Запрошуємо на презентацію Дія City 5 квітня о 14:30!

Друзі, за цей рік, що ми працюємо над Дія City, у вас виникало багато запитань. Сьогодні о 14:30 ми з Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим презентуємо концепцію проєкту та його суть.

Про свої плани та очікування від Дія City також розкажуть CEO Reface Дмитро Швець, засновник Nika Tech Family Максим Слободянюк та засновник Natus Vincere (NAVI) Олександр Кохановський.

Маю велику надію, що інформація отримана з перших рук, істотно зменшить кількість спекуляцій на тему проекту та допоможе вам знайти відповіді на свої запитання.

Є ще декілька годин для реєстрації, долучайтесь. Лінк для трансляції після реєстрації→ dc.diia.gov.ua
До зустрічі онлайн сьогодні о 14:30!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ітогі падведьом

— Виходить Федорів. Розповідає про трансформаторів з міністерства та про аппку дія.
— Показує таблицю з дефолтними податками по трудовому договору. Про ФОП забувають.
— Наголошує що «ми не чіпаємо існуючу систему». Декілька разів
— Запевняє що ЗЕД не будуть забороняти. (Звісно не будуть, це буде робити Гетьманцев)
— Показує зп в 600 євро. Не знаю що це було. Каже що в Дія буде більше
— Йоу в нас буде найкраща податкова система, го до нас! Кличе Борнякова
— Борняков «переходжу до кримінального кодексу» показує нам воркфлоу роботи ментів. "запит"—"обшук" і щось посередині. Запевняє що мусорська масть тепер буде ходити виключно через Дія Сіті, а не напряму.
— Ще раз розказує що «ми будемо відстоювати існуючий стан речей з ФОП». При цьому про 2-річний період та максимум 20% ФОПів у штаті сором’язливо не згадує. Кличе фаундера рефейсу
— Фаундеру рефейсу забули сказати що мікрофон треба тримати коло рота, тому разом з ним включають чиєсь сопіння
— «Йоу рефейс хоче інвестицій але закордонним партнерам складно пояснити що таке контрактор. тому ми за Дія Сіті! Депутати проголосуйте будь-ласка»
— Кличуть якогось нонейма із смартконтрактами
— «Йоу, ми хочемо давати нашим співробітникам equity тому депутати проголосуйте будь-ласка»
— Кличуть Кохановського
— «Всєм прівєт, ми хочемо побудувати найбільшу кіберарену тому якщо в Дія Сіті будуть низькі податки то це буде круто а ще ми хочемо 100 мільонів інвестицій тому депутати проголосуйте будь-ласка»
— Виходить Федорів. «Ми будемо захищати існуючу систему з ФОПами. Дія справа добровільна. Всім цьом».

Занавіс.

Змінили риторику на
«Ми за ФОП»
«Ми за ЗЕД»
«Ми вас захистимо»
«Ми будемо відстоювати ФОП»

Коротше кажучи взяли петицію, повернули її навпаки і тепер говорять словами звідти.

Чисто по-людськи презентація мені не сподобалась.
Особливо жалюгідно виглядав Кохановський. Я знаю як він може говорити тому що багато часу стежив за Na`Vi і трошки в курсі як у них справи. А тут його ніби примусили читати з папірця текст, вийшло фальшиво.

Наш аналог 30-ти рублевых подтянулся в коменты к презентации:

Очень интересно! Вы молодцы. Смотрю с сыном 14 лет, ему тоже очень познавательно.
Получилась отличная презентация. Михаил и его коллеги — молодцы. Молодцы потому, что наконец провели её, чтобы отмести домыслы и спекуляции.
Айтишник, и плюсую за эту инициативу

На ютубе комменты трут. Саша Борняков, это такая открытость у вас и диалог?

А спонсор сьогоднішньої презентації — букмекерська контора (нрзбрчво)! Ставкі на спорт — іграй і вигравай!

У мене всього одне питання — навіщо мені ваша ДІЯ СІТІ? Це питання риторичне, звичайно, але від себе хочу додати, що мені і 99.99% ІТ-шників це не потрібно (байки про соц захищеність прибережіть для джунів).

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

TL;DR
Сашенька своїми камінг-аутами встиг настільки обмазати свою ж ініціативу та виставити себе самого щонайменше лицеміром із замашками «хазяїна» для охірєвших холопів, що противниками цієї фігні стають вже навіть ті, кому до того було виключно пофіг.
Той незручний момент, коли тіпа держслужбовцю краще жувати, аніж говорити.

