Why Households Need To Earn $300,000 A Year To Live A Middle Class Lifestyle Today

Although $350,000 is a lot compared to the median household income in the United States of ~$65,000 in 2020, it’s not an outrageous sum of money once you look at the realistic income statement I’ve put together for this article.

www.financialsamurai.com/...​0000-year-expensive-city

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Всех с Рождеством, и отдельно скрепных православных с Рождеством западного обряда! %)

о, класс, в кои-то веки зашла, а тут все по-старому. Как домой вернулась!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

www.cbsnews.com/...​ck-donald-trump-reaction

Це вже більше ніж іт кумовство

Депортувати не будуть або не їх принаймні

Ось кумовство. Ганьба америці, справжня ганьба.
apnews.com/...​c2d2f467fa48e21bbc7262525
Нехай тепер хоть хтось скаже, що в США є демократія.

Нагадаю, син президента визнав себе винним у 9 податкових правопорушеннях, пов’язаних з несплатою 1,4 млн доларів податків, які витратив на ескорт-послуги, автомобілі та наркотики. У разі засудження, 53-річний Гантер Байден міг отримати максимум 17 років ув’язнення.

демократія

Звісно що в США є демократія, як і корупція.В даному випадку прояв другого. Не зрозуміло як ти сюди демократію приплів :)

демократія

Звісно що в США є демократія, як і корупція.В даному випадку прояв другого. Не зрозуміло як ти сюди демократію приплів :)

Спілкуючись про ресторани, редіт підсунув пост про ціни в Німеччині. www.reddit.com/r/germany/s/J9OpZBDnMt

Що дійсно зараз тарілка пасти з сиром навіть без нормального мʼяса 15 євро? Чи це якесь трендове місце?

Це місце — найдешевше з трендових. Типа вхідний білет «відчути себе арійцем». Я 3 тижні назад був у Вапіано у Ляйпцигу, ціни дійсно такі як на картинці.

Стосовно без м’яса — це ж карбонара. Де ти бачив стейк у карбонарі або болонь’єзе? Туди м’ясце пошматовано. Ці страви частково нагадують «макароны по флотски». Тільки соусу більше.

Я про те що мʼяса в блюді немає, тому немає дорогих інгредієнтів. Це ж тупо жменя пасти, сир, залишки нарізки. Це досить таки американські ціни з не американськими порціями скоріш за все.

Я про те що мʼяса в блюді немає

Воно там є

Speck — це бекон (свиня)
Rindfleisch — корова

з не американськими порціями

Треба годувати як з корита, інакше американська кардіологія не отримає клієнтів )))

Та скільки там того бекона/мяса. Для запаху добавляють.

М’яса там стільки, скільки того потребує історичний рецепт з Італії
На вікіпедії хороше зображення яке дає уяву що таке Карбонара: en.wikipedia.org/wiki/Carbonara
Або ось так: cdn.britannica.com/...​dients-use-to-make-it.jpg

Та скільки там того бекона/мяса. Для запаху добавляють.

Там реально багато м’яса, теж нещодавно їв тут карбонару

Інгридиєнти фігня, лабор коштує дорожче (якщо не йти в лакшері)

Так даже лабор, я зі своїми двома лівими руками вмію карбонару і багато часу не займає. Для мене паста це bottom of the barrel, на рівні піци, навіть нижче бургера.

на рівні піци

Спробуй зробити піцу на заквасці, а потім зроби її так, що б у тебе був повторюваний результат кожний раз, і люди знову і знову її замовляли )) от тільки тоді ти навчисся робити піцу і карбонару.

Дорогі інгрідієнти це: прогресивний податок, соціальний податок, ПДВ, оренда, зарплати, комуналочка для комерційних об’єктів, сертифікація.

Що дійсно зараз тарілка пасти з сиром навіть без нормального мʼяса 15 євро?

Ну це типу звичайні ціни. Ось ресторан куди ми ходимо регулярно
celona.de/...​er/speisenkarte#menu-link

Pasta Pomodoro 11,95 €
Spaghetti vegan Bolognese 12,75 €
Spaghetti Basilikumpesto 13,95 €
Pasta Gamba (креветки) 15,50 €
Pasta Lachs (лосось) 17,50 €

Ну це вже адекватно, на рівні як я очікував. В порівнянні ми беремо відносно регулярно poke bowls, там з 3 типами протеїну в порції, десь 14-15.

В нас вже давно не брав карбонару, заліз на cheescake factory і там пишуть що 23 долари, але порція 2050 калорій. Тобто можна 3-4 людей прогодувати з європейськими апетитами :)

Ну це вже адекватно, на рівні як я очікував.

Але це не туристичне місто і не туристичне місце, це типу для місцевих. У будь-якому популярному місті, типу Берліна або Мюнхена, ціни будуть як раз 15 євро за звичайну пасту.

Я тут регулярно заказываю детскую порцию (если мне не интересно забрать остатки с собой). Нормальную/обычную съесть решительно невозможно. И это я уже почти 2.5 года здесь — раньше мне трети порции бы хватило, бо это как в Киеве основное блюдо + солад заказать.

О
То ти той пересічний турист про якого кажуть порції великі

Міні мабуть буде якираз

Стаття про middle class, читаю

For example, a seven-course tasting menu at upscale restaurants can cost around $128, while high-end establishments, especially those with Michelin stars, may charge significantly more.

Бідний мідл клас, не зможе ходити в мішленовські ресторани.

Немає стандартизованого визначення що таке середній клас. Тому в забезпечених країнах можливість мати соціальне життя і, в тому числі, мати можливість іноді відвідати мішленівський ресторан можуть бути частиною визначення середнього класу.

У якій це країні середній клас регулярно ходить у мішленовські ресторани за 500 баксів на двох?

У багатій і в якій є мішленівські ресторани? Думаю тут мова навіть не про країну вцілому а про деякі її найбагатші частини. Наприклад найдорожчі міста США, ймовірно Дубай, можливо Монако.

Плюс середній класс, навіть без стандартизованого визначеня, це ті, хто не бідні і не багаті. А бути багатим десь в місцях типу Нью-Йорка чи долини це, скоріше про все, не про високу зарплату, а про життя з доходів від бізнесу і капіталів з net worth 10+ мільйонів доларів. Тому в таких місцях 500$ в тиждень на мішленівські ресторани це все ще середній клас (просто вже не lower а upper).

Наприклад найдорожчі міста США

Median household income in New York — 81k до податків (www.census.gov/...​s/fact/table/NY/INC110222).
Як, як вони примудряються регулярно ходити у мішленовські ресторани? Фокусники, якісь.

Median household income != middle class

Ця статистика просто показує що переважна більшість населення Нью-Йорка бідні або дуже бідні, а не те, що middle class це 80к в рік на домогосподарство.

Тут (www.reddit.com/...​pper_middle_class_in_nyc) DINK household (це коли 2 людини працюють і не мають дітей) висловлює думку що 300к в рік доходу і більше 1М в net worth не Нью-Йорку це все ще middle class і не факт що upper middle class.

І взагалі middle class це не про дохід (особливо в абсолютних числах). Це про можливість підтримувати відносно високий рівень життя, володіння нерухомістю і можливість відкладати і інвестувати значний (20%+) відсоток доходів для інвестицій і накопичень.

Median household income != middle class

Не правда, Median household income = middle class

The Pew Research Center defines the middle class as households that earn between two-thirds and double the median U.S. household income.

Pew Research Center defines

Це лише одне із визначень одного із дослідницьких центрів яке вони використовують для спрощення своїх досліджень (і як на мене занадто спрощене і не відповідає реальності в багатьох випадках).

Тут є список методів визначення середнього класу які використовують різні дослідницькі центри і університети в США базуючись на median household income.
www.brookings.edu/...​-ways-to-be-middle-class

Але усі методи які базуються на median household income це формують лише 1 клас методів. Існують ще десятки інших, різних методів, які визначають middle class використовуючи абсолютно інші критерії ніж дохід (www.brookings.edu/...​h-credentials-or-culture).

Є наукові дослідження (www.nber.org/papers/w24085) які стверджують що витрати (і стиль життя який ці витрати підтримати) значно краще визначають middle class ніж доходи. Якщо сталася страшна криза і 60% людей в країні не можуть дозволити собі придбати їжу і продукти першої необхідності. Чи означає це що неможливість придбати їжу стала характеристикою середнього класу чи що більшість населення стала бідною?

Є і інші визначення, наприклад від Middle Class Task Force formed under the Obama Administration (www.investopedia.com/...​es/pf/10/middle-class.asp). І включають у себе володіння нерухомістю, авто, можливістю навчання дітей в університеті, доступом до гідної пенсії, фінансово забезпечену охорону здоровʼя і достатні фінансові можливості для сімейної відпустки.

Останнє визначення, як не мене, найближче до адекватного визначення середнього класу і враховує відмінності між країнами де фінансове забезпечення університету, охорони здоровʼя і пенсії людина оплачує самостійно і тих де їх оплачує держава з податків.

Ага
Як СРСР в 90

Пішов смдла клас на базари та картоплю вирощувати

Середній прибуток і середній клас це різне

Звичайно ж цим політично маніпулюють

В Нью Йорку нічого ловити на менше 200к
Це навіть трак драйвери тобі скажуть

Як, як вони примудряються регулярно ходити у мішленовські ресторани? Фокусники, якісь.

Я можливо не доріс до цього
Але нащо туди ходити взагалі?) хто пояснить?
Мене влаштовує Galeria Restaurant )))

Буває прикольно. Ми якось з друзями замовили меню сюрпрайз від шефа, воно було щось біля 50 і того вартувало. Після того вони отримали мішленівську зірку та стали значно дорожчими.

Я не заперечую, це може бути смачно. Я був у Португалії (Лісабон), і багато їжі перепробував, мені мій гастрономічний-тур сподобався. Дійсно смачно і приємно було.

Але Мішелін я не пробував. Можливо мені це не треба, або може не доріс ще. І так багато занятть, нема куди додати ще й ресторан )

Я теж мікропорції та щось особливо випендрьожне не дуже. Але іноді можна спробувати.

А, так Мішелін це мікро-порції за овер9000 грошей?

Ну да)

Не розумію
Але спробую один раз перед смертю
Аби помирати з думками що «я спробував ресторан Мішлєн і це безглуздя» ))

Дякую, додав у список серіальчіків фільмів на перегляд )

Розмір однієї порції значення не має. Зазвичай меню розраховано на 2-2.5К калорій, я в день, коли в мене Мішлен (або його аналоги типу Guia Repsol в Іспанії, чи Gault Millau у Франціі), вже нічого не їм більше, щоб не псувати задоволення

У кожного своє хоббі. Аналогічно можно тебе спитати що прикольного проводити вільний час на городі? ) Нашо його взагалі мати? Хтось пояснить? ))

У кожного своє хоббі. Аналогічно можно тебе спитати що прикольного проводити вільний час на городі? ) Нашо його взагалі мати? Хтось пояснить? ))

Це свіже повітря і фізична активність
В нагороду — сезонна свіжа їжа, наприклад огірки та кабачки які ти не купиш навіть на ринку

Дуже цікаво вирощувати щось екзотичне, наприклад 5 сортів полуниці, та 6 видів малини

Яблучка ще

Ну і відпочити, у мене там наприклад свій робочий кабінет у бесідці
Поставив компіляти проект — пішов 5 хв прополов грядку
Поставив тести або щось інше довге — пішов 5 хв підв’язав помідорки

Ну от так можна і про мішлени розповідати довго і нудно для тих, кому воно не цікаво))

нема там до чого рости, бо піти поїсти у ресторан кожна мавпа вміє

Ну хай не ресторан
Але просто витратити 500 на тиждень без планування

seven-course tasting menu at upscale restaurants can cost around $128,

Це хіба дорого, особливо для usa?

Це хіба дорого, особливо для usa?

А що, дешево? Рахуй за двох + вино + податки + чайові, скільки вийде? Більше $350. А у статті мова про «Michelin stars, may charge significantly more», тобто від $500. Яким чином сім’я у Нью-Йорку з median household income 81k до податків (www.census.gov/...​s/fact/table/NY/INC110222) може собі дозволити таке?

median household income 81k

Це ЗП джуна дева.
Звичайно що бідні люди не ходять по ресторанах)

Ну багато хто з моїх колег намагається потратити на обід до 8 доларів

Скажи їм нехай беруть Мівіну
Дешевше 8 долл вийде )))

Хз який смисл економити 200-300$ в місяць і при тому віддавати 2000-4000$ за житло.

Дійсно тупо, простіше купити за кеш і все

Що в США можна з’їсти за 8 баксів? Бургер з Бакіс, чи пів доміно піцци?

Бо, нормально поїсти з фуд траку буде баксів 15

кубиньский сендвіч у пабліксі — $9.99, +$1 за соду та пакет чіпсів

www.publix.com/...​-cuban-sub/BMO-DSB-100020

Я не фанат картоплі фрі (це ж ті чіпси які ти маєш наувазі?), але вчора довелось з’їсти бургер з фрішкою в аеропорту. Я хз як люди на такому виживають, потім весь вечір тим жиром і кислотою відбивалось. Тому і пишу, нормально поїсти, це в моєму розумінні якась шаурма з салатом — десь 15 баксів з фуд траку.

“Покращили” школи

Тепер воду хоч грій хоч лінійкою міряяй

CMS has just quietly canceled all advanced math for incoming 6th graders for the 2025-26 school year. Just snuck it in there without a vote or wider announcement. You can find it in a couple areas on their website if you do a deep dive.
No more Math 1, no more Honors Math 7. County wide. No option to take 7th grade math either. Anybody with elementary school kids in Ballantyne who are good at math will be bored doing remedial material for 3 years.
If they want to take AP classes in high school, they won’t be on track and will be unable to do so.
The southern part of Charlotte is full of parents with strong math backgrounds from the banking and IT industries.
CHMS offering Math 1 in 6th grade helped ease the competition, so there would be fewer students competing for Math 1 in 7th grade.
Canceling the Math 1 option for gifted 6th-grade students not only disadvantages other students, but also means that Math 3 will no longer exist in 8th grade, greatly impacting AP course options like AP Calculus and AP Stats in high school.
AP courses in Chemistry and Physics are rare in Charlotte due to the lag in math education, and instead of improving this, they are canceling it. This is shocking to every logically-minded parent and taxpayer.

Це ахтунг. Я б задумався над переїздом якби така фігня сталась в нас

Написано про шарлот
Точніше одне графство в шарлот
Але тренд в той бік може бути більш глобальним

Якість шкіл дуже погана

В Нью-Йорке и Сан-Франциско очень дорогая жизнь. Но и зарплаты не маленькие.

Надо было на уборщика учиться. Или это киллер?
A Bay Area Rapid Transit janitor who makes $234,000 + $36,000 in benefits

dou.ua/...​rums/topic/51270/#2903605

Якщо не помиляюся то New York є самим дорогим або як мінімум одним з найдорожчих міст світу. Квартири тут продаються починаючи з 1 млн доларів. На самих окраїнах New York в поганих районах можна знайти за 600 тисяч. Оренда в середньому районі двох-спальневої квартири коштує десь 4 500$ на місяць. В нормальних квартирах є пральні машини. Загалом на сімю з дітьми потрібно десь витрачати 7 — 8 тисяч на місяць для комфортного життя якщо є оплачена медична страховка. Якщо потрібно ще платити за страховку то треба 10 — 11 тисяч на місяць. Бідні люди мають безкоштовну медичну страховку (на відміну від України). По страховці видають навіть безкоштовно ліки.

Порівняння витрат у Німеччині і США (тільки звук вимкніть)
www.facebook.com/reel/1203510807532340
В США дійсно driver license на шару видають?

Так це тільки сам екзамен, напевне. А як же навчання? 50 баксів на годину, якно не менше.

Для тінейджерів так
Спочатку теорію
Дають Ленін перміт
Інструктор десь 50 на годину
І перший рік їздиш з доросли що має стаж

Якщо права іншої країни то здаєш теорію і водіння

В Нью джорзі тільки телрію

Що там вчити з інструктором ? Теорію та драг інфо здав онлайн, водіння з батьками засвоїв, та с першого разу здав драйвтест. З батьками коли їздить є аппка трекер скільки годин, треба 50 удень і 10 в темряві. Може для євродітей яки автівку бачили тільки по телевізору треба якесь навчання додаткове

В Німеччині, та й гадаю у всій Європі, не можна їздити без прав, що досить логічно. Тільки з офіційним інструктором.

З батьками вчаться маючи вже learning license. А євродєті масово літом отримують американськи права щоб потім конвертувати на батьківщині і витрачати 2-3к євро

Не знаю
На дорозі навчальну машину бачу регулярно
Тариф 50 на годину

Люди їдять по різному хочеш порівняти, рівний чеки а не витрати на пересічного

Ну так береш свій чаюек і заходиш на євро сільпо Дот ком, і дивишся різницю в ціні

Це вони танцюють під рандомні дані з нумбео?

Я хз які це США.

Перша ніч в лікарні 125 баксів була по моїй страхівці, подальші ночі — безкоштовні

Чайлд кер, за 2к — це буде реально топова школа дошкільнят в Остіні. За 900 баксів це буде фул дей кер. Скоси x% на FSA

Юніверситі, ну звиняйте поцони, в Німеччині вже МІТ є? Бо UT — вдвічі дешевший мінімум

Пиво в барі в Німеччині 2.5? Я такого пива там не пригадаю:)

Мобільний 90? Ну блядж, за баксів на одного це максимум. Тобі ще й айфон нахаляву дадуть, а якщо береш пакет на сімю — то коси на 2. В надрукував всякі Т мобайл Тюсдей. А вайрдес — 10-20 баксів...

Коротше, просто копіум для Юри :)

Ти маєш страховку краще середньої
Це виключення

Ні, просто Юра пасеться на смітниках контенту. Якщо копнути, то очевидно що дані брались зі статті типу цієї:

www.google.com/...​tal-stay-cost?hs_amp=true

Де, справді, вказано що ніч в лікарні коштує майже 3к. Але якщо читати статтю уважно,

Вейт е момент, нахріна читати її уважно, якщо там маячня? :) наприклад вказано, що середній кост за 3 дня 30к, а знизу табличка — де кост пер СТЕЙ — 10к?

І очевидно, це брутто кост до інщуранс, тому що в анігшуред — він найменший.

А ще нижче, там вхагалі вишенька на торті

$417 for every $100 of their total costs
Тобто, якщо анігшуред справді витратить 3к баксів за ніч- то іншуранс середні покриє 2500...

Але кому цікаві ці дрібниці? Ладно Юра, йому це треба, але нафіга ти таку дурню пишеш, ти ж в США, здається живеш, якщо живеш :)

І ні, в мене тоді був HMO план. І так, наприклад, за пологи, нам нарахували 50+к, з яких я не заплатив майже нічого. Чому? Тому, що це темні матки іншуранса і провайдера (які часто одна фірма) і швидше ха все — просто якась мутна схема з податками...

А от це з першоджерела на яке вони посилаються:

Three days in the hospital can cost $30,000.

Та воно може не 30к коштувати, а всі 150к, чого тут на дрібниці розміщуватись. Але де тут евередж?

10 відсотків гарантовано

Ні в акціях ні в ETF відсотки ніколи не гарантовані. Більш того вони можуть бути відʼємними. Гарантовані відсотки це про облігації (але і це не точно бо по облігаціям і боргам теж можна обʼявити дефолт).

seekingalpha часто помиляється, як і всі прогнози і навіть ті що базуються на технічному аналізі. Вони рекомендують продати SP500 бо його RSI = ~70 (www.tradingview.com/...​bols/AMEX-VOO/technicals) щоб купити.... META у якого RSI = ~70 (www.tradingview.com/...​s/NASDAQ-META/technicals).

І це при тому що рівень Beta для акцій META на горизонті 1 рік менше 1 (www.infrontanalytics.com/...​2396NU/Facebook-Inc-/Beta). В перекладі на звичайну мову це означає що ринок очікує що за наступні 12 місяців Мета виросте менше ніж ринок в середньому.

Плюс зараз трейдери займаються tax-loss harvesting — це такий процес, коли з невдалих операцій акції продають у збиток (capital loss) щоб потім (ймовірно в грудні) відкупити назад за плюс мінус таку саму ціну але при цьому зменшити податки в поточному році за рахунок зменшення realized capital gain.

The average home price is $627,696, according to Zillow.6 Assuming the buyer makes a 20% down payment of $125,523 and gets a mortgage rate of 6.88%, the monthly principal-and-interest mortgage payment translates to $3,299.94. Once you add estimated monthly payments of $596 in property taxes and $183 in homeowners insurance, the total monthly mortgage payment comes to $4,079.19.

Такий собі прихований податок. У Німеччині в цьому році значно підняли податки на нерухомість, у 3-4 рази, тепер я плачу 37 EUR на місяць. Добре, що хоч відсоток для нових покупців пішов униз, зараз 3.38%.

You’ll need a monthly salary of $14,285 or more to comfortably afford a $4,000 mortgage payment.

Це типу до податків, чи після?

До податків

your mortgage payment should be no more than 28% of your gross—or pre-tax—monthly income.

і розрахунки далі по цих 28%

В США інтерес списується з податків тому грубо кажучи від рейту можна відняти 30-40%. І з рейками є купа муток, місяць тому мені давали під 4.2% без поінтів.

Не тільки, є ще варіанти як списувати з cap gains, але то вже не традиційний мортгедж.

Такий собі прихований податок

В чому саме «прихований» податок?

Такий собі прихований податок
В чому саме «прихований» податок?

В тому, що в інших країнах ти не платиш такі незвично великі суми за нерухомість.

інших країнах ти

Не отримуєш таких незвично великих зарплат.

Чому б тоді в Європі не додати 20 відсотків ПДВ до прихованих податків? :)

Чому б тоді в Європі не додати 20 відсотків ПДВ до прихованих податків? :)

ПДВ у Німеччині, це прихований податок, а що, хтось проти? Як гадаєш, якщо взяти податок на житло в Німеччині і додати увесь VAT за рік, який я плачу, то чи буде це більше, ніж податок за житло в США + VAT штату.

Я не знаю скільки типлатиш ПДВ в мене податок за житло був 3.5% від доходу, за минулий рік, а цього року, можливо менше 3% вийде.

додати увесь VAT за рік

Ну тоді діли податок на нерухомість теж на 2. Тому, що ти його платиш, лише коли зявляється власний будинок, плюс цей будинок має бути певної вартості щоб платити повний податок + тобі має бути менше 60 років щоб платити повний податок

В США є податок з продажу також
Ціна і магазині до подвтку

Як на мене, найбільший податок то страхова седицина

Ой та ладно, в мене виходить 3500 в рік щоб покрити сімейну страхівку зі всіма дедактаблами, ще й купою безкоштовних FSA товарів.

Ой та ладно, в мене виходить 3500 в рік щоб покрити сімейну страхівку

Це, якщо не хворіти

М... в Німеччині ще треба треба щось крім страхового преміуму платити коли хворієш?

М... в Німеччині ще треба треба щось крім страхового преміуму платити коли хворієш?

Це в США треба платити, навіть зі страховкою, тому твої внески на медичне страхування, це далеко не все, що ти заплатиш, якщо захворієш. Ось будь-ласка, 3 години у лікаря, 1000 баксів виклади.
www.youtube.com/watch?v=ZK30Ad3KcTk
Ну і таких відео зараз повно вже, після того, як поїхали українці туди.

Це в США треба платити, навіть зі страховкою

.
Дякую що ти розкрив мені очі :) Бо ми, маючи тут на сімю дві операції і пологи, якось не вкурсі були. Але цей Іван з ютюба все розклав по поличках :)

Але цей Іван з ютюба все розклав по поличках :)

Бреше скотиняка?

Звісно ні, він ще навіть не розказав що в США негрів лінчують....

Тобі не здається дивним, що ти, не маючи жодного уявлення як поацює страхова медицина в США, розказуєш мені, який тут живе, щось на цю тему?

Я от чув що в німеччині треба рік на планову операцію чекати. це правда? :)

ПС, я, доечі знаю реальну історію, де чуваку з України операцію на зламані шию, виклик швидкої портативний реннютген і реабілітацію за 8к обійшлось. Правда, там було багато біганини, щоб ловести що чувак немає бабла, зовсім. І це все без страхівки :)

ППС, в тему до цього Івана. В страхівці чітко вказаний максимум аут оф пакет і вартість виклику швидкої.

Так от, — я спеціально заліз в свої бенефіти в страховій, і дивлюсь, що максимум аут оф пакет- в мене 2к. Емердженсі рум візит- 150$

ППС, в тему до цього Івана. В страхівці чітко вказаний максимум аут оф пакет і вартість виклику швидкої.

Але ж Івану, як і абсолютній більшості населення, всі ці хитрі нюанси не допоможуть, 1000 баксів виклади. При тому, що є медичне страхування.

Я от чув що в німеччині треба рік на планову операцію чекати. це правда? :)

Гадаю, бувають і довші випадки. Але середній термін очікування — місяць, як, власне, і в США.
www.statista.com/...​r-appointments-worldwide
Зробив скрін, якщо не відкриється
ibb.co/hKm4X1s

Але ж Івану, як і абсолютній більшості населення

.
.ок, бідним в США бути погано. Тут нема Юри, який оплатить Івану страхіку. Це всім давно зрозуміло, але кому це цікаво на форумі ІТ? :)

Гадаю, бувають і довші випадки

Ти ба, мене теж обманули, буває :)

Але ж Івану, як і абсолютній більшості населення, всі ці хитрі нюанси не допоможуть, 1000 баксів виклади. При тому, що є медичне страхування.

Я вибачаюсь що влізаю, але іноді краще викласти грошики, якщо система у такому випадку дійсно працює. От ситуація у знайомого. Гановерська медицина )))

У матері цього знайомого — високий тиск, 160-170, встати з ліжка не може через-ранок-через-два, дають пігулки, але вони діють погано (хоча повинні добре стабілізувати тиск). Поїхали до сімейного у Гановері, там сказали — через 1 місяць приходьте за апаратом цілодобового вимірювання тиску. Раніше дати не можемо, девайса в наявності нема, поки пийте свої пігулки. Вони чекали і приїхали, узяли апарат, виміряли тиск, відвезли, отримали термін через 2 дні до сімейного на огляд. Приїхали робити огляд і призначати лікування. Виявилось що дані зібрані невірно, тому що вони не скинули дані минулого пацієнта, поклали апарат на поличку увімкненим, він наміряв шум і сміття, і по цим показникам були виписані абсолютно ліві пігулки. Співробітник приїхав, подивився на рецепт вдома, передзвонив, там йому сказали — «упс, щіт хеппенс, давайте переміряємо, після завтра девайс вільний». І знову те саме, цього разу нарешті усе норм зробили. Жінці стало краще, але сама проблема не була знайдена (нирки наприклад, чи бляшки у судинах).

І так усюди ) не можна і одного кроку зробити без нагляду кранкенкаси )) я подібних факапів можну на цілий зошит вже назбирати за 7 років життя тут ))

От ситуація у знайомого. Гановерська медицина )))

Знайомий 1000 баксів заплатив? Ні, при тому, що ним займалися досить багато часу. Отож бо й різниця.

Знайомий 1000 баксів заплатив?

Хотів купити їм цей девайс, але йому не дали. Сказали «це неможливо, чекай поки буде вільний девайс».

Ні, при тому, що ним займалися досить багато часу

Чекати місяць — це не займалися взагалі.

Отож бо й різниця

Різниця колосальна, я згоден. В мене була схожа ситуація.

Довелось два дні чекати на дівайс для вимірювання апное :)

1000 євро коштує, ось одразу знайшов. Девайс міряє тиск і потім по DICOM скоріше за все у систему кидає дані. Воно усе під’єднується дуже просто, повно варіантів що обрати для праксісу. Вони відмовили, і самі теж не запропонували. Чекайте на девайс, і може не помрете...

www.walter-cmp.de/...​ckmessgeraet-physio-port

Ще я знаю про випадок, коли у праксісі фактично відмовились діагностувати онкологію. Закінчилось це фатально. Тому що коли зробили діагноз як того вимагали протоколи — вже було в принципі піздно щось робити. Якщо кранкенкаса не дає гроші на знімки планові, ну так за це можна доплатити. Але це у США можна доплатити ))

Так нащо доплачувати? В США можна просто свого лікаріюя переконати що тобі воно треба. Я коли щось наполегливо прошу в лікаря — вони завжди погоджуються :)

ПС, доречі, а в німеччині можна відразу піти до спеціаліста, чи потрібне направлення?

Так нащо доплачувати?

Та тут каси порожні. Багато кровосісь у державі. Соціал — люди юзають медицину, і не працюють, тобто нахаляву живуть. Тут прикольна медицина коли щось складне і підпадає під діагностику. Інакше усе виглядає так, начебто вони тут намагаються відкрутитися від діагнозу і не лікувати. Але якщо діагностували, то воно потрапляє у систему і усе робиться більш менш швидко і нормально.

Тому можна було б доплатити. Ми хочемо здати аналізи на алергію дитині, так аби зробити розширений спектр алергенів — простіше поїхати в Україну )) тут пропонують по 14 чи 20 алергенів на квартал. Я готовий заплатити і зробити усе за раз, але заплатити не можна ))))

Може в нього high deductible страховка

В нього може бути взагалі військова страховка, де немає ніяких доплат. Але це унікальні випадки, і не стосується абсолютної більшості.

Ну і таких відео зараз повно вже, після того, як поїхали українці туди

Так, може, не треба українцям сюди їхати? :)
Я теж не розумію чувакі які в США приїжджають біженцями. В ЄС для них набагато комфортніші умови. Постійно бачу як виють на форумах.

Тільки от, до чого тут айтішники — ніпанятна. Тебе знову за пересічних болить?

Тобі щастить зі здоров’ям.

Моя страховка про без субсидії коштує близько 3к на місяць (пакет сімя)
На поточній роботі роботодавець доплачує десь 2к.

Це перший раз за 9 років така субсидія.

Ну і дедактібл та Копеї

Ще зубі окрема і очі

Так ні, не зі здоров’ям.
В мене преміум 2.5к в місяць десь, 90% оплачує роботодавець.

Делактибли і копеї я покриваю з FSA, на яку 500 баксів докидує роботодавець. Якщо в мене детактеблів і копеїв раптом набирається більшу 1к — це каверає роботодавець, включно з цим 1к (це я на практиці на щастя не перевіряв) :)

Зуби і очі — це так, але знову ж таки, частину цих бабок з FSA покриває.
Наприклад в мене зараз десь 600 баксів на FSS лишилось, то я мабуть піду тай куплю собі нові окуляри за 600 баксів, щоб не пропадало :)

А, ну близько до мого
Якщо ніхто не захворів
І субсидія таки зручно.
Хоча я хз що краще грошима ци субсидія, якщо робити ставку на не захворіти.

30к на рік як вчить доу можна інвестувати

Ну, важко сказати.... нам одні пологи страхіку за 5 років відбили :) та і страшно без медичної страхівки. Тому, що, реально попасти можна на безмежність грошей .. а 3к в рік — не велика сума порівняно....
Я раніше HMO оплачував, то економити, але зараз в мене PPO в ціні попереднього HMO :)

FSA в мене теж був максимум на сім’ю, що є 3к.

Для аудиторії це гроші від роботодавця в кредит, на медицину і без податку на рік вперед
Згорають в кінці року і пропорційно знімаються з пейчеку

Так от, один вдалий похід до стоматолога і нема тих 3к

Якби не кролики, затискав би дірку в бюджеті дупою

3к це імплант без страхівки. В тебе таке часто буває? :)

Частіше ніж пологи :)
Ліміт зубної страховки десь 1.5к
І деякі орто покриють раз за всю історію (не рік), деякі зовсім ні

Так ортодонти це не імплант а брекети. Власне, їх і треба лише раз.
А імплеюает мають покривати всі. Плюс, ми коли дружині робили імплант — то брали другий іншуранс. Це не термінова операція зазвичай, і модна спланувати. Щ двома іншурансами сума значно менша виходить.
А ще там акцмулюється каверадж. В мене на зубний модна до 2 + 1.5к назбирати

Ніт. Імпланти стоять окремим пунктом в бенефітах, зазвичай 50-55% кавередж.

В мене преміум 2.5к в місяць десь, 90% оплачує роботодавець.

ЄСВ теж роботодавець сплачує, та в усіх дискусіях «ФОП проти трудової» ЄСВ рахується за податок. Словом, можна сказати, що ті 90% роботодавець платить з Вашої кишені, адже він міг би просто додати ті гроші Вам до заробітної плати.
Отже, в Вас виходить не

3500 в рік щоб покрити сімейну страхівку

А 30к в рік.
А взагалі для мене стало великим відкриттям і несподіванкою, що страхування здоров’я в США таке дороге. Щоб жити біля хорошої школи, як нещодавно з’ясувалося, потрібно заплатити за оренду 4.5к на місяць, плюс 3к за страхування здоров’я для родини — виходить 7.5к на місяць, майже всю заробітну плату українського розробника ПЗ, в США потрібно віддати на постійні платежі. Хоча, мабуть, не майже всю, а всю — в США ж скрізь на машинах треба їздити а не так що все що відвідується не менше ніж раз на тиждень знаходиться в радіусі 800 метрів навколо помешкання, то мабуть в США залишок від зарплати українського розробника ПЗ, що лишиться після оплати оренди та страхування здоров’я, піде на страхування та пальне для автомобіля.
Мені можуть заперечити, що в США український розробник ПЗ може знайти роботу з більшою заробітною платою, ніж мав в Україні. Та для чого одній і тій же людині з однією і тією ж кваліфікацією платити більше за одну і ту саму роботу? Підозрюю, що в США для отримання заробітної плати, яка не повністю закінчиться після оплати оренди і страхування здоров’я, розробнику ПЗ потрібно буде або працювати більше, а не серіали дивитися, або значно підвищити свою кваліфікацію, а скоріше за все і те і те.

ЄСВ теж роботодавець сплачує

Ти точно в Україні живеш? Бо в Україні ЄСВ платить ФОП.

А 30к в рік

Та до лампочки, можеш додати ці гроші до зарплати, яка різниця в якій кишені воно лежить?

що страхування здоров’я в США таке дороге

А як ти думав, в нас в лікарнях ще навіть крім зеленки щось є :)

всю заробітну плату українського розробника ПЗ

Не переймався для бідось тут пільгові страхівки.

платити більше за одну і ту саму роботу

Ти не повіриш :)

Підозрюю

Все правильно, нетреба сюди більше їхати :)

Ти точно в Україні живеш? Бо в Україні ЄСВ платить ФОП.

Розробник ПЗ сам платить ЄСВ, коли він ФОП. А коли розробник ПЗ працює за трудовою книжкою, то ЄСВ платить роботодавець, і сума платежу ЄСВ там на порядок вища ніж для ФОП — 22% від зарплати для недосвічених розробників ПЗ і 22% від максимальної бази для нарахування ЄСВ для досвічених розробників ПЗ. Зараз я ФОП, а от на моїй попередній роботі я працював досвіченим розробником ПЗ за трудовою книжкою.

Все правильно, нетреба сюди більше їхати :)

Та я все одно не зміг би — прикордонники не випускають :)

Ну так і хто той ЄСВ рахує собі до зп тоді? Є контракт, в якому описані умови праці. Є зп, яка є фіксована. А є додаткові плющки, які можна тюнити. Очевидно, сирахівка одна з пляшок. В здоровому глузду навряд чи хтось буде 30к баксів за страхівку з кишені видавати

і хто той ЄСВ рахує собі до зп тоді?

Тут на доу, ще в ті часи коли більшість дописувачів легко могли злітати у відпустку за кордон, час від часу з’являлися дискусії про те, справедливо це чи ні, що ФОП платить 5% і копійчаний ЄСВ, а «трудовик» 18% ПДФО, 1.5% військовий збір (скоро буде 5%, до речі), і

22% від зарплати для недосвічених розробників ПЗ і 22% від максимальної бази для нарахування ЄСВ для досвічених розробників ПЗ

.
Аргументом «трудовиків» було «роботодавець платить ринкову зарплату в даній локації, а прибуток, який він отримує від роботи розробника ПЗ, все одно значно більше ніж зарплатний фонд». Тобто роботодавець стільки платить не тому що не міг би платити більше, а тому що в цій локації ось такі зарплати чистими, тому, як казали у відомій рекламі, навіщо платити більше? Така аргументація з’являлася через те, що по трудовій частіше за все працюють розробники ПЗ в продуктових компаніях. Прихильники ФОП казали, що завдяки тому що податок менше, працівник має змогу отримувати чистими більше, тобто якби оформити трудовика по ФОП, йому можна добряче підняти заробітну плату.

, справедливо це чи ні

Так це питання справедливості а не зп. Та і нікого не хвилює скільки там в програміста ЗП, а те що галери бабло державі не доплачує.

тобто якби оформити трудовика по ФОП, йому можна добряче підняти заробітну плату

А навіщо йому піднімати зп якщо він ітак працює?

А навіщо йому піднімати зп якщо він ітак працює?

Щоб почав працювати більше.

Є хоч хтось в бізнесі що так думає? :)

Так, недаремно ж існують оплачувані овертайми.

А 30к в рік.
А взагалі для мене стало великим відкриттям і несподіванкою,

Та що більш гівняна 20к
Якщо нема субсидії ти навряд чи 3 к викладеш.

Але 1-2к на сім’ю все одно буде в середньо гівняній корпорації

І лотереєю не захворіти

Цікаво що не покриває страхування за 20к з того що покриває страхування за 30к.
І про субсидію так і не зрозумів, хоча всі дописи перечитав.

Дякую. Виглядає так, наче для того щоб мати рівень медицтинського обслуговування родини, до якого досвічені розробники ПЗ звикли в столиці України, в США потрібно обирати страхування здоров’я за 30к.

Лол, Святославу свіжу порцію копіуму підвели:)

А вода у тисі вже точно менше 26, треба почекати ще

Так тут уже не факт що вода в Тисі досягне 26 раніше ніж просто кордони відкриють — Трамп же обіцяв швидко закінчити війну, якщо пам’ять не зраджує, ще до інавгурації, а вона в січні.

Ні, він казав що за 24 години свого президентства. А це після інавгураціі буде. Тому чекаємо далі. Русня буде сильно стріляти наступні 2 місяці...

2-3 тижні v2

Є надія.
Тому що з Байденом/Харріс перспектива лише одна — в перспективі кількох років (максимум) на фронті вб’ють наших усіх, далі капітуляція України.

І те що він тільки зараз дозволив бити по території русні далекобійною зброєю — лише підтверджує що йому начхати на Україну і демократи нас юзають тільки для того аби послабити рашку і псувати рейтинги респам.

Так уже ж спростували, кажуть що ще не дозволив, тільки по території Курської області можна трішки вжучити на півшишечки.

Навряд чи за 24 години після його інавгурації вода в Тисі підніметься до 26 градусів.

Так, рро

Якщо пощастить зцих 30к роботодавець щось доплатить
Комусь 50 %
Комусь 80
Комусь нічого

Те що за 20 к матиме дедактібл високий, тобто спочатку пи ходиш до лікаря і носиш свої 5 −10к
Потім починають доплачувати

Тобто не захворів — 10к тіпа зекономив
Але діти і не хворіти?

Дякую, тепер зрозуміло. З тим наскільки часто в нас в родині всі хворіють схоже на те що таки потрібно буде брати за 30к.

Ну можна HMO взяти замість PPO — якщо з дедатюктаблом проблеми. І не всі процедура мають дедактабл.

Ну там сіра зона

Моїм треба РРО (якщо можу плтягнути)
А ГМО всі дадактібли як раз і плачу до того як страхова втрутиться
Якби сам то звичайно б найдешевше і часто покрита повністю роботодавцем

Або якби дружина айтішниця як у індусів часто

Тобто якщо двоє дорослих можуть працювати і мають страховки то трожи легше маневрувати

В HMO майже ніколи не буває дедактаблів. Принаймі всі HMO плани які були на моїй конторі були без дедактаблів..

Health Maintenance Organization (HMO) plans typically have no deductible or a low one. Instead, HMOs charge a copayment for primary physician and specialist visits, and generally no deductible or coinsurance for in-hospital care

Що індуси, бачив ідеальну модель — це гей-пара, один на react js у фб, інший на ios у убері, дітей нема, кумулятів інкам 1мм.

щей напевно здорові і красіві, сволочі!

Після
Тими грошима що диванні теоретики думають що в тебе є

Щасливі власники автопілотів кричать Гойда

FSD didn’t stopped, even after hitting the deer on full speed. Huge surprise after getting a dozen of false stops every day!
Experiencing worst side of Tesla service now. Can’t even get an estimate for insurance. Nearest appointments only in January.
www.vehiclesuggest.com/...​its-deer-without-slowing

Що в голові у людей, які їздять вночі (!) на “автопілоті”, який не є автопілотом, як вони його розуміють.

Я не думаю, що там діло в якості самого авто, скоріше люди, які купляють теслу починають вважати, що це авто повинно думати за них.

У селі на дорозі така колія, що кладу в газоні цеглину на газ і лізу в кузов до марічки

Щось сайбертанки всім занудили

10 днів очікування і забирай хоч назавжди хоч в ліз

www.caranddriver.com/...​-cybertruck-leases-start

Усі пам’ятають, як Тесла отримала більше двох мільйонів передзамовлень на кібертрак. На даний момент їх продано близько 30k і... черги вже немає, можна купити. Але не купляють, тому навіть почали давати в лізинг. Це просто шикарний бізнес, нагріти людей на 200 мільйонів баксів на пустому місці :)

У сайбертракфв рекол

А тут покращувач

Donald Trump picks Elon Musk for new cost-cutting role

У сайбертракфв рекол

Ти забув написати, що це вже шостий в цьому році. Ця хрінь вона ж не пустому місці. Раніше, перед тим, як випустити авто, його перевіряли масово, на треку мільйон кілометрів мотали вдень і вночі. А зараз всі розуміють, що з такими тестами вони просто програють конкурентам, які не паряться і одразу у продаж викидають авто.

Зрада
На PASS24 знайшов прапорці країн щоб фотатися
Кацапський є
Нашого нема

Перелічив триколор послідовність
Відбій зради нема
Нема обох

Так, признавайтеся

Хто запиляв такумнезручну версію амазон прайму?

Кнопки позникали. Наприклад buy now
В новому вікні не відкриєш, тільки через корзину

Якийсь геніальний покращувач

Моє ІМХО як би мав жити класичний мідл клвс:

Це має хата 300м2 з будь якими школами, або 200-300м2 з школами 6-8, або пофіг яка хата з школами 8+. Це десь 600-800к для Техасу

Має змогу дозволити два авто в сумі 60-100к і заміна кожні 5-7 років

Має змогу хоча б 10к в рік витрачати на хоббі відпустки

Пенсійні накопичення мають рости хоча б на 10% в рік, але не менше ніж 10к

ІМХО, для свіжопоняїхів або фреш града така якість життя доступна від 200к доходу на сімю, тоді як для пенса з виплачено іпотекою, це буде 100к. Тому, в середньому, Це 150к для Техаської сімї.

Ну пенсів з України випускають..

Ще пенсу непогано б застрахуватися на пару мільйонів і встигнути померти до строку

Сходиться з моїми цифрами

Але це розрахунки тільки для Техасу. У Каліфлрнії або Баварії треба множити мінімум на три.

Ти хочеш сказати, що в Баварії ціни як в Каліфорнії на нерухомість? Сумніваюсь.

Ти хочеш сказати, що в Баварії ціни як в Каліфорнії на нерухомість? Сумніваюсь.

На купівлю так, приблизно однакові, в районі 10-11k USD за квадратний метр. Тому, 300 кв.м., це неймовірна розкіш, що там, що там. Хіба ще це буде не новопобудований будинок, а якийсь дуже старий, десь у глухому селі. Хоча в Баварії таких сел і немає.

Такі самі ціни, менші зп, більші податки.... хто там хату купує? :)

треба дивитись на те які відсотки на іпотеку.

На купівлю так, приблизно однакові, в районі 10-11k USD за квадратний метр

Та ні, в Каліфорнії раза в два менше.
В США направду дешева нерухомість порівнюючи з Європою

Тому, 300 кв.м., це неймовірна розкіш

Смотрел давеча 4000sq ft.... со школами 9+.

походу непозволительно. так на «местный» эксперт сказал LOL

Смотрел давеча 4000sq ft

В Каліфорнії чи Баварії? Що такі олігархи на цьому ніщебродському форумі забули.

не ломай свои устои. это непозволительная роскошь для сыроварни.

У тебе які школи? І скільки метрів будинок?

Школа з непоганими цифрами але переповнена і є ньюанси з освітою

Це має хата 300м2 з будь якими школами, або 200-300м2 з школами 6-8, або пофіг яка хата з школами 8+. Це десь 600-800к для Техасу

Хата 300м2 з школами 8+ у 800к в Техасі не вкладеться?

ага, зараз виявиться, що навіть в Америці програмісти не тягнуть на власні критерії середнього класу.

Я тут дивився, ліцей, до якого моя донька ходить пішки, в цьому році вже ввійшов до топ-20 рейтингу НМТ з математики. Наскільки я пам’ятаю, приватні будинки в радіусі 800 метрів навколо того ліцею не продаються, тому коли передивлюся ті епізоди серіалів які я дивлюся, спробую провести дослідження — подивитися які ще є ліцеї в топ-20 рейтингу НМТ з математики, і перевірю, чи продаються в радіусі 800 метрів навколо них приватні будинки на 300 квадратів та скільки ті будинки коштують, щоб розібратися, чи в Україні розробники ПЗ настільки ж бідні як і в американопурії, європурії та інших частинах світу, що не можуть виконати критерії належності до середнього класу.

Критерії шкутильгають. Коли це середній клас жив в будинках по 300 метрів? Та і навіщо такі будинки в сучасних сім’ях з 1-2 дітьми? Європурські таунхауси по 110-140 метрів це звичайно теж компроміс. Але в штатах там здається стандарти досі ще повище, і в 140 метрах напевно хіба тільки якісь бідосі живуть, але не програмісти. Інакше в чому взагалі сенс так далеко за океан пертися?

Коли це середній клас жив в будинках по 300 метрів

The average size of a home in Texas is 2,170 square feet

Середній будинок, середні школи.
Хтось вибирає великий будинок і пох школи а хтось навпаки. В сумі десь на 800к-1м сходяться.

Коли це середній клас жив в будинках по 300 метрів
The average size of a home in Texas is 2,170 square feet

Так це 200 кв.м. Ось середній класс і живе у будинках 200 кв.м., а не 300. До того ж, хз, як там у США ці квадрати рахуються, чи це тільки жила площа, чи ще й балкони, тераси, гаражі, підвали і т.д.

Середній будинок, середні школи.
Хтось вибирає великий будинок і пох школи а хтось навпаки. В сумі десь на 800к-1м сходяться

Тикнув у Мюнхені на перший жк з сайту нерухомості, не в центрі, подивись, скільки квадратів можна купити за такі гроші :)
www.immobilienscout24.de/...​ringer-morgen/127603.html
І це квартири, приватні будинки дивитися взагалі немає сенсу. Ось тобі і середній клас.

Ну квартира в центрі за лям, це типу норм. В нас в Остіні теж такі є. Я хз скільки квартира в центрі СФ коштує.

Я б навіть більше сказав, не те що за океан пертися, а і взагалі за Тису пертися немає сенсу, хіба що заради океану з температурою води >=26Ц цілий рік — та й то за умови, якщо рівень освіти для дітей не погіршиться — а в усіх таких місцях він погіршиться. З місць, в яких весь рік теплий океан, рівень освіти не погрішиться хіба що в південно-східній Флориді, та там океан не весь рік >=26Ц, а 8 місяців, і 4 місяці між 23 і 25. Словом, в південно-східну Флориду, мабуть, все-таки є сенс їхати.
А от щодо житла, то треба ж якийсь критерій, щоб відрізнити бідну людину від небідної. Ну от 300 квадратних метрів начебто хороший критерій — за умови що в радіусі 800 метрів навколо житла є хороші школи.

Божечки, та розслаблення вже з ліцеями :) тут сама топова Українська бурса в районі тисячного місця серед світових універів :)

Я ж не про вищу освіту пишу, а про середню.

Один йух. Коли кількість абітурієнтів щ України дожене американських, в перерахунку на ксть населення, тоді і поговоримо про середню

Ви маєте на увазі абітурієнтів вищих навчальних закладів з топ-10 світового рейтингу, я правильно розумію? Бо просто процент абітурієнтів сереред випускників українських шкіл, припускаю, дуже високий.

