👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня! Зараз користуюсь MacBook Pro 13″ Late 2013 у конфігурації 16Gb/1Tb ssd, використовую для обробки фото в Lightroom, створюю та редагую макети в Photoshop, багато пишу текстів та монтую нескладні відео у Final Cut (багато фрагментів, переходів, але у роздільній здатності Full HD). Хочу перейти на більше свіжий мак. Потрібен саме ноутбук. Не можу обрати серед двох: MacBook Pro 15 2018 (16/512) чи MacBook Air M1 (8/256). У 15″ подобається більший розмір екрана, кращий звук, більша потужність ніж маю зараз, підтримує останню MacOS Sonoma, що вийде у вересні 2023. У Air в порівнянні з 15″ нібито набагато краща потужність, класна автономність, майже не гріється, але позачаровує кількість оперативної і постійної пам’яті (дозволити кращу комплектацію поки не можу), він і так на 100 долл. дорожчий ніж 15″. Що б ви порадили, взяти 15″ якої в принципі має вистачити, чи погнатися за більш новішим, нібито потужнішим рішенням, проте в самій базовій версії.

Краще дивись в сторону MacBook Pro 16 2019, у неї і клава краще і графіка значно потужніша +більш прокачаний звук і трохи більший екран

Обидва варіанти так собі
15″ 2018 вже неактуальний, як і всі інші на інтелі, ще й доплатити доведеться ~500$ щоб пофіксити дохлу клаву і батарею
Air M1 хоч і супер, але з 8Гб надто мало, у друга-фотографа лайтрум через це підтуплює, не говорячи про щось більш важке, хоча те ж FullHD відео перелопатить ізі

Я би в такій ситуації або постарався якось нашкребти на M1 16/512, або взяв би ненадовго М1 8/256 — його можна простіше і вигідніше продати ніж 2018-го року, та дозбирати на нормальний конфіг

Доброго дня, може дивне запитання, але я зовсім не розбираюсь в ноутбуках.
Мені для роботи потрібно 8 ГБ оперативної пам’яті, але маю всього 4 ГБ. Чи можу я зберігати додатки для роботи на диску С бо там аж 237 ГБ пам’яті, чи це так не працює, і треба замінювати оперативну пам’ят ?😅😅

це так не працює, і треба замінювати оперативну пам’ят

Вже хотів створювати новий топік, але згадав, що Редакція подбала про один універсальний топік. :)

Зараз шукаю альтернативу MBP M1.

Потрібен ноут на Windows, не ARM, 15«+, 32 GiB, 512+ SSD, i7/i9 останнього покоління (або альтернативний AMD), бажано без відеокарти. Подібних екземплярів, насправді, не так вже й мало — дивився на Dell XPS та Microsoft Surface, але дуже цікавить саме безшумність апарату і трохи більше, ніж «стандартні» 3 години роботи від батареї.

Чи є щось, що нагадувало би UX залізяки від Apple?

Подойдёт ли MacBook Air 2020 для веб-разработки? У кого есть поделитесь впечатлениями

Який ноутбук краще придбати новачку в айті?
Якийсь Lenovo ThinkPad E15 G4
Intel Core i7-1255U
10×1.2 — 4.7 GHz, Alder Lake-U
16 Gb, DDR4-3200
Чи вже Asus ROG Flow X13
AMD Ryzen 7 6800HS 8×3.2 — 4.7 GHz,
Rembrandt H (Zen 3+)
16 Gb , DDR5-4600
Та й узагалі, який краще проц обрати? Більш потужний, чи більш економний U та P серій?
Дякую

Що з приводу Microsoft Surface?.

Всем привет

Наверняка многие сталкивались с заменой батареи на макбук. Оф сервис хочет 15к и ждать долго.

Есть на просторах два варианта — оригинал и не-оригинал. Хотя, насколько понимаю, все что оригинал на самом деле все равно не оригинал.

Ладно бы купить и не оригинал, только вот отзывов я начитался о некоторых конкретных компаниях, что батареи или имеют изначально время работы на 50% ниже, или емкость падает спустя несколько месяцев на 20-50%, или ноут глючит и тд.

Отсюда вопрос: где купить оригинальную батарею по адекватной цене или где купить неоригинальную батарею нормального качества и с гарантией.

Особенно интересен ответ тех, кто сам с этим сталкивался и имеет практический опыт

macbook pro 15′ 2015

Теж цікаво.
Але здивували ціни.
Ось шо нагуглив на момент.
Правда на pro 14го року Батарея 2900, ремонт ну 700 гривень.

Ну я примерно такие цены находил в неофицальных магазинах, но вот вопрос качества.
например, многие магазины заявляют что продают оригинал, цены 3-5к. Но насколько знаю, оригинал всегда идет topcase, т.е батарея в сборе с частью ноутбука. Кроме того, apple не продает батареи, т.е их нельзя нигде купить, кроме как в оф. сервисе и только с услугой замены. Просто так их не продают.
А значит, откуда оригинал у тех, кто это заявляет, если он без topcase и apple не продает?
я так понимаю, банальный обман

нашел предварительно два варианта на stylus и 2mac, и там и там есть оригинал и альтернатива. Но почитав отзывы о 2mac, это точно не оригинал и проблем с ними ну прям очень много

в итоге, где купить так и не нашел пока ..

Ну так а в чем проблема взять не оригинал?

я же уже писал выше, в чем вообще проблема и почему этот вопрос вообще впринципе задается

Така ж історія, прошка 13″ 2015-го року, хочу замінити батарею, буду вдячний за поради.