DOU запустили анонімне опитування щодо Дія City. Заповнюйте та висловлюйте усе, що не подобається чи подобається у проєкті. Результати опублікуємо за 1-2 тижні. Долучайтеся!

Раньше я ходил на 95 квартал и было смешно. Теперь совсем не смешно.
Нужно думать за кого отдать свой выбор на следующих президентских и парламентских.

Раньше я ходил на 95 квартал и было смешно.
Нужно думать за кого отдать свой выбор на следующих президентских и парламентских.

Очевидно ж: бойко чи медведчук

Те, що я сказав, просто логічне завершення думки

Если кто не в курсе, на YouTube дизлайки комментариям сортируют их вниз списка комментариев, а лайки — вверх.

Заминусованные комментарии будут на дне и станут мало кому интересны.
Так я сливал кремлеботов на сервисах с подобным ранжированием.
Проверить можно под инкогнито + vpn, из топа вся дичь убирается.

Вообще, странно, что за 7 лет кремлеботского оголтелого поливания Украины желчью на разных сервисах, по видимому, мало кто вообще понимает, что можно ботам как-то противостоять.
Они активно поддерживают зельминтского, а перед выборами особенно разошлись. Пора бы уже чему-то научиться после всего этого.

Или поднять вверх адекватные комментарии, а не дурно-благостные ботовские про «Вперед! Даешь!»

Дякую, але ніт.

А спонсор сьогоднішньої презентації — букмекерська контора (нрзбрчво)! Ставкі на спорт — іграй і вигравай!

Я все ще не розумію як контрактна форма гіг працівників, з запевненям, що це не КЗОТ, согласується з 17 днями відпуски, декретною відпускою і так далі

А еще не понятно, чем контракторы на гигах лучше чем контракторы на фопах для инвестора?

Тут як раз більш зрозуміло — імплементацією английського права з NDA, опціонами і тп. Але не бачу причин чому це неможливо було і з фопами провернути

Кстати, где про опционы и прочие штуки в 4303 сказано?))) А NDA и так работает и подписывается.

Не можу сказати про 4303, у мене немає вдосталь часу щоб детально аналізувати законопроекти. Пока сподіваюся компаніі більше моєї роблять це дуже уважно. Ну і програмісти на ДОУ.

NDA підписуються, але є нюанс, який до речі, не факт, що ліквідується з гігами. Частина клієнтів при підписі NDA з компанією включають такий пункт, як заборона передавати інформацію на контракторів, що викликає біль

Прямо на презентаціі був один такий слайд

в законе слова про отпуск нет, есть «перерыв»
оплачивается перерыв согласно «гик-контракту», может например оплачиваться из расчета 5 грн день, как уже договоритесь в гик-контракте

если вы заболели за 6 месяцев и пропустили хоть 1 день, то вам «перерыв» согласно 4303 не положен

5. Гіг-спеціаліст може реалізувати своє право на щорічну оплачувану перерву у виконанні робіт (наданні послуг) лише після спливу шести безперервних місяців виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактом, якщо гіг-контрактом не визначено коротший строк.

У ФОП набагато кращі умови бо зазвичай можна брати відпустку після випробувального терміну

У ФОП набагато кращі умови бо зазвичай можна брати відпустку після випробувального терміну

У ФОП набагато кращі умови бо зазвичай можна брати відпустку в будь-який момент за домовленістю з клієнтами або просто зупинити контракт

У фопа нема
випробувального терміну

Ем, чому це? В контракті може бути прописано, що перші три місяці можуть розірвати контракт день в день — от тобі і випробувальний.

Такие презентации проводили еще в 1920-х
www.youtube.com/watch?v=ViKPXYygc3Q

Наш аналог 30-ти рублевых подтянулся в коменты к презентации:

Очень интересно! Вы молодцы. Смотрю с сыном 14 лет, ему тоже очень познавательно.
Получилась отличная презентация. Михаил и его коллеги — молодцы. Молодцы потому, что наконец провели её, чтобы отмести домыслы и спекуляции.
Айтишник, и плюсую за эту инициативу

Го в комменты, покажем, что думает ИТ коммьюнити на самом деле!
www.youtube.com/watch?v=kW-5FFZF8zI

На ютубе комменты трут. Саша Борняков, это такая открытость у вас и диалог?

