Custom DNS for Github Pages
Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті.
Привіт!
Сьогодні хочу показати, як для GithubPages сайту можна додати кастомне доменне ім’я. Для цього потрібно виконати декілька кроків. Розпочнемо з реєстрації доменного імені. Для реєстрації яя вибрав Namecheap. Перейшовши на Namecheap в пошуку, потрібно ввести доменне ім’я, яке хочу купити, і додати його в корзину.
Біля мого доменного імені написано Taken
— це тому, що я вже його купив.
Після того як доменне ім’я купленe, потрібно перейти в свій профіль та натиснути Manage
.
В секції Advanced DNS
я додам декілька записів зігдно Github документації. Актуальні адреса також можна знайти в документації
Список A рекордів, які потрібно створити:
* 185.199.108.153
* 185.199.109.153
* 185.199.110.153
* 185.199.111.153
Також потрібно створити CNAME, який буде вказувати на GitHub Pages url. В моєму випадку це mpostument.github.io
.
Наступним кроком потрібно додати файл з іменем CNAME в корінь GitHub Pages репозиторія. В першому рядку цього файла потрібно написати нове доменне ім’я, для мене це mpostument.com
. Я використовую статичний сайт генератор Hugo з Github Actions. Прочитати про це можна в моєму попередньому пості. Для того, щоб CNAME потрапив в корінь після деплою, його потрібно покласти в папку static.
Останім кроком я вкажу нове доменне ім’я в налаштуваннях GitHub Pages репозитрія. Для цього треба відкрити репозиторій та натиснути Settings
.
Там знайти секцію, яка відповідає за GitHub Pages. В полі Custom domain вказати своє значення та натиснути Save. Опція Enforce HTTPS стане доступною протягом 24 годин, рекомендую її також включити.
І тепер, перейшовши на mpostument.github.io
, я буду одразу перенаправлений на mpostument.com
.
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів