[Львів] Як вибирали житло? Яку новобудову вибрали?

[Львів]
Ринок перенасичений новобудовами. З популярних та великих забудовників Avalon, Парус. Як на мене франкіський район досить непоганий.

Відпишіть в коментаріях свій досвід, якщо новобудова то як вибирали житло скільки квадратів, який район.

Ще є така думка, що під час карантину ціни на житло мали б впасти але чомусь не видно.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Перший раз — ближче до офісу.
Другий — будинок за містом.

Шось чули про Нову Оселю ? зараз вони будуть Safe Town на Кульпарківській ?

ІМХО — Нова Оселя — найкращий забудовник у Львові. Брав від них хату на Малоголосківській. РАйон звісно спаскудили, але до НО зауважень не маю.

Радив би глянути в сторону Пимоненка — Пасічної, якщо не лякає локація.
Там розвивається не поганий мікрорайон з ЖК Вілла Магнолія, Hugge та Рубікона які спроектувала одна дизайнерська студія і вони гармонійно вписуються в загальне середовище. Перша між іншим отримала ряд премій.
З плюсів -
— малоповерхова забудова,
— дуже гарний дизайн будинків
— забудовники декларують хороше заповнення по ремонту перед здачею.
— поряд Винниківський ліс (500м)
— ціна 850 — 1000$ за метр. Ближче до центру, така нерухомість коштувала б 1500-2000$
Попри те що Пасічну та Зеленою багато хто вважає пром зоною, на даних участках були до того дачні кооперативи + на початку Пимоненка Вікінг Парк будує великий офісний центр, тобто район буде розвиватись.
До зеленої — 700м по якій в центр курсують норм автобуси та тролейбуси.
З мінусів — я би назвав локацію та те що немає скверів та якихось громадських зон.

Для мене були важливими супермаркет та стадіон або парк на віддалі 15ти хвилин пішої ходи від дому, а також певна сторона від центру міста, де жили наші батьки. У ті роки, із усіх новобудов у Львові, а їх було близько 150и, під ці критерії підходило лише дві. Окрім інфраструктури, я також звертала увагу на технології будівництва (ми хотіли цегляний будинок), індивідуальне опалення у квартирі, дату завершення будівництва та наявність у забудовника усієї дозвільної документації.
На щастя, новобудова (одна із двох!) яка мені більше припала до душі через розташування, задовільняла усі ці критерії, тож на ній я і зупинилась. До речі, це єдиний об’єкт який я відвідувала аби поглянути в живу :) Своїм вибором я задоволена, однак це не Франківський район. Щодо вибору жила можу порадити скласти перелік критеріїв які важливі для вас і скористайтесь відповідними фільтрами, можливо після цього вибір буде зробити легко ;)

Клубний новобуд в районі Чупринки, за сумою переваг, обставить будь-який котедж. Є зелень, підземний паркінг, розвинена інфраструктура, школи, до центру на каву кілька зупинок трамваєм, закінчують будувати на Мельника спорткомплекс з басейном. За той час, поки хтось буде добиратися до свого котеджу, можна поплавати у басейні. І так кожного дня, добирання з’їдав кожного дня до двох годин. І не забувайте про безпеку. Приватні будинки грабують практично кожного дня. Айтішник з зарплатою у кілька тисяч доларів запросто може стати мішенню. Півроку тому у Києві група спеціалізувалась на грабуванні айтішників.

Хто з якого району той буде майже 100% його пропихувати, доказано 100500 раз. Тому чужу думку я б не враховував щодо району.
Якщо брати на етапі котлована, то я б рекомендував:
1) Перевірити забудовника, якщо затягує зі здачею в інших будинках, то ймовірно й у вас затягне.
2) Чим ризикує забудовник? У нього є репутація — бренд, можливість порішати чи це ноунейм який закриє ТОВ і заб’є на вас болт.
3) Досвід будівництва. Малі забудовники часто не вміють управляти, наприклад не допомагають оргізувати ОСББ ітд. Що начебто не їх справа, але й без цього ніяк
4) закладати +2 роки на вселення, +20 ремонт в однушці і +30 в двушці, це якщо вас не угараздить з мудакуватими дизайнерами поспівпрацювати
5) готуйтесь стати прорабом на рік і вбивати сотні годин свого часу
6) якщо зробите дизайнерський ремонт, то через років 10 це буде «несмаком» :)
7) наявність і вартість паркінгу
8) якщо це економ житло, то запасайтесь попкорном. 10 видів реалізації засклення балконів гарантоване :)

У Львові і передмісті продаються квартири у ~190 будинках. Якщо застосувати критерії по розташуванню, бюджету, стадії будівництва, інфраструктурі, бажаних фічах (критий паркінг, тераса, тощо), бажаних поверхах, то добре, якщо залишиться кілька варіантів, які має зміст їхати дивитись.