В цьому треді сінйори, які не можуть потратити 1-2-тижневу зарплатню щоб обновити собі 7-літній ноут (основний інструмент для роботи), який до того ж буде в рази кращий по всім параметрам, а значить більше задоволення від роботи і продуктивність. Натомість, тратять свій час на пошук батареї і походи в сервіс центри, що не безкоштовно. Де там психолог? Викликайте її.

кращий по всім параметрам

Це сумнівно.

Де циферки нарощують, там надійність знижується або зондів пхають.

Я дивлюся, що на ринку коїться, і щоразу в відчай впадаю. Нема що замість старого розвалля брати. Хіба тільки таке ж старе розвалля, тільки потужніше.

Так так так надійно було тільки в 2015 році, а от зараз не ті вже ноути пішли. А ще лучше ноут на 286 процесорі, оце колись робили, на віка

Сучасний ноут це моноліт, все розпаяно, по суті материнка з батареєю. Там немає чому ламатися. І навіть якщо зламається, є гарантія.

Я дивлюся, що на ринку коїться, і щоразу в відчай впадаю. Нема що замість старого розвалля брати. Хіба тільки таке ж старе розвалля, тільки потужніше.

Да навіть air на м1/м2 (1к в базі, 1.5к в топі, тиждень сінйорської зарплати) закатає ту прошку 2015 в асфальт.
www.youtube.com/watch?v=K1BazGeNoTU

Народ переходить з прошок 2017-2018 на air м1/м2, а ви сумніваєтесь чи переходити з 2015.

Якщо щось добре працює то заклик купити нове — то конс‘юмеризм. Ви чули про відповідальне споживання?

Де ж воно добре працює якщо ви батарею шукаєте? Якби ви посиділи місяць на новому, і потім пересіли назад на старий, ви би змінили свою думку про «добре працює».

Ви чули про відповідальне споживання?

Це ви про розробників які робочі машини не можуть замінити раз в 5 років, що вже про 7 років говорити? І потім такий розробник спускається на перший поверх, щоб замовити каву в кавьярній в пластикоаому стаканчику, тому що кава з кавомашини в офісі «не така». А після роботи викликає таксі на убитому ланосі який димиться як авіаносец Кузнецов, щоб добратися додому, часто довше ніж на метро. І потім розказує про відповідальне споживання )

Батареї — розхідник. Декотрі вважають, що навіть диски є розхідником. Вони апріорі зношуються набагато швидше, ніж решта заліза.

Ноути розхідник, не бачу проблем раз в 5 років новий купувати. Тим більше тим, хто працює в ІТ і для яких ноут це робочий інструмент.

А старі куди? Бити перед Радою?

дарувати. наприклад дитячим будинкам.
в доковідну пору я трохі цим займався, і за свої пару Б/У купив, і знайшов пару добродіїв.

А зараз, у зв’язку з дистанційним навчанням — потребуючих пристойні ноути — ще більше.

Був на галері де новий ноут списувався за 2 роки

Там немає чому ламатися

От якраз цілком і ламається. Можна навіть банально по USB спалити процесор, гальванічної розвʼязки ж нема, мостів, які беруть на себе удар, уже теж нема.

а ви сумніваєтесь чи переходити з 2015

Ліл? я на ультрабюджетці 2012-го року з E450 замість процесора працюю. Який апґрейду не підлягає якраз тому, що розпаяний.

От якраз цілком і ламається. Можна навіть банально по USB спалити процесор, гальванічної розвʼязки ж нема, мостів, які беруть на себе удар, уже теж нема.

А можна статистику яка б доводила що зараз ламаються частіше ніж тоді? Тільки без помилки вижившого будь ласка.

Ліл? я на ультрабюджетці 2012-го року з E450 замість процесора працюю. Який апґрейду не підлягає якраз тому, що розпаяний.

Тому що ніхто в здоровому глузді не буде займатися подібним апгрейдом так як він в ціні-якість програє покупці нового.

Статистику у ремонтників питайте; я це з ниття знайомого ремонтника і виводжу, власне.

Іншими словами: «Тобі треба, ти і шукай». Очікувана відповідь

Я б взяв 16 про на інтелі, але реально ще моя прошка працює норм, батарея тільки годину стала тримати і то сум.

також завжди дивувало це. або шось в стилі «та це ноут треш, там навіть неможна оперативу доставити»)

Хочу купити ноут і на екрані є такі посвітління, наскільки небезпечно це і чи можуть посипатись пікселі або збільшитись плями? Плями замітні тільки на білому фоні програм(чуть правіше центру екрану є групка плям). Ноут за дуже хороші гроші по своїх параметрах але є нюанс з монітором такий. Візуально мені воно не буде заважати але цікаво чи не буде потім більша проблема з ним?(хто розбирається можу кинути фото в месенджери)

Добрый вечер, стоит ли брать этот ноут для программирования и на сколько долго его хватит Ноутбук HP Pavilion Gaming 17-cd2204nw ?

Не варто. З мінусів: 17 дюймів — навіщо? Краще придбати ноут з 15″ і потім ще окремий монітор 24-27″. Дискретна відеокарта — більше буде грітись і на менше вистачить батареї. Пам’ять 16. Зараз це добре, а потім? У лютому взяв зупинився на Lenovo Thinkbook dou.ua/...​campaign=10112022#2359130

він зараз $800, і пропозиція одна, потрібно шукати щось аналогічне

Доброго дня, потрібен ноутбук для освоєння курсів Java i Python також цікавлять інші мови+ графічний дизайн, я користувався в більшості макбуком але раніше він був мене тільки для ворду або фотошопу зараз я хочу придбати про версію 16 або 18 року, і маю питання чи взяти все таки макбук і потім поставити на того лінукс або віндовс або все ж таки ноутбук іншої фірми?

