Не честные девелоперы и эйчары
Привіт, шановні читачі.
Мені вчора HR-риня ставить питання:
— А чому це ти пішов із попереднього місця роботи?
Кажу:
— Проект закінчувався, була одноманітна робота, не було розвитку.
Друге питання :
— А чому пішов з попередньої роботи?
Відповідаю: було обіцяно один стек із сучасними технологіями, а за фактом рік на легасі відсидів і до обіцяної розробки логіки для нового сервера так і не приступили.
Запитує далі:
А що вас мотивує?
Четверте запитання:
— А якщо вам запропонують зарплату на 2 000 доларів більше, то ви від нас теж підете через рік?
Так як 2000 доларів це не маленькі гроші, а для когось і зовсім величезні... Але через виховання стримався (припустив що вона психанула просто..), трохи помовчав (бо афігел з цього приколу), і відповідаю:
— Ну природно, що все залежить від команди, людей, проекту, технологій, якщо це перевищує цінність грошей, то можна і залишитися...
І тут я відчув напругу в голосі ей-чара.. Отже для вас тільки гроші мають значення, ах ти ж підонок! Немає сечі на вас! — було написано на її обличчі. Потім через пару днів я ще отримував повідомлення типу: Ви міняли 2 рази роботу (по року скрізь відпрацювавши) і ми вам відмовляємо. .
Я не став питати ейчариню: а якщо тобі підвищать зп на 2к то ти не підеш з роботи?
І взагалі уявляю картину: я прийшов додому і говорю дружині,- мила, мені пропонували 2000 зелені, а я такий гарний і відданий співробітник відмовився! Напевно це була б наша остання зустріч з нею) динахuйдопобаченнядавбайоб
Ніхто з девелоперів не зобов’язаний нічим роботодавцю, крім виконання умов зазначених у договорі співробітництва, та сумлінним ставленням до роботи. Так само і наймач, нічим не зобов’язаний, крім як платити гроші деву за сумлінно виконану роботу. Чому всередині компаній така плинність кадрів? Чому ви не прагнете утримувати своїх же співробітників, конкурентно не піднімаючи їм зп? Ну якщо у вас немає такої можливості, то це логічно що деви почнуть шукати роботу в іншому місці або прицінюватися і мацати ринок. Адже це насамперед ринок! І якщо ти знаєш, що твоя вартість на ринку вже вища, ніж тобі платять на поточному місці роботи, то чому ти маєш погоджуватися на менше.
Найкращі коментарі пропустити