На вторинці хата вже з ремонтом в центрі чи близько центру на 70 метрів мала би обійтися в ті ж гроші що новобуд+ремонт, але гемору потім менше, купив і зразу вселився

Новобудова:
переваги покупки на котлаван:
— ціна за квадрат росте
— сучасне планування, планування під себе
— панорамні вікна шо прікольно
— можливо smart, економніша система опалення і електропостачання
— надіюсь адекватні сусіди
— сучасна інфтраструктура

недоліки:
— ризик халтури в будуванні
— затягують із здачею
— треба 1-2р почекати

Вторинний ринок:
переваги:
— можна зразу заселитись !!!
— ціна впорівнянні дешевше
— менше часу на ремонтні роботи

недоліки:
— не сама найсучасніша інфраструктура -залежить
— переробляти планування чи переробляння і заміна речей може винести грошей

;)

— ціна за квадрат росте

або впаде =)

надіюсь адекватні сусіди

не сподівайся, попадеться купа гоблінів, як і всюди =)

Як на мене — ідеально брати новобуд на вторинці, років 5-6 юзаний, з ремонтом.

— на вторинному ринку значно вищий шанс потрапити на сусідів-наркоманів/алкоголіків/вредних пенсіонерів/не зовсім психічно здорових

Вторинний ринок це не обовязково совєцькі будинки

Тому я й написала «вищий» а не «стовідсотковий».

Просто треба говорити з сусідами до того як купивати щось. На 100% не застрахуєшся але на 80 так.

Але жити в чужому ремонті, в якому до тебе хтось жив це задоволення нижче середнього :-)

Любить женщину, которую до тебя кто-то любил, тоже не очень....

Жінці відмитися легше, ніж усім меблям, стінам, вікнам...

тю, так робиш новий ремонт повністю з 0, від проводки аж до нових вхідних дверей та й по всьому
меблі — віддаєш/на смітник

Відпишіть в коментаріях свій досвід, якщо новобудова то як вибирали житло скільки квадратів, який район.

Вибирав житло площею побільше (бо маю велику родину), а якістю погірше (бо на велику площу і ще й високої якості грошей би не вистачило). Залишив 30% грошей від вартості житла на ремонт (не вистачило ніфіга, треба було залишати половину).

Купив на перехресті Стрийської та Наукової. Люди, знаю, люблять побубніти: «ой, та то мурашник», «та там великі вулиці поруч», «машин у дворі багато», але я на те не ведусь. «Мурашник» — зате на першому поверсі будь-яка комерція. Вийшов у капцях, обійшов будинок, зайшов на Нову Пошту, в аптеку, в Синево, в кав’ярню, в продуктовий, в іграшковий — і за 20 хв зробив те, на що жителю заміського будинку потрібно було б півдня.
«Машин у дворі багато» — а зате і свою поставиш. Якщо думати за дітей — то прямо біля будинку 7 га парку Боднарівка, є де погуляти — двір не потрібен.
«Великі вулиці» — поставив гарні вікна і не чуєш їх, а як їхати кудись — зручно.

Маю гарний вигляд з вікна на парк та озеро, пару хвилин до Вікторії Гарденс або КінгКросу, он Хуторівку ще відремонтували цього року та тролейбус пустили. Велодоріжки на 3 з чотирьох боків, на багато кілометрів. Спортзал, дитячий садок, стоматологія — прямо в будинку. Підземний паркінг, 2 ліфта на під’їзд. За квартал збираються будувати ІТ-парк, а за 2 квартали вже є Стрийський парк. З мінусів — забудовник багато в чому нахалтурив, косяки доводиться виправляти або ОСББ, або індивідуально жильцям. То вимагає часу і грошей.

Коротше кажучи, я раджу в першу чергу відмовлятися від іллюзій і усвідомити, що гарна саме для Вас квартира завжди коштує в 2-3 рази більше, ніж конкретно у Вас є грошей :) І це так я думаю у всіх. Вирішуйте, чим готові жертвувати, а чим ні.

Ні, але той район. Їх там по Стрийський від податкової до кінг-кросу десяток, на будь-який бюджет, від 30к за квадрат до 15к.

Люди, знаю, люблять побубніти

ну це обгрунтовано :)

завжди коштує в 2-3 рази більше, ніж конкретно у Вас є грошей

і це теж.. :(

люблять побубніти: «ой, та то мурашник», «та там великі вулиці поруч», «машин у дворі багато», але я на те не ведусь.

Можу хіба поспівчувати якщо навіть ніби розважливі айтішники вкладають свої кровні у відвертий хлам.

Не треба співчувати. Я жив у маленькому місті, у великому місті, у селі, у приватному будинку, у малоповерховому будинку, в центрі, на околиці, в «хрущі», в «панельці», в «чешці» — маю з чим порівнювати. Так ось цей «мурашник» зараз, то поки що найкраще, що зі мною сталося. Знаю, що «клубні» будинки кращі, може колись і до них діло дійде.

