Подключение колонки к 2-м устройствам
Всім привіт!
Є задача підключити колонки 2.1 до двух джерел звуку: PS4(через зовнішню аудіо карту) та ПК. Не хочеться постійно пересмикувати кабель з одного на інший. Плойка підключена до монітору (поки що нема ТВ і моінтор звук не виводить). Можливо є якийсь пристрій, до якого можна 3.5мм кабелем підключити ПК і консоль, і 1 вихід куди буде підключатися колонка, щоб можна було переключатися між ними, або щоб вони працювали одночасно? Бачив такий для HDMI виходів. Але для 3.5 не зустрічав, може хтось щось порадить?
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівоскільки є зовнішня аудіо карта, то нічого додавати не треба? У найпростішому інтерфейсі зазвичай є хоча б лінійний вхід, в який можна подати сигнал з ПК.
У меня акустика подключена к телевизору, а ноут, плейстейшен и эксбокс ван к телевизору. И ничего делать не надо.
Але у мене нема ТВ, поки що тільки монітор
По большому счету тебе надо микшер или свитч, но в случае с PS4 звук забрать можно только либо по оптике либо HDMI с помощью сплиттера — потому нужен не самый простой девайс. Ну и на 3.5мм ещё сконвертировать я так полагаю надо. Я себе взял вот такое VHD-U4X1AS, на вход он принимает только HDMI, отделяет оттуда звук, дальше отдает картинку по HDMI выходу, а звук можно забрать либо по 3.5мм либо по оптике либо по отдельному HDMI. Бонусом решает не только звук но и картинку. Пока вроде работает. Для HDMI смотри обязательно v2.0 что бы 4к 60 ФПС вот это все, а ещё для всяких нетфликсов смотри что бы обязательно HDCP 2.2 был.
А вообще посмотри в своем мониторе — 3.5 выход есть? Это был бы самый дешёвый вариант, монитор сам выделит звук из активного HDMI стрима.
А адаптер не підійде, який по USB підключається? Щось типу такого
hard.rozetka.com.ua/...rotech_pa_5271/p73620471
Бо рішення з мікшером виходить близько 1000 грн. А як тимчасове рішення, то занадто. Думав взяти такий адаптер та вже перемикати той провід між PS і ПК.
А как обычная звуковая карта поможет сведению звука?
Тот микшер 17$, если по искать= 500грн.
Надо дешево и просто с переключением каналов- aliexpress.ru/item/4000229659700.html
Если сюда же надо завести звук с HDMI (я хз) покупаем еще aliexpress.ru/item/33031406718.html и вешаем на один из каналов (aliexpress.ru/item/4000436810410.html если видео надо выводить).
Любой микшер
Хотя с прямыми руками, можно легко обойтись и парой резюков (желательно еще с кондерами) ради добавления одного входа
Бывают просто колонки с двумя входами-тюльпанами. У меня такая. Microlab solo4
а вообще любой активный микшер должен работать.
Рішення «із коробки» aliexpress.ru/item/32957214904.html
Можеш пошукати дешевше, це перше що попало під руку.
Якщо лапки з потрібного місця та вмієш тримати паяльника, тобі не стане складним зробити стерео звукопідсилювач на 2 входи.
Простий варіант — через 2 резистори 600 Ом об′єднай. Відповідно впаде рівень вхідного сигналу, та його доведеться підсилити на регуляторі. Можуть з′явитися наводки, особливо від мобільного зв′язку.
Трохи складніший варіант — трансформатор. 2 вхідних обмотки, 1 вихідна, і відповідно 2 таких трансформатори (бо в тебе стерео).
Варіант із пересмикуванням — тупо тумблер на 2 групи контактів. Дешево, сердито, деякий час навіть працюватиме.
Варіант в лоба — знайти потрібний конструктор DIY та спаяти схему.
Як би зробив я: тупо 1 подовжувач з компа до плойки, щоб гнізда аудіо були поруч. Так простіше пересмикувати. Бо лінь — двигун прогресу.
Теоретично: 2 сигнали можна об′єднати і так, без резисторів. Але я б перевіряти не радив, знаємо ми тих китайців. Сигнал вихідний, найвірогідніше на 16 Ом розрахований, то ж спалити можна на раз.
Нажаль, ніколи не паяв, тому варіант зробити самому не підходить(
479,40 грн. 30% Off | 2020 3.5mm Jack Switch 4 Input 4 Output Earphone Headphone Mp3 Audio Signal Switch Switcher Digital Multi-Channel Switcher
a.aliexpress.com/_dV5X2jP
А друга пара колонок скільки? :)
Одного не бачив. Як варіант rozetka.com.ua/...link_3_5_mm_1_5m/p224308 + rozetka.com.ua/...lant_kd00as1263/p8915124