Як увійти в ІТ вчителю інформатики?

Привіт усім. Мені потрібна порада від знаючих людей.
Я уже маю вищу освіту вчителя інформатики, але зараз розумію що хочу бути програмістом. Як краще зробити: піти на курси чи поступити у вищий навчальний заклад? Так, як розумію, що знань в даній сфері не вистачає. Читала, що курси толком знань не дають, чи у вищих навчальних закладах можна отримати нормальні знання? І якщо так, то які Ви б порадили.(локація-Черкаси) І чи варто поступати на бакалаврат чи уже на магістра. (На даний момент — спеціаліст)
Маю невеличкий досвід, працювала в одній компанії на посаді стажер full stack developer. Після 8 місяців звільнили.
Рівень англійської — elementary (продовжую вивчати).
Буду вдячна за ваші поради.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо ви вчилися на вчителя інформатики — то у вас явно були предмети професійного спрямування (графіка, програмування, бази даних тощо). Візьміть той, що подобався найбільше — подивіться які вимоги за цим напрямком у вакансіях і «прокачайте» цей напрямок. Взагалі досить дивно бачити такі питання від людини з профільною освітою, чи у вас акцент був на педагогіку, а інформатика — то дотичне?

Сам навчаюсь на вчителя інформатики але почав з малих компаній у підтримці клієнтів. Декотрі компанії мають інтернатуру як Mirantis де Ви можете вивчити все що потрібно і далі йти до тієї професії яку би ви хотіли. Головне мати бажання та тягу до того, чим ви хочете займатися й усе можливо. В першу чергу якісь курси якщо програмування. Або Системне адміністрування якщо ви хочете файним Support Engineer бути. Англійська мова також важлива хоча б на рівні A2 а то й вище.

Як увійти в ІТ
працювала в одній компанії на посаді стажер full stack developer

Что?

8 месяцев опыта стажёром, тю ну иди на джуна теперь)

Свого часу сам «увійшов в айті». В цілому скажу, що англійська відкриває практично безмежні можливості для навчання. Онлайн курси, ютуб (часом там трапляється більш якісний контент ніж на платних ресурсах, але натрапити на нього не так просто) та свої проєкти це теж обов’язково.
Окремо хочу відмітити те, що більш за все непрацюючому «вайтішніку» не вистачає спілкування з керівником/колегами яких поки ще немає, умовно кажучи живого ментора.
Тому рекомендую слухати подкасти присвячені обраному напрямку. Я не фронтендер, тому конкретні канали порадити не можу, але раджу погуглити або повивчати їх на Podbean/Soundcloud/Castbox тощо. Це дасть відчуття/розуміння, що рухаєшся в правильному напрямку та всілякі інсайти.

Доброго дня. У CyberBionic Systematics відкриті вакансії асистента тренера з напрямків FrontEnd, .NET, Python, Java. Асистент повинен мати базові знання з обраного напрямку. Має можливість безкоштовно навчатися у групі, поглиблюючи та систематизуючи власні знання. Також отримує безкоштовний доступ до відео курсів ITVDN. Завдання — допомагати студентам з виконанням практичних завдань, курсових проектів. Навчання зараз все в онлайн форматі через Zoom. Якщо Вам це цікаво, пишіть на [email protected], в темі вкажіть На вакансію асистента тренера. Надішліть детальнішу інформацію про Ваші знання з тих напрямків, за якими здійснюється навчання у CyberBionic Systematics.

Что мешает пойти преподавателем, например в КА «ШАГ»?

учить школьников алгоритмизации и экселю?

Тонко, весьма тонко.

Бажання заробляти зарплату ІТ-шників — це нормально, але тяга до вибраної професії в ІТ повинна бути обов’язковою. Якщо така тяга є, ігноруйте тролів, кому смішно що до них у рукавичку стукаються. Вони в такий спосіб чухають своє его зворотно-поступальними рухами, після чого їм стає краще, причому роблять вони це регулярно, з різними жертвами.

Зазвичай джуніори (початківці, на ІТ-шному сленгу) досить багато брешуть роботодавцю про себе і про свій досвід роботи. Це відбувається тому, що найважче знайти першу роботу. Далеко не усі так чесно напишуть про себе, що їх звільнили після 8 місяців роботи. Бути чесною важче, але це правильних шлях.

Можна спробувати об’єктивно оцінити причини чому роботодавець був незадоволений вашою роботою... але без досвіду роботи ви самі навряд чи зможете це зробити. Треба попрацювати в декількох компаніях. Цілком можливо, що ваш роботодавець просто не відчуває конкуренції у вашому регіоні, а тому особливо не цінує своїх працівників.

Спробуйте знайти віддалену роботу за малу зарплату для початку. Не соромтесь питати поради у ваших колег, якщо щось не виходить. — Це дуже поширена помилка початківців — коли вони сидять і мовчать, бо бояться проявити свою необізнаність, а потім не вкладаються у часові рамки.