Постав собі фільтри пошуку в олх на новобуди з терасами, або на вторинку з приватизованим горищем.
Я от недавно знайшов круту квартиру в зданому новобуді з терасою на 90м.
Ціна 800$/метр, 7 поверхів, 38 квартир на два підїзди. Район — початок Шевченка.
Перед тим розгладав варіант особняка за містом. Ціна відносно та сама, але добирання + облаштування/утримання будинку + відсутність інфраструктури — варіант хіба на старість :)

Тераса на 90м то мабуть на останньому поверсі нє ?
пентхаус vs котедж то вже як кому)
З особняком абсолютно погоджуюсь, ІМХО особняк то вже коли є квартира у Львові

Виглядає що окрім покупки у новобудові від забудовника чи перекупщиків, можна на OLX шукати людей яким терміново потрібно гроші і готові продати набагато дешевше чи у новобудові чи вторинний ринок, але тут з захцянок не завжде буде те що хочеш і буде дороще перепланувати квартиру якщо там щось є.

останній поверх — то найкращий поверх! :)

Якщо маєте хоча б лямчика 4 — дивіться на щось типу lun.ua/...​dencja-zalizna-voda-львів або lun.ua/uk/жб-park-inn-львів — і все там Вам буде добре :)

Не маєте — ну так будь-який «мурашник», вони всі приблизно однакові.

Локація просто супер. Там справді є за що платити 1500 USD.
Район між Стрийським парком і Залізною Водою як на мене — найкращий у Львові.

Тільки є нюанс :)
Високовольтна лінія, яку з повітря перекинули під Залізну Воду.

Та то ж тільки добре! Дрючка в землю встромив, від нього кабель в щиток — і можна до мереж не підключатися.

Я би брав щось австрійське, але там де немає магістралей шумних, для ІТ франківський район ідеально

Живу в австрійському в Франківському районі.
— Комуналка — гігантська через високі стелі та погано прокладене тепло.
— Чую всіх, так як будинок перероблений під квартири, і там де між сусідами мала би бути товста стіна — півцегли.
— Жахлива каналізація і світло.
— Сирість.
— Хоч тут вже є оптика, але подекуди ще досі ставлять лише ОГО.
— В 90% кімнати — прохідні, а кухні/ванни перероблені з коридорів (бо, як я вже писав — будинки переплановували).

+ Гарні фасади (якщо нема рагулів балконників).
+ Локація.

Жив був пів року на початку Коновальця. Квартира була шикарна, єдине що паркуватись вдень деколи треба було метрів за двісті, але вечором можна було машину перепаркувати біля під’їзда. Але якщо спробувати таку купити, то думаю вийде дорожче, ніж особняк за містом і дві машини з салону разом взяті.

Та, всяке буває.

Але так. Ціна буде немала.

есть кстати полезный сервис где торчи оставляют отзывы о местах куда им оставляют закладки
imgur.com/a/K4sEBKN
в целом можно оценить обстановку на районе

от нашо палити нормальних людей )))

Рекомендую розглянути варіант котеджу (дуплекс). Існують вже готові варіанти, але в ідеалі знайти ще людину, і організувати це на пару. Орієнтовні цифри:
Земля: 50-60k$ в межах міста Львова — мабуть сама складна частина.
Кооробка з двох частин з 0-циклом: 60-100К
Ремонт і навколишння терирорія на одну частину — від 40к
Тобто 25(земля) + 45(коробка) + 40(ремонт) = від 110к
Візьмемо абстрактну квартиру для порівняння — 85м * 900$/m = 76.5k + 30k(ремонт) + 12к (парковка) = 118.5к
Тобто цифри подібні, але з будинком буде 150-200м площі, 3-5 сот землі.
За рік цілком реально справитись, якщо є земля.

Котедж (скоріш за все на рівні Брюховичі-Винники-Зимна вода і т.п.) має кілька серйозних мінусів. Добирання і виховання/навчання дітей. Спробуйте добратися вранці з Брюхович, особливо взимку. Ну і діти — школа, плавання, гуртки, мова і т.п.

А пивка попити? Чи ввечері в басейн піти? Назару не так багато років.
Я собі уявляю, якби я в 20+ катався на Убері постійно за місто...
А в 20+ я швидше 00.00 додому не приходив.

Та й зараз би не хотів :)
Але через років 5..., то певно би з`їхав.

Для сформованої сім’ї — котедж саме то.
А якщо для себе то новобудова, де хороша інфраструктура навколо, близько до центру, роботи.

Ярема знає толк.

Та ні. Ярема просто любив потусити, а гроші на Таксі (яке до Убера було ну ппц дороге) були не завжди. :)
Кілька разів з Медової Печери ішов додому на Левандівку пішки. Чи з Сокільник..
А якщо не тусити.... Ну хз... Чесно, але деколи після чергового бухача сусідів я мрію про 6 соток під Львовом.

