«А ти точно senior?»
Привіт, я тех/тім лід в одній з продуктових web компаній — час від часу займаюся співбесідами. Для мене головною проблемою є зрозуміти хто перед тобою senior, або не дуже. А якщо ще потрібно узгодити думку з іншим інтерв’юером ...
Якщо ви займаєтеся WEB розробкою і хочете зрозуміти свій рівень, або стоїте на варті компанії, але не до кінця розумієте як визначити рівень кандидата ласкаво прошу далі.
Важливий момент до якого я дійшов — поняття рівня дуже суб’єктивно і залежить від типу компанії й завдань які вона вирішує. В принципі на цьому можна було б закінчити статтю, але спробуймо піти трохи далі.
Для себе я виділив два основних напрями — аутсорс і продуктові компанії.
Для аутсорсу важливіше широкий спектр технологій з якими стикався кандидат.
У продуктовій буде акцент глибоке розуміння технологій і принципи написання підтримуваного коду.
Всі подальші міркування будуть з позиції мого досвіду і продуктової розробки, що звісно не буде збігатися з вашими думками — тому поставтесь до цього як до можливості побачити альтернативну позицію.
Найпростіша відповідь на питання: «аякже зрозуміти який у мене рівень» — той за який тобі згодні платити. Але ж ви тут витрачаєте час не для цієї демагогії, тому я спробував формалізувати цю відповідь.
І поки не забув, підпишіться на мій канал в телеграм t.me/resilience_engineering, щоб не пропустити нові публікації, також буду ділиться короткими роздумами на теми розробки, відписатися завжди встигнете :)
Отож наш герой дня, таблиця навичок для web розробника, врахуйте що таблиця вказує на середній / верхній поріг рівня, для нижнього можна на свій розсуд прибрати частину пунктів.
На жаль тут неможливо зробити таблицю — тому гугл таблиці та картинка)
docs.google.com/...Z67tVwt0/edit?usp=sharing
Лучшие комментарии пропустить