Ви маєте на увазі абітурієнтів вищих навчальних закладів з топ-10 світового рейтингу, я правильно розумію

Топ 10, та хоча б топ 100, або топ 500, хоч якийсь топ :)

Одно от другого существует отдельно ?

Згідно з мого розуміння так, вища освіта існує окремо від середньої.

Логично же, как университеты могут быть успешные если им все равно «что на выходе» среднего образования.
Согласованные системы именно так строятся

Хороша середня освіта є необхідною, та недостатньою умовою успішності університетів. В США для успішності університетів виконуються інші умови, крім хорошої середньої освіти. В Україні для успішності університетів виконується лише умова хорошої середньої освіти.

Хороша середня освіта є необхідною,

Eсли высшая не существует в отрыве от средней, то
как

Згідно з мого розуміння так, вища освіта існує окремо від середньої.

?!
Как ты это делаешь ?

Так, згоден, виходить що я неправильно висловився, написавши

вища освіта існує окремо від середньої

Я намагався пояснити, що погана вища освіта не означає що середня освіта погана. Хороша вища освіта означає, що середня освіта хороша.
Згідно мого розуміння, в Україні розробники ПЗ можуть дозволити для своїх дітей настільки ж хорошу середню освіту як і в США, принаймні фізико-математичну, більше того, дозволити для своїх дітей хорошу середню освіту розробнику ПЗ з України в США буде складніше, тому що в США біля хороших шкіл дороге житло, а розробники ПЗ, як уже неодноразово було доведено на цьому форумі, бідні люди.
Щодо вищої освіти, то щоб дати своїм дітям найкращу в світі вищу освіту, розробникам ПЗ, які живуть в Україні, доведеться, звісно, добряче заплатити і відправити своїх дітей навчатися в якийсь з університетів США з топ-10 світового рейтингу на зразок Стенфорду, Гарварду, Берклі, МІТ.

хорошу середню освіту розробнику ПЗ з України в США буде складніше, тому що в США біля хороших шкіл дороге житло,

Береш 2бд в оренду апартмент в Nelly Woods Westlake за 2-2.5к в місяць і має доступ до найкращого шкільного округу в Техасі, і в топ 10 Америки.

Варіант 2 — дитина складає іспит і потрапляє в той самий дістрикт як трансфер.

Варіант 3 — купляєш старенький будиночок на Cuеrnavaka за 800к — той самий результат.

Бонус — не доводиться жити в комфорт тауні :)

і відправити своїх дітей навчатися в якийсь з університетів США

Три рази ха :)

Так з дітьми різної статі двохспальна це мало, потрібна трьохспальна. Спальня для батьків, і дві спальні для дітей.

Ну то знімаєш хату, лол. Яка різниця, якщо, це все теоретичні варіанти, які тобі гафіг не здались?:)

Ці варіанти теоретичні до того моменту, поки не почати їх втілювати на практиці. Щоб почати їх втілювати на практиці — перестати дивитися серіали, почати вирішувати задачки на літкоді для підготовки до проходження співбесід у американські компанії де гарно платять, почати приймати контрастний душ для підготовки до форсування Тиси, можливо ще походити на уроки водіння бо в США без авто навряд чи вдасться жити так як в українському ЖК з усим що відвідується не менш ніж раз на тиждень в радіусі 800 метрів — потрібно розібратися «чи варта шкурка вичинки». А для цього потрібно розібратися в теорії, наприклад визначити скільки доведеться платити за оренду житла біля хороших шкіл — як виявилося не 2.5к а 4.5к. Це ж якщо вчитися не в американській хорошій школі, а в українському фізико-математичному ліцеї з топ-20 рейтингу НМТ з фізики й математики, можна економити по 4.5к на місяць. За сім років виходить економія 4.5к*7*12 = 378к — більш ніж половина суми, яка потрібна щоб навчатися в американському університеті з топ-10 світового рейтингу на зразок Стенфордського чи Гарвардського.

А що випускників київських ліцеїв всіх в Стенфорд беруть?

Та начебто і не всі випускники американських шкіл в Стенфорді навчаються.
Тобто якщо дитина провчиться 7 років у київському ліцеї і не вступить до Стенфорду, я матиму +378к до свого fat FIRE, а якщо дитина ці ж сім років провчиться у американській школі і не вступить до Стенфорду, то +378к до свого fat FIRE я не матиму.

Тобто якщо дитина провчиться 7 років у київському ліцеї і не вступить до Стенфорду,

то вступить в третю штурмову.

я матиму +378к до свого fat FIRE

це якщо ти будеш кожен місяць відкладати 4,5к в місяць і не вступиш в третю штурмову.

то вступить в третю штурмову.

Так у мене зараз в ліцеї з топ-20 рейтингу НМТ з фізики та математики навчається донька а не син, начебто поки що тенденції до прийняття закону про примусову мобілізацію жінок ще не спостерігається. Ну а син піде в школу через 3 роки, закінчить через п’ятнадцять — якраз матиму час накопичити кошти на навчання в Стенфорді ще й для сина.

це якщо ти будеш кожен місяць відкладати 4,5к в місяць і не вступиш в третю штурмову.

Тут згоден, важкувато буде відкладати 4.5к на місяць, відбуваючи службу в третій штурмовій. Мабуть, все таки контрастний душ для підготовки до форсування Тиси почну приймати не тоді коли вирішуватиму три з 10 хардів швидше ніж за 40 хвилин, а коли засабмічу свою першу easy.

На службі в третій штурмовій термін Fat fire отримує зовсім іншого значення.

до того моменту

Назавжди :)

виявилося не 2.5к а 4.5к

Де виявилось? Залежить від житла очевидно, будинки є і за 3к, просто досить древні. Ну і не варто плутати, топ школи з США з українським ліцеєм :) навіть якщо брати твої мілюрила олімпіадах, то в США — результати явно кращі.

За сім років виходить економія 4.5к*7*12 = 378к

В тебе вже вийшло? :)

Де виявилось?

Ось тут:

Жилье доступное, снять Townhome 3br — 4-4.5k в пешей доступности к школе.
не варто плутати, топ школи з США з українським ліцеєм :) навіть якщо брати твої мілюрила олімпіадах, то в США — результати явно кращі

Так з цим я не сперечаюся.

В тебе вже вийшло? :)

Так донька тільки перший рік навчається в ліцеї з топ-20 рейтингу НМТ з математики і фізики, тож за сім років має вийти, якщо, звісно, не постраждаю в збройній боротьбі з нахабними загарбниками або не звільнять за занадто часті перегляди серіалів.

Ось тут:

Про Каліфорнію а не про

південно-східній Флориді
тож за сім років має вийти

А за попередні 7 що вийшло? :) І з чого впевненість що наступні 7 будуть іншими?:)

А за попередні 7 що вийшло?

Я ж під своїм реальним ім’ям на форумі пишу. Написав скільки встиг накопичити на рахунках в українських банках, в основному на фопівському, в оригінальному коментарі, і стер речення — сподіваюся на пошті Ви прочитали скільки в мене вийшло накопичити за попередні роки. Квартири столиці одна двохкімнатна і інша трьохкімнатна — трьохкімнатнку купував у 2019му і всі накопичення на той момент і частину накопиченого за наступні два роки витратив на ремонт, тому ті кошти які накопичив на даний момент накопичені за значно менший період ніж 7 років, і вже, як бачите, на кілька років навчання у Стенфорді або Гарварді має вистачити — якщо, звісно, українська банківська система не лусне разом з усіма накопиченими тяжкою працею коштами. Ну а за ті сім років навчання доньки у школі, які залишилися, повинен дозбирати решту.

з чого впевненість що наступні 7 будуть іншими?

Бо зараз заробляю більше ніж 3 роки тому, 3 роки тому я заробляв більше ніж 4 роки тому, 5 років тому більше ніж 6 років тому і так далі. Щоправда, заради справедливості, місячні витрати зараз частенько виходять більші ніж заробляв три роки тому — не знаю як так виходить, бо не аналізую своїх витрат і не рахую на що тринькаю гроші. Мабуть, щоб навчати дітей у Стенфорді або Гарварді все таки доведеться переставати дивитися серіали і вчитися вирішувати задачі на літкоді, щоб збільшити свій дохід — або вчитися економити.

Ось тут:
Про Каліфорнію

Якось мені це було не очевидно, як Ви це зрозуміли?

Якось мені це було не очевидно, як Ви це зрозуміли?

Автор тексту з Каліфорнії

Бо 3 роки тому я заробляв

Ну це дуже серйозний ріст за 6 років. В 2018 2к це ти мідлом був? Ну я згоден, якщо будеш в тому ж дусі продовжувати, таки шанси зібрати на Гарвард таки є :)

В 2018 2к це ти мідлом був?

Трішки прорахувався у роках — в 2018 в мене вже було трішки більше ніж 3к, за рік до того на кілька сотень більше ніж 2к. Коли точно офіційно отримав личку сіньйора, уже не пам’ятаю, чи тоді коли було 2.5к чи тоді коли було 3к, але я і досі себе мідлом відчуваю, а подекуди навіть джуніором.

якщо будеш в тому ж дусі продовжувати, таки шанси зібрати на Гарвард таки є :)

Так останні три роки росту заробітної плати уже немає, так що або у стелю вперся в Україні, або потрібно літкод учити, або і те і те заодно. Я, чесно кажучи, розраховував що Гарвард вдасться дозволити для своїх дітей без подальшого збільшення заробітної плати. На літкоді вчитися задачки вирішувати, як я сподівався, потрібно якщо наважуся замахнутися на fat FIRE, і через те їх поки що і не вирішував, бо для того ж fat FIRE і потрібен, щоб не напружуватися, а тут щоб його досягти доведеться добряче напружитися.

Що Harvard що Stanford вважає 100к як low income тому буде майже безкоштовно, лише за житло платити.

Harvard costs what your family can afford. We make sure of that.
If your family’s income is less than $85,000, you’ll pay nothing.
For families who earn between $85,000 and $150,000, the expected contribution is between zero and ten percent of your annual income.

Вигідний день на доу — на рівному місці 378к знайшлись.

Що Harvard що Stanford вважає 100к як low income

Ліл, це звільняєшся їдеш, дауншифтишся на 5 років на якісь Канари, і дитина безкоштовно в університеті вчиться? :)

Ну там ще є нет ворс чек наче, але якось через трасти обходять і не сильно трекається за кордоном. Але з того що памʼятаю наче не може бути більше мільйона чи щось такого рівня, так що за ці 5 років на канарах треба надлишки розпити якщо є.

Почитав, таки для США — не варіант, ну гарно заховані гроші під українською подушкою Святослава — тамюки мабуть не знайдуть, якщо сам про них не напише :)

О, дякую, це дуже хороша новина. Я як дізнався скільки навчання в Гарварді та Стенфорді коштує, вирішив що не бачити мені fat FIRE як власних вух. Тепер знову з’явилася надія на те, що вихід зі щурячих перегонів можливий.

Написав скільки встиг накопичити на рахунках в українських банках, в основному на фопівському, в оригінальному коментарі, і стер речення

Дружина через плечо побачила що ти писав? :-))

Так і є. Я стер скільки в мене грошей на рахунках в українських банках — звісно що їй ця інформація відома.

Nelly Woods Westlake

Не, это должен быть Polo Alto, Cupertino, Manhattan, на меньшее

розробник ПЗ з України

ради детей не согласен

Хороша вища освіта означає, що середня освіта хороша

Теперь логично, но там ^^ как бы идея была чуть глубже — если есть топовые университеты, то можно предположить что есть и школы дающие соответствующую базу/уровень.
А если покопаться то можно найти их среди public.

Нам повезло с локацией:
High school:
Best College Prep Public High Schools in America
25x of 17,915
Elementary/Mid тоже сильные (10/9)

розробнику ПЗ з України в США буде складніше, тому що в США біля хороших шкіл дороге житло,

Жидкие какие-то разробники ПЗ в Украине нынче ;)
Жилье доступное, снять Townhome 3br — 4-4.5k в пешей доступности к школе. Хороший синьор не будет иметь проблем. Варианты дешевле — condo, 2.5k+. Знаю семьи кто переехал и снимает из-за школ, и там QA специализация или даже не разработчики ПЗ.
Купить жилье наверное не лучший «сезон» на дворе, аренда выгодней.

доведеться, звісно, добряче заплатити і відправити своїх дітей навчатися в якийсь з університетів США з топ-10 світового рейтингу на зразок Стенфорду, Гарварду, Берклі, МІТ.

Не только в деньгах дело — знания должны быть на высшем уровне и звезды стать в положение, ну и ребенок, самое главное — способный.
И даже если все срастется, это не есть залогом успеха в карьере.

Жилье доступное, снять Townhome 3br — 4-4.5k в пешей доступности к школе. Хороший синьор не будет иметь проблем.

Так, саме таку ціну оренди житла за проживання біля хороших шкіл — 4.5к за місяць — я мав на увазі коли писав

дозволити для своїх дітей хорошу середню освіту розробнику ПЗ з України в США буде складніше, тому що в США біля хороших шкіл дороге житло

Чомусь мені здавалося, що для розробника ПЗ з України з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми 4.5к на місяць на одну лише оренду житла це доволі високі витрати.

Чомусь мені здавалося, що для розробника ПЗ з України з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми 4.5к на місяць на одну лише оренду житла це доволі високі витрати.

Не дуже важливо яка композиція домогосподарства. Витрати на житло не мають бути вищі за 1/3 доходу після податків. Тому це відповідає 13.5к нетто або ~20-25к брутто в місяць. Тобто TC 240k-300k в рік (що відповідає high-end L4 (64 для MSFT) або L5 (65 для MSFT) для локацій де такі ціни на житло www.levels.fyi/...​e&track=Software Engineer)

Ну, в принципі як на цьому форумі і розібралися. Їхати в США є сенс, коли вдалося знайти роботу на 300к.
Словом, ось додивлюся останній епізод Агати і таки мабуть почну задачки на літкоді вирішувати, а коли вирішуватиму хоча б три харди з десяти швидше ніж за 40 хвилин задача, то почну ще контрастний душ приймати.

Їхати в США є сенс, коли вдалося знайти роботу на 300к

300к в Міссісіпі і 300к в Долині — це різні гроші. Про які 300к ти говориш? ;)

Про 300к в південно-східній Флориді.

Тому це відповідає 13.5к нетто або ~20-25к брутто в місяць

Ну, по перше витратитна житло залежать від цілей. Якщо ціль навчатись в найкращих школах, не бачу причини тючому не можна трати більше.

По друге, для доходу 300к в місяць, якщо нічого не кидати на 401к і не дедактати, ефектів такс рейт буде не більше 22% (без податку штату) яким чином з 13 вийшло 20-25к?

Не дуже важливо яка композиція домогосподарства

Це взагалі головне, воно визначає такс брекет. І звідси вже всі підрахунки.

програмісти не тягнуть

Які саме програмісти? Понаїх з України, це як місцевий фреш град. Ще скирдуіати і скирдувати

Через те я завжди і пишу що розробники ПЗ бідні люди, бо не можуть собі дозволити одночасно і просторе житло, і хорошу школу. І виходить, що як в Україні, так і в США ситуація в цьому плані не відрізняється. Як в Україні розробник ПЗ бідна людина бо не може собі дозволити мати будинок на 300 квадратів в радіусі 800 метрів від фізико-математичного ліцею з топ-20 рейтингу ЗНО, так і в США розробник ПЗ бідна людина бо не може собі дозволити мати будинок на 300 квадратів в радіусі 800 метрів від школи з рейтингом більше 9.

І виходить,

Є таке гарне слово англійське «Cope» :)

Перекладач в моєму браузері переклав це слово як «впоратися». В принципі, коли матиму будинок на 300 квадратів в Україні в радіусі 800 метрів від фізико-математичного ліцею з топ-20 рейтингу ЗНО або у південно-східній Флориді поруч з школами з рейтингом більше 8 і поруч з теплим океаном, то буду вважати, що добре впорався :)

Будинок такого розміру в Україні це і буде ліцей
Ось же відповідь,
Відкривай свій

In slang terms, ’cope’ refers to a mechanism or a self-delusion that an individual clings to in order to survive a situation that seems insurmountable

краще в даному випадку перекласти як «спромогтися»

і в США розробник ПЗ бідна людина бо не може собі щось там дозволити

я як раз в такоми живу, обща площа ~3,300 sqft, виплатив його пару років тому

рейтинг шкіл:

public elementary school — 9/10, відстань від будинку 0.5 милі
public middle school — 9/10, відстань від будинку 1 миля
public high school — 10/10, відстань від будинку 0.4 милі

як бачиш, школи не дуже далеко, діти ходять пішки.

О, так все таки підтвердилили американські розробники ПЗ почесне звання американорічів. Виходить, що в США розробник ПЗ з України може перестати бути бідною людиною і може мати одночасно і будинок на 300 квадратних метрів і хороші школи поруч з будинком. Тепер шкодую що дивився серіали замість того щоб вчитися задачі на літкоді вирішувати.

Виходить, що в США розробник ПЗ з України може перестати бути бідною людиною і може мати одночасно і будинок на 300 квадратних метрів і хороші школи поруч з будинком.

Може, тільки жити доведеться у якійсь сільскій дупі. Після Києва саме воно.

Наскільки я розумію, для одруженого розробника ПЗ основна, якщо не єдина, перевага Києва перед американським селом з високорейтинговими школами це наявність старовинних церков та різноманітних музеїв, а всілякі спортивні та музичні гуртки, торгові центри, парки та парки розваг будуть в наявності і в американському селі — нехай американорічі виправлять мене, якщо я помиляюся.
В старовинних церквах та музеях я востаннє був з родиною весною, тож практика показує що ця перевага Києва для мене не настільки важлива. Заради тих переваг, які дає проживання у просторому приватному будинку, я б і в Україні переселився б до села, якби в селах України були фізико-математичні ліцеї з топ-20 рейтингу НМТ, та таких сіл в Україні немає.
А от в США, як бачимо, у селах є хороші школи, тобто розробник ПЗ може поєднати переваги проживання в просторому приватному будинку, і при цьому його діти пішки ходитимуть до хорошої школи.

в США, як бачимо, у селах є хороші школи

я коли на Оболоні жив, то мені звідти було довше в центр Київа добиратись на роботу, ніж зараз з мого «села» з’їздити у офіс в центрі Сіетлу.

В доісторичні доковідні часи я теж дуже багато часу — дві години на день — витрачав на дорогу на роботу в Києві, та локдауни призвели до значної поширеності віддаленої роботи, тож для багатьох досвічених розробників ПЗ в Києві проблема витрати часу на дорогу до роботи й назад зникла.

, та локдауни

Пан воєнком призвів. ;) Закінчиться війна — доведеться в офіс вертатись :)

Ну, тут один дописувач писав що для себе зрозумів, що до 2035го не закінчиться, тож за 11 років можна і на fat FIRE накопичити, працюючи віддалено — якщо, звісно, за ці одинадцять років не доведеться доєднатися до збройного опору ворогам, і тоді, як писав інший дописувач, словосполучення fat FIRE набуде зовсім іншого сенсу :)

за 11 років можна і на fat FIRE

Непереборний оптимізм :)

один дописувач писав що для себе зрозумів, що до 2035го не закінчиться

Шьерт, забрав тільки що паспорт в Берліні, а він до 2034.

Шьерт, забрав тільки що паспорт в Берліні, а він до 2034.

Як ти це зробив? Оновлював дані? Чи вони почали їх видавати нарешті?

Як ти це зробив? Оновлював дані? Чи вони почали їх видавати нарешті?

Для отримання паспорта зараз треба мати ВОД, причому зі статусом «На обліку» або «Знятий з обліку». ВОД вони сканують, має бути згенерований сьогодні. Проблема в тому, що зараз у багатьох або взагалі не можливо сформувати ВОД, або стоїть «Порушено правила, зверніться в ТЦК», тому готовий паспорт не видадуть, а якщо ще не замовляв новий, то не дадуть замовити.

ВОД можна сформувати в Резерв+, або в Дії десктопній. Я формував у Дії, там взагалі просто підтягує наявні дані, нічого оновлювати не потрібно. На диво, у мене стоїть «На обліку» і українська адреса прописки, паспорт видали. 10 жовтня я їм надіслав на мейл ВОД, вони відповіли, що прийняли в роботу і замовили доставку паспорта з Мукачево. Сьогодні прийшов мейл в обід, що паспорт готовий, я одразу сів в авто і поїхав, а то зараз статус може змінитися у будь який момент, новини ж усі читають про ситуацію на фронті. О 19 вже був вдома, 650 км, слава німецьким автобанам.

Рекомендую зайти в десктопну Дію і сформувати ВОД, для цього нічого не потрібно оновлювати. Хоч б будеш знати свій актуальний статус і чи зможеш отримати паспорт у майбутньому. Бо якщо не зможеш, то треба на громадянство, а це зараз мінімум 3 роки в Ганновері.

Ага, дякую! Є надія... Тобто якщо мій паспорт у стані «документ персоналізовано», то треба цей ВОД спочатку робити, потім їм його надіслати імейл (Берлін ДП ДОК), далі чекати пів місяця поки вони його привезуть?

І ще трохи графоманства. ДП Документ це ж не консульство, тому у ньому не працюють закони України? Наскільки я зрозумів саме за дверима консульства вже територія України і там навіть і тцк можуть узяти під руки (правда до вони далі будуть робити незрозуміло)

Тобто якщо мій паспорт у стані «документ персоналізовано», то треба цей ВОД спочатку робити, потім їм його надіслати імейл (Берлін ДП ДОК), далі чекати пів місяця поки вони його привезуть?

Так

І ще трохи графоманства. ДП Документ це ж не консульство, тому у ньому не працюють закони України?

Це точно. Закони там ніякі не працюють, роблять, що хочуть, типова Україна.

Це точно. Закони там ніякі не працюють, роблять, що хочуть, типова Україна.

Стоп, я про ДП Документ =) Там же працюють закони Німеччини? Мене не зможе ТЦК запакувати там?

Стоп, я про ДП Документ =) Там же працюють закони Німеччини? Мене не зможе ТЦК запакувати там?

Ну ти GPS маячок бери і команду підтримки. А то он німця ж запакували в Дубаї і таємно вивезли. На тому тижні стратили в Ірані. Україна ще такого не робила, але, читаючи всі заяви про мобілізацію жінок і 14-річних хлопчиків, хз до чого вони ще додумаються.

Ну ти GPS маячок бери і команду підтримки. А то он німця ж запакували в Дубаї і таємно вивезли. На тому тижні стратили в Ірані. Україна ще такого не робила, але, читаючи всі заяви про мобілізацію жінок і 14-річних хлопчиків, хз до чого вони ще додумаються.

Сикотно усе одно. Але треба спробувати отримати. Хоча після результатів виборів може усе змінитись за дні.

А ще питання. ДІЯ просить мій імейл. Його можна давати їм? Чи не буде він використан у сенсі «повістка на імейлі, він її отримав»?

А ще питання. ДІЯ просить мій імейл. Його можна давати їм? Чи не буде він використан у сенсі «повістка на імейлі, він її отримав»?

Ти ДП Документ даєш свій мейл, тобто у Дії він буде. Я не чув, щоб на мейл слали повістки, але вже є скірншоти, коли людям в останній тиждень на телефон приходили смс з повістками. Ну і гадаю, ідея в Україні така, щоб слати повістку в Ререзв+, але я його не встановлював.

Ти ДП Документ даєш свій мейл, тобто у Дії він буде. Я не чув, щоб на мейл слали повістки, але вже є скірншоти, коли людям в останній тиждень на телефон приходили смс з повістками. Ну і гадаю, ідея в Україні така, щоб слати повістку в Ререзв+, але я його не встановлював.

Дякую
Я отримав свій статус, «на обліку»
Сподіваюсь отримаю і свій паспорт )

щоб слати повістку в Ререзв+

Бачив смішну картинку, де Резерв+ присилає пуш-повідомлення «Ваш водій вже прибув».
Наче фотошоп, але це не точно

А можеш подивитись які у тебе поля у ПДФці цій?