Я би рекомендував іншої фірми:
1. Не розумію маків з віндою взагалі, якщо не обговорювати переваги/недоліки, то це тупо додасть геморою
2. Маки 16-18 років будуть задовбувати клавіатурою, відбитками кнопок на екрані, і скоріш за все будуть вже з дохлою батареєю, тобто треба додати ще як мінімум 500$ на усунення недоліків
3. Велика різниця між intel та arm маками робить їх дуже непривабливими, краще взяти новий air 16/512, ніж старий pro 16/512 за схожою ціною

Доброго дня, при виборі ноутбука в бюджетному секторі( до 23000 грн) зайшов в глухий кут. Я не спеціаліст в цьому ділі , лише трішки розумію його. Мені на очі впало два ноутбука :
1.https://rozetka.com.ua/ua/asus-90nb0ty1-m00vf0/p346597995/
2.https://rozetka.com.ua/ua/lenovo-82ku01yyra/p349993386/
Можливо Я переоцінив свої знання і ці ноутбуки не дуже. Можливо в інших магазинах є кращі варіанти. Прошу висловити свою думку по цьому питанню, можливо Ви
знаєте кращий ноутбук за такі кошти . Дякую!

Доброго дня,
обсяг оперативної пам’яті, в одному 12гб і це максимум, в іншому 8 і максимум теж 12.
Це норм для базових задач і можливо обмежить перспективу на роки роботи. В принципі обидва норм для серфінгу в інтернеті та офісу, наче асус трохи краще.
Можливо вам напишуть більше, якщо вкажете для яких задач вам потрібен ноутбук.

Доброго дня, хотів почути відгук. Приглянулась лінійка Асуса, можуть зробити tax free (-23%). Тому розглядаю саме тут. Потрібний для навчання, верстаю, вчу JS в подальшому React. Щоб без проблем можна було підключити монітор, і чи взагалі достатньо iGPU?

www.x-kom.pl/...​70,1069088,1051612,737443
дякую

Доброго дня! Терміново потрібно придбати ноутбук на наступні 6-10 місяців для фронтенд-розробки на React + трохи бекенду (NodeJS + MongoDB). Мені пропонують за відносно невеликі гроші два б/в ноутбуки у хорошому стані:

HP ProBook 450 G5 (2018):
— Intel Core i5-8250U (1.6 — 2.4GHz, 4 cores, 8 threads);
— 8Gb DDR4;
— SSD 240Gb
— 15.6″ IPS FullHD;

Macbook Pro 15 (Late 2013):
— Intel Core i7-4850HQ (2.3 — 3.5 GHz, 4 ядра, 8 потоков);
— 8Gb DDR3L;
— SSD 256Gb;
— 15.4″ IPS 2880×1800 (Retina);

З Маками раніше справи не мав, але не думаю, що це буде проблемою. Непокоїть, що у макбука лише 8Гб пам’яті, яка не підлягає апгрейду. Чи вистачатиме цього для роботи?

З іншого боку, на HP можна одразу встановити 16Гб (в перспективі — до 32Гб), і ні про що не переживати. Але всі нарікають на якість його екрану (ШИМ, низька яскравість і погана передача кольорів, а для мене це також важливо);

Що б ви порадили з цих двох варіантів?

У мене старий мак почав грітися, через це він запускає dummy process, щоб розігнати вентилятор процессора. Тупить доволі сильно. Чистив, не допомогло. Я б не ризикував

А яка модель Макбук була у Вас? Тут ще справа в тому, що HP також вживаний, і з ним в перспективі також можуть бути проблеми. Просто вважається, що продукція Apple трохи надійніша в плані заліза, тим більше, це ноутбуки з різних цінових категорій ($2700 проти $960 за нові у рік випуску)

8гб курям на сміх
Хіба конектитися до сервера

У знайомого C++ розробника Macbook Air 2020 8/256Gb. Як він його тільки не ганяв, збирав купу великих проєктів на ньому. Єдиний випадок, коли у нього почалися проблеми із системою — це коли накопичувач заповнився повністю + запускався «важкий» тест на memory leak (напевно, версії на 8Gb нормально працюють завдяки частому свопінгу на SSD). У всіх інших випадках проблем із нестачею пам’яті він не знав, все працювало швидко і без проблем (навіть Docker). Але, звісно, характер його діяльності і навіть модель Макбука у нього інші і відрізняються від моєї ситуації, тож тут важко порівнювати

Може пошукати щось інше типу 15″ макбук про i7 приблизно 2015 року з 16гб оперативки і тоді буде і екран норм і рік він попрацює без помітних втрат в своїх можливостях. Не знаю чи потрібен вам ССД, це питання до практиків і можливість для економії. Кількість циклів батареї перевірите і бажано домовитись про гарантію хоча б на місяць, якщо можливо.

Якщо обирати інші варіанти для вас не варіант — перевірте самостійно НР, якщо очі не плачуть від екрану — беріть його. Логіка вибору — різниця у віці ноутів, ви не мали досвіду з макбуками (я дуже за макбуки, але інколи люди пишуть про незручності) і можливіть розширення пам’яті в НР.

