Які найбільші проблеми в Україні?
Здається, що в Україні суцільна зрада. Але це тільки здається. Чи можливо конструктивно зібрати список проблем у порядку важливості? Відкриваю цю дискусію і запрошую вас.
1 гілка коментарів = 1 проблема
Плюсуйте, з чим згодні.
Як писав Юдковскі,
ЕЛІЗАР: ...Якщо ви уявите всіх землян, які кваліфіковані для вирішення проблеми дитячої смертності — тобто, мають достатню наукову грамотність, щоб зрозуміти релевантні факти про метаболічні процеси, є емпатичними та ефективними, а також трохи дезорганізованими, щоб наважитися першими взятися за цю проблему. А далі зберете народ у конференц-залі, щоб розділити між собою найважливіші проблеми на планеті: перша підгрупа взялася б за найменш досліджену проблему, що вимагає найбільш спеціалізованих фахових знань, а друга — за вирішення іншої найменш дослідженої проблеми, поки кількість фахівців, що займаються цими завданнями, не знизить граничний вплив подальших внесків до граничної точки. Точки, коли наступна — найважливіша проблема на цьому рівні базових знань та розуміння — стає привабливою...І так далі сходами пріоритетів униз через розпізнання критичних проблем. Таким чином, матимемо страшенно довгий список нерозв’язаних завдань, і так мало людей, які розуміють і дбають про те, щоб порятувати кілька сотень немовлят на рік від вмирання або пожиттєвого ураження мозку, що ця проблема навіть не потрапила в цей список. Це те, що ми спостерігаємо, і так має бути.
ВИПАДКОВИЙ ПЕРЕХОЖИЙ: (втручаючись) Але я просто не можу повірити, що наша планета є такою нефункціональною. Тому, відмотуючи назад, я ставлю під сумнів оригінальне спостереження, на якому ви засновували свій висновок. Зокрема, я починаю цікавитись, чи можуть омега-3 та омега-6 бути такими суттєво різними мікроелементами. Можливо, це просто чергова дієта, яка закралась у Вікіпедію, і насправді всі жири майже однакові, тому немає нічого страшного в перспективі годування немовлят виключно жиром із соєвої олії замість чогось більш схожого на ліпідний склад грудного молока?
ЕЛІЗАР: О, так. Я радий, що ти озвався. Я перейду до твоєї скромної пропозиції далі.
wtfbitgroup.com/inadequate-equilibria
UPD
Воу. Тема викликала ажіотаж. Дякую всім, хто включився: хто жалівся або по суті коментував. Усі ви посприяли дискусії.
Тепер, коли ми перевалили за 1К коментарів, варто зазирнути глибше. Я згрупував топ-5 проблем і запрошую вас до пошуку їх першопричин:
1. Відсутність верховенства права
2. Бідність
3. Неосвіченість
4. Сусід-агресор
5. Регулятор і «нахлібники»
UPD 2 (1 жовтня 2020)
Можемо продовжити роботу над ідеями для вирішення «першопричин» найбільших проблем. Для зручності ми перенесли їх сюди:
impact-ua.canny.io/ua-top-problems?sort=top
Нові теж можна додавати, але краще сфокусуватися на голосуванні й обговоренні тих, що в топі. Діліться з колегами.
Дивитися інші проекти та знайомитися з однодумцями: impactua.org
Найкращі коментарі пропустити