Меня Фёдоров кстати забанил в Фейсбуке))) Оно боится.

ага, а в комментах ответили, что это всё ютюб, а «мы ни такие»

золотой дождь с громом и молниями

Так и не нашел ответы ни на свои вопросы (включая те, на которые г-н Борняков перестал отвечать в другом топике), ни на те, что сообщество задавало тут, зато услышал ответы на вопросы, которые задавали они сами себе.

Посмотрел презентацию, это стыд и позор. Много манипуляций в цифрах (снижение налогов показано по сравнению с общей системой налогообложения, в таблице по сравнению налоговой нагрузки «забыли» ФОП 3 группу), докладчики как по методичке рассказывают о плюсах английского права (и это без каких-либо намеков на реформу судовой системы).
А потом эти ребята (Федоров и Борняков) предлагают, что бы им верили и поддерживали инициативу Дия((
Отдельный дизлайк Reface и другим компаниям, поддерживающим этот балаган. Для себя на будущее, решил убрать их из списка потенциальных работодателей.

Я чего-то не понимаю. И месяца не прошло с момента сбора вами фидбека от сообщества, включая мост с Кожаевым. Я конечно понимаю, когда в бодишопе работы формошлёпов итерируют по 2 недели. Но гос. аппарат? Это только мне кажется смешным?

Ітогі падведьом

— Виходить Федорів. Розповідає про трансформаторів з міністерства та про аппку дія.
— Показує таблицю з дефолтними податками по трудовому договору. Про ФОП забувають.
— Наголошує що «ми не чіпаємо існуючу систему». Декілька разів
— Запевняє що ЗЕД не будуть забороняти. (Звісно не будуть, це буде робити Гетьманцев)
— Показує зп в 600 євро. Не знаю що це було. Каже що в Дія буде більше
— Йоу в нас буде найкраща податкова система, го до нас! Кличе Борнякова
— Борняков «переходжу до кримінального кодексу» показує нам воркфлоу роботи ментів. "запит"—"обшук" і щось посередині. Запевняє що мусорська масть тепер буде ходити виключно через Дія Сіті, а не напряму.
— Ще раз розказує що «ми будемо відстоювати існуючий стан речей з ФОП». При цьому про 2-річний період та максимум 20% ФОПів у штаті сором’язливо не згадує. Кличе фаундера рефейсу
— Фаундеру рефейсу забули сказати що мікрофон треба тримати коло рота, тому разом з ним включають чиєсь сопіння
— «Йоу рефейс хоче інвестицій але закордонним партнерам складно пояснити що таке контрактор. тому ми за Дія Сіті! Депутати проголосуйте будь-ласка»
— Кличуть якогось нонейма із смартконтрактами
— «Йоу, ми хочемо давати нашим співробітникам equity тому депутати проголосуйте будь-ласка»
— Кличуть Кохановського
— «Всєм прівєт, ми хочемо побудувати найбільшу кіберарену тому якщо в Дія Сіті будуть низькі податки то це буде круто а ще ми хочемо 100 мільонів інвестицій тому депутати проголосуйте будь-ласка»
— Виходить Федорів. «Ми будемо захищати існуючу систему з ФОПами. Дія справа добровільна. Всім цьом».

Занавіс.

Змінили риторику на
«Ми за ФОП»
«Ми за ЗЕД»
«Ми вас захистимо»
«Ми будемо відстоювати ФОП»

Коротше кажучи взяли петицію, повернули її навпаки і тепер говорять словами звідти.

Чисто по-людськи презентація мені не сподобалась.
Особливо жалюгідно виглядав Кохановський. Я знаю як він може говорити тому що багато часу стежив за Na`Vi і трошки в курсі як у них справи. А тут його ніби примусили читати з папірця текст, вийшло фальшиво.

мусорська масть

масти всего две, черная и красная

Борняков «переходжу до кримінального кодексу» показує нам воркфлоу роботи ментів. "запит"—"обшук" і щось посередині. Запевняє що мусорська масть тепер буде ходити виключно через Дія Сіті, а не напряму.

То есть государство предлагает крышу от себя же за бабло=)

Грамарлі успішно піднявся і без дії, гіг-працівник і контрактор тотожні поняття, не думаю, що це буде мати вплив при залученні інвестицій
Не було секції питання-відповідь, це якось взагалі принизливо.