У мене прочерк стоїть у:
— Відстрочка до
— Бронювання до:
— Тип відстрочки:
— Підстава зняття\виключення:
— Телефон
— Email
— Дата уточнення даних

У ТГ пишуть що до цього доколупуються, особливо до «дата уточнення даних». Мені відповили що

При отриманні Вам необхідно буде наново сформувати файл PDF у «Резерв+» з QR-кодом з оновленими даними

Це вірно?

Ось мій ВОД
ibb.co/ryPgJtY

А можеш подивитись які у тебе поля у ПДФці цій?
У ТГ пишуть що до цього доколупуються, особливо до «дата уточнення даних».

На поля ніхто не дивився, там тільки qr-код сканували.

Мені відповили що
При отриманні Вам необхідно буде наново сформувати файл PDF у «Резерв+» з QR-кодом з оновленими даними
Це вірно?

По-перше, PDF-ка з Резерв+ і з Дії, вона однакова.

По-друге, там залежить від дівчини, яка видає паспорти. З телеграм груп вже відомо, що є якісь злі дівчата (напевне в них чоловіки на фронті), які до всього придираються і прямо дивляться на твій екран, як ти саме у Резерв+ формуєш. Можуть, в тому числі і до неоновленя даних причепитися, і не видати паспорт. А ще буває, що в них не працюють сканери QR кодів декілька днів, ось це реально дупа.

А дівчат там багато, я навіть не впізнаю, яка мені видавала (armyinform.com.ua/...​ploads/2023/03/3-26-1.jpg). Орієнтир, вона висока, сиділа посередині зони видачі, прямо навпроти колони.

До мене не придиралися, взагалі. Я ще вдома сформував PDF у Дії, щоб бути впевненим у статусі і що не просто так поїду. На місці мене дівчина попросила переслати на їх мейл свіжо сформований PDF, ну я там у телефоні поколупався, типу формую, і просто переслав той, що був сформований вранці вдома. Яка різниця, дата ж та сама.

Короче, як пощастить. Як бачиш, ніяких даних не уточнював і не збираюсь, тим більше після ось цього розслідування.
t.me/gumirov_lawyer/13

Дякую за відповіді!

які до всього придираються і прямо дивляться на твій екран, як ти саме у Резерв+ формуєш.

Тобто у них треба у резерв+ формувати нову пдф якщо попросять чи веб-діі достатньо? Пц як же складно усе %)

Тобто у них треба у резерв+ формувати нову пдф якщо попросять чи веб-діі достатньо? Пц як же складно усе %)

Ну от я робив через Дію, та й взагалі вдома ще зробив, а от що інші пишуть в телеграм групах:

Мне однозначно сказали, что ВОД нужен вот именно временем получения, уперлись и все. Так что у каждого разная ситуация может быть.

У меня в Резерв+ просили, именно приложение. Да и в ПДФ есть время — Сформовано:

Просила именно приложение на телефоне открыть. Но мне показалось, что это именно мне такая попалась. Она как-то долго все делала и пару раз звала помощь. Может поэтому и уперлась

Пц
Ну подивлюсь до це за резерв+ про всяк випадок.

Ще і листи різні людям приходять. Мені сказали сформувати у резерв+, а другу у резерв+ або дія.

У тій ПДФці ще й пишуть, коли оновлював дані. В мене примітка що вчасно, тут також непахане поле.

а мені пише що

У Реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів даних про перебування на військовому обліку не знайдено. Необхідно звернутися до ТЦК та СП для взяття на військовий облік.

що робити хз, пошукав, а тцк у 10ккм, якось незручно

США пофіг на попередній паспорт якщо що) Це більше європурська проблема

Показати, чи ще щоб дійсний був? В нас друге.

Залежно від визначення дійсного

Знаю що приймають з печаткою продовження на 10 років

Не впевнений про просто показати

У Реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів даних про перебування на військовому обліку не знайдено. Необхідно звернутися до ТЦК та СП для взяття на військовий облік.

що робити хз, пошукав, а тцк у 10ккм, якось незручно

На даний момент ніхто не знає, що робити, таке у дуже багатьох по телеграм групам. Як тільки хтось дізнається план дій на цей випадок, я напишу тут. Поки що пробують через консульства оновити дані, хз, чи в когось вже вийшло.

США пофіг на попередній паспорт якщо що) Це більше європурська проблема

США може й пофіг, але виїдеш за межі США і вже потрібен український паспорт, якщо немає ще громадянства.

поки загран паспорт до 2032, але ж неможна фотку додати до укрпаспорту на 45 ( через це поламалися довіреності

а фотку ты вообще только в Украине вклеить можешь. будет 30 дней после окончания военного положения. Можно уже представить очереди в сервисные центры

Вклеить давно нельзя, надо id карту оформлять в случае просрочки

Неправда. Если прийти в течение 30 дней после наступления 25 или 45 лет, то можно вклеить.

На время военного положение продлили действие паспортов без вклейки. 30 дней после окончания военного положения

але нотаріуси вже починають мутити воду, не хочуть проводити угоди коли з однієї сторони довіреність з невклеєним паспортом, хоча банки без проблем приймають

да, и некоторые банки. Увы таковы реалии. Но найти можно и тех и тех

В курсе ли про это нотариусы например?

в другой ветке ответил. Если задаться целью, то найти можно.

Ну книжечку у меня всё равно в Кельне забрали, а пластик не выдали. Хотя в Діє светится

до покращення у Польщі цнап робив

Фотку не влеїв за 30 днів — паперовий паспорт згорів.
Іди за пластиком кожні 10 років терер

minre.gov.ua/2023/07/23/osoblivosti

Під час воєнного стану є певні особливості щодо чинності паспортних документів.

При досягненні певного віку (25 і 45 років) у паспорт має бути вклеєно нове фото. Але якщо під час воєнного стану з тих чи інших причин таке фото не вклеєно, паспорт зберігає чинність протягом воєнного стану і 30 днів після нього. Таке розʼяснення надала Державна міграційна служба України.

У ДМС також розʼяснили, що якщо закінчився строк дії паспорта-картки, то протягом дії воєнного стану і 30 днів після нього документ зберігає чинність.

Ну та ж фiгня, з внутрішнім спробую порішати через дп документ, мов живиться в мене QR є, а паспорт з постійним консульським обліком — це тільки через консульство, де слотів перманентно нема, навіть нотифікації не приходять що десь що з’явилось. В мене через рік закінчується.

я переробив довірки з закордонним у штатах, далі переклад та апостіль, але замість одного папірця ціла тека зараз, довірена особа вже офігіває

Дякую тобі за гайдлайни, я свій паспорт сьогодні отримав. Усе вдалося :-) лише з дії показав сгенерований пдф (за 5 хвилин до того як я зайшов у ДП Документ), скинув на імейл їм прямо там на стійці і мені видали мій паспорт.

Дякую тобі за гайдлайни, я свій паспорт сьогодні отримав. Усе вдалося :-) лише з дії показав сгенерований пдф (за 5 хвилин до того як я зайшов у ДП Документ), скинув на імейл їм прямо там на стійці і мені видали мій паспорт.

Поздоровляю, тепер хоч можна розслабитись і спокійно готуватись до громадянства, бо без паспорту було б важкувато у Німеччині.

Поздоровляю, тепер хоч можна розслабитись і спокійно готуватись до громадянства, бо без паспорту було б важкувато у Німеччині.

Так
Я розумів що з попередніми датами не встигав ніяк на громадянство і вже рахував дні до депортації =)

А тепер є надія =)

хз до чого вони ще додумаються.

просто носи з собою сотню-другу євро щоб відкупитись

а всілякі спортивні та музичні гуртки, торгові центри, парки та парки розваг будуть в наявності і в американському селі

Не будуть, або будуть дуже в обмеженій кількості і якості. Зараз у Німеччині більше мільйона українців. Абсолютна більшість живе у селах, причому в досить великому житлі, в мене одразу декілька прикладів, коли сім’ї живуть у 3-4 бедрум(!) квартирах або будинках, що не дивно, бо в селах житло більш просторе. У селах немає мігрантів, в школах практично одні німці. При цьому у FB і телеграмі лютий срач, де українці проклинають ці села, бо звикли жити у містах, і звикли до інфраструктури міст. Це ще й при тому, що відстані в Німеччині значно менші, ніж в США, та й громадський транспорт до великих міст в наявності.

Я тут встановив собі Threads і відкрив портал в ад. Там такого плачу просто море, мені ще й по локації НІмеччина фільтрує.

Оце так так! Пам’ятаю один дописувач тут розповідав, що в Німеччині у селах інфраструктура не гірша ніж у столиці України. А виявляється он воно як.

Пам’ятаю один дописувач тут розповідав, що в Німеччині у селах інфраструктура не гірша ніж у столиці України.

Ну може він мав на увазі села типу Нюрнберг або Ганновер :)
Я маю на увазі реально села, ну типу ось тут живуть одні знайомі
www.google.com/...​0MTAyOS4wIKXMDSoASAFQAw==
Це жесть яка дупа, хоча наче все є, і купа великих супермаркетів, і центр якийсь, і 3 школи, навіть.

Майже у кожнiй країні є містечко з назвою Bergen :)

Це жесть яка дупа, хоча наче все є, і купа великих супермаркетів, і центр якийсь, і 3 школи, навіть.

Насправді дуже затишна дупа

Докинь ще фрайбад і я перестану розуміти, чому це дупа)

При цьому у FB і телеграмі лютий срач, де українці проклинають ці села, бо звикли жити у містах, і звикли до інфраструктури міст.

це якась українська фішка, скаржитися, що на халяву дісталося не те, що хотілося

Також люблять скандалити відразу після прибуття, коли в таборі поселили нe з ким хотілося

де українці проклинають ці села

Я хезе чувак, як в тебе вийшло, що українці проклинають німецькі села, прив’язати до США :)

Не будуть, або будуть дуже в обмеженій кількості і якості

Оцетак :) цікаво, чого мені бракує в иежах 15 хвилин від будинку :)

Оцетак :) цікаво, чого мені бракує в иежах 15 хвилин від будинку :)

На авто :)

Я тут встановив собі Threads

там якісь картинки рендомні
це новий тік ток? чи що воно таке?

Я тут встановив собі Threads

там якісь картинки рендомні
це новий тік ток? чи що воно таке?

Встанови, по приколу. Такого порталу в пекло ти ще не бачила, повір. Там ще й тобі будуть пости лізти від тих, хто в Німеччині.

старовинних церков та різноманітних музеїв

Ця перевага перебивається більшістю євро міст з населенням 500к+ :)

З цим я не сперечаюся, але ж я пишу саме про американські села з хорошими школами. Щодо євро міст з населенням 500к+, я не впевнений що розробник ПЗ з України з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми зможе дозволити собі купити там будинок на 300 квадратних метрів, зважаючи на те наскільки в Європі дорога нерухомість і наскільки маленькі заробітні плати в розробників ПЗ в Європурії.

Я до того, що, якщо ціль щотижня відвідувати якусь старовинну будівлю. то це не причина жити в Києві.

Ну скажемо так, в Києві можна і старовинні будівлі відвідувати, і ще й всі навколо розуміють українську мову, а в якомусь європейському місті на 500к+ населення хоча і також можна старовинні будівлі відвідувати, зате процент розуміючих українську мову серед оточуючих буде значно менший.

Правда, але, якщо вже так ліньки вчити мову, то є — Польща, мова, яка вчиться дуже легко. А кількість старовини і інфраструктура в найбільших містах — значно вища за Київ.

ПС, — якщо купиш гідрокостюм, — то Гданськ перебє будь яку Флоріду :)

Плавати в гідрокостюмі це як нюхати квіти у протигазі.

Або так, або вчити англійську і машину водити :)

і також можна старовинні будівлі відвідувати, зате процент розуміючих українську мову серед оточуючих буде значно менший.

це навіть добре
бо можна казати вслух що ти про ту будівлю думаєш і ніхто не буде озиратися та дивится як на дурня, котрий в архітектурі не розуміє

В Неаполі вже давно українську можна було почути частіше ніж в Києві.

Щодо євро міст з населенням 500к+, я не впевнений що розробник ПЗ з України з непрацюючою дружиною та неповнолітніми дітьми зможе дозволити собі купити там будинок на 300 квадратних метрів

Він його не купить, тому що таких будинків тут нема. Тут не прийнято жити як людина ;) постійно треба якісь ужимки робити. Якщо дійсно хочеш 300 квадратних метрів будинок, то це вілла буде далеко за містом. Але це зовсім інший клас доходів і можливостей, якщо людина спроможня на це, то вона усюди буде успішна.

Він його не купить, тому що таких будинків тут нема. Тут не прийнято жити як людина ;) постійно треба якісь ужимки робити. Якщо дійсно хочеш 300 квадратних метрів будинок, то це вілла буде далеко за містом.

Хз, на вихідних допомагав знайомому переїздити у новий таунхауз, не буду писати де, але місце гарне, майже таке, як у мене :)
Там 5 кімнат, 3 санвузли, 160 квадратів, тераса, величезний підвал на 25 квадратів з висотою стелі 4 метри, великий підземний гараж, з приватними підйомними дверима, і велика окрема кімната для велосипедів, хоча і в гаражі вільно розмістяться велике авто і 3-4 велосипеди. В підвал і гараж, можна прямо з вітальні спуститися. Ну, я навіть не уявляю, що ще більше треба, там і так місця просто дофіга. І не за якісь космічні гроші, оренда значно дешевша, ніж оренда таунзаузу в моєму ЖК.

Та можна і в житлі площею 80 квадратних метрів жити, тільки таке житло, як і житло на 160 квадратів, не задовольнить описаним тут критеріям небідності — будинок на 300 квадратів поруч з хорошою школою.

будинок на 300 квадратів поруч з хорошою школою.

ти потім дітей не здихаєшся з цього будинку, будуть жити в отелі «батіки» на всьому готовому доки ти не станеш настільки старим, що з тобою не можна буде більше ужитися

Скажемо так, це можна розглядати як фічу, а не баг, адже тоді їм дужче ніж мені буде потрібне житло з великою площею — в них же діти з’являться, і знову хороші школи стануть в нагоді.
Ну і якщо разом жити у великому будинку, то легше буде допомагати з внуками — приготувати їсти та погодувати внуків, до садочка та з садочка, до школи та з школи, на гуртки та з гуртків відвести та забрати, повести внуків на вулицю погуляти.

буде допомагати з внуками — приготувати їсти та погодувати внуків, до садочка та з садочка, до школи та з школи, на гуртки та з гуртків відвести та забрати, повести внуків на вулицю погуляти.

а що тоді твоя невістка буде робити?

Буде співати, танцювати, грати на гітарі, малювати, вишивати, в’язати, плавати, веслувати, грати в волейбола, великого теніса, шахи, більярд, стріляти з лука, лазити на скеледромі, кататися на водному мотоциклі, водних лижах та дошці для серфінгу.

я б теж заспівала від такого життя

Буде співати, танцювати, грати на гітарі, малювати, вишивати, в’язати, плавати, веслувати, грати в волейбола, великого теніса, шахи, більярд, стріляти з лука, лазити на скеледромі, кататися на водному мотоциклі, водних лижах та дошці для серфінгу.
ти потім дітей не здихаєшся з цього будинку, будуть жити в отелі «батіки» на всьому готовому доки ти не станеш настільки старим, що з тобою не можна буде більше ужитися

Родичі в Німеччини купили колись давно великий будинок, як результат два сини живуть собі окремо, а там подживають всі інші родичі. На великі свята всі з’їжджаються з інших міст.
З іншого боку можна же продати і взяти щось поменьше і заробити на цьому гарно. Але вже стільки сил вкладено в будинок, багато що робилось своїми руками..

Хз, на вихідних допомагав знайомому переїздити у новий таунхауз, не буду писати де, але місце гарне, майже таке, як у мене :)
Там 5 кімнат, 3 санвузли, 160 квадратів, тераса, величезний підвал на 25 квадратів з висотою стелі 4 метри, великий підземний гараж, з приватними підйомними дверима, і велика окрема кімната для велосипедів, хоча і в гаражі вільно розмістяться велике авто і 3-4 велосипеди. В підвал і гараж, можна прямо з вітальні спуститися. Ну, я навіть не уявляю, що ще більше треба, там і так місця просто дофіга. І не за якісь космічні гроші, оренда значно дешевша, ніж оренда таунзаузу в моєму ЖК.

Ну 160 квадратів це не 300, а таунхауз це не будинок :-) Я все ж таки хочу саме будинок.

Вілла за містом не задовольнить критеріям небідності, які тут були описані — будинок не менш ніж на 300 квадратних метрів поруч з хорошими школами — для України це фізико-математичний ліцей з топ-20 рейтингу НМТ з фізики та математики, для США — рейтинг 10/10, для Німеччини я не знаю який критерій.

Вілла за містом не задовольнить критеріям небідності, які тут були описані — будинок не менш ніж на 300 квадратних метрів поруч з хорошими школами — для України це фізико-математичний ліцей з топ-20 рейтингу НМТ з фізики та математики, для США — рейтинг 10/10, для Німеччини я не знаю який критерій.

Купи машину і усі критерії тобі будуть. У випадку Німеччини у тебе тільки Початкова Школа буде поруч де ти живеш, Гімназія — де знайдете місце. Може і півгодини на авто їздити будете =)

Гімназія — де знайдете місце. Може і півгодини на авто їздити будете
Купи машину

І витрачай по дві години на день лише на те щоб довезти дитину до школи і забрати дитину з школи (півгодини туди півгодини назад до уроків, півгодини туди півгодини назад після уроків).
Тому ж і вважаються критеріями небідності 300 квадратів поруч з хорошими школами, щоб дитина могла сама до тієї школи ходити пішки, таким чином дві години в день небідний батечко буде витрачати не на дорогу, а на якісь розваги.
Інший рівень небідності — це найняти дитині приватного водія, який буде возити дитину в школу.

Може, тільки жити доведеться у якійсь сільскій дупі. Після Києва саме воно.

Хороша дупа, околиці Сіетла :-) мені б туди телепортуватись

і волого

не на стільки волого як у Північній Кароліні, наприклад

Raleigh, North Carolina gets 45.8 inches of rain, on average, per year. Seattle, Washington gets 38 inches of rain, on average, per year. The US average is 38.1 inches of rain per year.

Raleigh averages 3.7 inches of snow per year. Seattle averages 4.6 inches of snow per year. The US average is 27.8 inches of snow per year.

жити доведеться у якійсь сільскій дупі

Типу Ганновера? :)

А в мене найновіша елементарні 100 метрів.
Тіки фіг туди пропадеш
Якось хтро переділили, сусідські діти все ще їздять бусом в ту що за милю

у мене немає фетишу на пересування пішки з точки A у точку B, мені також не хвилює чи будуть моїх дітей возити до школи на шкільному автобусі чи вони будуть ходити туди пішки. Єдине що мене хвилює це якість освіти.

Тіки фіг туди пропадеш

ну і що, інша школа за милю як ти тут кажеш, це не велика відстань, тебе не подобається, що твоїх дітей безкоштовно возять до школи за гроші налогоплатників?

це в якому каунті, округу такі файні школи і будинок що доступні по ціні для розробника.

Для довідки, цей розробник мав офер на 550к в Нетфлікс і не прийняв, бо мав ще кращий. Ще цей розробник гарно вміє вирішувати задачі на літкоді.
Тож не факт що кожен розробник ПЗ з України зможе придбати собі в США житло на 300 квадратів поруч з школою 10/10. Ну принаймні якщо розробник ПЗ з непрацюючою дружиною замість того щоб задачі на літкоді вирішувати серіали дивився, придбати собі житло на 300 квадратів поруч з школою 10/10 відразу ж після переїзду з України до південно-східної Флориди буде для такого розробника непросто.

Це має хата 300м2

Це для сім’ї якого розміру? Бо на 3-4 людини це якось довго все прибирати і підтримувати в нормальному стані. Або включити клінінг в видатки на дім, але все одно 100 метрів житлового простору на людину середнього класу це забагато, 50 метрів здається оптимальнішим (бо ці метри це треба нагріти взимку, охолодити влітку і платити на них податок кожен рік).

Зазвичай на середню не більше одного унітаза на одну жопу. Але з середніми американськими жопами можуть бути нюанси.

З тих людей щот я бачу, мідл класу тут має зазвичай 3 дитини.
Якщо такого великого будинку не треба, там в списку — вльтернативи

В кои то веки адекватный пассаж в иммигро срачах.

Я бы добавил в список, ИМХО расходы которые может нести husehold:
— посещение секций (>1), включая возможность частных занятий для детей
— возможность оплатить обучение в колледже (15-30к/year)
— возможность делать мейтененс/ремонт property не в кредит
— гасить баланс кредиток в 0

Для CA это от 250k/family. То топик стартер дождался.

топик стартер дождался

Carthago delenda est

en.wikipedia.org/...​ian of the Roman Republic.

4 роки на достукатися до хомячків

What you’re missing:

If the median income increases by 16%, but the cost of living increases by 100%, then the median income earner has simply gotten 84% poorer.

People need to stop looking at median income and start focusing on what a US dollar is able to purchase.

“Median Income” is not “Middle Class” anymore. Only the top 20-30% of earners are able to afford what used to be considered a middle class lifestyle

Немає вже середнього класу. Ось BILD виклав розбивку по зарплатам у Німеччині (це брутто)
ibb.co/GFZZfqv
Ну і скільки відсотків зможуть купити зараз житло на 100 кв.м., яке коштує від 500k в доступних локаціях, і від 1kk в популярних.

Ну тих топ 20% його зможуть купити. В США нерухомість дешевша, то там і 30%

Only the top 20-30% of earners are able to afford what used to be considered a middle class lifestyle
30%

От тільки по всім «дослідженням» середній клас, це 50-80% у розвинених країнах.

бо вони просто заробляють середньо, це нiчого не каже, що вони можуть купити

The Economist каже що після хати та жрачки хоча б третина повинна залишатися.

The Economist каже що після хати та жрачки хоча б третина повинна залишатися.

Але економіст не каже, що це про орендоване житло, бо купити своє середній клас більше не може.

Головне що бідняків власні правительства все ще називають середнім класом

Немає вже середнього класу

Так і запишемо, в Німеччині немає середнього класу :)

Цікава стаття

Retirement $1,599,995 Recommended minimum savings for 20 year retirement
Фіксована сума на пенсію? Хм, ну, напевне, голодувати не будеш? Але, що робити, якщо проживеш ще 40?

Owning a new car $811,440 Total of new car payments for adults (fuel/maintenance not included)
Якась захмарна сума, особливо враховуючи, що у молодому віці б.у. дешеві авто купляють, а перше авто дорожче 50k, це вже, в середньому, ближче до 40.

Wedding $44,300 Ceremony, reception, and engagement ring
Довбонулись. Не вистачало ще, щоб на мене люди дивилися за мої ж гроші

Raising two children plus college $832,172 Raising children to age 18 and paying for four years at a public college each
В Німеччині мені, навпаки, доплачують 120k+ за двох дітей до 18.

Owning a home $929,955 Buying an existing single-family home with a 30-year
mortgage (20% down payment)
Жити в одному житлі усе життя, оце американська мрія? Та ще й у тому, на яке вистачило у молодому віці. Чи це типу сума на декілька будинків, з перепродажем. Ну тоді, якісь дешевенькі будинки виходять.

Pets $36,626 Expenses of owning one dog and cat
Ахах, в мене мрія ніколи не мати тваринку

Yearly vacation $179,109 Annual vacation from ages 22-84
Якась неадекватна цифра, особливо порівнюючи з авто. 2.9k на відпустки на рік, це американська мрія? Та на поїздки вихідного дня більше піде на рік. А відпусток за такі гроші взагалі не буває для сім’ї з двома дітьми. Ну і включати усього ОДНУ дуже дешеву відпустку в американську мрію якось дивно.

Funeral $8,453 Includes viewing and burial
Самому цікаво скільки це коштує, теща ще жива

Весілля так і коштує, щоп по понятіям

Та я знаю, просто ніколи не було навіть думки, влаштовувати щось типу весілля.

Жити в одному житлі усе життя

А хіба це погано? Я переїжджав 2 рази, але мені вже надоїло їздити туди-сюди тільки тому що «не дають ремоут». Складати речі в автобус, розкладати назад. Таке...

Ахах, в мене мрія ніколи не мати тваринку

Є люди для яких тваринка це частина родини. Наприклад я, тільки і чекаю коли придбаю власний дім і двір і одразу заведу собаку собі.