Треба буде 2 -гий автомобіль купувати, аби дітей можна було возити до міста, а як підростуть то гроші на таксі давати :)

Так чого на рівні Брюхович, за 60к можна знайти в межах міста, або на Сихові. Не тривіально, але можливо. Хоча коли я будувався 2 роки назад, землі було набагато більше. Можна знайти й варіант в 3км від оперного. Я живу 4.5 від старого міста, і не в час пік доїзджаю в середньому з центру за 15-20хв.
real-estate.lviv.ua/2286688-house-sale-Lviv-Lichakivskiy-Metlinskogo-A-vul.html

А многоэтажечка это один сплошной минус

Все, що ти купиш (на стадії будівництва) менше, ніж за 2-3к баксів буде УГ.
А все, що не більше 5 поверхів і 40 квартир — 2-3к баксів.

1. Кількість квартир на поверсі — в мене 9ть. На один ліфт. Це п**ц. В ідеалі — 2-5.
2. Доступ для авто. Двір або розрахований на авто і там є розмітка (як в ЖК Софіївка), або не розрахований і туди не заїдеш (як в Місто Трав/Грінвіль Парк/Сейф Таун, УПА 73), або не розрахований і туди заїдеш, бо всім пофіг (як Авалон Зелена, Авалон Тайм).
2.1. Озеленення і громадський простір. Гарні дорослі дерева, а не гілочки, які не переживуть першу зиму.
3. Балкони та місця для кондиціонерів. Краще брати відразу все засклене і з корзинками, ніж взяти відкрите і де кожен рагуль зможе ставити свої недолугі вікна чи кандюки. За цим у Львові слідкує лише Грінвіль, Нова Оселя і т.д.
4. Матеріали. Цегла або керамоблоки. Газоблоки, піноблоки — п**ц.
5. Мінвата. Або дуже грубий пінопласт.
6. Кількість 2-3 кімнатних квартир в будинку. Якщо 90% будуть 1кімнатні, то там буде повно людей, які орендують, або повно людей з області з невеликим достатком. Таке житло для життя не дуже, бо постійно будуть змінюватись сусіди, і з часом буде купа неблагополучних квартир.
7. Наявність комор.

+
можливість доїхати ліфтом в підземну парковку. Це важливо. Бо дехто навіть з під`їзду не має входу, а треба виходити на вулицю.
+
ціна тої підземної парковки :) Тут ціни від 6к до 15к. Може є більше. Поки не чув.

Купуй будь-що однокімнатне в так-званих «лідерів ринку» і збирай на щось нормальне.
Або купуй будь-що однокімнатне в так-званих «лідерів ринку» і звалюй закордон :)

Та ну 2-3к, то клубні будинки, типу Шерлок Холмс та інші.
5-поверхових взагалі дуже мало, незалежно від ціни. Вони просто дефіцитні. А так, то по всіх вимогах описаних вище, то мені вканало взяти за 800баксів/метр в лютому 2018 року у Віллі Магнолії.
Зараз наступна черга Магнолії вже 1-1.5к.
Але треба усвідомлювати, шо Пасічна — то єбеня.

Вілла Магнолія — симпатичний комплекс, але локація специфіна.
Ми в ЖК Фаміля у 2016 на етапі будівництва взагалі по халявній ціні брали — орієнтовно 470 за метр. Будинок не дуже симпатичний, але я дуже задоволений локацією, можливістю перепланування на етапі будівництва і видом з вікна.

Саме так. Клубні будинки. Шерлок Холмс я би навіть не дивився, бо це РІЕЛ.
Магнолія — круто.
Такого теж небагато.
Ну та й шо. Пасічна не Самбір :)

www.youtube.com/watch?v=NGln_Qe7_8M
особо нагло не выполняет свои обязательства

— будують одні з найбільших гетто у Львові..
— не ставлять жодних вимог. Всі їхні ЖК через 2-3 роки виглядають наче такі, які були збудовані в 80х роках.
— дешеві матеріали будівництва.
— дешеві матеріали в дворах.
— дешеві дитячі майданчики.
— постійно будуть те, чого не було на початковому генплані. Будьте готові до будинка за вікном, якого не мало бути.
— відтерміновують здачу на дуже довгі терміни.

Ідіть сходіть в ЖК Велика Британія.
Якщо вам сподобається цей п**ц з балконами, кандюками, машинами і так далі, то в нас просто різне бачення.
Як можна в 2020 році будувати отаке?
Як про це будуть говорити наші нащадки?

Також можете сходити в ЖК Америка. Ще той п**ц.

І так далі

Магнолія звісно Топ. Таке саме б у Франківському районі було б супер

Вона б там інших грошей коштувала.

Чого всі так ту Пасічну не люблять?)
Там не є так зле.
А може ви завтра будете працювати десь в районі Угорської. То взагалі супер :)

Основні Офісні Площі це Привокзальна, Наукова, Героїв Упа.
Відповідно найзручніше у ці райони добиратися з Франківського району.
Звісно коли збудують ІТ парк + Угорська то той район трохи більш оживе.
Але наприклад до найближчого ТРЦ від Пасічної далекувато і те кільце на пасічній постійно в корках і нормального пішохідного простору немає.

Ну стосовно офісних площ... А може ви завтра будете на якомусь крутому продукті десь на Мазепи. Тут ніколи не вгадаєщ. То як ціна на біткоін :)

Та й у Франківському районі вже мало чого класного будують. А що збудоване, то давніше і вже таке собі... Хоча можна знайти. Можна. Але й дорого..

ТРЦ так. Там от нове Сільпо відкрили. То свято для всіх. Але там не так далеко до Метро.
Але так.
Хоча... до ТРЦ багато кому далеко. Бо їх всього навсього кілька штук. І то зосереджені якось... Чи не в одному місці.

Думаю в пост-коронні часи всім пофіг буде на офісники, вже частина новобудів офісних перепрофілюється в житло.
Ну і там на Пимоненка, Вікінг Парк будує жирний офісник.
То шо там нема громадського транспорту, крім 19 маршрутки.
Але Винниківськи ліс — то бомба.
З машиною однозначно там легше, але я обходжусь без неї.

До речі, офісників там теж вистачає.

І як ви без авто? Норм? Пішки/убером?

Сільпо, Метро, Пасічний, Нова Пошта № 3, Арсен, Винниківський ліс — ноги.
Центр — убер.
Сихів, місце в інших районах, але коли треба переїжджати центр — самокат(зимою їжджу, коли дощ не їжджу).
youtu.be/LDmLelRbu1k?t=1652

Не треба на Сихів їздити взагалі :)
Нашо воно вам?)

В мене брат на Вашингтона.
То теж з Коновальця завжди Убером катаю.
Якщо не їхати в час пік, то ціни дуже і дуже приємні :)

з неї тяжко виїхати/заїхати, 2 виходи на постійно перевантажені магістральні вулиці, до буквально всього далеко добиратиссь
є кейси, коли навіть таксі не вдається заказати туди, тупо відмовляються брати замовлення, як і з Рясне-2

Ну це просто така риса наших таксистів :(

Знаєте, я живу вже четвертий рік в районі Коновальця/Антоновича.
Шоб мені десь так часто треба було добиратись... Хз... Особливо зараз, коли і так працюєш звідки хочеш... Хіба в якийсь ТРЦ. Але ж я туди не щомісяця навіть їжджу :)

Рік живу, жодного разу не скидали замовлення. Навпаки пару таксистів десь поруч тусуються.

Ну от я теж таке чув. Друг живе там вже більше 3х років. Там, де той Ваш Дім, чи то Мій Дім все окупував )))
Не чув, щоб мав якісь проблеми з добиранням.

Не гірше, ніж всюди по місту :)

Заради справедливості, кільце тяжко проїхати. Але коли зроблять Пимоненка і Навроцького туди не потрібно буде.

Ви давайте той, напишіть на 1580 звернення про тротуар на Навроцького зі сторони Зеленої. Аби я був не один :)

Я писав про то, шоб зупинку перенесли на 50 метрів вниз до кільця. Шоб не було там де зараз на перехресті з Пирогівкою, бо аварійно, і зупинка там — то просто знак з землі. А там де я пропонував, навпроти Магнолії, і кишеня під павільйон є, і тротуарна плитка встелена, і затишніше.
Сказали, шо комісія з безпеки транспорту так порішала, і всьо. А на острівці безпеки і пішохідні переходити, бюджету в Сихівської РА не залишилось. Тільки на знак.

То треба дотискати. Бо в них так постійно нема грошей.

По сумі факторів район-ціна-якість здається зараз нічого не будують подібного до Моршинська-Горбачевського і Кольберга.

Та будують.. Але відвалити треба буде теж пристойно так...

А що саме будують? іЯкий район і ціна? Кольберга-Моршинську можна було взяти за 1150-1300 дол за метр.

ЖК Globus Elite, ЖК Avalon Prime, ЖК Княжий Холл, ЖК S78, Ярославенка, 36, ЖК Viking Park, ЖК Globus Central Park, ЖК Hugge і так далі. До кольору до вибору.

Та Кольберга — страшний будинок. Там ціна була виключно через локацію. Біля нього взагалі нічого нема. Тротуар-гараж.

Моршинська вже краще. Але той новий виїзд — те саме. Один великий гараж. Але таке теж зараз є.

Круто жити в крутому районі, але коли за твоїми стінами все закидано автомобілями мешканів твого ж будинку, то з роками такий район вже не буде таким крутим. Особливо Кольберга — срачкуватий темно-жовтий колір і пластикові коричневі балкони. Будинок-потвора серед чудової архітектури. Він же не сучасний. Це якийсь псевдо-стиль. Ось саме такі об`єкти і псують той район :(

Зараз на Антоновича будують шось схоже...

Звісно, що не на все буде така ціна, як колись на

Кольберга-Моршинську

:(

та і Шерлок Холмс далеко не 2-3к за метр

Але треба також усвідомити що Пасічна яка біля Зеленої, то ще нормальні €беня в порівнянні з Боюховичами, Винниками, Солонками і т.п.))

Тут нема сенсу порівнювати, бо наведені місця — це взагалі не Львів.

Реалії такі, що співпадіння і по локації і по бажаним вимогам до будівництва — це автоматично 1,5k+ за метр, що для багатьох не підйомна сума, враховуючи що ще треба вкластися в ремонт. Тому треба йти на компроміси.
Або жертвувати розташуванням або якістю квартири(планування, поверховість, середовище і т.п.)
Тут власне, кому що ближче.
Особисто я його готовий пожертвувати локацією але не якістю та умовами самого житла.

можливість доїхати ліфтом в підземну парковку. Це важливо. Бо дехто навіть з під`їзду не має входу, а треба виходити на вулицю.

вроде был период когда ДБН не позволяли так делать, сейчас типа норм

дехто каже, що труби теж мають бути жовтими по будинку, хоча я такого і не знайшов.
а дехто робить сірими...

Екополіс (Моршинська-Горбачевського) і Будінвест (Кольберга) будувалися майже одночасно. Перші зробили ліфт в паркінг, а другі ні. Багато залежить від забудовника.

Але оте на Кольберга страшнувате, я вам скажу. Ну хз. Ну в такому місці можна було щось краще зробити... :( ІМХО

Цікаві думки :-)

1. Не зв’язуватись з Ірокс-ом ні в якому разі
2. В Паруса, як вже ниже написали, багато косяків, колона навпроти вікна — це якраз з їхнього будинку фото
3. В новобудові навпроти (ЛУН каже, що ГалЖитлоБуд) відвалився шмат стіни, ніби як від вітру, рік тому подібне було в іншого забудовника, в цілому якість дуже сумнівна
4. Якщо будинок/секції планується у форм і ’П’, а посередині обіцяють громадський простір/майданчик/малоповерховий дитсадок і т.д. — це скоріше всього брехня, там з часом втулять ще одну секцію, коли основні вже будуть готові
5. Місць під паркування скоріше всього не буде достатньо

2. В Парусу проблеми саме з об"єктом Парус Парк. Вони сказали, що то підрядник такий попався і вони його вже змінили. Здається , що щось з того правда, бо таких проблем не було з першим об"єктом + коли я останній раз шукав інфу то підрядник в Сіті мав непогані об"єкти. Але то, звичайно треба перепровіряти.
3. Стіна впала в об"єкті під офісні приміщення, який біля Медікаверу- трохи далі. Хіба ще, в тому районі було 2 таких випадкию

Так, це якраз про той під офісні приміщення, там геть інший забудовник

Ну не тільки в Парус Парк. В першому Парусі як мінімум не менше, а то і більше проблем

Привіт. Розробляємо один стартап, пов’язаний з безпекою дому від різних «інцидентів» з газом — чадний, витік природного газу. Досліджую наразі ринок. Яке опалення у вас? Якщо є газовий котел у квартирі, чи ставите щось для безпеки (сенсори, наприклад, якісь автоматичні вимикачі)?

Це ринок лимонів, тобто, без шахрайства тут не продаси. Але в Україні та їй подібних странах це максимум на хуліганку потягне.

Забудовник Парус — це просто жах. Якшо я перелічу скільки було зроблено косяків (дуже легко висловлослюючись), то тут ніхто не повірить що будинок був зданий в експлуатацію. Вже пройшло 4 роки, а в будинку ще проблеми не закінчились.

Авалон будує на порядок вищої якості, ну і ціна відповідна.

який район.

Відкриваєте карту Львова і проводите межі:
зліва — по вул. Городоцька
справа — по вул. Стрийська
знизу — по вул. Виговського, Наукова
зверху — по вул. Смаль-Стоцького, Мельника, Горбачевського, Сахарова
Все, що поза цією площею — проблеми або з інфраструктурою, або з комунікацією з іншими районами/важливими місцями/закладами, або з комуналкою, або з місцями для дозвілля, або з контингентом

зліва — по вул. Городоцька

ее по якому саме будинку?))) бо так можно і по метро провести лінію)

справа — по вул. Стрийська

наприклад lun.ua/uk/жб-park-inn-львів

по якому саме будинку?)))

від Виговського до Смаль-Стоцького

Дуже актуальне питання. Якраз сам у цьому районі живу і шукаю житло.
Отже. Якщо з того що вже збудовано то рекомендувавби:
Місто Трав, Грінвіль на Кн. Ольги. Але у збудованих більшість хороших квартир не на продажі
Якщо те що починає будуватися то подобається проект Safe Town на Садовій.

Ці комплекси що я перелічив подобаються тим що вони збудовані/планують бути з внутрішнім Незапаркованим двориком, на відміну від більшості.
Якщо хтось ще щось порекомендує — буду вдячним.

Місто Трав, Грінвіль на Кн. Ольги. Але у збудованих більшість хороших квартир не на продажі

эталонные гетто

з Радістю вислухаю альтернативи ))

lun.ua/...​/жк-baltiys’ka-hall-львів
вот например первое что нашел. в том же районе где и гринвиль

І ціна 1500 USD за квадрат. Як на мене потрібно мати не дуже здоровий глузд щоб купувати там квартиру, якщо особняк дешевше вийде за квадрат у тому ж районі.

ціна

я бы сказал что 1к USD сейчас это минимум, все что дешевле, независимо от района вообще жильем не должно называтся

нуу.... Але жити десь треба.

Та й до 1к можна щось знайти. Якщо шукати.
Все ж ми не в Польщі. Для нас до 1к — бюджетне нормальне.

Від того, що квартира буде в елітному будинку — дуже багато не зміниться, особняком вона від того не стане.
Що краще — 100 квадратів в Гетто чи 50 квадратів в елітному будинку?(при тій же ж локації)

я бы в особняке не жил, да и в гетто тоже

Сейф Таун дуже подобається. Ех. Пізно ))

чим тобі Сейф Тайн подабається ?

Двір буде 100500% без авто (це для мене топ-1 вимога).
+ забудовник (УК, але завдяки забудовнику) добре стежить за балконами/кандюками.
+ близько всюди, куди треба: центр, аеропорт, вокзал, Наукова, УПА, Стороженка.
+ 5 хв до трамваю «2».
+ близько до батьків (Левандівка).
+ не так далеко до Стрийської (ІТ парк і т.д.).
+ 20 хв пішки до Вікторія Гарденс.
+ круте Сільпо через дорогу (гг).
+ УПА, 73 вибили Гром. бюджет на ремонт скверу на Кульпарі.
+ Алтайки.
+ афігенно зроблена Садова :)
+ доїдеш з кількох сторін.

— колія — але я жив все життя на Левандівці. Звикаєш. Взагалі не проблема. Зате фотки вночі круті :)
— 4 смуги Кульпара. Ну то не бери вікна на Кульпар.

Гетто, але з порядком. Де ні двері не заміниш, ні балкон не вліпиш. Тому, якщо і гетто, то чудове.

Чим він може подобатися?З однієї сторони колія, з іншої 4-смугова постійно навантажена дорога, з іншої офіс СС і якісь склади чи гаражі
СС до речі може якось пов’язаний з забудовником і цим проектом?

Місто Трав — уже нема квартир у забудовника давно, у Грінвілі ще була одна чи дві,але вже може теж нема) Хіба купувати у перекупів, але ціни неадекватні) Там доречі Львівську Мрію походу таки розморозили і будуть будувати на Кн. Ольги))

бля. Глянув на ту Мрію... Якого року той проект? 79?

Приблизно) Ну може вони її перероблять, але сумнівно)

Вибір житла залежить від багатьох факторів. Для себе чи на інвестицію, надійність забудовника, бюджет, район, метраж, наявність підземного паркінга, екологія, інфраструктура. Починати варто з бюджета і потім поступово додавати кожний фактор.
А ціни падати будуть, особливо в Україні, яка не має ні економіки ні перспектив на майбутнє. Для того, щоб з’явились клієнти на нерухомість, потрібні робота і доходи. Цю зиму не передиве багато бізнесів, то звідки ж візьмуться доходи? Навіть у Польщі, економіка якої виглядає непогано навіть у порівнянні з іншими європейськими країнами, вже помітна тенденція до зниження цін. Забудовники або дають знижки, або паркінг гратіс, або вплата 20%, а решта 80% вже при здачі будинку. Але тут потрібно враховувати кілька перемінних. Банки вже практично не дають відсотків за гроші на рахунку. Вигідніше тримати в ліквідний нерухомості. Невідомо куди підуть гроші з європейського фонду відбудови, а для Польщі це майже 200 мільярдів євро. Вдумайтесь у цифру. Якщо в економіку, то добре. Але якщо ні, то будуть підігрівати біржу і нерухомість, ціни будуть рости. Ну і іноземні інвестори так як польська нерухомість вважається у Європі недооціненою. Ті ж українці щороку купують десь 2 тис квартир. Це теж тисне на ціни.

Навіть у Польщі, економіка якої виглядає непогано навіть у порівнянні з іншими європейськими країнами, вже помітна тенденція до зниження цін. Забудовники або дають знижки, або паркінг гратіс, або вплата 20%, а решта 80% вже при здачі будинку.

Это все НЕ является доказательством снижения цен — это все вариации на тему стандартной практики. Можно и нужно торговаться. Де-факто снижения цен пока не видно и не понятно будет ли оно, учитывая доступность ипотеки и тот факт, что ее цена ощутимо упала (ввиду снижения базовой ставки нацбанка — которое хоть и не навсегда, но все же).