Хочу взяти б/у MacBook Air на M1 з 16 ГБ оперативки і мінімум 256 ГБ SSD для роботи. Являюсь фулстек розробником (Java MVC Spring та Node.js). До 2020 року користувався MacBook Pro 2012 late 8 ГБ оперативки та 128 ГБ SSD, до 2018 року навіть не тормозив був довольний. Правда 8 ГБ малувато, можливо для фронтенд розробника і достатньо. Не був би обмежений по бюджету взяв би Pro (нажаль $2000 поки для мене забагато), але знаю, що процесори M1 дуже потужні, навіть в Air версії. Надіюсь користуватись мінімум 4 роки

Трохи не попий пива і купи про
Той шо еір вже і м2 є

Добрый день. Подскажите пожалуйста несколько бюджетных моделей (до 1 тыс. долларов) ноутбуков для веб разработки.. php/js/jetbrains что б можно было без тормозов работать пару лет, с удобной клавиатурой, диагональю экрана .. задачи не сложные на нем придётся делать..интернет магазины/работа с cms/фреймворками.

Багато хто шукає швидкий ноут і такі є за $$$, але не всі розглядають варіант ноуту з майже одночасним апгрейдом. Ноути з 8ГБ RAM зараз ідуть з відносним дисконтом.

Як розробник (Java, .NET, Oracle, Postgres, Office, Teams+Webex), я у січні шукав ноут на випадок, якщо з робочою станцією будуть якість проблеми. Для мене було критично мати RAM >=32ГБ, AMD Ryzen gen 3 і накопичувач NVMe. Не Apple, не ігровий, тобто CPU з інтегрованою графікою. У діапазоні до 35 тис. грн. ($1200) знайшов тільки Lenovo Thinkbook і HP ProBook з діапазоном RAM 8-16ГБ. Якщо б HP ProBook був не під замовлення з очікуванням в 1-2 міс, взяв би його.
Взяв Lenovo ThinkBook 15 G3 ACL б AMD Ryzen 5 5500U, RAM 8ГБ, NVMe 512. {~22 тис.грн. ($770)} + планку Crucial 32 GB SO-DIMM DDR4 3200 MHz {3.2 тис.грн. ($113)}. Таким чином маю ноут з 40ГБ RAM (з них 39ГБ RAM — доступно для ОС і 1ГБ — відеопам’ять) за ≈ $900. Відеопам’ять у BIOS можна збільшити до 4ГБ. Пам’ять працює у flex-mode: 16ГБ dual channel, залишок — single channel.
Ноут працює швидко — не бачу суттєвої різниці зі своїм desktop AMD Ryzen 5 3400G & RAM 32ГБ. Планку пам’яті купив через тиждень після отримання ноута на руки. Перед купівлею ноута знайшов на форумах і на сайтах виробника підтвердження, що модель ноута і пам’яті працюють разом. Сайт Crucial прямо вказує по part-number що з чим працює.

Почитайте ось тут про ноути:
dou.ua/forums/topic/31657

Для андроїд розробки вже є більше 120 результатів тестів для часу сборки одного великого проекту: github.com/...​ik/AndroidStudioBenchmark

Порадьте який ноутбук вибрати,а конкретніше з якими параметрами: оперативна пам"ять, к-сть ядер, амд чи інтел... потрібно для роботи тестувальником?

Підкажіть чи вистачить потужності ноута для роботи віддалено. Використовую для роботи лише гугл таблиці (хоча таблиці в підсумку буває важать чимало) та різні онлайн сервіси. Знайшла недорогий ноутбук hp www.moyo.ua/...​12ua_3y0f9ea_/494688.html Тре розібратися чи варто купувати зараз, поки в них акція на нього.

Для комфортной офисной работы подойдет. Берите смело.

Всім привіт!
Сестра займається графічним дизайном(Photoshop, Illustrator, inDesign і т.д.) і потрібен ноут. Поки що є 2 кандидатури:
Apple MacBook Air 13 M1 2020
rozetka.com.ua/...​=email&utm_campaign=other

Asus ZenBook OLED 13
rozetka.com.ua/...​=email&utm_campaign=other

Але з еплом проблема з піратським софтом (важко знайти), на ліцензію поки що грошей нема.

Можливо є ще якісь варіанти з хорошим екраном і не за всі гроші світу? Бюджет +/- 1000$

Для графического дизайна брать ноутбук не лучшая идея. Присмотритесь к десктопам, современный i5 32 озу и пара мониторов будут способствовать работе лучше. Маки и PC ноутбуки от 3к для графических дизайнеров начинаются...

Для андроїд розробки вже є більше 120 результатів тестів для часу сборки одного великого проекту: github.com/...​ik/AndroidStudioBenchmark

А що на сьогодні можна знайти найдешевше, але не Хромбук, Він 10 або Мак будь ласка? Єдина вимога, аби якісно працював Інет та зв’язок (не тільки Зум). Чи вистачить 8гб оперативи? Звук бажано й блютус і якісні динаміки, саундкарту. Чи можна брати не SDD, а HDD утім побільше (для звукозаписів)? Для ігор, кіна й т.п. маю десктоп, а цю штуку — навіть не сильно тягати, тупо сидіти сейлзу у CRM та вести переговори.

Допоможіть обрати ноутбук для початківця💻🙏

Доброго дня!

Мене цікавлять і я хочу попросити про рекомендації по вибору ноутбука, якщо я планую лише почати вивчати програмування. Я зовсім мало орієнтуюся, лише знаю, що краще диск SSD щоб був і матовий екран( бо зір вже сідає). А так, то дуже розгублена у величезному асортименті. Минулого літа я думала купити найпростіший DELL за 7 к, але повернула. І тепер думаю, який інший купити, щоб і бюджетний, але і був толк. Напевно той за 7 був би не довговічний? Які приблизно характеристики мають бути і який ціновий діапазон? Якщо мені треба по мінімуму все, але і комфортно починати програмувати.

