Як качати скіли в позапроектний час?
Hello, world. От думаю довчити те що треба довчити. І якось так завжди виходило, що я вчився не на своїх проектах, а на чужих. Точніше як — спочатку читав теорію, потім практикував, як то кажуть, за гроші. І наче все ок було. Я працюю на фрілансі, і там, можна звісно знайти собі продуктовий проект з командою, і вчити по ходу що необхідно для виконання завдань. Але я поки не дуже впевнений в своїх фул-тайм можливостях, і загалом дивишся на джоб постинги і там треба буває те, з чим я лише перетинався. Та й все ж пора будувати свій стьок, з яким залізно на хліб з маслом заробляти в якості independent contractor.
І ось, прийшов час взятися за розум, і почати закривати прогалини в знаннях сучасної розробки.
Першу спробу зробив зі смішного — Razor Pages (docs.microsoft.com/...re-3.1&tabs=visual-studio). Це як MVC, тільки три в одному. Там нема особливо що вчити, але зрозуміти як те що ділилося завжди, об’єднувати — було б непогано. А може пригодиться потім? Та й власне хочеться ставати .Net Core Expert. А експерт повинен добре знати свій стьок.
І тут випливає одна величезна проблема, і вона зовсім не про той дизайн патерн. А що писати то, аби закріпити на практиці нові знання(теорію)?. Нема ідей, зовсім. Навіть для простого семпла. Тупо переписувати з туторіала — то який профіт з цього? Я і так почитаю нормально і щось та запам’ятається.
Перевага в хорошій домашній підготовці нового очевидна — в роботі буде менше проблем, і як результат краща якість коду, і менша кількість зірваних естімейтів. Та й власне можна сміло подаватися на вищий рейт і в більшу кількість проектів. Це і є основною ціллю задротства — $. Ну і визнання тебе як професіонала теж приносить задоволення. Проте, як же ж знайти мотивацію писати щось, що не несе жодної користі, ні грошей, і буде валятися мертвим вантажем на гітхабі? Мені подобаються технології, однак коли думаю про створення чогось непотрібного — надходить депресняк.
Підсумовуючи свої думки, приходжу до двох issue, котрі заважають мені качати теорію на практиці в неробочий час: відсутність ідей, менша мотивація. Я так думаю друге пов’язане з першим. Все ж, хочеться потратити якнайменше часу на крудошльпоство і те що вже робив, і якнайбільшу частину щоб складало саме опанування нових технологій. Більше технологій за одиницю часу — більше фану, вищий потенційний рейт опісля. Читати доки — one love. Писати хело ворлди — kill me, please. А теорія без практики — сири в смітник(мені так здається).
А як ви підвищуєте свою кваліфікацію? Чи забиваєте свій гітхаб публічними пет проектами і семплами? А можливо як тільки проходите теорію, вписуєте новий скіл в сет, в очікуванні продакшин практики?
Особливо цікава думка контракторів(фріланс і нефріланс).
90 комментариев
Добавить комментарий Подписаться на комментарииОтписаться от комментариев