Все пізнається у порівнянні, в динаміці. Останні кілька років ціни не нерухомість росли по 10-15% щороку і до девелоперів зі знижками не було шансів підступитись, оскільки і так все розкуповувалось. Навіть розмовляти не хотіли. Зараз ситуація принципово інша. Але ціни будуть залежати від поданих вище факторів. Варто додати Брексіт і зниження вимог до іпотечного кредитування (після початку корони умови видачі кредиту ускладнили, що відразу відбилось на зменшенні купців нерухомості). У Британії більше мільйона поляків і якщо після введення тарифів СОТ економіка просяде, то це може спричинити хвилю повернень, що підігріє ціни на нерухомість. До 1 січня лишилось два тижні і британці намагаються зробити запаси по товарах і продуктах, оскільки у новому році вони суттєво виростуть. Але передбачають великі дефіцити.

А, ну я наверное в какой-то другой Польше живу: и я, и все мои знакомые, кто покупал первичку, торговались с девелоперами, и небезуспешно. На одном очень интересном варианте у меня вообще получилось цену сбить на 10% (но потом сами отказались — это оказался девелопер и проект, использующие существующую лазейку в законе, позволяющую обойтись без обязательного для девелоперов эскроу-счета, плюс очень «занятные» условия, практически исключающие возврат немаленькой предоплаты при срыве сделки не по нашей вине, и мы решили вообще не рисковать с ними связываться).

Немає однакового житла з однаковими цінами. Все залежить від міста, району, будинку і девелопера. Для прикладу на Подгайє, Новій Хуті (хоч там ніби планують припинити виробництво сталі) або в районі аеропорта Баліце я б навіть не розглядав. Знайомий по звуку двигунів безпомилково відрізняє типи літаків, які проходять над його будинком.

А, ну я наверное в какой-то другой Польше живу: и я, и все мои знакомые, кто покупал первичку, торговались с девелоперами, и небезуспешно.

It depends. В прошлом доковидном году некоторые инвестиции разметали как горячие булочки и девелоперы там не делали скидок от слова совсем. В тоже время сейчас в этих инвестициях уже есть всякие промоции и т.п. скрытые скидки потому что продажа практически стала.

Від центру мінімум 100 км на захід)))

Якщо серйозно, то плюс-мінус усюди дупа, за виключенням району між Ярославенка та Франка. Там парк поруч, будинки — не мурашники, тихо, відносно поруч центр і магістральні вулиці, які водночас доволі далеко, щоб не заважати. Але там й вартість десь $1600-2000 за квадрат. Ну і плюс усе одно немає ТРЦ поруч. Це буде усе одно якийсь компроміс, тому ти б написав, що тобі важливо, а що неважливо.

за виключенням району між Ярославенка та Франка

Досить сумнівний, суб’єктивний вибір. Тихих районів набагато більше, а от щоб була піша доступність із корисним і цікавим — то складніше.

тихий район з невисокими якісними новобудовами, достатньою кількістю паркомісць, парком поруч, не на території колишнього заводу і не в дупі світу, то доволі нечаста штука. Я не бачив інших пристойних варіантів.

Мені чотирикутник Чорновола-Панча-Липинського-Варшавська подобається. Все, що на другій лінії від зазначених вулиць, відносно тихе і має як зручне сполучення, так і швидкий доступ до всіх благ. Тільки Спортлайф тепер трохи далеко, бо місцевий закрили. Школи, дитсадки, Арсен, базарчик, парк, басейн СКА, макдак :-D

Висотні будинки ну і затори, відповідно загазованість, хоча на другій лінії це звісно менш актуально.

Мені завжди здавався найкращим рідний район моєї Вінниці. Проте, коли зайшла про це розмова з татом, то виявилося, що коли він переїздив у нас будинок зі свого району, то він так зовсім не думав :-)
Ідеальних районів не буває, в усіх є плюси і мінуси, але якщо говорити саме про тихі-зелені, то мій топ це район Кайзервальду :-) Ще Знесіння, ще район Кубанської :-)
Ну і в Новому Світі я жив колись, і там добре (Повстанська) :-)
Але практично, для сучасного життя — те, що я назвав усе-таки.

Про Парус чув не дуже хороші відгуки, ще навіть до сюжету тсн.
Авалон наче ок, але якщо розглядати його в вакуумі, бо деякі їхні будинки розташовані в досить сумнівних місцях:
— Зелена — всюди суцільна промзона,
— Сихів — інфраструктурно ок, але є питання до мотивації людей, які там купляють. Умовно, я віддав 40к баксів за якусь однушку на 40м2, але в мене вікна і далі виходять на Сихів з його панельками і віддаленістю від центру, а не на якийсь новий сучасний район. (Розумію, що для столиці це смішні цифри, але за ці самі гроші на Сихові можна взяти 2 кімнатну, але не в Авалоні). І це вже не говорячи про затори в час пік по всьому Сихову.
П.С. — Я сам з Сихова)

Щодо інших, то чув, що Софіївка, Грінвіль і той таки Інтергалбуд норм ЖК.

Ближній центр, Інтергалбуд. Не знаю, правда, який з цього опитування толк, у кожного свої потреби, запити і очікування.
Нам от одночасно потрібен великий простір, піша досяжність Центру і підземний паркінг, а більшість бере 1-2 кімнати аби-де...

Підписатись на коментарі