Wedding $44,300 Ceremony, reception, and engagement ring
Довбонулись. Не вистачало ще, щоб на мене люди дивилися за мої ж гроші

В тебе ж є сім’я, ти ж хіба весілля не робив?

Ну мабуть в Україні

А в США яшщо брилік не за 20к тебе не зрозуміють

В тебе ж є сім’я, ти ж хіба весілля не робив?

Звичайно що ні, навіщо. Розписалися і посиділи в ресторані, 8 людей. В них входила ще й друга пара, бо моя сестра розписалася в той же день.

Звичайно що ні, навіщо. Розписалися і посиділи в ресторані, 8 людей. В них входила ще й друга пара, бо моя сестра розписалася в той же день.

Повага 🥰
Я гадав такі люди вже перевелись і не існують 🤩 (особливо жіночої статі)

Розписалися і посиділи в ресторані, 8 людей. В них входила ще й друга пара, бо моя сестра розписалася в той же день.

А десь в fire темі ти писав що не економиш і дозволяєш що хочеш)
Це ж навіть не дружби/дружки + батьки)

Але то таке, якщо дружина справді не проти то чого б і ні.

А десь в fire темі ти писав що не економиш і дозволяєш що хочеш)

Я такого не писав, писав, що не накопичую і купляю щось, коли є гроші.

Це ж навіть не дружби/дружки + батьки)

В нас дуже маленькі сім’ї залишились. Всі, там за столом і зібралися.

Не економити і не просирати кошти на нікому непотрібну хрінь — це ж все-таки різні речі, ні?

Не економити і не просирати кошти на нікому непотрібну хрінь — це ж все-таки різні речі, ні?

Ні, я б витрати на весілля не відносив до «непотрібну хрінь».
З такою логікою квіти, подарки це теж "непотрібна хрінь"=)

Ні, я б витрати на весілля не відносив до «непотрібну хрінь».

Краще весілля у вузькому колі і потім жити добре до смерті, ніж гучне весілля за 40k, а потім розлучитися і гадати, що це ж знову треба буде 40k викинути.

Сіре та безпросвітне життя все рівно нікуда не дінеться, а так хоч погуляли.

Сіре та безпросвітне життя все рівно нікуда не дінеться, а так хоч погуляли.

Хоч буду знать мотивацію тих, хто 40k на весілля витрачає :)

Раніше всім селом гуляли
Самогод на вході в бідоні всім бажаючим

Ну так а що в селі ще робити.
Там театрів нема і з культурних подій це весілля, вирядини в армію, хрестини дитини, похорон та поминки.
Тому й бухали всім селом і в деяких селах навіть приходили на культурні заходи зі своїм бухлом та їжею.

Якщо річ у силі емоцій, то розлучення все одно буде більше пам’ятатися ніж весілля, так навіщо платити більше)

Може й так, але замовляти на розлучення лімузин та фотографа з тамадою якось не по християнськи.

Ну то перший раз, на другий раз+ можна з фотографом і тамадою.

ну от до речі:

— якщо машину міняти кожні 6 років (що дуже хороший показник, бо застаріти особливо не встигають, і ломатись не починають) тобто получається зміните до 8ми авто)
з бюджетом 800к — получиться бюджет 101к на авто — що представляє собою авто бінес-преміального класу. Тут можна чуть-чуть поекономити, але при цьому мати справді класно авто середнього класу (я про щось типу 2-3 річних бмв 5 серії)
ну або звісно, з 29 до 74 років ви збираєтесь купляти кожну нову генерацію audi A8 :D
— В той час коли те ж весілля прямо супер скромно, бо навіть по мірках Європи 40к на весілля це доволі мало, і доведеться обмежуватись в кількості гостей/локації/декораціях. *плюс хто давав гарантію, що весілля одне?
— виростити дітей — немає сенсу сперечатись, може бути і мало)
— в той час бюджет на відпочинок на 62 роки = 2800$ на рік — це ж п****ць.

— будинок теж спірне питання, в залежності від штату — там або ви реально будете жити в метрі квадратному в Калі, або ж в справді класному будинку в Техасі. (та і 30 років кредит/20% давнпеймент — не для всіх) можна багато що придумати

якщо машину міняти кожні 6 років (що дуже хороший показник, бо застаріти особливо не встигають, і ломатись не починають) тобто получається зміните до 8ми авто)
з бюджетом 800к — получиться бюджет 101к на авто — що представляє собою авто бінес-преміального класу.

Авто, яке міняється після 6 років, легко продається за 50-60% вартості, в залежності від стану. Наприклад, моє авто приблизно такого віку зараз коштує 55% від тої суми, що я за нього заплатив. Щоб продати швидко, продається за 50%. Та навіть, якщо буде 40%, це все одно означає, що ти не платиш 101k за авто, а максимум 60k. І це у випадку, якщо купляти увесь час нові авто, що скоріш за все буде не так. Та не буде ніяк там 800k.

Дай вгадаю
Купи два
Добрий до 800к швидше
А там і 3-тє дитині

до речі так.
Тобто в теорії, ти весь цей час відкатаєш на авто преміум класу і ще й зможеш повернути десь 30% вартості авто.
Тобто вкінці-кінців: 800*30%=240к кешбеку)

Ну правда, якщо там прямо на сім’ю витрати — то може і адекватний бюджет (якщо2+ авто)

Якось ці числа (що США що інші країни) ніколи не матчились якось. Може це враховує пенсіонерів та людей без роботи? Без дистрибуції зарплат важко зрозуміти що воно трекає.

Очевидно що амерікан дрім зламалась і доступна тільки апер мідл класу з зп 200к на хаусхолд, покоління яке виросло в амерікан дрім зробило її для своїх дітей майже недосяжною

в бідних штатах на 70к можна доволі нормально жити, але це явно не рівень амерікан дрім

До цих я б у наступну відпустку на майстер клас

Хоча у них же субсидії на все що дають еквівалент 100-120к (в дупу рвати більше за те саме)

А якщо обід це бутерброд а арахісовою пастою
То заживеш

В якісь Алабамі чи Арканзасі і 70к будуть більш-менш, 100+ це вже великі бабки

Я про те що 100к і 70к будуть однаково на сім’ю відчуватися
А працювати більше

Оце спробував свою тушку покласти на e-foil

Один не завівся
В на другому ухитався і час закінчився

А що при сильнішому сигналі старлінк достукаються до будь якого телефону?

finance.yahoo.com/...​irect-cell-223038527.html

Відповідаю сам собі
Айфон 14+
Після урагану в горах т мобайд слав смч

До речі, я правильно розумію, що спецслужби не можуть слухати те, що передається через старлінк? Інакше, як ілон маск вже два роки теревенить з путіним вечорами

З часів аіасату пам’ятаю рибалку

Будь яка антена приймає повний потік
Я так перехоплював що інші качали.

Диск забиває дуже швидко

Є фільтри

Галера агенція Вова Половинка

Опублікувала рекомендовані галерні рейти на 2025
www.roberthalf.com/...​nology#salariesbycategory

Британські вчені нарешті зізналися що електро авто обходиться вдвічі дорожче

finance.yahoo.com/...​-expensive-124654026.html

Ржу там з коментів
These anti-electric articles are pure, well, cow manure. Yes, while taking a long distance trip in an electric, you will likely pay more. BUT, most electric vehicles are either a second vehicle or a vehicle used by someone who doesn’t often take long tripes that exceed the vehicle’s range.

Тобто сама купівля другого авто, просто щоб мати ще й електричку, це не дорого в уяві експертів в коментах :)

Ні, це не дорого, якщо тобі треба два авто. Власне, це лише підтверджує те про що я думаю, що едектричка, це авто для комюту в офіс і для соккер мам наразі. І як основне авто — недоцільне

Друге авто це піпець, як дррого. По-перше електричка коштує дофіга, набагато дорожче за дизель того ж класу. По-друге, друге авто треба страхувати, обслуговувати і головне десь ставити. А де його ставити? Якщо це квартира у новому районі, то там взагалі без шансів, якщо не купив два паркомісця з самого початку. А якщо купив паркомісце, то це ще 30-40k EUR, просто за паркомісце і ще 5-6k EUR за зарядний пристрій. Тобто, сумарно тільки початкові витрати будуть більше 100k EUR, це дешево? Враховуючи, що в офіс я їзджу один раз на тиждень, то коли я його окуплю?

Якщо будинок, то як мінімум в Європі, я бачу по своїм знайомим, що вони навіть гараж на одне авто не будують, бо це дуже дорогий додаток до будинку. Про гараж на два авто я взагалі не чув у нових будинках, це мільйонером треба бути.

Будні європурства :)
Якщо обоє працюють в офісі хоча б 3 дні на тиждень — то два авто — незамінні.
Електричка, чи ICU — це вже індивідуальне питання.

Я так в Україні авто не хотів бо паркувати треба хату з оглрожею

Якщо будинок, то як мінімум в Європі, я бачу по своїм знайомим, що вони навіть гараж на одне авто не будують

Пане, не узагальнюйте бідняків в східній Німеччині на всю Європу)

Друге авто це піпець, як дррого.

Скоро другий велосипед це буде піпець як дорого ))

Ось, прийшов рахунок. Встановлення інфраструктури для потужних зарядних станцій в підземному гаражі на 46 авто 77k EUR на всіх. І я плачу, хоча в мене не електроавто :(. Додатково 2.5k за встановлення wallbox, це вже по бажанню. Тобто, просто щоб мати зарядку в гаражі, це мінімум ще додатково 4-5k. Це ще без ціни самої електроенергії + щорічного maintenance cost.

Якщо людина живе у конурі-квартирі, то нафіга ота машина взагалі ? Роверосховище є, запашний громадський транспорт є, юбер, потяги

Та яка різниця, Гановер, Вроцлав чи Мангеттен, якщо людина конурко-центрична може підтримувати свій стайл де завгодно

ну он в Україні ринок нормальних тесл 3 long range, зараз починається з 18к?
— нічна зарядка = 400-500км за 150грн (залежить від стилю водіння)
— обслуговування — майже немає (дешевше ніж дизельні економні 1.6/2л авто і що важливо — рідше)

тобто як варіант кататись по місту/їздити на роботу і назад/їздити в сусідню область і назад — найдешевший транспорт пересування (ми навіть підраховували, що в багатьох випадках дешевше ніж маршруткою)
Звісно не у всіх країнах відкритий ринок битків з америки, але все ж справді ще трохи і електрички підкорять всі малі міста/прості юзкейси комьютингу

Так, комьютити ок
В ліз може непогано чи аренду.
Якщо своє, краще цього авто здихатися до того як міняти батарею
Яка коштує в тесли наприклад 26к

Дозвольте не погодитись — те що ви описали, це не реалістичний корнер кейс. Ніхто насправді не купує електричне авто щоб економити як друге для себе персонально. Тобто якщо я живу сам, і у мене є вже авто — я ж не купую ще одне електричне тільки щоб по місту їздити — це ж очевидно.
А от реалістичний кейс — в сімї вже 2-3 авто (чоловік, дружина, дитина тінейджер) — і одне з авто апгрейдять і купують електричне. Такми чином для довгих сімейних роадтріпів можна використовувати бензиновий чи гібридний автомобіль, а от для поїздок містом, на вихідних, комюту, або не дуже довгі роадтріпи — електричка. І так при ціні модел Y чи 3 зараз це буде економія. Бо ці авто можна купити з врахуванням податкового кредиту порівняно або дешевше за ту саму ціну що і бензинові того ж класу — а обслуговування і експлуатація буде дешевше. І я дуже сильно сумніваюсь що такий автомобіль при сьогоднішніх цінах буде знецінюватись так швидко як бензинові.
ПС. я разхував що при зарядці тесли на суперчарджерах ціна кілометра приблизно така сама як у бензиновго аналога (і це в Техасі — де бензин дешевий). Тобто заряджаючи вдома — ціна в 3 рази менша.

У людей і 5 авто є
Одне комют
Інше статус
Інші по приколу
Навіть страховка різна на них

На публічних АС і супер ДС чаржерах ще є штраф за простій

Зародився і не зняв — плати

Особливо цікаво ,кщо на ніч залишив десь в паркінгу отелю

Так і є, правда не бачу тут проблеми — там ж автомобіль ніхто не залишає на довго. І займати фастчарджер навіть на додаткових 5-10хв — це фактично забрати в когось приблизно 50% часу зарядки авто.

В паркінгу готелю — це інше, це дестінейшн чарджер. Це не фаст-чарджери, вони зазвичай видають щось між 6-10 кіловат заряду в годину і там немає такого правила. Також на таких чарджерах зазвичай не треба платити — зарядку покриває готель, но припаркуватись на такому це треба бути трошки лакі ;)

так, це буде менш потужна АС зарядка

там немає такого правила.

ключове слово зазвичай
18 за зарядкуб 40 за простій
останній раз сходив глянув опівночі і залишив до ранку

о 6 ранку бачу, + 40

Думаю це напевно в кожному готелі свої правила. Це таким ще грішить мережа ЧарджПоінт — там деякі станції чарджать не за кіловат, а за час. Наприклад 3 бакси за годину, і віддають тобі при тому 3 кіловати ;) Багато хто це робить щоб відігнати від станцій «зальотних» (наприклад з апартмент-комплексів — де для самих тенантів зарядка безкоштовна в той час).

Ну і в мене є ще смішна історія про дестінейшон чарджер. Один раз поїхали на море на вихідні, і взяли готель в якому був дестінейшон чарджер — о, класно подувам я після чекіну, бо з мого вікна було видно 2 паркомісця з чарджером. Відповідно можна було побачити що хтось відїхав і стати на зарядку. От бачу — щойно відїхала тесла, виходжу з кімнати, йду на парковку і бачу як прямо передімною хтось стає на вільний чарджер (їх там було 2). Таке повторяється два рази — я вже майже розчарувався, і почав думати «понакупляли цих тесл, напевно люди з всього міста їздять заряджатись сюди». Але пробую ще один раз! І встигаю. Коли вже вийшов з машини — бачу підїзджає тесла, а в ній сидить чувак який працює в готелі на волет паркінгу :)

В нас лише одне авто і воно ЕВ, їздили род тріпи і все нормально. Заряджається від сонячних панелей все, коли треба фаст чарджери то десь 30-40 центів за kWh, дешевше за бензин. За перший рік лише крутив колеса та підливав рідину для скла, наступні пару років тех догляду десь так же виглядають по мануалу. Тому хз як воно може бути дорожче. Лише проблема що в деяких штатах страховка дорога.

Ну
У тесли поки доїде до 100к декілька змін двигуна
А потім заміна батареї

Ага тільки обидва по гарантії до 120к миль.

Ну так
Але може бути дрібним шрифтом що тільки першому власнику.
Тобто якщо ти захочеш найти покупця щоб замінити на новішу то можуть бути ньюанси з пошуком покупців

А можуть і не бути.

Yes. Your New Vehicle Limited Warranty will follow your vehicle and be transferred to the new owner when a vehicle ownership transfer is performed through Tesla.

www.tesla.com/support/vehicle-warranty

ну тобі машина швидше розвага
заміни до того як міняти батарю

Так, бо монополісти на заправках деруть скажені гроші за зарядку. Але одночасно з цим заряджати електричку по побутовому тарифу значно вигідніше ніж бензин, за машини одного приблизно рівня. Тому електрички поки що це машини суто для багатих громадян, із власною зарядною станцією — або у своєму приватному будинку, або у підземному паркінгу з приватним зарядним. В європурії за такі місця сходу беруть в півтора рази дорожче на етапі від забудовника, просто за голий бетон, зазвичай таких місць 1-2 на все жк, і сама станція у вартість звісно не входить, тобто треба ще в неї інвестувати як в пів машини.

NL ще й road tax планує брати згідно до ваги. Спочатку знижка 25%, далі по повній.

В Техасі за електромобіль треба доплатити $200 в рік тепер ;)

При покупці шеві вольт — отримав від цих нафтобаронів додатково 2500 рібейта :) Так що тепер можна вважати що як мінімум 12.5 років баланс буде позитивним. А там або падишах або осел ;)

Так спочатку цінник забрали потім відкрили
Так рітерн за електро вже закладений в ціну дилера, починаючи з 2024
Дерибанять без нас

Я купував в 2018 році — останній рік виробництва вольтів (вони коли досягли продажу 100К автомобілів і 7500 такс кредіт закінчився — то зупинили виробництво). Крім того ще отримав 8К діскаунт від виробника. І по ходу автомобіль вийшов новий за 19К баксів (по ціні на той час бу такого тільки старшого на пару років) і що цікаво — після 5ти років і приблизно 40К миль тачка коштує зараз десь ті самі гроші 15-18К.

Китай побудував копію американського авіаносця у пустелі, щоб тренувати авіаудари, то чому США не можуть тренуватися на російському гелікоптері :)

Китай і тітанік будував, отель

В Україні теж казали що навчання...

Поїздив на електричній Кіа ніро

По перше мале
Їде

Але ж шукати зарядки та ще морока
Ті хочуть членську картку
Інші треба дзвонити і вводити кредитку.
Ті роз’єми не такі

І гігля карта щось шукає і окремі апм

Сирий ще ринок

Так реально одна з найменших СУВ, що ще очікувати? Не їздив на інших ЕВ, але на теслі з зарядками проблем немає.

Як допомогти людям стати зайцями

For nearly 1.4M Georgians, affording rent means you need to work 3.5 full-time, minimum wage jobs
www.wsbtv.com/...​TAWVJZ334/?outputType=amp

Амазон прибрав деякі спеціалізації з сертифікацій

В той же час девопс (практика винен роль)
Сертифікація рекомендована навіть тестувальнику

acrobat.adobe.com/...​06-47c7-b006-8d798e20c831

Або тут

aws.amazon.com/certification

Мда, согласно чет намутили. Для DE нужен Security specialty..... От DE требуется DE associate — который к DE далек.
Вот с ML как раз все выглядит норм.

А як в США можливо жити на 47k? І ще прикольна зарплата на Гаваях, хто її там платить? Це, виходить, там навіть прибиральники в готелях отримують більше за айтішників у більшості штатів.

Та норм, голодать не будеш. І це медіана, її хіба що ледащо буде отримувати (яких усюди багато). І не на хаусхолд, а на людину. Помножуй 47к на 2.

А от меня більше цікаво це

The median household income in Germany is 42,192€ per year before taxes.

Ось як на ці гроші можна не жити, а вижити? :-)

І це медіана, її хіба що ледащо буде отримувати

Так медіана, це навпаки погано в цьому сенсі, це означає, що абсолютна більшість отримує значно менше.

The median household income in Germany is 42,192€ per year before taxes.

Це хіба що після податків, або старі дані. У 2021 медіанна була 60k
Mittleres Haushaltseinkommen 2021

pro Monat
Haushalte mit 1 Person 2.941€ (brutto) 2.264€ (netto)
Haushalte mit 2 Personen 5.576€ (brutto) 4.322€ (netto)
Haushalte mit 3 Personen 7.124€ (brutto) 5.374€ (netto)
Haushalte mit 4 Personen 8.278€ (brutto) 6.177€ (netto)
Haushalte mit 5 und mehr Personen 8.849€ (brutto) 6.805€ (netto)
Insgesamt 4.979€ (brutto) 3.813€ (netto)
www.stuttgarter-zeitung.de/...​e6-b06d-f33642d9a81d.html

Ні, медіана це — «половина отримує менше, половина більше». Рівно половина.
Для 1,2,1000 медіана це 2, а середнє це 334.

Ні, медіана це — «половина отримує менше, половина більше». Рівно половина.

Вірно, я трохи там заплутався, мав мав на увазі, що якщо у сім’ї медіанний дохід 47k, то абсолютна більшість отримує менше, а то й значно менше, бо працює ж не одна людина.

Вірно, я трохи там заплутався,

В трех соснах и в теме про доходы так попутаться ? lol

Це саме на хаусхолд. Тобто ділимо на 2.
І не забуваємо що це `Adjusted for Cost of Living` - тобто реальних грошей в Міссісіпі платять менше ніж 47к.

Там не написано зо це на хаусхолд.
А те як влни алжюстали — це взагалі загадка :)

написано.

Median income refers to the income level at the midpoint of the income distribution within each state. Using California as an example, half of the state’s households earn more than $124,000, while the other half earn less (after cost of living adjustments).
ну і якщо порівняти зі стататистикою в інших місцях — то це саме хаусхолд.
Але здається аджастмент вони неправильно зробили.

Точно, є слово хаусхолд. Ну вони могли аджастмент робити тупо вниз. Просто вирахувавши експенси.
Гугл каже що в місісіпі середній хаусхолд заробляє 68к, — виглядає логічно.

Тeхас здивував, що там мeньша зарплатня нiж в Нeбрасцi та Вайомiнгу. В Вайомiнгу, Карл :)

Взагалі не бачу, в чому проблема жити в умовному місісіпі за 47к. Люди і в Остіні за такі гроші не вмирають з голоду. Може вийти так, що їм більше з 47к залишається ніж тобі в гановері з айтішної зп :)

Ні, треба ділити на 2.
І ці не реальна зарплатня на руки, а скоригована з урахуванням вартості життя. Тобто в Міссісіпі на руки це менше ніж 47к.

О, так це потрібно перелетіти на Гаваї, влаштуватися там на будь-яку роботу і насолоджуватися життям.

Здається що вони неправильно зробили adjustment for cost of living.
Ось тут worldpopulationreview.com/...​household-income-by-state
кажуть що median income на Гаваях — $84857.
Ось тут — worldpopulationreview.com/...​-of-living-index-by-state — що cost of living index для Гаваїв — 179.
Тобто повинно було бути 84857/1.79 = $47406
А у них вийшло 84857*1.79=151894
Або взагалі то ЧатГПТ тю статтю писав і всі дані вигадав 🤣

Тю, купити квартиру в Флориді після 21-го року — тож на якому острові потрібно жити куди новини не доходять...

А що не так з купівлею житла у Флориді після 21-го року?

Не житла, а саме багатоповерхівок. В 21-м одна завалилась, і раптом зʼясувалося що підтримувати їх в належному технічному стані дуже дорого, особливо коли будинок біля океану.
Гроші на капітальний ремонт мають відкладатися на протязі багатьох років, але мешканці мали право проголосувати не відкладати їх зараз. Тепер прийняли закон що відмовитись тепер не можна, і всі багатоповерхівки повинні пройти інспекцію. Тож раптом мешканцям багатьох будинків потрібно викласти значну суму на кап ремонт прямо зараз.
Про це і стаття — нарахували заміну даху на $30 лямів, і це повинні оплатити мешканці, прямо зараз.

Такі хати з привабливими цінами по всьому узбережжю.
Тисяч за 150 к Кондор/номер на першій лінії в великих і малих хатах

А хоа платежі під 1000 в місяці

Так це поки що 1000 на місяць, скоро буде більше.
А в нових будинках платіж вже 2-3-4 тисячі.

Квартира чи таунхаус з високим платежем hoa за якісь 150-200к
Виходить як хата з низьким хоа за 400к 500к

Хата за 150к + 200к на ремонт + високій платіж хол
А хата за 400к з низьким платежем — це якійсь міфічний єдиноріг. Сумнівно що може будти низький платіж і при цьому фонд на кап ремонт зібраний як треба.

