Чи є тут багатодітні батьки?
Всім привіт.
Вирішив створити таку тему як маленьку підтримку для тих, в кого багатодітна сім’я і хто розривається між сім’єю і роботою.
В нас хлопці 5.5, 5.5 і 2.5, плануємо ще (дружина дуже хоче дівчинку). Працюю вдома вже майже 5 років. Дружина працює мамою )
Як виглядає день?
Діти просинаються приблизно в 9, молодший може встати раніше. Я сплю довше, оскільки працюю за часовою зоною Нью-Йорку.
Поїли, пішли гуляти — тут варіанти, часто везу дітей в парк або на великий майданчик ганяти на роверах, буває що просто йдемо на гойдалки біля дому.
Залежно від дня тижня, заняття англійською і з логопедом в зумі.
Далі я працюю, ввечері моя «обідня перерва» за американським графіком і йдемо знову гуляти.
В 23 хлопці вкладаються спати, старші вже звикли що мультик-колискова з овечками які скачуть через паркан, є сигналом для засинання, тому я з ними легко даю раду. Молодший все ще грудний, це до дружини.
Пізніше я сиджу до 1 ночі і часто довше, закінчую роботу.
На вихідних обов’язково їдемо за місто на пів дня або довше, хіба що зовсім погана погода, тоді ні.
Чим займаються діти цілий день вдома? В нас дуже багато книжок, двоюрідна сестра — дитяча письменниця і приносить свої, а також спеціально підбирає інші дитячі книжки, вже реально нема куди складати. Купили на вагу багато lego ))) і до них докупили вже поштучно потрібні деталі. Мультики теж, звісно — останнім часом стараюся підбирати щось навчальне. Машинок вже не зможу порахувати, колись дивувався як може бути в однієї дитини сорок модельок, тепер вже сам такий. Виписали багато різних дитячих журналів і дружина вирізає з дітьми саморобки. Звісно, плануємо власну земельну ділянку, де діти зможуть постійно гуляти, а не по графіку — бо найближчим часом суттєвих змін у розпорядку дня не планується.
Колись пробував програмку що забирає фоновий шум, дійсно призначення виконує, однак звук виходить із затримками, ще й суттєво погіршує саме звучання, тож забив на це. Зрештою, зараз практично всі в таких умовах, тому шум дітей в основному людей не дивує. Під час коллів все ж відправляю всіх в дитячу кімнату за двома дверима від мене, переважно допомагає. Коли колли плануються частіше протягом дня, а також коли відчуваю що це дійсно потрібно, йду в найближчий коворкінг (ходив туди один тиждень за ці пів року).
В садок з лютого місяця не ходимо із зрозумілих причин. Точніше, локдаун почався в березні, однак наші ще в лютому принесли трахеїт і ми відтоді були вдома, а тут ще й прийшов відомий вірус. З тих же причин батьки зараз не можуть допомагати нам «нянями».
Зараз, коли вже оглядаюся назад, бачу що сумістити сім’ю і роботу можливо. Вмію кодити і з малим на колінах, і абстрагуватися під «свинку пеппу». Звісно, це все додало сивого волосся нам обом з дружиною. Звісно, з боку неадаптованого спостерігача це пекло постійних переривань, саме тому обрав такий графік роботи і часто зависаю вночі.
Як взагалі з роботою? Ну тут процитую з пам’яті вислів боксера з фільму Нокдаун (2005) : " - Тепер я точно знаю, за що я б’юся. — І за що ж? — За молоко". Тобто беру впертістю, розуміючи що ніхто не принесе дітям пачку грошей, опускати руки не варіант. Розумію, що такий графік не додає здоров’я.
Поділіться своїми історіями, як справляєтеся з багатьма дітьми. Якщо у вас менше трьох і ви вважаєте, що вам важко — прозрівайте )) Ну і куди ж без коментаторів, котрі зовсім не в такій ситуації, однак бажають висловитися — велкам ))
Найкращі коментарі пропустити