Частота дискретизації АЦП ESP-32

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

Доброго вечора!

Чи можна зменшити частоту дискретизації АЦП, вбудованого в ESP-32?
За замовчуванням встановлено 6 кГц. Проте, щоб повністю відтворити сигнал достатньо буде 300 Гц. Паралельно передається значення отриманого сигналу по UART протоколу.
Розробка ведеться з допомогою фреймворку ESP-IDF.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хіба там не можна задати дільник для частоти тактування модуля ацп?

У документації цього не находив.

У документації цього не находив.

тогда почему гугл выдает в первом же результате какой нить adc_set_clk_div(uint8_t clk_div) ? :)
docs.espressif.com/...​ence/peripherals/adc.html
P.S. ни те единого регистра :)

Так, я власне це мав на увазі. Дякую. Мета цього — підвищити швидкодію обрахунків у MatLab.

Дані з ESP передаються по UART протоколу і MatLab відображає графік у режимі реального часу. Також планую паралельно обробляти сигнал. Гадаю розмір даних буде суттєво впливати на швидкість обробки.

Дякую за пораду! А часом не підскажете, яка технологія окрім C++ і MatLab є доцільна в якості інструменту для обробки сигналу і його візуалізації у режимі реального часу? (С++ знаю дуже поверхнево)

Цифровые фильтры могут быть гораздо эффективнее, чем простые фильтры 1-го или 2-го порядков. Есть только один недостаток: их нужно запрограммировать -) Кроме того, если автору , например, нужно убрать 50 Гц, то только цифровой справится в степени, достаточной для точных измерений.

Саме так, крім того у мене апаратний ФВЧ 2 порядку і ФНЧ 3 порядку. Мені потрібно мінімізувати шум 50 Гц методом цифрової обробки.

Нам хватало турбо паскаля и первых пней чтобы убирать 50 Гц в полный ноль програмно с полной частотой дискретизации (уже не помню, сколько точно было, но 3 кГц — это ерунда). Повадились: ангуляры, матлабы..

Философские вопросы бытия )) Я с 99-го с железом не работал. С трудом ориентируюсь, что сейчас к чему. Хотя вот в карантине задумал предусилок собрать с джентельментским набором: тональная коррекция громкости, полки для высоких-нихзких частот, тональная коррекция по Линквицу, кроссовер для триампинга, балансные входы-выходы, малинка с рейдом, ЦАП на 2×9038, и сильно задумался: а не вставить ли там современный DSP вместо 50 операционников?.. К винилу у меня иммунитет, так что почему бы и нет. Вот так вот невзначай Виталий подкинул идею на подумать.

Підписатись на коментарі