Не обов’язково ж в фдориді за 800 метрів від крокодилів в купальниках

Ну і якась страховка

Недавно кум скидав що в Маямі квартири майже як в Польщі.
Тпере ясно чого)

Апворк прислав
але я в жодну за категорій не попадаю

Secure your Expert-Vetted badge and access exclusive jobs with Enterprise clients, earn more on average, and have higher priority for jobs.
Through June 30, 2024 at 11:59 PM Pacific Time, we’re accepting applications to be considered for the Expert-Vetted badge in the following categories:
Data Science & Analytics
Design & Creative
IT & Networking
Sales & Marketing
Web, Mobile & Software Dev
Writing

nickcanfield29.medium.com/...​ncer-journey-f1964be8fbf9

Діти сьогодні таргетовано обстрілювали інших дітей водою в басейні
З криками «кацапи»

Не знаю чи сварити
Розказав про караблік

Date Description Debit

5/9/24 HARRIS TEETER #0317 CHARLOTTE NC 5

5/9/24 HARRIS TEETER #0317 CHARLOTTE NC 123.86

5/8/24 UNITY FARMS DENVER NC 15.67

5/8/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 87.55

5/7/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 3.56

5/7/24 Supercuts Charlotte NC 37.95

5/7/24 ALLERGY AND ASTHMA CAR CHARLOTTE NC 20

5/7/24 EXXON SAM’S MART #79 PINEVILLE NC 30.43

5/6/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 6.33

5/6/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 24.13

5/5/24 EARTH FARE CLT120 CHARLOTTE NC 35.86

5/5/24 EARTH FARE CLT120 CHARLOTTE NC 40.03

5/5/24 HARRIS TEETER MATTHEWS NC 84.76

5/3/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 5.36

5/3/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 6.07

5/3/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 26.8

5/2/24 VIVA CHICKEN REDSTONE CHARLOTTE NC 34.68

5/2/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 86.48

5/2/24 GOODWILL #17 PINEVILLE CHARLOTTE NC 29

5/1/24 UNITY FARMS DENVER NC 35.56

4/30/24 VIVA CHICKEN TORINGDON CHARLOTTE NC 8.11

4/30/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 55

4/28/24 DOLLARTREE INDIAN LAND SC 48.52

4/28/24 LIDL #1015 INDIAN LAND SC 54.49

4/28/24 ALDI 66034 FORT MILL SC 116.16

4/28/24 QT 1048 INDIAN LAND SC 36.8

4/27/24 HARRIS TEETER MATTHEWS NC 130.08

4/26/24 GOODWILL #39 CHARLOTTE NC 32

4/26/24 ZSK*IT UNION MARKET WAXHAW NC 51.22

4/24/24 ESPERANZA SUPERMARKET CHARLOTTE NC 22.14

4/24/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 113.44

4/22/24 HARRIS TEETER MATTHEWS NC 87.17

4/21/24 GOODWILL #39 CHARLOTTE NC 19.48

4/21/24 SQ *SUGAR DONUTS CHARLOTTE NC 28.35

4/20/24 TASTE OF EUROPE CHARLOTTE NC 49.95

4/20/24 UNITY FARMS DENVER NC 64.89

4/19/24 TST* GATEWAY CANTEEN Fort Mill SC 6.9

4/18/24 OLD NAVY ON-LINE GROVEPORT OH 15.5

4/18/24 VIVACHICKEN INDIAN LAND SC 27.49

4/18/24 OLD NAVY ON-LINE GROVEPORT OH 40.62

4/18/24 LIDL #1015 INDIAN LAND SC 84.21

4/17/24 GOODWILL #39 CHARLOTTE NC 4

4/17/24 EARTH FARE CLT120 CHARLOTTE NC 41.33

4/17/24 HARRIS TEETER MATTHEWS NC 76.48

4/16/24 GOODWILL #17 PINEVILLE CHARLOTTE NC 12

4/16/24 SUPER SOD LAKELAND GA 41.82

4/15/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 5.09

4/15/24 VIVA CHICKEN REDSTONE CHARLOTTE NC 23.14

4/15/24 HARRIS TEETER #0204 CHARLOTTE NC 85.47

4/15/24 NAYAX AUTOMATION AMUSE HUNT VALLEY MD 6

4/13/24 EXXON SAM’S MART #1081 FORT MILL SC 58.56

4/13/24 ALDI 66034 FORT MILL SC 109.21

4/13/24 HARRIS TEETER MATTHEWS NC 112.4

4/13/24 QT 1048 INDIAN LAND SC 34.5

2441.6

Ще 3 дні і потім 60 днів погуляти...

Ну варто почати з того, що це не проста страхівка, а допомога малозабезпеченим.
Страхівка — це medicare.

Треба читати дрібний шрифт. Ніхто не заважав переписати хату на кота :)

Ніхто не заважав переписати хату на кота :)

А в США це допоможе? Хіба родичів не перевіряють? В Україні он 160k авто переписали на родичів за останній час, через побоювання, що у новому законі, будуть конфісковувати авто у тих, у кого більше одного авто.

Що значить допоможе?
Там чітко сказано що в бабуськи був асет — будинок.
Якщо ти його подаруєш дітям — то асету в тебе вже не буде.
Якщо я правильно розумію — податок нетреба платити, якщо подарунок — до 13 млн баксів.

Якщо я правильно розумію — податок нетреба платити, якщо подарунок — до 13 млн баксів.

Цікаво порівняти це з Європою. От у мене є квартира, коштує 500к. Хочу подарувати сину. Скільки податок буде?

Цікаво порівняти це з Європою. От у мене є квартира, коштує 500к. Хочу подарувати сину. Скільки податок буде?

500k без податку дружині, 400k сину

А з якої суми податок починається?

Точніше, це дружині 500k, а сину 400k. Але ж, можна скомбінувати :)

Spouse or a registered same-sex partner (Lebenspartner) € 500,000
Child (including stepchild, adopted child or child born out of wedlock) € 400,000
Child of a living child € 200,000
Child of a predeceased child € 400,000

A house has a net worth of € 1,3 Mio. If husband gives everything to his wife, his wife must pay German gift tax on an amount of € 800,000 a rate of 19 %. However, if he would give to each of his 2 children EUR 400,000 and the remainder, € 500,000 to his wife, no beneficiary would pay any German gift tax.

Так, я вже писав про це, Мерседес першим випустив автопілот нового покоління і це перша машина, яка відповідальна у разі аварії, а не водій. А от те, що у Тесли — не є повноцінним автопілотом, як багато хто гадає.

Так, я вже писав про це, Мерседес першим випустив автопілот нового покоління і це перша машина, яка відповідальна у разі аварії, а не водій. Те що у Тесли — не автопілот.

Только мерсовский автопилот по своему дизайну пока что умеет только по автобанам ездить, и то не везде, а вот тесла неоднократно ездила дворами даже с плохой дорожной разметкой )

Члму всі хабувають про waymo? Їхній level 4 це реальність вже давно.

Члму всі хабувають про waymo?

Потому что главное слепо верить что Америка больше не умеет в качество и в технологии.

Відкрив карти де біля мене мереседес може їздити. Тільки ~4 хайвея відмічені і те частково. Звучить ок, але одна з умов то швидкість до 40миль, що грубо кажучи буває лише на одному з них, але в той час сонце скоріш буде сліпити, тому не можна використовувати %)

Тим часом вчора на фсд проїхав 60 миль по хайвеям, пробкам, парковкам, з перебігаючими дорогу людьми, велосипедистами і убитою розміткою.

Тим часом вчора на фсд проїхав 60 миль по хайвеям, пробкам, парковкам, з перебігаючими дорогу людьми, велосипедистами і убитою розміткою.

А навiщо там ïздити, а не де Мерседес апрувнув?

Бо їхали на пляжі, куди мерседес не може їхати. Частина маршруту була там де мерседес апрувнув. Тільки мерседес там би не їхав би бо треба швидше 40 миль за годину.

Це було щось на кшталт вiдповiдi на навiщо жити там, де мiсцевий сенатор не живе, але не зайшло)

а вот тесла неоднократно ездила дворами даже с плохой дорожной разметкой )

І вбила вже десятки людей

Можна приклад хоч однієї аварії де мерседес міг би їхати і уникнути її?

Скопіюю умови Мерседеса:
Clear lane markings on approved freeways
Moderate to heavy traffic with speeds under 40 MPH ​
Daytime lighting and clear weather​
Driver visible by camera located above driver’s display
There is no construction zone present.

Мерседес не бреше і не розповідає казочки, називає автопілотом саме те, що ним і є. Тесла і Маск брехали і брешуть, це визнав американський суд.

The Florida judge found evidence that Tesla “engaged in a marketing strategy that painted the products as autonomous” and that Musk’s public statements about the technology “had a significant effect on the belief about the capabilities of the products.”

www.reuters.com/...​opilot-defect-2023-11-22

Чи є Тесла мудоковатою компанією, чи нормальний Маск і чи можуть вони його там якось називати то все інші запитання. Мова ж була що мерседес попереду тесли.

Autopilot то система якій років 6-7 вже без оновлень.
FSD зараз називається " Full Self-Driving (Supervised)".

Ця думка сформована на основі скількох кілометрів проїханих на обох платформах?

Ця думка сформована на основі скількох кілометрів проїханих на обох платформах?

На базі рев’ю авторитетних видань

Німецький автопром перший випустив л3 систему і таким чином на голову обганяє теслу!
Тим часом ця система (2500 в рік проти безкоштовної системи тесли випущеної майже 10 років тому з мінімальними апдейтами):

youtu.be/h3WiY_4kgkE

Тесла відзиває абсолютно всі продані кіберсраки
www.reuters.com/...​ks-nhtsa-says-2024-04-19
Боінг летить у прірву
www.epravda.com.ua/...​ations/2024/04/19/712626
Бойові безпілотники виявилися лайном
www.pravda.com.ua/news/2024/04/10/7450521

Все що треба знати про американську якість, яка, нажаль, програла у боротьбі з жадобою і необхідіністю випускати нові товари швидше.

Пʼятничну дозу копіума європурів підвезли.

Бойові безпілотники виявилися лайном
www.pravda.com.ua/news/2024/04/10/7450521

Зато удар по Джанкою американскими ракетами — был очень результативный, и на Хаймарсы охота длилась больше года )

Все що треба знати про американську якість

Узнаем про европейское качество когда РФ нанесет удар по странам НАТО, а США решит в этот раз не вписываться.

Зато удар по Джанкою американскими ракетами — был очень результативный, и на Хаймарсы охота длилась больше года )

Так, але це технології 90-их років минулого століття, коли США ще вміли робити якісні речі

dou.ua/...​an-it/?from=recent_pinned
Я не можу там коментиьи
Але всі розмови на джині починалися з 6 к ,стандартної такси.
Як станцґєш то до 7 (закінчуючи і на зі скрипом 10)
Раніше так само було 5 к
І ще раніше 4к

81% українськиї айтішників мають зарплатню до 5k доларів, навіть не євро. Не фонтан більше українська айтішечка.

Так само як в США мають люди зарплатню 70у
Ніхто не бачив а вони є

Ось індуси приходили

Our budget is maximum $40 per hour for expert. do you think it can work out?

Consider my higher rata as an advantage of faster delivery
I can give you in an hour some people might do in 3 hours

Yes i understand that but we are indian company and we have to still provide competitve rates to clients

Посадити клієнта на підписку годин і доїти
Кому потрібні ті результати

Нащо взагаліьвідповідати на такі листи? Я просто ігнорую.

Оригінальний пост джобі казав експерт і ніяких ознак індіїї

I can give you in an hour some people might do in 3 hours

А чи у них можна, скажімо, години на 3 множити і так реальний рейт собі збільшити?

Ну якщо погодинно, то вигідніше менше пропрацювати за вищий рейт.
Хоч не так убєшся

Та я про то, що відпрацював годину, а записав три.
Так, ніби, і буде менше відпрацьованих годин і рейт буде $40×3.

А
Я це прозондував і не ризикнув

20 годин на тиждень було і співати на 2х клієнтів ходити

Мій посл був, що навіть в індусів 6500 дають

Так індуси бачать що ти в США і тому дають.

Є знайомий в Мумбаі. Працює як С++ в сфері HFT. І ще вчиться в універсітеті.
Отримує 4.9к після податків. Вважає свою зарплатню хорошею, але не самою високою на місцевому ринку праці.
Індія вже не така, як раніше )

Гугл з ним не згоден.

Та ні, цілком реально. Ми співпрацюємо з багатьма європейськими IT конторами, то всі сіньори в них індуси онлайн. Архітектори європейські, а девелопери індуси. Повірю, що європейська контора буде платити таким 60-70k USD, мені ж платили в Україні 15 років тому.

Дякую за пізнаіальну історію, але який її зміст в контексті рівня зарплат в Індії?

Дякую за пізнаіальну історію, але який її зміст в контексті рівня зарплат в Індії?

Левелс говорить, що 4.9k на місяць у Мумбаї цілком реально
www.levels.fyi/...​nior/locations/mumbai-ind

І 10к в Україні — реально. Яке це відношення має до рівня зарплат. І яким боком це 40 в годину в оригінальному пості.

4.9к в Мумбаі, виходячи з Levels, це, навіть, не 3-й квартіль, а лише кінець другого на ринку праці.

А 40 в годину, це який квартіль? :)

Дивні там критерії, написали б просто, скільки ессетів треба мати для якого класу. А то так, тут половина айтішників попадуть в Upper-Class, хоча, в реальності, вони Middle-Class.

До речі, спілкувався тут на днях з однією родиною.
Познайомився на фейсбуці — вони запитували про школу в Варшаві, куди мої діти ходять. Я розповів їм про ту школи, трохи побалакали, вони розповіли свою ситуацію
Він — айтішнік, вона інженер в Боінгу. Тобто не самі бідні люди начебто. Є дитина 10 років. Як почалася війна жінку разом з родигою Боінг перевіз до себе по Л1.
Ну пожили вони рік в отому Сіетлі і думають що треба їхати в Польшу, бо щось американська мрія їх не вразила. З того що найбільш в них підгорає це:
— ціни на все
— ринок нерухомості: якимсь дивом зняли убиту квартиру, в якій самі фарбували стіни. Коштує це задоволення 2800. Окремо підгорає те, що для того щоб розглянули тебе як кандидата на аренду житла потрібно сплатити близько 50 доларів з людини за кожну спробк. Без перегляду і без гарантії що тобі пощастить зняти ту халупу.
— витрати на дітей. Літній табор у школі, де дитина посидить з 9 до 15 без ланчу коштує близько 100 баксів в день
— дитина не може знайти друзів у школі проситься в українську школу. Щось їй американці не зайшли.
— відсутність нлрмального сервісу та звичної їжі. Декілька разів згадували про відсутність нормального сиру в продажу.
От подумали вони та думають про те як в Польшу переїхати
І це два інженера з зп вище середнього і зі зрозумілою візою.
Отак от.

Ну то все буденність
Фі є скрізь
І в школу навіть
Так, американці з тобою швидше за в,е не дружитимуть

Так а навіщо терпіти оті всі фі, якщо можна не терпіти?
Заради чого оці жертви?

Це дуже гарне питання
А що в німеччинах не буруть клерки фі?
В брританіі ніби беруть

Про чайові вони нічого не казали. Судячи з нашої розмови по рестораціям їм ходити нема за що.
А що там в Америці з чайовими не так?

Ну хитра цінова модель.
Офіціант, перукар і всі сервіси на мінімалці
Але очікують що ти даси чайових
Бо це частина їх ціноутворення яку роботодавець не платить(податки і все таке) а ти платиш

В Україні чайові як офіціант гарно станцював.
Тут від тебеточікують і навіть вимагають.

А, це столик на 5 плюс оюдей, додаткові чайові офіціянту

Ну хитра цінова модель.
Офіціант, перукар і всі сервіси на мінімалці
Але очікують що ти даси чайових

В Німеччині працюють за зарплату. Чайові дають хіба що офіціантам, але й вони не обов’язкові. Німці реально дають 1-2 євро, незалежно від чеку, я реально з цього трохи прифігів, бо сам даю 10%. Перукарю даю 2 євро, і за доставку піци теж 2 євро завжди, хоча не думаю, що масові німці за таке дають чайові.

є хак — не ходити у ресторани.

а навіщо жити, якщо обмежувати себе в таких базових речах?

Це ж від ситуації залежить. Хтось вдома їсть краще, ніж в ресторанах, а в ресторани ходить тільки під час подорожей.

А що мені робити якщо я від ресторану не отримую задоволення? Я балдію від приготування їжі вдома і беру з собою часто.

А що там в Америці з чайовими не так?

Якщо менше 15% — можуть побити

про відсутність нормального сиру в продажу

Ооооо
Це ж головна тема доу спільноти

Скажи який сир для тебе нормальний і я скажу хто ти

Сир це в плані творіг? Якщо так то повно совкових магазинів з ним. Якщо сир як сир, то це нагадує недавній діалог де доказують що в Україні найкращі суші!

Все зводиться до того, що в Боїнг погано платять, особливо тим кого привезли. І банально грошей не вистачало, а можливості перейти в щось нормальне по Л візі не було.

Мякий сир?
Повно
Не пастеризоване молоко теж є
Алеипродають щ приміткою «не для споживання людьми»

Магазин це ти вже обхідний шлях шукаєш

Місцева кухня в більшості для нас незвична

Так само як їм наша

оселедця, буряку, чорного хлібу

Це все є в моєму локальному супермаркеті

гречки

Перейшов на кіноа

В твоєму меню не пострадвла жодна корова чи свиня

Я бачив бульбаша (мабуть)
В інтернешинал стор.
Сука заблокував чергу надовго.
Діалок (чи монолог)
До продавця
У ваз сала ездь?
Еесть
А с прорезію?
Да
Харашо!
Дістає телефон. Черга все ще заброкованп
МАША! А У НАз дома хрєн езть?
Я сала пакупать буду!

Подумки стояв згадував
youtu.be/...​Ot3UM?si=auvhSRecCbUKrNEn

Буряки і оселедці є у нас в стандарних супермаркетах.
Оселедці є навіть і ікеї
Соус дивний трохи

макові пиріжки в польскому магазині купую такі файні,

Слина потекла

нормального сиру в продажу

Знову альтернативно обдаровані :)

Який же брєд. Дивно чому ж штати досі не опустіли якщо там все так погано?
Їхати в Польщу щоби що? Потрапити у намарафечену весію України з житлом від 5к євро за метр?

Так і Руанда не опустіла. До геноциду було 7 млн, зараз 14 млн.

Ти б ще з Україною під час війни порівняв. Тут теж ніхто не виїжджає, але є одне але😁

Почитавши коментарі в Україні прибиральник в IT отримує 5К, джуніори від 10К (в британських фунтах).
Відповідно в штатах з їх 150К одні жебраки.
Діти їдять як коні — 1000 баксів в тиждень, машин треба 4, а то й 5, під колір взуття чи сумочки. А якщо твої діти не їдять на 1000 баксів в місяць і не живуть в квартирі кількість бедрум помножена на 5 від кількoсті дітей, то прийде злий автор топіку і буде махати своїми гендерними причандалами :D

Навіть єпами вже 150 рабам дають
Щось знають

Нещодавно була в Техасі.
За 1300 можна орендувати цілком гідну однокімнатну квартиру (зал + спальня, тобто за фактом двокімнатна), і ще в 700 вкластися в харчування на місяць на одну особу, не відмовляючи собі у м’ясі та фруктах.

Тут же є ком’юніті, хто продовжує працювати на український (!!) аутсорс, проживаючи в Техасі.

Мабуть, не все так погано в США?

www.apartments.com/...​ar-texas-city-tx/23lrk88

Також, мабудь, шановної редакції DOU треба підчистити, або видалити цю тему цілком, бо тема перетворилася в рупор однієї людини про «загниваючий захід».

Заважає — не читай
Кожен бачить своє
Тут правда про те на що на доу не писали коли їхав.
Найбільший промах був про страховку на сімю. Ділилися досвідом тьльки одинаки хто їхав на 60к з галерою.
І одна була що імітувала жителів одного відомого грецького острову.

700 на людину на харчування, так і є
Тільки помнож на 3 або 4

а 1300 можна орендувати цілком гідну однокімнатну квартиру (зал + спальня

А заодно добав 2 спальні для дітей або ще й різно статевих дітей

PS

Нещодавно була в Техасі.

знаю де дають громадянство за 3 роки ;)

А заодно добав 2 спальні для дітей або ще й різно статевих дітей

Жити красиво не заборониш!
Я кілька місяців спала на підлозі у родичів разом з племінницею.
Усяко краще, ніж під бомбами.

Серйозно?
Почитай закони
Дітям окремий бедрум і окреме ліжко
Різностатевим ще одна бежрум
Навіть не здадуть
А к купиш, сусіди здадуть срціальній службі

Я кілька місяців спала на підлозі у родичів разом з племінницею.
Усяко краще, ніж під бомбами.

Я зрозумів
Іншої заспівала
На жалість тепер
Аби останнє слово вставити.

Так я їв з землі і був на вулиці
Не здивуєш

хто продовжує працювати на український (!!) аутсорс

Так, це все ще джерело де маленькі вухасті тваринки воду пють

Ще в техасі є торнадо а де нема тлрнадо алергія на пильцю за 5 років

У нас теж алергії будь здоров

На одну людину 2к на місяць, то на чотирьох вже потрібно 8к на місяць (оренда 3-спальної хай і не в 4 рази дорожча ніж 1-спальної, але все одно значно дорожча). А це ж лише на оренду і на їжу — медицина в США не безкоштовна, ще на дороге страхування доведеться витрачатися, яке не включає зуби — стоматологія значно дорожча ніж в Україні, ну і все що відвідується частіше одного разу на тиждень знаходиться не в радіусі 800 метрів навколо помешкання, тож ще потрібно 2 машини (бо таксі занадто дороге) і відповідне страхування на машини (а, це ж іще дружині на права потрібно вивчитися передпереїздом).
Словом, хто в Україні отримує 8к, маючи двох дітей і непрацюючу дружину, то просто переїхати і жити на ту ж зарплату не вийде, бо з тих 8к ще доведеться податки платити.
А влаштуватися на вище ніж 8к чистими той хто переїхав по u4u не факт що зможе.
До речі, аргумент

Усяко краще, ніж під бомбами

не зовсім доречний, авіабомби пускають з літаків, а ракет до ППО поки що, на наше щастя, не настільки мало щоб загарбницькі літаки вільно літали над столицею пускаючи півторатонні авіабомби. Ракет у нахабних загарбників на два порядки менше ніж авіабомб, тож від ракет загроза також поки що не дуже висока.
А, ще що забув згадати — біля хороших шкіл житло дорожче.

Святослав по новому витеу пішов, якщо коротко -

На одну людину 2к на місяць, то на чотирьох вже потрібно 8к на місяць

Ні

До речі, аргумент

не зовсім доречний, авіабомби пускають з літаків, а ракет до ППО поки що, на наше щастя, не настільки мало щоб загарбницькі літаки вільно літали над столицею пускаючи півторатонні авіабомби.

Життя не тільки в столиці, а ось Харків наприклад обстріляли КАБами, це авіабомби

Погоджуюся що в Харкові під авіабомбами живеться гірше ніж в дорогих США. Та якщо обирати між переїздом у США і в Київ, то в Києві можна жити дешевше ніж в США.

Чому не і Сомалі? Дешевше ніж в Києві ;)

Бо в Сомалі немає жодної школи, яка б могла похвалитися хоча б одним призером міжнародних олімпіад з фізики, математики та інформатики.

Я знайшов тобі ідеальну країну:
Іран.
Призерів олімпіади більше.
Життя дешевше ніж в Україні
Вода в затоці — тепла.

Коротше — рай :)

Тобі не догодиш :) а щастя було так близько :)

В сомалі дещо інші призери є)

не зовсім доречний, авіабомби пускають з літаків, а ракет до ППО поки що, на наше щастя, не настільки мало щоб загарбницькі літаки вільно літали над столицею пускаючи півторатонні авіабомби

Верно подметил, над столицей такой проблемы нет. Что прикажешь остальным делать с таким выводом?

В столицю переселятися — тут все одно жити дешевше ніж в США.

В столицю України — мешканцю столиці України в столицю України переселятися не потрібно, він же й так тут живе.
А українцю, який поки що в столиці України не живе, в столиці України можна жити дешевше ніж в США.

Киев != вся украина и все украинцы. Так понятно ?
Да и зачем каждый раз приплетать США — неужели так наболело ?

США приплітається тому, що ця тема про вартість життя в США. Всій Україні, звісно, в столиці вміститися не вдасться, та західніше від Дніпра є багато міст, містечок та сіл, на території яких ще не впала жодна авіабомба, і в кожному з цих міст, містечок та сіл вартість життя нижча ніж в США.
Ну і столиці поки що далеко до нерезиновості.

Чувак, ты сморозил хуйню:

на наше щастя, не настільки мало щоб загарбницькі літаки вільно літали над столицею пускаючи півторатонні авіабомб

Не згоден. Поки ракети в засобах ППО, люб’язно наданих нам західними союзниками, не закінчилися, ворожі літаки над столицею не літають.

А українцю, який поки що в столиці України не живе, в столиці України можна жити дешевше ніж в США.

За счет налогоплательщиков США. Государство полностью на дотациях госдепа и других стран. Откуда уверенность что это продлится ещё десятилетие хотя бы?

Десять років це доволі великий термін. За цей час в Україні можна доньці назбирати на навчання у вищому навчальному закладі з топ-10 світового рейтингу.
Тож поки атракціон небаченої щедрості платників податків США не закінчився, цим варто користуватися.