Reface підори. Не у всіх старт-апах є 9 (дев’ять, блять!) кофаундерів щоб навіть змогти попасти в дію сіті.

edit: Якщо хто не в курсі, то в refac’ів їх щось дофігіща — чи то 7 чи 8 чи 9.

О, как думаешь, инвесторы в этот стартапчик будут рады, если узнают, что они участвуют в монопольном сговоре?

Равно как и конторы, в неё прущиеся, как оказалось нужны не очень своим хозяевам. Мелким там и вообще делать нечего: им тупо поставят порог входа в виде плана неофициальной мзды просто за право там быть. И регулярно будут ещё подаивать по любой мелочи и за каждый чих.

Так что зря туда Reface влез, их сожрут одними из первых.

Считаю что для того, что бы эта Дия.Сити «взлетела» им нужно «продавать» эту идею прежде всего зарубежным компаниям.
Представим что Дия.Сити это не просто новая «крыша» для «галер» от государтсва, а действительно государственная фриланс биржа и рекрутинговое агенство! Каждый украинский девелопер может зарегистрироваться в Дия.Сити как Гиг-контрактор без всякого ФОП. Дальше любая иностранная компания может набрать себе украинских Гиг-контракторов на удаленную работу. При этом компания платит 5% налога и Гиг-контрактор платит 5% налога.
Например сейчас какой-нибудь Майкрософт нанял команду в компани ЕПАМ и платит в среднем по $50 в час. ЕПАМ платит своим ФОПам в среднем по $20 в час. Если Майкрософт заходит в Дия.Сити — то там он может нанять тех же девелоперов по $30 в час. При этом с учетом налогов 10% девелопер будет получать на руки $27 в час.
Таким образом в выиграше все: иностранная компания получает точно таких же девелоперов, но дешевле, девелопер получает больше за ту же работу, а государтсво получает больше налогов! Все что для этого надо — устранить «перекупов» в виде ИТ галер.
Возможно в этом и цель Дия.Сити — что бы украинское ИТ развивалось дальше, нужно избавить его от «паразитов», которые наживаются на перепродаже «голов». Настоящим ИТ компаниям некуда заходить — потому что рынок захвачен «галерами»!

Если Майкрософт заходит в Дия.Сити — то там он может нанять тех же девелоперов по $30 в час

А собирать этих васюганов в команду и менеджерить их кто будет?

А кто сейчас менеджерит?! Галерная девочка-ПМ с иньяза? У MS есть и свои менеджеры, и свои архитекты, и свои тимлиды. Все задачи «украинским обезянкам» они сами спускают. Да и где ты вообще сейчас видел на галере что бы украинская команда САМА делала проект под заказ? Везде только сдают девелоперов клиенту. Менеджеры на галерах — это одни гуманитарии-погонщики с прокачанным скилом дуть в уши. Я давно уже не видел настоящего ПМа, который бы шарил в предметной области или хотя бы вообще понимал что команда пишет.

Подождите, а какая роль тогда будет общественной организации при дия сити которая должна была собирать по 5% себе в карман?

ты сам и ответил, ее роль:

должна была собирать по 5% себе в карман
Возможно в этом и цель Дия.Сити — что бы украинское ИТ развивалось дальше, нужно избавить его от «паразитов», которые наживаются на перепродаже «голов». Настоящим ИТ компаниям некуда заходить — потому что рынок захвачен «галерами»!

Бобёр, всё больше убеждаюсь что ты болен: навязчивая идея у тебя — натягиваешь своё ублюдочно-коммунистическое восприятие на реальность.

. Если Майкрософт заходит в Дия.Сити — то там он может нанять тех же девелоперов по $30 в час. При этом с учетом налогов 10% девелопер будет получать на руки $27 в час.

Бобёр, ты нищеброд. Ценник в нормальных конторах стартует от $100/час. Их уже готовы платить перебив любые галерные ценники, это вообще не проблема — просто людей нет

сейчас какой-нибудь Майкрософт нанял команду в компани ЕПАМ и платит в среднем по $50 в час. ЕПАМ

Майкрософт тупо не видит профита заходить на Украину, ни за какие деньги!

Все что для этого надо — устранить «перекупов» в виде ИТ галер.

А что, кто-то мешает открыть юрлицо на Украине, как это сделал оракл?

Ценник в нормальных конторах стартует от $100/час.

В следующий раз как будешь общаться с представителями власти — удиви их. Скажи что у тебя не 600 евро зарплата — а $16000.

Бобёр, всё больше убеждаюсь что ты болен: навязчивая идея у тебя — натягиваешь своё ублюдочно-коммунистическое восприятие на реальность.

Ублюдочно-коммунистическое восприятие ни чем ни хуже чем ублюдочно-либертарианское. И то и другое — утопия имеющая мало отношения к реальности.

Ублюдочно-коммунистическое восприятие ни чем ни хуже чем ублюдочно-либертарианское. И то и другое — утопия имеющая мало отношения к реальности.

А вот и нет, я в отличие от тебя решаю свои проблемы сам. Не обаиняю в них родителей, капиталистов etc. Просто беру и решаю, ты — ноешь

Той самий Кохановський, що прикупив готель Дніпро на мізері, а коли карантинні обмеження продовжили (яка несподіванка), вирішив що туди можна буде загнати айті-стойло? Нну-ну.

Вони там кіберарену хочуть зробити і інфраструктуру для кіберспортсменів які приїздитимуть до Києва.

В нього інший інтерес—його ксго команда з 5 людей їсть більш ніж 100 тисяч баксів на місяць, там треба оптимізувати податки :)

З тих п’яти людей в його ксго четверо — росіяни. «А ви точно український патріот?»

Ага, з блек-джеком і покером. Остап Бендер з шахматами — 100 років по тому.

Почему это так жалко выглядит

Проголосовать ногами и тем что меж ними.

В таблиці з порівнянням податків сором’язливо забули про ФОПів.

Вони вказують на зниження податків для компаній, а не працівників. Покращень для персічних громадян поки що не видно

В таблиці було 18.5% ПДФО, це податки які сплачує працівник.

Вони там вроді взагалі все в кучу намішали, бо (якщо я не помиляюсь) «Податок на дохід» оплачує працівник, «Соціальний внесок» — компанія. Видно шоб циферки краще виглядали.

Основна мантра Федоріва— «не чіпати». І в той же час говорить про те що треба «стимулювати».

Тисне на те що ФОПів чіпати не будуть, ага, так ми і повірили.

please no. вже краще дія сіті ніж так.

я ще молодий, не треба мені ніц стимулювати.

У мене всього одне питання — навіщо мені ваша ДІЯ СІТІ? Це питання риторичне, звичайно, але від себе хочу додати, що мені і 99.99% ІТ-шників це не потрібно (байки про соц захищеність прибережіть для джунів).

Ні, просто приписав собі 0.001% вкладу в галузь :D

що мені і 99.99% ІТ-шників це не потрібно

Не для тебе це робиться. Та і з чого ти взяв, що це має бути саме для тебе.

понеслось
youtu.be/kW-5FFZF8zI

ссссанёк, а шо там насчет зашквара уровня студента—первака, который закончил пару онлайн курсов не до конца?

Вы там совсем oxyeли со своей жижекализацией?

Они просто успешно имплементируют методы фейсбука — одного из лидеров индустрии:
www.dw.com/...​telej-facebook/a-57094813

вконтакте — это ж русскоязычный сегмент, какой же это конкурент. еще телега — да, но уже в другом формате, а остальные вяло попытались выйти на рынок, не более

Я вообще коллективным блогам отдают абсолютное предпочтение, ибо там история всех комментариев и постов юзера как на ладони, а с кармической системой даже понятно, кто его поддерживает и кого поддерживает он.
It’s perfect.
Eблoкнигa не дает такого инструментария. Потому идет нaxep.

Гугл потерпел фиаско в попытке запустить свою соцсеть, например

да; она была действительно дубовая

Якщо не дивитися на конкретні продукти, а на те чим FB заробляє то головний конкурент мабуть Google.

Трансляція, для тих хто не хоче реєструватися:

www.youtube.com/watch?v=kW-5FFZF8zI

как и следовало ожидать, хомячков тупо ставят перед фак том
можно насоздавать мульон петиций или тем на форуме, но все дружными рядами пойдут под это недоразумение

но все дружными рядами пойдут под это недоразумение

Не пойдут — побегут! Только из страны.

вон один уже который год бежит в Грузию

Прикроют ВЭД на ФОП — потянемся стройными рядами, я в том числе.

лыжи надо готовить летом, а трактор должен быть всегда готов

просто продолжаешь свою ВЭД из Украины, но от имени ФОПа, открытого в другой стране.