Якщо ви змогли отримати вищу освіту, швидше за все, для вас таки знайдеться робота, не залишитесь без хліба з маслом.

але тяга до вибраної професії в ІТ повинна бути обов’язковою

ні, зовсім ні

Як ви собі це уявляєте? Людина просто заробляє гроші, бо вміє це робити? Ну мабуть тоді така робота не повинна бути складною, в противному разі професійне вигорання не заставить себе довго чекати.

нормально уявляю. вигорають як раз ті, що «горять», втрачаючи мотивацію в пізнанні нового, або досягнення ідеалу, або вже зроблене викидають через зміну пріорітетів. Тим часом, люди з позицією «робота є робота» і мотивацією, наприклад, через визнання іншими — втомлюються, відпочівають, і знов до роботи.

Зацікавленність в професії дуже допомогає пройти стрес періоду навчання, але пізніше посилює удар Деннінга-Крюгера. Розуміти, що ти — ніхто в чомусь, що любиш і хочеш робити — болісніше.

Мені здається, що тяга і «горіння» має бути хоча б тому, бо по-іншому просто з часом є шанс, що набридне. Хоча є шанс, що станеш горіти пізніше, а не одразу.
Це марафон, а не спринт як на мене.

бо по-іншому просто з часом є шанс, що набридне

стривайте. якщо з початку не «горіло», а «робота є робота», то як воно може набриднути? ну, я розумію, що можна знайти щось цікаве і свічнутись. Але от просто щоб «набридло, візьму саббатікал на півроку», то я таке лиш від запаяних на справі людей чув

Я більше про те, що якщо щось монотонно робити без тяги до цього, то на ентузіазмі (навіть підкріпленому коштами) довго не протриматись.

У меня есть хорошие примеры когда тяги как таковой нет. Но есть обязательность, и нет отвращения к этой работе. В результате очень приличные результаты.

Тяга повинна бути, щоб самому навчатися. Якщо її нема — тільки хтось за вуха повинен тягнути, але без гарантії успіху.

Думаю, що весь тролінг не через те, що людина хоче «зайти в рукавичку», а через те, що вона задає занадто елементарні питання, а гуглом не користується. Навіть тут на ДОУ вже мільйон топіків на цю тему, і без різниці, вчитель інформатики, лікар, чи юрист — всім однаково тяжко і багато потрібно працювати, хоча навіть вчителю інформатики можливо менше, якщо знає якісь основи.
Тим більше, якщо людина працювала 8міс, то вона знає, що один з основних скілів іт-шника — це вміти гуглити.
А судячи із заданих тут питань, це не дуже вдається.

Судячи із назви даної теми, авторка знає що спитати в гугла, і ймовірно шукала інформацію самостійно перед створенням теми на ДОУ. Поговорити з людьми на форумі, навіть якщо вже є повно подібних тем, не великий гріх, з часом навчиться цінувати чужий час, головне не затюкати її на рівному місці.

Ну таке, погоджуюсь тільки частково

Рівень англійської — elementary

Повернитесь, дверь откройте, сразу прямо, вниз налево, там направо коридором, там три двери — вам вторую, после прямо, вниз на лифте, вверх пешочком, из подъезда выходите и потом куда хотите и подальше от ITшни, всё понятно?

ищете курсы для языка на котором пишите, счас все удаленно

але зараз розумію що хочу бути програмістом

Умиляет как представителей разных профессий внезапно озаряет, что на самом деле всю жизнь мечтали быть программистом. Распространяется быстрей всякого корановируса. Ога-ога.

Ещё б мозги, чтобы узнать о профессии ДО ТОГО как туда лезть. Особенно на «курсы».

корановируса

Новый штамм — исламский.

«Какую кнопку нажать, чтобы на счет капнул первый мульйон?»

Розповідаю про 8 місяців стажування в компанії. Спочатку працювала з такими технологіями, як Node js та React (створювала todo для того, щоб навчитись, впринципі ментора ніякого не було. Просто закріпили людину, яка толком нічого не пояснювала), після того посадили на цікавий проект, потім чи то задачі стали складнішими, чи то те що змінили тімліда, щось пішло не по плану, довго виконувала задачі, тоді зі мною попрощались.

Попасти на стажування на технології React + NodeJS, це як виграти в лотерею 5 штук баксів, ви повинні були в той момент працювати годин так по 12 щоб освоїти дані технології за 8 місяців, та після роботи проходити відеокурси по данним технологіям. Ніхто не говорив що буде легко.

Не хочу нікого образити, але коли я вчився в КПІ, то моя вчителька інофрматики морально застаріла років на 20 ... Вона нічого не розуміла навіть в коді Pascal, який викладала ...
Тупо заставляла вирішувати типові задачв, і малювати блок схеми під лінійку ...