А потім донька кидає перший курс і каже — «шось мені це неподобається, я завжди мріяла малювати олівцями» :-)

Так це ж прекрасно — у татка FAT FIRE настане раніше запланованого терміну, оскільки не потрібно буде платити за 5 наступних років навчання в одному з найдорожчих вищих навчальних закладів світу.

А кредит взяв на 5 років на навчання
Попандос

Ніколи не брав кредити і навіть в південно-східну Флориду хотів поїхати вже тоді, коли накопичу повну суму, необхідну для придбання житла, щоб іпотеку не брати і не купувати всілякі речі в кредит для напрацювання кредитного рейтингу, без якого не дадуть іпотеку. Чесно кажучи, моя думка щодо навчання у вищому навчальному закладі і досі не змінилася — якщо не вдається оплатити навчання дитини у вищому навчальному закладі з накопичень, значить цей вищий навчальний заклад мені не по кишені.

5 наступних років

Наскільки знаю, бакалавр 4 роки навчання, а якщо не інженерія/stem, то взагалі 3.

Вже трохи легше (дешевше).

Тільки інженерія — не даремно ж я завжди наголошую що в школі де має вчитися дитина, повинні бути призери міжнародних олімпіад з фізики, математики та інформатики — щоб потім вчитися на інженера. Орієнтування лише на бакалавра це якось недостатньо щедро по відношення до своїх дітей — якщо економити, то можна піти в той найдешевший ВНЗ про який Андрій писав.

тільки звідки така впевненість, що Ваші діти обов’язково повинні бути інженерами і вчитись в фізмат школах з призерами... і т.д. далі по тексту?А якщо виявить бажання і талант до вичення мов, чи малювання та дизайну, чи до медицини і т.п. ’гуманітарних’ предметів, а до точних нацк не буде ні цікавості, ні бажання — що тоді?

За багаторічні спостереження я дійшов до висновку, що талановита людина має талант до всього. При цьому одного лише таланту, щоб стати професіоналом в якійсь із галузей, мало — потрібно багато часу, присвяченого вдосконаленню майстерності в певній області людської діяльності. От в якій області людської діяльності людина буде багато часу вдосконалювати свою майстерність, в тій області вона і розкриє свій талант до всього.
Тепер виникає питання — а в якій же області людської діяльності порадити дитині розкривати талант, якщо сама дитина не знає? Дивлячись на купу статей на доу про перемикання з інших областей людської діяльності (адвокатів, прокурорів, депутатів, власників меблевих бізнесів, шахтарів, військових) в ІТ, я приходжу до висновку, що вдосконалювати свої навики потрібно саме в галузі точних наук, а саме — в олімпіадному програмуванні, щоб після закінчення фізико-математичного ліцею з топ-20 рейтингу ЗНО мати навики, достатні для проходження алгоритмічних співбесід в технологічні компанії, що славляться найвищими заробітними платами для інженерів.

Якісь трохи дивні висновки як на мене, безумовно, кожну людину можна зробити ’професіоналом в якійсь із галузей’ але ж різниця все одно буде, починаючи від скільки ’часу, присвяченого вдосконаленню майстерності в певній області’ і зусиль потрібно буде аж до того яким професіоналом вона буден, і як буде виконувати свою роботу.

Тепер виникає питання — а в якій же області людської діяльності порадити дитині розкривати талант, якщо сама дитина не знає?

Дати їй можливість шукати, обирати, пробувати щось самій, спостерігати, як вона вчить різні предмети в школі за колом її спілкування і т.д. Звісно, якщо Ви їй з самого раннього віку торочили про своє олімпіадне програмування і окен 26 градусів, після молодшої школи засунули в фізмат ліцей, за руку привели її на відповідний гурток і заставляєте вчити точні науки, хоча може їй насправді вже ригати від них хочеться — то вона знати і не буде

По статтях на доу я бачу, що найкраще дається перемикання в ІТ тим, хто вчився у фізмат ліцеях. Тож шукати, обирати, пробувати і спостерігати можна скільки завгодно, та якщо результати спроб і пошуків не дадуть достатніх для прогодування родини фінансових результатів, добре буде мати за плечима досвід напруження мозку в фізмат ліцеї, який дозволить перемкнутися в ІТ якомога безболісніше.
Більше того, в маангах можна ж і без вищої освіти працювати, тож якийсь призер міжнародної олімпіади з інформатики міг би після закінчення фізмат ліцею заіграшки вирішити всі алгоритмічні задачки на співбесіді до якогось із маангів, за п’ять років зробити собі в якомусь із маангів фінансову подушку років на 15, а потім шукати себе, пробувати, обирати, спостерігати.

Але ІТ не обмежується винятково програмуванням/написанням коду, є ж достатньо можливостей (в т.ч. вони є і в Ваших омріяних маангах) і для різного роду нетехнічних спеціалістів, які, можливо, не розв’язали жодної математичної олімпіадної задачі в житті, але їх робота ’забезпечує достатні для прогодування родини фінансових результати’.
У Вашому уявленні є лише один варіант — винятково топ-школа з олімпіадною математику/інформатикою, винятково вчитися на інженера, винятково працювати програмістом якщо не в маанг, то як мінімум в топ-конторі, і це неодмінно має забезпечити сите життя в мабутньому. Подібний варіант, наприклад, з освітою і, відповідно, навиками і портфоліо графічного дизайнера, який теж дозволить працювати в ІТ за хороші гроші не розглядаєтсья взагалі, чому?
До речі, в фізмат ліцеях і в багатьох цих ’топових’ школах конкурсний відбір на вступ, є якийсь запасний варіанит, якщо дитина не справиться і не пройде?

а потім шукати себе, пробувати, обирати, спостерігати.

потім буде пізно

Подібний варіант, наприклад, з освітою і, відповідно, навиками і портфоліо графічного дизайнера, який теж дозволить працювати в ІТ за хороші гроші не розглядаєтсья взагалі, чому?

Бр графічним дизайнерам у маангах платять менше ніж розробникам ПЗ — тут на доу відписувалася графічна дизайнера, яка працювала в одному з маангів.

в фізмат ліцеях і в багатьох цих ’топових’ школах конкурсний відбір на вступ, є якийсь запасний варіанит, якщо дитина не справиться і не пройде?

Це значно полегшить вибір місць, де можна поселитися. Поки що місця, де я б хотів поселитися, обмежені радіусом 800 метрів навколо фізико-математичних ліцеїв, які мають призерів міжнародних олімпіад з фізики, математики та інформатики, а якщо дитина не зможе вступити до такого ліцею, значить фізико-математична освіта не для неї, і я можу поселитися з родиною де захочу — придбати будинок в Карпатах з кількома гектарами землі навколо нього, або поселитися в якійсь дешевій країні поруч з морем чи океаном, температура якого протягом всього року не опускається нижче двадцяти шести градусів за шкалою Цельсія.

Але цього більш ніж достатньо для відносно комфортного життя на рівні середнього+ класу

Це значно полегшить вибір місць, де можна поселитися.

Так є всього 1 визначальний фактори — думка Вашої дружини і Вашої тещі, куди вже легше
Але розуміння, що ’фізико-математична освіта не для неї’ ’ є, це дуже добре

цього більш ніж достатньо для відносно комфортного життя на рівні середнього+ класу

Мабуть, Ви неуважно читали тему, в якій ми спілкуємося. Вона називається

Why Households Need To Earn $300,000 A Year To Live A Middle Class Lifestyle Today
А якщо виявить бажання і талант до вичення мов, чи малювання та дизайну, чи до медицини і т.п. ’гуманітарних’ предметів, а до точних нацк не буде ні цікавості, ні бажання — що тоді?

Дочь гумманитарий — горе в семье

менше горе, ніж дочка-технарь з-під палки

не зовсім доречний

Харьковские ТЭЦ сейчас декомунизируют. Основательно.
Ближайшая зима для города будет очень тяжелая. И следующая тоже.

Погоджуюся що в Харкові під авіабомбами живеться гірше ніж в дорогих США. Та якщо обирати між переїздом у дорогі США і в Київ, то в Києві можна жити дешевше ніж в США

Жити поряд з хворою на голову імперією яка кратно сильніша і воює на виснаження з метою повного знищення іншої країни — навіть у Києві, це краще ніж в США? Перспектива у це все віддати своїх дітей так само не хвилює?

Так, от такий парадокс. В США настільки дорого жити, що навіть

Жити поряд з хворою на голову імперією яка кратно сильніша і воює на виснаження з метою повного знищення іншої країни — навіть у Києві, це краще ніж в США
Перспектива у це все віддати своїх дітей так само не хвилює?

Так з дороговизною всього в США назбирати кошти дітям на навчання в США легше живучи в столиці України.

В США настільки дорого жити,

Та тільки загалом пара десятків моїх знайомих, співробітників і навіть друзів поїхали до США і не скаржаться у скайп/телеграм, а от від українців/європурів/канадців це не рідкість.

Це тому що Ваші знайомі європури, і в порівнянні з європурією навіть життя у США їм здається багатим. А українці, які звикли жити в Україні на широку ногу, від цін США прозрівають, і, звісно, жаліються, бо в Україні жили значно заможніше.

від цін США прозрівають

Трішки на ніжки стали, освоїлись і більше не прозрівають. Прозрівають як раніше вдома жили.

Тут або суперечність, або я неправильно Вас зрозумів.

Трішки на ніжки стали, освоїлись і більше не прозрівають. Прозрівають як раніше вдома жили.

Після прочитання цього речення в мене складається враження, що українцям в США живеться не набагато гірше ніж жилося в Україні.

ара десятків моїх знайомих, співробітників і навіть друзів поїхали до США і не скаржаться у скайп/телеграм, а от від українців/європурів/канадців це не рідкість

Після прочитання цього речення в мене спершу склалося враження, що Ваші знайомі (припускаю що європури) поїхали в США і не скаржаться, а українці які поїхали в США скаржаться. Мабуть, тоді я неправильно Вас зрозумів — Ви, мабуть, мали на увазі, що скаржаться ті хто живуть в Україні, Європі та Канаді, а ті що живуть в США не скаржаться, тому найкраще живеться в США, тепер я правильно Вас зрозумів?

Вибач, у мене дійсно є проблеми з виразом думок. Я кажу що не так страшен чорт як його малюють.

навчання в США легше

На який університет ти вже назбирав? :)

Мені ще сім років можна збирати для доньки, а після того ще сім років для сина, тож я поки що ціни на університети не дивився.

Підозрюю що зібраних коштів на навчання в більшості університетів вистачить, а от на Гарвард, МІТ і Берклі, мабуть, поки що ще ні, хоча щоб сказати точніше потрібно подивитися на ціни.

Якийсь — це дуже розпливчато. В Техасі найдешевший університет — 5к для іноземців в семестр. Але нащо тобі це гуано після цієї дрочки на олімпіади?
Тому і пмтання адекватне, на який саме універ цілитись, і як успіхи зі скирдуванням :)

Щоб отримати призове місце на міжнародній олімпіаді з інформатики, потрібно навчитися вирішувати алгоритмічні задачки на такому рівні, що після цього алгоритмічні задачки на співбесіді до будь-якої організації лускатимуться як насіння, тож можна і в недорогий університет влаштуватися, отримати бакалавра а потім іти в маанги, полускати алгоритмічні задачки на алгоритмічній співбесіді як насіння і гребти гроші лопатою. В принципі, навіть бакалавра не потрібно чекати, в маангах є літнє стажування для студентів, тож гребти гроші лопатою в маангах можна починати уже після першого курсу.
Ну а так цілитимусь на найдорожчий університет на який вдасться накопичити до того часу як діти закінчать школу.

Я це вже все чув, але ж мова була:

Так з дороговизною всього в США назбирати кошти дітям на навчання в США легше живучи в столиці України

А на практиці виходить — пшик? :)

Ну чому ж, на найдешевший університет в Техасі обом дітям вже назбирав, а щоб назбирати на найдорожчий, ще є 7 років для доньки і після того ще 7 років для сина.

Так з чого ти взяв, що тобі в Україні, 5к назбирати легше ніж мені в Техасі 2.5к? :)

Я вважаю що мені в Україні 5к назбирати легше ніж мені в Бока Ратоні 2.5к якщо я переїду туди по u4u, оскільки в Україні у мене житло своє, садочок безкоштовний, все що відвідується мною, дружиною та дітьми не менше ніж раз на тиждень знаходиться в радіусі 800 метрів навколо помешкання і податки 5%, а в Бока Ратоні житло на три спальні та дві ванни коштує від 500к (або оренда від 3к на місяць), садочок 1000 доларів на місяць, потрібно придбати два авто, собі і дружині (і це ще дружині ж потрібно на права повчитися), бо 800-метрової бульбашки не буде, податки більше 20%.
Вам 2,5к можливо і легше назбирати ніж мені 5к, але ж у Вас зелена карта — з зеленою картою, можливо, і мені було б 2,5к в південно-східній Флориді назбирати не важче ніж 5к в Україні.

А... так тут ключове слово

мені в Україні

Ну тут відповідь якби неоднозначна.
З початку, швидше за все — так, адже доведеться обжиаьись, багато грошей витратити доя старту.
Але в перспективі (якщо u4u не попруть домів) — то за кілька років, все зміниться.

З моїм везінням я в Бока Ратоні просиджу рік-два поки не проїм усе що заробив непосильною працею, а як нарешті знайду щедрого американського роботодавця, готового оплачувати моє розкішне життя на березі теплого океану, то u4u відмінять і поїду додому. Та я готовий спробувати — два роки поживу на березі теплого океану, діти англійську гарно вивчать, говоритимуть без акценту. Щоправда, спершу потрібно переплисти Тису, тож почекаю поки стане тепліше — зараз там для мене занадто холодна вода.

Коли вода в Тисі прогрівається до 26 градусів? :)

На жаль, до такої температури вода в Тисі навіть в липні не прогрівається :(

А які довгострокові перспективи аутсорса? Що трапиться з роботами умовно коли АІ зробить розробників в 10 разів ефективнішими?

Це ж класика — якщо не вдасться перемогти АІ, його потрібно очолити. Стати тим самим розробником, робота якого завдяки AI тепер в 10 разів ефективніша.

Так всі програмісти такими стануть.

Все одно будуть ті, хто робитимуть це краще, і ті, хто робитимуть це гірше.

Стати тим самим розробником, робота якого завдяки AI тепер в 10 разів ефективніша.

www.businessinsider.com/...​00-people-in-india-2024-4

Я вважаю, що краще робити роботу з ШІ будуть ті ж люди, які краще роблять будь яку роботу. Тому компанії, які хочуть наймати найкращих і мають гроші щоб платити найкращим, при прийомі на роботу застосовуватимуть ті ж способи для відбору найкращих, що і до впровадження повсюдного використання ШІ, а значить, освіта у фізико-математичних ліцеях з топ-20 рейтингу ЗНО та олімпіадна підготовка з фізики, математики та інформатики завжди будуть актуальними, оскільки найкраще готують мозок у юному віці для вирішування складних задач.

Я полюбляю читати новини про те, як чергового ухилянта спіймали прикордонники біля Тиси, ось кілька прикладів таких новин:
informator.ua/...​-avtomobiliv-za-4000-dpsu
sud.ua/...​zoblachili-perepravschika
tsn.ua/...​v-foto-video-2511406.html
Зазвичай плавзасоби ухилянти використовують різні — найчастіше надувні камери від шин автомобілів, рідше надувний матрац. В одній новині, яка мені особливо сподобалася, та посилання зараз уже не знайду, ухилянту за 4 тисячі доларів дали надувну качку і показали пальцем напрям до Тиси.
Так от, що спільне в усіх цих новинах так це наявність у кожного ухилянта гідрокостюма, тож тепер гідрокостюм для мене як символ невдачі при спробі форсувати Тису.

Так от, що спільне в усіх цих новинах так це наявність у кожного ухилянта гідрокостюма

До речі, а як же їх ловлять. Хіба тепловізор бачить через гідрокостюм?

Ну, тут я можу лише припущення висловлювати. Пам’ятаю трапилася мені новина, що літав дрон, побачив як ухилянти на велосипедах рухалися у бік кордону, оперативно вислали наряд і спіймали їх. Тож я припускаю що дрони постійно моніторять велику територію, якісь оператори слідкують за тим що бачать дрони, і коли бачать потенційних порушників, посилають туди наряд.
Підозрюю, що камери в дронах інфрачервоні, тож для них не має значення, теплий предмет бачити вночі чи холодний.

Саого часу, металеві шоломи, збільшили кількість черепно мозкових травм, еоли зявились в першу світову.

А на практиці виходить — пшик? :)

На практиці в кращому випадку дві однушки біля метро. І то треба пахати як кінь.

В той час як в США 10% мають 1кк$ на пенсійному рахунку.
А середнє з тих хто 65-70 років — 400к$.
finance.yahoo.com/...​on-dollars-140019814.html

Все таки Україна країна третього світу. На заході людина посидівши в іпотеці 10-20 років заробляє більше ніж сіньор за все життя(

Мені ще сім років можна збирати для доньки, а після того ще сім років для сина, тож я поки що ціни на університети не дивився.

А можна переїхати до Європи де навчання безплатне або майже безплатне (як для айтішника).

Нещодавно була в одній з тем цікава дискусія з розробником ПЗ який живе зараз у невеличкому німецькому чи то селі, чи то містечку, і на пенсію планує переїхати на берег якогось теплого моря. Я здивувався, чому б цього не зробити прямо зараз, і з’ясувалося, що ті абітурієнти, які гарно знають німецьку мову, можуть безкоштовно навчатися у німецьких університетах, які хоча і не знаходяться у світовому рейтингу настільки високо як американські та англійські університети з першої десятки, такі як Оксфордський, Стенфордський, МІТ, Гарвардський, Кембриджський, Принстонський, Берклі, Єльський, але в першу сотню рейтингу входять, і є навіть три в топ-50 — на тридцятому, тридцять восьмому та сорок сьомому.
Так от, живучи в Німеччині, діти розробника ПЗ можуть вивчити німецьку мову і безкоштовно навчатися у вищих навчальних закладах з першої сотні рейтингу, і це (бажання заощадити кошти на вищій освіті для своїх дітей) може бути однією з причин для розробника ПЗ, який любить тепле море, терпіти багато років клімат Німеччини.
Моя особиста думка з цього приводу така — університети з першої десятки настільки відомі, що просто факт того що людина навчалася у такому університеті додає людині балів у очах потенційних роботодавців — особисто я, наприклад, не раз у різноманітних фільмах чув згадки про всі перелічені університети з топ-10, при чому чим вище університет в рейтингу, тим частіше згадується у фільмах.
А от згадки про жоден німецького університет я в жодному з фільмів не зустрічав, тож думаю що краще вже заплатити шалені гроші за навчання дитини в університеті з топ-10, ніж чотирнадцять років терпіти клімат Німеччини заради того щоб дитина вивчила німецьку мову.
Рейтинг університетів я перевіряв за ось цим посиланням.

абітурієнти, які гарно знають німецьку мову, можуть безкоштовно навчатися у німецьких університетах, які хоча і не знаходяться у світовому рейтингу настільки високо як американські та англійські університети з першої десятки

ETH час від часу попадає в топ10 і навчання там умовно-безкоштовне (1500 chf в рік). Правда німецьку вивчити таки доведеться бо англійською лише магістратура.

просто факт того що людина навчалася у такому університеті додає людині балів у очах потенційних роботодавців

Можливо, але назва університету допоможе лише на перших етапах співбесіди і у випадках якщо людина що проводить співбесіду дуже упереджено і необʼєктивно оцінює кандидата.

Виходить, що якщо з дітьми пожити в Німеччині, Австрії чи Швейцарії, можна добре заощадити на навчанні дітей в університеті навіть не з топ-50, а з топ-10 світового рейтингу.

усі ці рейтінги вищих навчальних закладів дуже суб’єктивні, принаймні на рівні топ-10 vs топ-100 різниці ніякої нема. За цією логікою, потрібно жити в Лейпцигу — там все ще відносно дешеве житло та найстаріший в світі університет (а вік універсітету є об’єктивною метрікою на відміну від усіх тіх «рейтінгів», які пушать амерські ВУЗи, усі ці Йелі, МІТ, ліга плюща, ага, це все маркетінгова хрінь за бешені гроши, адже головним завжди було і є бажання навчатися)

усі ці Йелі, МІТ, ліга плюща, ага, це все маркетінгова хрінь за бешені гроши, адже головним завжди було і є бажання навчатися)

alumni network

Різниця дуже велика — про кожен з університетів з топ-10 згадується в купі американських фільмів, які всі бачили, і коли великий американський бос (а найбільше платять розробникам ПЗ, як відомо, щедрі американські роботодавці) вирішує, чи брати на роботу співробітника, який бездоганно пройшов усі технічні та прведінкові інтерв’ю, але запросив зарплату півтора мільйони, то коли у такого потенційного співробітника за плечима ВНЗ з топ-10 — МІТ, Гарвард, Оксфорд, Стенфорд — великий бос скаже: «так, він на ці гроші заслуговує, беремо», а якщо якийсь хай і з тисячорічною історією ВНЗ про який великий бос ніколи не чув, то півтора мільйони на рік йому ніхто не дасть.
Ну і є ще один фактор — у топ-10 найдорожче навчання, тож лише багатії можуть дозволити навчати там своїх дітей. Потім діти багатіїв успадкують бізнес батьків і наймуть розумних одногрупників які їм курсові робили.

про кожен з університетів з топ-10 згадується в купі американських фільмів, які всі бачили

Це голівудський ширпотреб, віддаю перевагу европейському кіно.

тож лише багатії можуть дозволити навчати там своїх дітей

ось це і є головна асоціація, що виникає при словосполученні «гарвардський університет». але це аж ніяк не характеризує якість власне освіти

Так це і не повинно характеризувати якість освіти, це повинно характеризувати якість зв’язків, отриманих в університеті. В топ-10 університетів крім хорошої освіти будуть отримані зв’язки з дітьми багатіїв, у європурських університетах — тільки хороша освіта.
Як то кажуть американорічі, револьвером і добрим словом можна досягти більше ніж одним лише добрим словом, так само і зв’язками з дітьми багатіїв і хорошою освітою можна досягти більше ніж однією лише хорошою освітою.

Різниця дуже велика — про кожен з університетів з топ-10 згадується в купі американських фільмів

Лол, норм критерій чого дітей туди віддавати вчитись)

Зазвичай те, в що вкладено багато грошей, виходить краще за те, в що грошей вкладено мало — наприклад, Патріот дуже гарно збиває ворожі ракети, бо в його розробку вкладено багато грошей.
Американські фільми — це шедеври світового кінематографу, оскільки мають найбільший бюджет. Через це всі дивляться високобюджетні американські фільми — бо всім подобається бачити найкращих (найвисокооплачуваніших) акторів, чути найкращу музику, насолоджуватися найкращими спецефектами, найцікавішим сюжетом. Ну а оскільки у високобюджетних американських фільмах згадують університети з топ-10, то і всі, хто дивляться високобюджетні американські фільми (тобто взагалі всі) знають про ці університети. А головне — про ці університети знають щедрі американські роботодавці.
Ну і, звісно, гроші роблять гроші — батьки, які мають капітал, навчають дітей у найдорожчих університетах, а їх діти грошима батьків роблять ще більше грошей і стають щедрими американськими роботодавцями, наймаючими на найвисокооплачуваніші вакансії своїх одногрупників з найдорожчих університетів

Ну і, звісно, гроші роблять гроші — батьки, які мають капітал, навчають дітей у найдорожчих університетах, а їх діти грошима батьків роблять ще більше грошей і стають щедрими американськими роботодавцями, наймаючими на найвисокооплачуваніші вакансії своїх одногрупників з найдорожчих університетів

Цей еліто-інцест не може працювати довготривало. І вже не працює. Але тепер зрозуміло, чому в них обидва кандидати в президенти — вісімдесятирічні нафталінові маразматики

Цей еліто-інцест не може працювати довготривало. І вже не працює

Справді? А відколи відмінили? Може, якась історія з життя? :) Бо, наразі, найуспішніші чуваки в АйТі яких я особисто знаю, — якраз закінчували МІТ.

Та і Безоси, Маски і Гейтси — далеко не останні університети закінчували.