Буду дуже вдячна за коментарі:)

Windows 10 може скрипіти на 4 гб оперативки. Так шо мабуть 8 гб оперативки, екран який там хочеться, Full HD роздільна здатність (якщо тільки нема окремо монітора), SSD не завадить, звичайно, але не знаю, наскільки він дійсно критичний... А далі — розетка, хотлайн, гугол, підбирайте модель та читайте відгуки. Мені здається десь 13-15 тис. воно буде коштувати.

А що значить «скрипіти»?

Тормозити до неможливості працювати. Є випадок.

у колонки видає звуки скрипіння :)

Может еще появится hotline.ua/...​-ada-iron-grey-82c6005dra был 12-12,5к (то, что я недавно выбрал для родственников)
С более простым цп — hotline.ua/...​enovo-v14-grey-82c6005kra
С точки зрения цены/железо можно поспешить взять формальную уценку f.ua/...​ra-fullhd-grey_15758.html за 7,5к.
Там обычный 1ТБ HDD и 4 гб. На первое время сойдет, дальше можно купить 8гб планку и доставить SSD. При разнице в цене в 1,5грн с комплектацией с уже установленным SSD и 8гб, получите тоже самое, но даже лучше- ноутбук с SSD+HDD, а не только SSD. Родную 4гб планку ОЗУ спихнете через OLX (по окончанию года гарантии на ноут). Крайне рекомендую успеть забрать при очень ограниченном бюджете.
Еще вариант (FullHD+128SSD) hotline.ua/...​rey-82c6009ara?tab=prices

Муки выбора Air m1 8/256 или все таки pro 2020 8/256

Посоветуйте что лучше выбрать под обучение разработки, под Python. Немного Photoshop и Ltr, На данный момент пользуюсь про 2013 на 8/256 и пришло время сменить на что-то более новое и адекватное, что лучше выбрать чтобы не пожалеть, другие варианты не рассматриваю так как бюджета хватает только на эти два варианта.

Меня попросили подобрать ноут(моноблок) для школьника. Который пытается самостоятельно учить Unity с помощью онлайн курса для подростков. У кого есть опыт c Unity. Какие минимальные адекватные требования для Unity? Что бы правильно подобрать ноут.

Встал вопрос покупки нормального, компактного апарата для для веб/мобайл тестирования. Присматриваю MacBook Air на новом процессоре m1. Ограничит ли такая покупка меня в чём либо? И стоит ли вообще его покупать?

Всім привіт, шукаю хороший ноут для комфортної роботи фронтенд розробником, зупинився на таких двох варіантах
rozetka.com.ua/...​_nx_a1heu_00k/p253700931
rozetka.com.ua/...​vo_82ey00gbra/p278859293
Можливо є ще якісь хороші варіанти до 1000$? На скільки я зрозумів, то потрібно 16+ оперативки, чи потрібна відеокарта? Чи дійсно райзен потужніший ніж інтел? Чи хватить 256гб пам’яті?

Чи дійсно райзен потужніший ніж інтел?

4800H буде значно швидшим ніж конкретно той інтел.

На скільки я зрозумів, то потрібно 16+ оперативки, чи потрібна відеокарта?

Відеокарта не потрібна

Чи хватить 256гб пам’яті?

Хватить

Якщо вибирати в сегменті до 1000$, то який міг би порадити? Порівнював на сайтах процесори цих двох ноутбуків, то Райзен(7 4800H) набирає балів в два рази більше. Отже мені очікувати що він і вдвічі швидше все буде опрацьовувати ніж інтел(i5-1135G7)? Чи в використанні це буде взагалі не помітно і мені інтела хватить на всі сто? Бо думав все таки брати інтелівський, а порівння процесорів мене зупинило і не знаю що обрати

Всім привіт, хочу купити ноут для андроїд розробки (андроїд студіо) та веб шторму (для вуза).
Бюджет 900$.
Якщо хтось знає ноути в яких можна нарощувати ssd і оперативну пам’ять, то говоріть будь-ласка з посиланнями.
Hp навіть не пропонувати, як і щось б/у.

MacBook Pro 13 (mid 2020) vs MacBook Air M1

Всем привет, есть выбор между макпро в базе 13 на интел и макеир на м1, что лучше взять? Не остановят ли обслуживание интела?

Конечно же М1, маки на интеле брать в 21 году не стоит от слова совсем.

Всім привіт.
Зараз прохожу курс навчання по Javascript і виявилось що на даному етапі мій комп, ну просто не здатен виконувати поставлені перед ним задачі. Так як я тільки вхожу в світ IT, то ще не зовсім компетентна у виборі нового ноута. Потрібна допомога у виборі ноута. Шукаю апарат який впорається з програмуванням на початку мого шляху за помірну ціну. Всім завчасно дякую.

А який у вас був що не справлявся? І який в решті решт обрали?

в мене був старий стаціонарний комп 2008 року із windows7 піратська))))вибрала Lenovo Legion 5 15ARH05H ,що правда ціна в нього не дуже помірна була,але мене підкупили можливості відео карти,у разі якщо мене зацікавить графічний дизайн.Вибором задоволена,але це можливо через те що в мене до цього був калькулятор))

Привіт!:) Підкажіть будь ласка для програмування Fullstack JavaScript , який краще ноут брати MacBook Air M1 2020 8 RAM або 16RAM чи краще MacBook Pro M1 2020?

MacBook Air M1 2020 8 RAM

цього вистачить, хоча в цілому для Fullstack JavaScript любий з них підійде

Я бы подождал М2 2021 года (или как он там будет называть). М1 2020 это proof of concept — взяли старые ноуты, выкинули x86 и все что с ними связанно, поставили М1. Вот и все.

А вот новые это действительно будут ARM скомпонованными под ARM, с новым шасси, дизайном, уменьшенными габаритами и весом.

А кто-нибудь работает с USB-C/Thunderbolt док-станциями? Интересно, какие ноуты, кроме Маков, это умеют. Чтобы и питание тоже через док поддерживалось.

Спасибо, я уже купил HP ProBook. Тоже хорошо работает.

www.youtube.com/watch?v=ohYAYQA4ATM
настроить удаленный доступ на домашний комп с проектами и удаленно работать на Surface Duo

Всем привет, хочу купить компактный ноут для обучения по фронтэнд разработке и перемещения работа/дом. На работе есть дополнительный монитор и пк, дома ноут 17-шка.
Смотрю на i3/i5 (10 пок), 16гб озу, например thinkbook 13s или может ryzen 7 pro (4700u), например hp envy x360. Хватит ли таких параметров?
Думал насчет macbook air 2020, так как телефон, часы — всё яблочное. Но хватит ли его? Серьезные люди говорят нужно брать прошку i5/32gb/1Tb ;-), но пока нет понимания, буду ли я этим заниматься в дальнейшем, выделять такой бюджет считаю нецелесообразным. Подскажите пожалуйста, какого ноута будет достаточно для начала.

так там різниця між аір та прошкою 13 мінімальна... а болю менше та й охолодження правильне...

та чи є сенс у мінімальній конфігурації прошки?

Який може бути сенс у мінімалках — тільки біль))
Але якщо порівнювати із ейром, то краще прошка на мінімалках...

тому і думаю краще взяти він-ноут. за ту ж ціну буде продуктивніша конфігурація

Так, але це не точно..;)) Правильний вінбук також коштує немало... різниця може виявитись не такою вже й суттєвою... оптимізація макос тут відіграє велику роль...

в выбирал ноут пару месяцев назад, с таким же вопросом. Рассмотрел маки, 40тыс. за 8 ОЗУ — как то глупо платить, в итоге взял за 28тыс ASUS rog G15. на I5, 16 ram, gtx1650ti (4gb). Доволен полностью, мак с подобными характеристиками от 8тыс начинается. Вопрос зачем платить больше ? Поставил Win10pro и второй ОС залил линукс на подстраховку. Мак вообще так не умеет. Потому покупать мак кроме как для разработки под МАК нет смысла вообще. Да и если отбросить даже вопрос цены, то есть куча устройств который лучше маков в разы по всем пунктам.

Немає що й додати — молодець!! ))

Вот тут еще есть топик «OK ли MacBook Air 2020 для программирования?»
dou.ua/forums/topic/31320

Серьезные люди говорят нужно брать прошку i5/32gb/1Tb

Для фронта любой макбук подойдет по мощности, чего ж так такого в фронте что нужно 32 гига и 1 терабайт стореджа? Хром + VScode вроде бы и 8 должно хватить, 16 с запасом.
А терабайт ssd это что под node_modules?)

Смотрю на i3/i5 (10 пок), 16гб озу, например thinkbook 13s или может ryzen 7 pro (4700u), например hp envy x360. Хватит ли таких параметров?

хватит с головой. Если брать ПК то лучше на райзене имхо.

Сейчас нет смысла вкладывыться в железо для dev с ограниченьем по памяти в 16Gb. Я взял неттоп AMD Ryzen 5 3400G | RAM 32GB | SSD NVMe 512GB за $700 вес 4кг габариты 265×283×134. Доволен до сих пор. Процессор не ноутбычный, а полноценный десктоп. Память 3200MHz.

и на что уходит 32 гига памяти?

В основном это Crucial Momentum Cache и RAM drive. По работе — Java project build и отладка, базы данных Oracle, PosgreSQL, MS SQL, Oracle VM box (Linux/Windows). Все крутится локально, хотя, конечно, всё сразу не запускаю, только on-demand. Crucial Momentum Cache делает I/O ещё быстрее. Компиляция проекта на RAM drive — вообще ракета. Но в основном 32Gb — это на будущее. Теже 10 закладок в Chrome — и уже минус 1.5Gb. Для меня отсутствие тормозов — это повышение уровня комфорта.

Добрый день. Прошу помощи в выборе ноутбука. Цель — Swift разработка в xCode. Возможно, Ruby или Python. Выбор стоит между двумя макбуками 2013 года.
1)MacBook Pro 13
Intel Core i5-4258 2.4 ГГц (2 ядра, 1385 очков в гигбенче )
16 ГБ DDR3 1600 МГц
2)MacBook Pro 15
Intel Core i7-4750HQ 2 GHz (4 ядра, 2946 очков)
8GB DDR3 1600MHz
Подскажите, чему стоит отдать предпочтение: оперативной памяти или более мощному процессору ?
Добавить озу невозможно.

Макос норм сжимает память, мне раньше 8 гигов хватает на все, и даже если свопится что-то, то из за относительно быстрых ssd и apfs не всегда будете замечать даже.
А свифт, если не ошибаюсь, норм мультипоточность юзает уже, и разница заметна будет в 2 и 4 ядра. Да и кэша L3 в i7 больше.

Залежить від рівня вашого больового порогу...;)))

І те, і те — буде боляче для розробки... для навчання — норм...