Сподіваюсь атовр Топіка не із таких ... але коли я вчився — більшість вчителів були настільки зашкарублі, не хотіли вчитися (і вчити) чомусь новому, і не вилазили із своєї зони комфорту (Програми яка не змінювалася десятки років). Одиниці були з тих, кого б я міг розглядати як потенційного джуна ....
Того хто готовий навчатися чомусь новому ...

А якщо по ділу — то так
— вивчити англійську
— ПРойти кілька онлайн курсів
— почати пистаи свій власний проект

Шукати будь яку роботу і брати всі тестові що вам запропонують
Нормальна компанія, до тестового може ще надати «послугу ментора», який не тіль скаже
Важ код гуано — ви нам не підходете«, а можливо ще й зробить ревью, щось порадить, допоможе порадою як правильно робити тестове ...

Наприклад кілько років тому, коли я намагався «ВайтіВАйТІ» — то мені запропонували спробувати 42coffeecups.com — вони постійно когось шукають, при тестовому менторять кандидатів
Я тоді до них так і не пішов, але це мені дало величезний досвід на той момент

моя вчителька інофрматики морально застаріла

Люто плюсую. Львівська політехніка, 1999 рік (щоправда, мій напрямок був не айтішний). Викладач на «лекціях» малює крейдою на дошці як виглядає Word (так-так, як той відомий африканський вчитель). На практичних заняттях були живі комп’ютери, все на той час з англомовним інтерфейсом, а от викладачка в школі вчила німецьку, тому щоразу під час пояснень просила студентів перекласти що там написано, щоб вона могла пояснити що робити далі. Це для повноти картини.

Була така стаття:

«У 2016-му моя зарплата з двох шкіл становила 2400 гривень». Як я пройшов шлях від сільського вчителя до програміста
dou.ua/...​om-teacher-to-programmer

І ще інші подібні є статті
dou.ua/lenta/tags/світчери

1. Довчити англійську до B1
2. Поступати в ВНЗ не потрібно, тим більше вже маючи хай не профільну, але все ж ВО
3. Якщо через курси, то розглядати в контексті перспективи працевлаштування, тут є 2 варіанти, які більш-менш в цьому зацікавлені
— від великих контор які вирощують собі на них трейні/джунів — в Черкасах навряд чи є, але в Києві точно, вони безплатні, мінус — запропонований офер буде скоріш всього на так собі умовах
— типу м8, які беруть оплату за них як % з зарплати — тут очевидно все
4. Хоча

працювала в одній компанії на посаді стажер full stack developer. Після 8 місяців звільнили.

цього досвіду було б досить, щоб знайти роботу без всяких курсів, якщо це тільки не була робота в т.зв. ’веб-студії’, яка займалась розробкою примітивних візиток на вордпресі для місцевих клієнтів

Тут скоріш за все вас затролять за такі питання. Найкраще брати і писати свій пет проджект/стартап і переконатись що вам дійсно це потрібно/виходить. Вища освіта не покаже чи ви девелопер чи ні. Думаю за 8 місяців роботи full stack девелопером ви би мали розібратись що для цього потрібно

Міряла по собі, не думала, що подібна тема взагалі може бути затролена, це дивно.(знову ж таки на мою думку)

Видно, багато в кого вже «назріло», плюс — п’ятниця, день тролінгових тем.

Як увійти в ІТ вчителю інформатики?

Вау.. нельзя недооценивать всю глубину наших глубин.

Жду топика «Как войти в айти преподавателю IT курсов»

Вообще-то преподавать информатику и заниматься коммерческим программированием — вещи разные.

Но методологию то учитель знать ОБЯЗАН
а вопрос КАК это именно оно

За звичай входять через комп’ютер, якщо вмієте ним користуватись — шукайте в гуглі та ютубі інформацію по темам що вам цікаві

розумію що хочу бути програмістом

Что подтолкнуло к такой мысле?

Після 8 місяців звільнили.

Причина?

І чи варто поступати на бакалаврат чи уже на магістра. (На даний момент — спеціаліст)

так специалиста раньше получали после бакалавра, попахивает очередным вбросом

Що Ви маєте на увазі? Не зрозуміла вашої відповіді.

Спеціаліста прирівняли до магістрів

Вроде как Володимир-Волинський педагогічний коледж. Молодший спеціаліст.

У мене є там знайомі — можу уточнити))

Молодший спеціаліст після коледжу — це, мабуть, щось середнє між випускником (бувшого) ПТУ та пів-бакалавром ВНЗ III-IV-рівня. Тобто, це нижче «академічного» бакалаврату.

Ну, раньше младшего спеца было достаточно, чтоб стать директором банка или руководителем подразделения. Мне вот в Харьковском колледже в 2000 — академия при НБУ хорошо мозги вправили по банковской справе, хоть и младший спец по этому направлению.

Мається на увазі чи на йти на вишку з нуля, чи на базі спеціаліста в магістратуру. Відповідь вже була: самостійно або на курси які пропонують самі фірми-розробники не тільки в столиці, а навіть в обласних центрах

Підписатись на коментарі