Ще є індуси з білими нитками
Сітхи чи як їх там

Працює, тому що в них вдале географічне положення — немає сильних вороже налаштованих сусідів. Завдяки цьому коли Європа була зруйнована після другої світової війни, Штати процвітали. І побоююся, що дуже скоро історія знову повториться.

Американські фільми — це шедеври світового кінематографу, оскільки мають найбільший бюджет.

Дивлюся зараз Мадам Веб, реально шедевр :)

То вони розслабилися. А Ви згадайте такі шедеври як Перший месник: друга війна, Тор: Рагнарок, обидві Ваканди, Вартові галактики (кожен з трьох, і спеціальний святковий випуск), Перший месник: Протистояння, Месники: Війна безкінечності, Месники: Завершення, Людина-Павук: додому шляху нема.
А, ну і на Дедпула з Росомахою Ви ж усе одно підете, не зважаючи на мадам Веб, я вгадав?

Дивлюся зараз Мадам Веб

Тебе змусили, чи просто гуано любиш? :)

Тебе змусили, чи просто гуано любиш? :)

Щоб зрозуміти гуано чи ні, треба ж подивитись :)

Щоб зрозуміти чи не гей, треба спробувати?

Мені якось рейтингу імдб вистачає ;)

Мені якось рейтингу імдб вистачає ;)

Я просто нагадаю, що Втеча з Шоушенку катастрофічно провалився в прокаті і отримав погане сарафанне радіо у глядачів (ті цифри, що є зараз, це повторні прокати, після того, як фільм вже став культовим). Тобто, на момент виходу, ти б його не подивився через погані відгуки. А на якому він там місті на IMDB зараз?

А на якому він там місті на IMDB зараз

Рейтинг 9.3, що власне — топ.

не подивився через погані відгуки

І на цьому моє життя б закінчилось? Ні, ну хтось надає перевагу перли в купі гною вишукувати, його право, мені часу на це шкода :)

Ні, ну хтось надає перевагу перли в купі гною вишукувати, його право, мені часу на це шкода :)

Невже не цікаво, чому ж мадаму так загнобили? Я ось додивився і тепер знаю, що глядачі чекали супергероїку, а їх обманули, і дали жіночий Термінатор 2 з такою ж дерев’яною головною актрисою, але без харизми Шварца :). Та сама ситуація, що й з Аргайлом, на якого я ще й в кіно пішов, глядачам пообіцяли Супермена, а він там тільки перші 5 хвилин, а далі Містер Бін :)

А, щоб все це розуміти, треба спочатку подивитись.

США випускає в рік 600 фільмів. Нехай по дві години кожен, це 150 днів в режимі роботи їх переглядати.

Дякую, мені достатньо з них поживитись 5- 10 топових.

Тому відповідь — ні, не цікаво.

Справа в тому, що для того щоб дивитися шедевральні марвелівські фільми, доводиться дивитися їх усі підряд. Наприклад, щоб сповна насолодитися шедевральним фільмом Месники: Війна нескінченності, потрібно подивитися всі попередні фільми MCU.
А зараз ще й серіали MCU потрібно дивитися. А після того як вони ввели мультивсесвіт, то ще потрібно ще й старі фільми передивлятися — наприклад щоб сповна насолодитися шедевральним фільмом Людина-Павук: додому шляху нема, потрібно подивитися павучу трилогію і павучу дилогію, які раніше до MCU не відносилися. А в Дедпулі якого всі чекають, буде Росомаха (це всіх Людей-Х передивлятися) і навіть Електра (це Зірвиголову і Електру передивитися).
Це як щоб спроектувати радіотехнічну частину Патріота, треба і тригонометрію вивчити, і логарифми, і похідні, і інтеграли, і теорію ймовірностей, і ряди Фур’є, і теорію кіл, і електродинаміку та поширення радіохвиль, і антенні системи...

доводиться дивитися їх усі підряд

Якесь фігове хоббі, через біль і страждання :) але ваше право ;)

Так таких хобі багато. Взяти хоча б акробатику — щоб зробити фляк, потрібно розтягувати спину, а це дуже болючий процес, значно болючиший за перегляд мадам Веб. Або змішані бойові мистецтва — синяки на ногах від лоукіків, вимотуючі вправи на витривалість. А тут лежачи на дивані або в лежачому lux-кріслі Мультиплекса дивитися просто хороші фільми, щоб коли з’явиться шедевральний фільм, насолодитися ним ще дужче, ніж якби просто подивився той шедевральний фільм не знаючи передісторії всіх задіяних персонажів, розкритої в попередніх фільмах.

Так таких хобі багато

Можливо просто біль приносить людям задоволення?
Я ж краще книжку прчитаю або в парку погуляю :)

Ну дивіться, не спати ночами це теж доволі неприємно, але люди терплять безсонні ночі заради інших радостей, які приносить батьківство. У Вас теж діти є, тож якщо вони не давали Вам виспатися коли болів животик, то і Ви маєте досвід терпіти якісь тимчасові неприємності заради чогось приємного.

З дітьми — в иеьк нема альтернативи. Ти або маєш дітей або ні.
З фільмом — можна подивитись інший фільм, почитати книжку, подивитись спорт змагання, та влачне, будь який варіант. Почитати вікі накрайняк, якщо сюжет знати хочеться :)

Приклад, — я колись пробував вставати в 6 ранку кілька разів щоб подивитись премєр лігу. Потім я зрозумів, що це трохи по дибільному, і дивлюсь екстендед хайлайтс на ютюбі :)

Ага, там ще супергерой, — холодильник. Фанати МЮ зрозуміють :)

З фільмом — можна подивитись інший фільм, почитати книжку, подивитись спорт змагання, та влачне, будь який варіант. Почитати вікі накрайняк, якщо сюжет знати хочеться

Прийти на Месники: Завершення не дивившися попередніх марвелівських фільмів (ну там крім якогось одного, першої Залізної Людини, скажімо) це все одно що після того як дружина завагітніє, покинути її, п’ятдесят років десь їздити без жодної звісточки і через п’ятдесят років несподівано і раптово заявитися без запрошення до дорослого внука на весілля.

Цепри усові, якщо голівуд тобі кожного року 600 таких дружин видає, і ти береш скільки хочеш ха бажанням, тоді — так :)

Марвел випускає по два фільми та по два серіали на 6 серій за рік, тож можна все передивитися.

тож можна все передивитися

Все можна, питання лмше навіщо :)

Щоб коли вийде дійсно шедевральний марвелівський блокбастер, дивитися його зі значно більшим задоволенням, ніж коли прийшов на перегляд цього фільму не бачивши передісторії персонажів у інших фільмах.

З цього і починалась розмова.
Вам ок, але для не фанатів — то зайва трата часу.
Згідно з імдб — жодний марвел фільм не має рейтингу вище 9. Так що «шедевр» це досить сумнівно.

Зате — більше половини мають рейтинг бменше 7. Тобто, приблизно на кожен нормальний фільм — треба подивитись один гівняний :)

Так тому ж шедевральні марвелівські фільми і не мають рейтингу вище 9, що для того щоб зрозуміти наскільки вони шедевральні, потрібно подивитися всі попередні марвелівські фільми, а купа народу які не дивилися попередніх фільмів підуть, подивляться, не зрозуміють найшедевральніші моменти, бо щоб зрозуміти їх потрібно бачити попередній розвиток персонажів, і вліплять нижчу оцінку ніж фільм насправді заслуговує.

Так так, це особлива бачення, хто ж сперечається :)

Хтось і в галереї сучасного мистецтва ходить і про авторів читає, щоб «зрозуміти» що там намальовано. Я ж і кажу, це досить специфічні хоббі з досить сумнівною естетикою.
Коли прямо тут і зараз — можна подивитись справді класне кіно, або роботи справді класних художників, без заглиблення в те, що автор їв на сніданок, чи яка фігня вкусила супергероя.

Власне, як на мене, хороший фільм тим і вирізняється, що автор знайомить тебе з головними персонажами на початку, і розкриває їхні характери
Якщо це не так — то це вже не фільм, а серіал.

Так, найкращі марвелівські фільми вже не можна назвати просто фільмами. Мабуть, серіал це дійсно підходяща назва.

Ну, тоді це нагадує Гру Престолів. Яку краще б закінчили на 6му сезоні :)

Ну, тоді це нагадує Гру Престолів. Яку краще б закінчили на 6му сезоні :)

Ти хотів сказати на 7-ому
i.redd.it/xqncdxjmsp651.png

Я хотів сказати на 4му. Але допустив що ще два посередні сезон якими були 5 і 6 — то не так страшно.
Для мене загадка, за що там рейтинги.

Поки що не зовсім зрозуміло, на якій фазі закінчувати фільми марвелівського кінематографічного всесвіту, в кожній фазі є дуже хороші фільми. Підозрюю, що в кожній фазі вони матимуть якийсь шедевр, тому доводиться всі фільми та серіали підряд дивитися, щоб коли вийде шедевр мати змогу зрозуміти його шедевральність.

Справа в тому, що для того щоб дивитися шедевральні марвелівські фільми, доводиться дивитися їх усі підряд

Або уні з топ 20 рейтингу світу та водичка 26 градусів, або усі підряд фільми :-)

Хто рейтинг формує

Для тебе навіть спеціальна сторінка у вікі є :)

Я не цікавився хто формує. Головне не те хто формує, а для кого той рейтинг важливий — для щедрих американських роботодавців.

Освіта це інвестиція, та інвестуючи в освіту дітей, батьки зазвичай очікують що прибуток від цієї інвестиції отримуватимуть діти, і термін окупності такої інвестиції теж не ставиться. Якщо грошей лімітована кількість, то їх варто вкладати у освіту дітей, а не у стартап, бо стартап з дуже високою ймовірністю прогорить, і діти не отримають від нього прибутку, а вклавши кошти в освіту дітей, ймовірність отримання дітьми прибутку від цієї інвестиції значно вища.
Майбутній попит на ринку праці для якоїсь конкретної професії оцінити непросто, тож при виборі професії є певний елемент ризику. Та вкладаючи кошти в освіту у вищому навчальному закладі з топ-10, даємо дитині можливість завести знайомства з дітьми багатих батьків, які при зникненні попиту на якусь професію візьмуть дитину на роботу за іншим профілем, оскільки навчалися з нею разом і знають що це розумна людина, здатна швидко опанувати щось нове, і що на цю людину можна покластися.

От як можна dating app було назвати ГУЛАГом

ціни на нерухомість дійсно неадекватні у америці стали

Якщо нормалізувати до зарплат, то одна з найдешевших в західних країнах.

The national median household income is $74,580, according to the most recent U.S. Census Bureau Current Population Survey data for 2022.

Це до податків.

ось www.census.gov/...​ns/2023/demo/p60-279.html

55к це якись чувак який заробляє їх в рік, я ж кажу про медіану домогосподарства

Та очевидно що ***овий. Це я відповідав тому хто сказав що

Якщо нормалізувати до зарплат, то одна з найдешевших в західних країнах.

Очевидно що якщо середня ціна дому 450к то дім вартістю в 5 річних зарплат до податків сім’я буде виплачувати років 20 мінімум, а то і 30, і це буде забирати помітну частину доходів.

One user wrote, “My husband makes $250,000 a year and we still struggle.”

Бідняжки, як же ж вони страждають

Ну це не розкіш
Де,ь початок тлго що ок

Може вона не працює
Може багато дітай
Може хворіють
Чи виплати за житло високі
Чи за коледж

Ну це не розкіш

Я б перефразував: «My husband makes $250,000 a year and we still cannot live like Elon Mask.»
В гонитві за грошима люди, в розвинених країнах, реально втратили почуття реальності. 250k це дуже гарна зарплатня в США. Її може не вистачати тільки, якщо ти живеш не за статками, а купляєш будинок за 1.5 млн, авто за 100k, синочка у елітний коледж віддаєш і тд. А це і є саме розкіш, а не середній клас.

Може багато дітай

Тоді мало мозгів, якщо грошей не вистачає, а дітей строгають.

У мене схожі прибутки
І грошей впритик
Одяг гудвіль
Машини старі
Їжа дома і з судочку
У відпустку максимум на вихідні до найдешевшого моря

Я вже постив бюджети
Впридачу для 20 літніх опитимістів
Всі так чи інакше хворіють
Накопичень за рік від 0 до 5 к (потримав-віддав)

Снова мысль в столбик
Потренируйся ещё
Писать стихами

Дивно, в мене прибутки менші, а:
Одяг — не гудвіль
Машина — нова
У відпустку 2-3 рази на рік по тижню, кариби, лижі, чи просто погуляти десь в іншому штаті.
Накопичень — більше в рази.

Можливо грошей на перелічене вище не вистачає тому що ти тратиш їх на щось інше? Значить перелічене вище не надто потрібне?

Може медицина
У всьому іншрму ніби співпадало у нас

Готовий послухати як треба
Заплачу за майстер клас

Готовий послухати як треба
Заплачу за майстер клас

Ну дивись, візьми зарплату у два рази меншу у Європі, нехай 120k EUR. На цю зарплату можна і житло нормальне побудувати, і авто нормальне мати, і подорожувати стільки, що втомишся. Та, люди і на менші з.п. нормально живуть. При цьому ціни у Європі може трошки й нижче, але це 20-30%, аж ніяк не 100%. А якщо взяти основні трати, типу житла і авто, то ціни цілком співставні.

Я можу це пояснити тільки тим, що у Європі люди не мають таких запитів, як в США. Треба прибрати якісь необов’язкові витрати, типу $1000 на шопінг, який потрібен не тому що потрібен, а тому інші так роблять або айфон не міняти щороку, тому що телефон абсолютно нормально служить 4-5 років.

Подивись сам, у тебе є такі витрати

Health & Fitness
$2,224.75

Shopping
$1,242.22

Auto & Transport
$1,071.32

Невже це все таке необхідне? Зменш ці витрати і у тебе 20k на рік вільних буде.

Ага, думаю

Health & Fitness
$2,224.75
Мабуть був стоматолог

Shopping
$1,242.2
Якщо вклався в 1000 то це ще й зекономив

Auto & Transport
$1,071.32
На севіз зїздив і ь
Бензин

Я тебе чую
Шопінг, те за що можна боротися

Поки що живу в режимі, як грошей привалило то не думай що тобі
чекай що зламається
Хто захворіє
Або якийсь побор за щось тіпа страховки

Дах їде

От цікаво скільки б категорія shopping була б в Україні або якійсь Німеччині?

Авто пора переходити на ev якщо 1000 в місяць на бензин та сервіс.

Заміна батарейки в теслі 26 к

Бензин ні, не 1000
Може 100 чи 200
Там сервіс був

Tesla’s battery and drive unit warranty covers the battery and drive unit of new Tesla models for up to 8 years or 150,000 miles, whichever comes first

Так а я 10 років хочу їздити
Ну або продати ,ерез 5-7

Березень 2024

Shopping
-$2,234.80 (більшість амазон, включаючи деяку їжу і розхідники)
доларів 300 з цього блаж
позапускати ракети, навушникиб замінити вайфай модуль на 6Е і т.д.

Food
-$1,884.26
Bills & Utilities
-$422.43
Medical
-$250.00
Health & Fitness
-$232.61
Entertainment
-$209.50
Home
-$188.53
Auto & Transport
-$166.68
Insurance
-$108.16
Other
-$65.00
Fees & Charges
-$35.00

А рент чи іпотека?

Виглядає так, що після всіх витрат залишається ще одна європейська зарплатня після податків :)

Іпотека (пару років)
Ареда 3х спалень
Однв дитина одна під кабінет
коштує так само

Звраз нова іпотека коштуватиме допожче.

залишається ще одна європейська зарплатня після податків

Якщо нолики лічити то так здається.
Але ж і втрати.
Прийшо кондиціонерщик: просто раз на 6 місяців.
250. Щоб щось зробив -вже 500
Зрізав 3 дерева з вивезенням, 1600
Прихід коетрактора щось поробити
Від 500
Сходив до стоматолога — дай
Страхоіка на машину 1000-1500 за півроку.
НОА теж голодні
І в результаті ти тільки потримав

залишається ще одна європейська зарплатня після податків
просто раз на 6 місяців.
250

Виклик майстра по кондюху — 75 баксів.
Навіщо його кожні пів року кликати? :)

Страхоіка на машину 1000-1500 за півроку

Ми іже говорили, тебе десь наіпали по страхівці тій. В мене 611 баксів за пів року зараз.

Пройшло 5 років з останньогодтп
Страховка за 2 машини з 1.5 опустилася до 1000 за півроку

Не знаю
Вїхав в ніщєбродчький лексус чи теслу і подумаєш про покритт і своє і чуже

Виклик майстра по кондюху — 75 баксів.
Навіщо його кожні пів року кликати? :

А що не треба?
Обдивитися що за сезон змінилося

Конденсатор в нього за 200 можемй не куплю (на амазрні 10 доларів, решта тіпа щнання й робота), а знати корисно
А щось серйозніше я б не ліз

Знову таки, якщо дійде до розборок зі страховою, буде перша причина ідмовити у виплаті

У якій виплаті? Типу страхова відшкодує якщо кондюх зламається?

Термін життя кондюха — 12 років (не залежно від того чи ти платиш підписку чувакц чи ні)
Якщо платити чуваку 500 баксів в рік — то за 12 років виплатиш 6к.

Якраз новий кондюх собі купиш :)

Згоріла хата наприклад.
А ти вимикач сам мняв
Чи нест термостат сам ставив
Без ліцензії електрика
Навіть з майстер дегрі в електроніці

Так це інше. По перше це довести треба. А по друге — підписка на сервіс кондюха — тут нідочого.

Можливо, не жив у штатах, та досить поверхньо знаюсь за витрати.
Рахував приблизно 200к та 30% податків. Що з них там кожен місяць може щось залишатись.

З 200к в тебе буде менше ніж 30% відсотків, якщо це на сімю з дітьми. Навіть набагато менше, якщо щтат без податку штату.

В 2016 в україні на все без аренди йшло
1.5 −2к
Машини не було
Все інше схоже

Роблю ставки що в 2016 не було рандомних шопінг розтрат на 1.3к. Можна взяти все що купилось в той місяць і знайти скільки б воно коштувало б деінде. Скільки коробочка мʼяса обходилась в Україні?

в україні був базарчик в Бучі

на коробку вже забили
ти відстав трохи

Роблю ставки що в 2016 не було рандомних шопінг розтрат на 1.3к

в 2015 якщо точніше
я на гривневу кредитку тоді багато чого додому купував
1.5 к легко
а через місяць менше віддавали значно

Це фішка таких сайтів. Я почитую яху фінанс. Там раз в тиждень мінімум публікують ох*їтельну невигадану ніразу історію про чийсь страглінг :)

Там же про дорожчі машини

if I really want to buy an $80,000 car, I need to find a way to make $800,000 that year. Otherwise, I’m not buying it!

А отут цікаво

Наступний крок після фоп/1099

www.financialsamurai.com/...​st-of-living-adjustments

If you are self-employed, you must pay the full 15.3%, but you can take a deduction for half this amount. Paying the full 15.3% FICA tax is one of the reasons why many small business owners elect to form S-Corps.

FICA Tax Example Using An S-Corp To Save
Let’s say you have an S-Corp and have gross profits of $147,000. To simplify, your only operating expense is income. If you pay yourself a “reasonable wage” of $47,000 and $100,000 in distributions, you get to save $15,300 in FICA tax ($100K X 15.3%)

Це якасийсь кьорс чи карма.

Намагаєшся вистрибнути білтше і заробити.
Але тут же вилвзить який фінансовий форс мажор чи болячка.
І починаєш як в тому анекдоті думати:

Іже тьотя по вулиці
Бачить 100 доларів лежить
Думала знвйшла
Нагнцлася підняти і відчула що не знвйшла а заробляє..

Turbotax

Did either of you own or control a foreign bank account, trust or financial asset in 2023?

We’ll help you figure out if you need to enter in your foreign assets (Form 8938) if any of the following are true:

— You’re living in the U.S. and are not married filing a joint return and the total value of your specified foreign financial assets is more than $50,000 on the last day of the tax year or more than $75,000 at any time during the tax year.

— You’re living in the U.S. and are married filing a joint return and the total value of your specified foreign financial assets is more than $100,000 on the last day of the tax year or more than $150,000 at any time during the tax year.

— You’re living abroad and are not married filing a joint return and the total value of your specified foreign financial assets is more than $200,000 on the last day of the tax year or more than $300,000 at any time during the tax year.

— You’re living abroad and are married filing a joint return and the total value of your specified foreign financial assets is more than $400,000 on the last day of the tax year or more than $600,000 at any time during the tax year.

я наївно думав що за 2023 рік відклав на сейвінг 7к...

ніфіга
2,975.63

оце вам і великі гроші в сша

ну ось можу дати меню із школи дитини на цей тиждень
Соррі, гугл-транслейт

Today’s lunch Chicken Korma is served with rice and yogurt
Vegetarian Beetroot steaks with feta cheese served with pickled red onion and tabbouleh
Tomorrow Tuesday 30 January
Today’s lunch Panko baked sej served with boiled potatoes and remoulade sauce
Vegetarian Jambalya with tofu and vegetables served with coriander yogurt
Wednesday 31 January
Today’s lunch Pasta with cheese and ham sauce
Vegetarian Potato and leek soup served with bread and cheese
Thursday 1 February
Today’s lunch Creamy pasta rosso (sun-dried tomato pesto with sunflower seeds)
Vegetarian Risotto balls with tomato salsa and oven-roasted vegetables

Friday February 2
Today’s lunch Ground beef steaks with tzatziki served with oven-roasted potatoes
Vegetarian Soya mince loaf served with cream sauce, raw stir-fried lingonberries, pressed cucumber and boiled potatoes

це основні блюда, завжди ще буде на вибір салад-бар, всякі хлібці сушені і свіжі, масло, напої і т.д.

en.m.wikipedia.org/...​ces_in_food_consumptionот у нас в офісі було багато людей хтр намагався пообідати за 7 доларів
Відповідно це макдональдз
Бургкнкінг і чи оті субпродукти з хрдодильника на кухні

Dogen’s annual budget includes $80,400 for private grade school tuition forБЮ his two kids, as well as $24,000 for healthcare costs. He estimates food expenses will top $26,000 this year, while housing expenses, including property taxes, maintenance and insurances, are estimated at a whopping $68,400.

Якщо в тебе тільки базові витрати більші за 200k і при цьому жалієшся, то може ти живеш якось не за коштами. Тим більше, ти взагалі не працюєш, тобто можеш жити де завгодно, але живеш у найдорожчому місці. Ти тупо позер, у якого не вистачає грошей на позерство.

According to Forbes, the average annual salary for a working American currently stands at $59,428. In Dogen’s California, the sum is slightly higher, at $73,220.

Чувак, який заробляє 230k взагалі не працюючи, тобі не соромно жалітися, коли люди навколо тебе заробляють 73k працюючи і ще й примудряються купувати дорогі речі, щоб теж випендритися перед сусідами, бо інакше ж там не можна :)

Страховка середня без субсидіїї десть так і коштує на сімю

З розкоші там тільки 80к за двох дітей в приватній школі.
Це теж не великі гроші, але якщо розмова про економію, єдине що б урізав

working American currently stands at $59,428

По перше на людину
По друге на одній роботі
По тре є ти бачив як вони живуть?
В україні пересічний теж 300 доларів заробляв

І то 40к на дитину на школу може бути для компенсування дешевшого житля

З відгуків знайомих в Калі паблік школи не ахті. Навіть ті що з 10ками в рейтингах...

школы есть и отличные не хуже прайват. Кто хочет всегда найдет причину платить.
У мну на улице живет семья возит в прайват за 20 миль, хотя за забором школа с десяткой.
И я их понимаю

можеш жити де завгодно, але живеш у найдорожчому місці

Поки діти в школі не завжди можеш переїхати

food expenses will top $26,000

На їжу на 4х десь так і є
Від 500 в місяць на людину, просто харчуючить нормально
Без ресторанів

* На місяць на сімʼю з 4 людей де всі займаються професійно греблею та сидять на виключно мʼясній дієті.

Ну от у мене проста їжа дома
Відварене мясо, яйки, якісь овочі
Ніяких атлетів

Сусід пельмешки їсть так той на пущі мяса наростив

Ну добре, на дорослого 600 на дитину 400
Середнє 500

У нас на 3х десь 60 в день на їжу і це взагалі скромненько
І це без обіду в закладах громадського харчування