Какой мак посоветуете взять на начинающего front end разработчика, с подальшей работой? Или мак не совсем подходит ?

Прошка на 16 дюймов в минимальной комплектации

Или 13-ку, если будете внешний моник юзать. Главное не берите 2016-2019 года с батерфлай клавой

Подскажите актуальна ли на осень 2020 года данная модель, или лучше присмотреться к другому — stylus.ua/...​8.html?sc_content=10465_0 (Dell XPS 13 7390)

Все ж зависит от того зачем он вам нужен. Может вам и подойдет, а может и категорически нет.

Исходя из философии ультрабуков, это то что мне нужно. Сложными прогами не пользуюсь. Активный браузинг (по 10-15 вкладок), телеграм, ватсап, word exel , да и все. В игры играть не собираюсь. В двух словах — нужна портативная рабочая лошадка, чтоб везде таскать. Думал брать Аир 2020года, но отдавать 30ку за такое железо не очень хочется, плюс я не большой фанат IOS.

То что вы описали потянет и ноут 6-7 летней давности. Если хочется с запасом то я бы и з мобильных порекомендовал смотреть на ноуты с 1065G либо 4700u. Первый прям вот честно честно потребляет свои 15 ватт и потенциально даст вам довольно тихий ноут, а второй вместо невнятного гипертрейдинга дает реальные ядра. Плюс вы не сказали нужен ли thunderbolt ноуты с ним на 6-8 тысяч дороже т.е. этот делл по вполне адекватной цене.

Активный браузинг (по 10-15 вкладок),

маловато :)

Эта модель не последних сезонов я так понимаю, по этому и думаю на сколько разумно.

подожди релиз на новом тайгер лейке, обещают хороший прирост в производительности

А когда делл обещает этот релиз?

официальной инфы пока нету, но предположительно декабрь/январь. если есть возможность отложить покупку я бы подождал

А можете мне подсказать, заезжал с утра в фокстрот уже и там Ноутбук LENOVO ideapad S145-15API за десятку продается. Слишком слабенькая это машина для работы жены дома. Она там сейчас курсы проходит по иллюстрации, и собирается скетчи рисовать на нем. Вот думаю порадовать её. В принципе бюджет до 20к, но думал взять что-то подешевле.

Вот думаю порадовать её

почем нынче жены?

Финально был куплен Asus X571LH-BQ080

Всем привет. Поделитесь опытом, кто на каких ноутах работает, хватает ли диагонали (веб-тестирование), удобно ли вообще работать за ноутом, какие есть проблемы, неудобства?

Хочу взять хороший ноут(не яблоко) на длительное время.

Якщо діагональ 15 дюймів і менше то обов’язково брати монітор. Якщо бюджет дозволяє радив би відразу дивитись на 17 дюймів. Працював якось за таким ноутом з дому тривалий час — залишились досить приємні враження. Якщо б зараз була потреба в ноуті взяв би саме такий.

Если не собираетесь ездить туда-сюда, можно брать неттоп + 1 (или 2) монитора. Подавляющее большенство тех кто работает с ноутами, имеют второй монитор и в ноут не смотрят вообще. Я беру ноут (17″) + полноценная клавиатура + мышь + подставка, когда еду на недельку на море/в горы. В остальное время (десктоп или неттоп). И диагонали 17″ уже сейчас для некоторых IDE / задач мало. Особенно когда ты в конференции и тебе кто-то зашарил свой экран с FullHD+ разрешением. Еще одна беда с ноутами — это upgrade памяти. Лучше сразу брать больше.

У меня Lenovo IdeaPad G580AH 7 років працює без нарікань. Але одразу зробив апгрейд: hdd поставив замість DVD приводу, а поставив SSD Самсунга, HDD залишив для профіля та данних, зовнішній монітор ViewSonic 24 дюйма на стіну, бездротова клавіатура та мишка, Windows 10. Visual Studio 2019 літає одночасно с Photoshop коли потрібно, Open Server для PHP без проблем і все інше. Головне вибрати проц не АМД, а чистий Intel. Але це як додатковий ноут для ASP.NET проектів , основний — ПК. Бо там можна 32Гбайта оперативки поставити без великих затрат і вибрати самому материнку. На ноуті не все так просто.

Конкретно сейчас я бы обращал внимание на ноуты с райзен 4-й серии. Если конечно не принципиально иметь поддержку thunderbird. После долгих поисков для себя остановился на asus tuf a15. Надеюсь это кому-то сохранит время на выбор, а то сам я замахался перебирать варианты каждый из которых в чем-то не устраивал.

Нужен будет модератор с непоколебимой рукой

Здравствуйте! Начала изучать Frontend, в поисках ноутбука. Бюджет ограничен, ориентируюсь на 700$ потолок. Понравилась вот такая модель rozetka.com.ua/...​vo_81nb007pra/p104738538 , вроде бы приличные характеристики (оперативку можно потом увеличить, но, думаю, на первое время 8гб должно хватить).Вот характеристики: Экран 14″ IPS (1920×1080) Full HD, матовый / AMD Ryzen 5 3500U (2.1 — 3.7 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 512 ГБ / AMD Radeon Vega 8 Graphics / без ОД / Wi-FI / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 1.69 кг / серый. Я так поняла, что экран темноват в работе, но и цена низкая.
Покритикуйте, пожалуйста, мой выбор и предложите альтернативу, если таковая имеется.
Спасибо!

