можливість виступити кур’єрами — придбати необхідне та поставити під дверима.
Я думаю, що потенційно це може на значний відсоток зменшити летальність пандемії.
Зміст топіку:
Я не потягну організацію цього проекта самотужки. Можливо, у когось з наших компаній є розробники на бенчу й, в ідеалі, досвід у реалізації подібного проекту?
Тож це — ідея. До обговорення й реалізації якої я запрошую долучитися охочих (у тому числі взявши лідерство у ній, за бажанням).
P.S.: Ймовірно, у такому сервісі є потреба ледь не у всьому світі зараз, не лише в Україні.
Update 1: Стосовно аналогів zakaz.ua, Amazon, т.п., які зараз виконують цю функцію:
1) Вони зараз перевантажені. Набирають терміново співробітників, так, але перезаватажені, все ж.
2) Я більше мав на увазі кейс, коли ти (молода людина) можеш/хочеш опіклюватись декількома сусідями літнього віку, а не працювати значну частину часу курєром у існуючих службах доставки на волонтерських засадах. Тому додав у назву топіку слова «ПО СУСІДСТВУ» — це, очевидно, важливе уточнення.
60 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів