Легалізація доходу з Upwork в 2020

Привіт!

Виникло питання легалізації доходу з upwork. Подивився минулі теми, але деякі з них датовані 2016 роком, тому вирішив створити нову, адже наше законодавство не втомлюється створювати нам покращеннь.

Наскільки я розумію фрілансери наразі працюють за одною з декількох схема:
1) Створення інвойсу на сам Upwork і вивід через Swift на рахунок ФОП 3 групи.
2) Вивід з апворк на Payoneer і далі на картку фіз особи(без ФОП і податків відповідно)
3) Вивід на Payoneer, звідти на ФОП 3 групи з інвойсом на сам Payoneer.
4) Створення контракту на одного з своїх клієнтів з Upwork і вивід коштів через Payoneer з інвойсом на цього клієнта. Також на ФОП 3 група
5) Вивід з Upwork на Payoneer та зняття валюти з Payoneer картки в державі де є валютні банкомати(?)

Щодо першого способу, в статті 2016(dou.ua/forums/topic/16695) року був коментар/мануал:

1) Відкриваєте ФОП, отримуєте ЕЦП
2) відкриваєете гривневий і доларовий рахунок в банку
3) реєструєтесь на taxer.ua
4) на апворку вбиваєте свої реквізити банківського рахунку
5) скидаєте гроші, вказуєте в призначенні платежу номер інвойсу
6) за день-два вони на транзитному валютному рахунку в вашому банку
7) робите Інвойс, відправляєте його в банк і заявку на продаж решти 25%
8) на наступний день у вас на гривневому рахунку гривна від 100% проданої валюти
9) знімаєте її або платите з цього рахунку або розраховуєтесь карткою
10) в кінці кварталу заходите на Таксер, вбиваєете в нього всі свої транзакції, він вам формує звіти та рахунки на сплату податків. відправляєте звіти, виписуєте цифри в книгу доходів.
11) платите податки

Перший варіант, навіть є описаний на самому Upwork в документі www.upwork.com/...​s-a-private-entrepreneur. Тому виникає питання — він найбільш легальний/правильний?

Та як до першого так і до 3-го пунктів виникає питання — в інвойсах вказується Payoneer або Upwork, який напсравді не є Вашим замовником. Ви ж виконуєте замовлення для якогось клієнта, що просто має акаунт на Upwork. Наскільки правильно в правовій площині оформляти інвойс/контракт на сам Upwork/Payoneer?

Якщо я пропустив якийсь спосіб, то повідомте.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вовсе не понимаю зачем создавать такую цепочку ( схему ) , которая реально не нужна. Такое ощущение , что Вы зарабатываете миллионы долларов и пытаетесь избежать оплаты налогов. Просто работайте, получайте деньги на карту ФИЗ. лица и не парьтесь. В идеале нужно просто иметь официальное трудоустройство где нибудь, чтобы прикрыть свою задницу перед налоговой, тогда и счет Вам не забанит никто и никогда и презентий не будет.

Как физлицо налогов гораздо больше же

Привіт!

Платником в Інвойсі має бути організація від якої надійшли кошти на розподільчий рахунок.
Тим більше, що ніхто не забороняє акумулювати невеличкі суми зарахувань від замовників на тому ж апворку, а потім загальною сумою переводити на рахунок ФОП. Цю суму, в день зарахування її на валютний рахунок ФОП, вже враховуєте в дохід і оподатковуєте.

7) ... і заявку на продаж решти 25%

Необязательно сразу же оформлять заявку на продажу валюты. Сперва сумма полностью 100% зачисляется на долларовый счет. А заявку создаете когда хотите, хоть на 25, хоть на 100%

Там идёт работа по оферте апворка, вы будете ее отправлять в приват вместе с заявлением типа «деньги от апворка прошу считать полученными согласно этой оферте», поищите инструкцию от привата на этот счёт или спросите у них в чате

Приват каже, що достатньо інвойсу. І що інвойс на «Upwork» це ок. Але банк це ж не податкова. Чи ок їм такий інвойс

Вы можете написать письмо (заказное) в налоговую с этим вопросом, они ответят письменно и если вас устроит ответ то в случае чего этой бумажкой можно прикрываться

Дякую за ідею.
Трохи дивно що ніде в гуглі не можна знайти однозначної відповіді на моє питання)
Я думаю в Україні чимало фрілансерів, і багато з них платить податки) Але ніде нема інфи як

Це не відповідає дійсності. За часів Пороха-Яценюка-Гройсмана ДФС була змінена докорінно. Сам ходив із дружиною відкривати їй ФОП цієї весни. Те, що було в 2000-х і зараз — небо й земля.
Як мінімум, в нашій Дарницькій податковії. Дружня атмосфера, приємні люди, реально допомагають, все робиться настільки швидко, наскільки дозволяють закони. Так, все ще треба було купити ту дурнувату книгу та прошити її в ДФС, але це не вина тих працівників. Ну і з 2021 книга доходів вже буде не потрібна. Бабільше, все, окрім книги, можна було зробити онлайн, але у дружини була нестандратна ситуація — вона закрила свій ФОП ще тоді, коли інформація із ДФС не передавалась в базу мінюсту. Тож, під стандартний випадок ми не підпадали, але робітники ДФС все пояснили, розказали й вирішили ситуацію чітко й швидко.
Ми залишились задоволені.

А до того декілька разів стикались із реформованим дарницьким РАГС-ом починаючи з 2017-му. Те ж саме: електронна черга, привітливі люди, все оформлюється швидко, оплачується онлайн, а отримати документи можна навіть на пошті потім.

Або ось сервіс-центри МВС. Цього місяця загубив посвідчення водія. Раніше це був би просто жах і квест на тиждень. Зараз я просто пішов в найближчий медичний заклад, зробив довідку про стан здоров’я за півгодини, потім повернувся додому, відкрив сайт СЦ МВС, заповнив заявку на отримання дублікату, обрав новий формат посвідчення, додав скан-копію довідки про здоров’я, обрав зручний мені СЦ МВС, підписав заяву своєю ЕЦП і через годину вжен отримав підтвердженння, що заява опрацьована. Наступного ранку приїхав в СЦ і через півгодини вийшов із новою корочкою.

Тож, категорично не згоден із оцінкою стану держпослуг. За 5 років ми настільки глибоко встигли реформувати держпослуги на багатьох напрямках, що навіть обженяємо європейські країни в де-чому.

По МВС — за последний год видел 2 перерегистрации машин — на всем известном туполева с их старым подходом (около 2 часов) и в Лубнах «по новому». По новому мне понравилось больше: там электронная очередь, в очереди нужно не стоять, а сидеть за столом (можно ноут поставить и есть нормальный интернет) с кондиционером. И по новому управились меньше чем за час и в 2 раза дешевле (с учетом «туполевских» допзатрат)

ГФС не интересуют ваши «реальные» заказчики.
Инвойс на апворк, деньги от апворк — никто дальше копаться не будет — нет ни смысла ни оснований.
В Укриане банки являются агентами налогового и валютного контроля.
Если банк проводит транзакцию, значит все ок.
Как тут часто любят говорить, не плодите сущности без надобности.

Жодна податкова не буде придиратись до контрагента в інвойсі. Їм абсолютно побоку, хто це буде, Ілон Маск, Пайонір чи Апворк. Що вони взагалі можуть вам вмінити? Інвойс є і він оплачений. Все.

Підписатись на коментарі