Если без второго монитора, то 14″ это мало. Какую работу на фронтенде будете выполнять? Какие инструменты будете использовать? Думаю, что 8гб не хватит, иначе прийдется отключать разные фичи в IDE типа индексации, автокомплита и т.д., а так же следить за вкладками в браузерах. А еще разные фотошопы, фигмы, докеры...
Память и быстрый SSD — это наиболее критично, как по мне. Докупите сразу планку в 8гб.

Спасибо большое, что откликнулись! Да, новую планку точно нужно, но, я думала начинать так.

еще контроллер памяти какой одноканальный или 2-х канальный

я в свой ноут добавил планку и узнал много грустного о материнке

о докере вы пошутили? на уровне обучения js зачем докер? ей сразу топовую машину надо брать

Ну фронтэнд он бывает очень разный. Поэтому я и спросил про задачи.
А что до докера... у меня на Upwork было несколько клиентов, у которых все Angular проекты в докере. И джуну-верстальщику, которого я менторил, для того что-бы поправить и скомпилить тот-же JS/SCSS нужен был докер.

для дизайна лучше взять zbook g3 или выше там NVIDIA qudro или экономно 300у.е взять б.у в USA zbook g2 докупить ssd +m1000m +8gb RAM

3 месяца назад передо мной встала задача купить ноутбук для перемещения между двумя локациями. Почти выбрал один, но... начал смотреть в сторону неттопов. В итоге купил неттоп за $700 AMD Ryzen 5 3400G | RAM 32GB | SSD NVMe 512GB. Весит с коробкой 4кг. Габариты коробки 270×290×140. Перемещаюсь пару раз в месяц. Доволен как слон. (www.userbenchmark.com/UserRun/29462666).

Спасибо всем отписавшимся. Экран нужно больше — понятно. Видеокартой жертвовать бы не хотел, т.к. допускаю, что буду заниматься дизайном. Если еще немного увеличить бюджет, какой ноут еще можно рассмотреть?

Можно еще рассмотреть ноубук для дизайнера
dou.ua/forums/topic/28981

или ноутбук для верстки и фотошопа
dou.ua/forums/topic/31274

Помогите выбрать ноутбук для учебы на Fullstack и последующей работы

Бюджетом до 1000 долларов.

В данный момент остановился на этом:

Lenovo Legion Y540-15IRH-PG0

Экран 15.6″ IPS (1920×1080) Full HD, матовый / Intel Core i5-9300HF (2.4 — 4.1 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 512 ГБ / nVidia GeForce GTX 1650, 4 ГБ / без ОД / LAN / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера /

Что еще можно рассмотреть?

Для учебы лучше подходят ноутбуки, на которых не запускаются игры.

Я конечно не эксперт.
Для работы нужен ноут который не весит 3 с лишним кг, а именно столько весят легионы с зарядкой. Ибо таскать даже 2.5 и 3кг это небо и земля.
Должен обладать адекватным временем работы, Вы же берете ноут ради мобильности, в легионах если все офнуть, может 4 поживет. В рабочем режиме 2ч± и давай до свидания. Это на полной емкости.
Если брать с 8гб, нужно сразу докупать еще. С 8гб, объективно, уже не комфортно работать.
Иметь возможность подключить 2 монитора.
И поддержу, возможность поиграть, негативно сказывается :) Как по-мне лучше взять ноут без карты, а на сэкономленные деньги — взять монитор, ибо работать даже на 15.6″, фулстаку, ну такое себе удовольствие.

Это вес без зарядки, тот что пишут. То есть вес самого ноутбука. С бп он весит 3кг.

Мониторы тоже легкие берите.
А то таcкать тяжело будет

У Легионов, помимо уже описанного в комментариях, есть одна забавная особенность — у них субъективно нестандартная клавиатура. И если поочередно меняя десктопную бюджетку Dell KB-212 на клаву Мака я не чувствую неудобств (=пальцы сами находят кнопки), то на Леново то ли расстояние запилили другое между кнопками, то ли их расположение как-то подвинули, но постоянно идет смещение при наборе. Бесит!)

И да, памяти сейчас надо 16Гб минимум, видиком для работы можно и пожертвовать. В десктоп уже подумываю о 32.

Погугліть Lenovo+Superfish. Цих в блекліст одразу.

Ясно, що вже видалили. Але сам факт. Це ж не просто дірка, це дірявий троян.

Имею сходный по параметрам ноут Xiaomi.
1.Точно брал бы с видео попроще. Т.к. игровая видуха греется, потребляет энергии, весит больше. И работает только от провода
2. Память однозначно 16
3.Экран 13-14. Дает прибавку в автономности и снижение веса. А дома и на работе все равно подключаю еще 1 монитор
т.е. покупал бы что-то типа
rozetka.com.ua/...​vo_20rr001jra/p216050197
rozetka.com.ua/...​vo_81j700f4ra/p125975713

А redmibook 16? 16gb-512gb-ryzen7 4700. 8 ядер которые мощнее легионовских, хорошая автономность и экран + лёгкий для своего размера, дизайн не попугайский и корпус металл. Игры не тянет) около 20к грн в Украине

я бы взял б/у macbook pro 2015 15″ в хорошем состоянии, как уже упомянули ранее — на нем будет невозможно играть, дисплей там отличный (глаза не будут уставать), трекпад очень удобный, 16 оперативы и i7 хоть какой, плюс клавиатура беспроблемная

с 8гб будет крайне туго, а 2 модуля памяти разных производителей не очень хорошо уживаются по таймингам, лучше 1-й модуль продать и поставить 2 одинаковых. Я бы ставил уже 32гб, бывает и 16гб уже мало, т.к. свап отключен

Підписатись на коментарі