Яку мову обрати?
Python чи Java (чи можливо щось інше)?
Синтаксис вивчити не складно, але потрібно також знати і різні бібліотеки до них, а також всілякі нюанси які проявляються тільки попрацювавши деякий час.
В мене є декілька років досвіду з PHP та JS і останнім часом вивчав python, так як мені цікавий ML та data science. Однак в час, коли хочеться більшої стабільності, привертає на себе увагу java, для якої існує велика кількість вакансій закордоном, яка значно переважає інші мови, за виключенням фронт-енду.
Дивлячись на тренди stack overflow, jet brains та dou, можна побачити, що доля python зростає, а php та java, падає.
Наскільки я зрозумів, основний недолік Python, що він не дуже швидкий, і на мою думку він не буде використовуватись в системах з великим навантаженням. Тому не зрозуміло чи є в нього майбутнє в web. Тут хотілося б дізнатись про це від когось досвідченого
PHP, навпаки, створений для web і я не думаю, що він буде використовуватись для чогось іншого, в той час як Java використовується не тільки для web , а і для створення багатьох open-source проектів, не маючи недоліків швидкодії Python
Якщо подивитись на FAANG компанії, можна побачити, що основними мовами є C++, Java, Python та Js.
Хотілося б вибрати одну-дві мови загального використання раз, да гаразд. Так щоб і роботи вистачало, і можна було б використовувати не тільки для web, і в майбутньому ця мова залишалась б актуальною.
Найкращі коментарі пропустити