Подключение колонки к 2-м устройствам

Всім привіт!

Є задача підключити колонки 2.1 до двух джерел звуку: PS4(через зовнішню аудіо карту) та ПК. Не хочеться постійно пересмикувати кабель з одного на інший. Плойка підключена до монітору (поки що нема ТВ і моінтор звук не виводить). Можливо є якийсь пристрій, до якого можна 3.5мм кабелем підключити ПК і консоль, і 1 вихід куди буде підключатися колонка, щоб можна було переключатися між ними, або щоб вони працювали одночасно? Бачив такий для HDMI виходів. Але для 3.5 не зустрічав, може хтось щось порадить?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

оскільки є зовнішня аудіо карта, то нічого додавати не треба? У найпростішому інтерфейсі зазвичай є хоча б лінійний вхід, в який можна подати сигнал з ПК.

У меня акустика подключена к телевизору, а ноут, плейстейшен и эксбокс ван к телевизору. И ничего делать не надо.

Але у мене нема ТВ, поки що тільки монітор

По большому счету тебе надо микшер или свитч, но в случае с PS4 звук забрать можно только либо по оптике либо HDMI с помощью сплиттера — потому нужен не самый простой девайс. Ну и на 3.5мм ещё сконвертировать я так полагаю надо. Я себе взял вот такое VHD-U4X1AS, на вход он принимает только HDMI, отделяет оттуда звук, дальше отдает картинку по HDMI выходу, а звук можно забрать либо по 3.5мм либо по оптике либо по отдельному HDMI. Бонусом решает не только звук но и картинку. Пока вроде работает. Для HDMI смотри обязательно v2.0 что бы 4к 60 ФПС вот это все, а ещё для всяких нетфликсов смотри что бы обязательно HDCP 2.2 был.
А вообще посмотри в своем мониторе — 3.5 выход есть? Это был бы самый дешёвый вариант, монитор сам выделит звук из активного HDMI стрима.

А адаптер не підійде, який по USB підключається? Щось типу такого
hard.rozetka.com.ua/...​rotech_pa_5271/p73620471
Бо рішення з мікшером виходить близько 1000 грн. А як тимчасове рішення, то занадто. Думав взяти такий адаптер та вже перемикати той провід між PS і ПК.

А как обычная звуковая карта поможет сведению звука?
Тот микшер 17$, если по искать= 500грн.
Надо дешево и просто с переключением каналов- aliexpress.ru/item/4000229659700.html
Если сюда же надо завести звук с HDMI (я хз) покупаем еще aliexpress.ru/item/33031406718.html и вешаем на один из каналов (aliexpress.ru/item/4000436810410.html если видео надо выводить).

Любой микшер
Хотя с прямыми руками, можно легко обойтись и парой резюков (желательно еще с кондерами) ради добавления одного входа

Бывают просто колонки с двумя входами-тюльпанами. У меня такая. Microlab solo4
а вообще любой активный микшер должен работать.

Рішення «із коробки» aliexpress.ru/item/32957214904.html
Можеш пошукати дешевше, це перше що попало під руку.

Якщо лапки з потрібного місця та вмієш тримати паяльника, тобі не стане складним зробити стерео звукопідсилювач на 2 входи.

Простий варіант — через 2 резистори 600 Ом об′єднай. Відповідно впаде рівень вхідного сигналу, та його доведеться підсилити на регуляторі. Можуть з′явитися наводки, особливо від мобільного зв′язку.

Трохи складніший варіант — трансформатор. 2 вхідних обмотки, 1 вихідна, і відповідно 2 таких трансформатори (бо в тебе стерео).

Варіант із пересмикуванням — тупо тумблер на 2 групи контактів. Дешево, сердито, деякий час навіть працюватиме.

Варіант в лоба — знайти потрібний конструктор DIY та спаяти схему.

Як би зробив я: тупо 1 подовжувач з компа до плойки, щоб гнізда аудіо були поруч. Так простіше пересмикувати. Бо лінь — двигун прогресу.

Теоретично: 2 сигнали можна об′єднати і так, без резисторів. Але я б перевіряти не радив, знаємо ми тих китайців. Сигнал вихідний, найвірогідніше на 16 Ом розрахований, то ж спалити можна на раз.

Нажаль, ніколи не паяв, тому варіант зробити самому не підходить(

479,40 грн. 30% Off | 2020 3.5mm Jack Switch 4 Input 4 Output Earphone Headphone Mp3 Audio Signal Switch Switcher Digital Multi-Channel Switcher
a.aliexpress.com/_dV5X2jP

Підписатись на коментарі