Як офіційно працювати в Україні з іноземними замовниками?

Всім привіт.
Я фрілансер, працюю один. З України замовників дуже мало, більшість — СНГ, Європа.
Оборот не великий, 15 000 — 30 000 грн/місяць.
Зараз всі зароблені кошти вивожу через обмінники, але хочу зробити все офіційно. Ну тобто прям платити відстотки з доходу, а не тільки єсв. ))
Підкажіть, як це зробити краще? ФОП 3 група? Як тоді оплату з обмінок, які фактично рахуються як переказ з рахунку фіз.особи оподатковувати?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня!

хочу зробити все офіційно. Ну тобто прям платити відстотки з доходу, а не тільки єсв.

Реєструєтесь ФОП 3 групи. Відкриваєте рахунки у банківських установах. Підписуєте Договори із замовниками. На основі Договорів готуєте Інвойси/Інвойси-Акти та надсилаєте замовникам. Вони сплачують Вам кошти, які Ви (при зарахуванні їх на банківський рахунок) оподатковуєте за ставкою 5%.

Як тоді оплату з обмінок,

Виписуєте Інвойс (платник —

обмінники

), по якому отримуєте кошти на рахунок ФОП. Їх також оподатковуєте за ставкою 5%.

Категория: платиновые вопросы ДОУ

Да, ФОП 3 группа.

Дякую, а як з країн СНГ/Інші офіційно виводити? Кажуть, що якщо вказаний коментар, що відповідає КВЕДу, і переказ на карту ФОПа — цього достатньо.

Так а як виводити, щоб коментар можна було дадти? Обмінки не пишуть коментарі.

Можешь выставлять инвойсы и себе распечатывать и складывать в папку, они тоже подходят при работе с иностранными заказчиками, там же кведы прописывать даже не нужно, просто перечень услуг.

Можете показати приклад інвойсу?

Добрый день! В каждом банке свои требования, касаемо инвойсов, поэтому все зависит от банка, в котором вы планируете обслуживаться. Напишите мне в телеграм, я вам скину.

Погодите, я только что узнала что-то новенькое. Какие могут быть нестандартные требования у банков к инвойсам?

банки, вплоть до конктерного сотрудника и отделения могут не знать или не хотеть что-то делать и вникать

Понимаете ли, у нас законодательство в этом плане достаточно расплывчато, а ответственность за контроль операций возложили на банки. В итоге у всех банков немножко отличается трактовка законодательства и степень задротства.

Я составляю самый обычный(контакты свои, контакты компании), описание услуги и цена, ссылка на ваш договор/соглашение, реквизиты и подпись. мой пример prntscr.com/sugkns

Дійсно все залежить від обслуговуючого банку. Приват взагалі може інвойси на запрошувати (в залежності від суми платежу), тоді як Укрсибі — скинули свій варіант — двумовний, в якому мають підписатись і постачальник і покупець :О

Летаю к заказчикам, вожу нал, декларирую на границе официально. Вопросов никогда и никаких.

Озвученных сумм как раз на билет хватит )

Гарна спроба, податкова. Краще через офшори і ніколи не заводити гроші в країну понад необхідний мінімум.

Офшоры тоже не бесплатные, иногда выгоднее платить налоги

Підписатись на коментарі