И доплачиваешь до ставки 19.5% налог тоже в Украине, ибо AEOI/CRS. Если этот вариант устраивает — можно и так.

Дык деньги будут аккумулироваться на зарубежном счету, а не на украинском.

CRS как раз и создан для того, чтобы передавать информацию о зарубежных счетах человека в страну его налогового резиденства.

Ну вот в Эстонии можно открыть удаленное резиденство, например

Я чуть в теме. Вкратце, e-residency != налоговое резидентство.

Будьте внимательны — мировое налоговое законодательство изменяется достаточно стремительно (и в основном — в сторону ужесточения), так что даже статьи 2019 года могут быть уже нерелевантными.

Можно и без физического перемещения — просто продолжаешь свою ВЭД из Украины, но от имени ФОПа, открытого в другой стране.

В большинстве стран фоп без перманент резиденс не откроешь

Как минимум в Грузии и Румынии можно

Ну да, смысла не было, пока. Но если он появится... Пока я собираюсь поехать на месяц, посмотреть что и как чтобы не спутать туризм с иммиграцией

Но если он появится...

т.е. еще не появился? а ну ок

Ну да, пока что эту дию ещё не ввели, если введут — с переходным режимом в два года. так что у меня есть два года на свалинг

Ты как я понял себя к хомячкам не перечисляешь, старшый лейтенант диванно-форумской дивизии?

А что тебя отличает от остальных хомяков?

я чтото пропустил? у нас интервью?
догадайся

Есть уже готовая статья, но что-то сильно долго модерируют эти 2 страницы. Выкладываю как есть — опубликуйте кто-нибудь с рейтом на форуме. Авторство — не принципиально, главное — суть.

«Правило Борнякова»: как нам умножить на ноль ДIЯ-City и купировать рецидивы у ее заказчиков (топик отправлен на проверку модераторам)

SUMMURY

1. ДIЯ-City, как попытка сговора крупных IT-компаний с государством, несет смертельную угрозу для IT-сообщества (IT-ФОПов) страны, поскольку предполагает ограничение конкуренции на рынке труда с целью понижения зарплат IT-ФОПов.

2. IT-ФОП должны быстро (и с выгодой для себя) предотвратить опасность путем повышения издержек для компаний-коллаборантов ДIЯ-City. Для этого нужно применять «правило Борнякова» (в честь инициатора ДIЯ-City))):

— если вы работаете в компании, поддержавшей ДIЯ-City — просто примите оффер на +500 из другой (не поддержавшей) компании.

— если вам делает оффер компания, поддержавшая ДIЯ-City — соглашайтесь только на +30% от среднерыночной зарплаты (своего обычного рейта) — или не соглашайтесь совсем.

3. PROFIT !!!
— злодеи будут наказаны, а те, кто выжидал «рассматривая варианты» — сделают единственно правильный выбор — защищать интересы ФОПов.
— ЕРАМ (в Украине), как основной зачинщик ограничения конкуренции — либо раскается в содеянном, либо будет быстро и с аппетитом съеден другими галерами.

DETAILS

Государство и ранее предпринимало попытки вывести IT-отрасль в отдельное стойло, чтобы «больше доить». Но в «любовном» треугольнике IT-ФОПы — галеры — государство, первые (оба и сразу) намекали последнему, что их это совсем не устраивает, и они могут обойтись и без государства — то есть уйдут в тень или за границу. Вот почему все предыдущие попытки — провалились.

Нынешняя попытка с ДIЯ-City смертельно опасна тем, что впервые галеры вступили в сговор с государством, чтобы сообща ограбить IT-ФОПов, разделив награбленное следующим образом:

Доля государства (деньги):
— повышение налогов,
— коррупционные возможности;

Доля крупных IT-компаний (ограничение конкуренции -> деньги):
— соглашение о непереманивании сотрудников (картельный сговор),
— дискриминация мелких IT-компаний,
— запрет ВЭД для IT-ФОП (в перспективе),
— запрет IT-ФОП (в перспективе),
— и как следствие — ослабление конкуренции компаний на рынке труда с последующим понижением зарплат программистов.

Сейчас такой IT-картель работает в Беларуси в виде ПВТ. Это небольшой (где все наперечет) междусобойчик, в котором договориться о размере зарплат и «непереманивании» — довольно легко. И именно поэтому в Беларуси средняя IT зарплата ниже (ок. $1.5k), чем в Украине (ок. $2.0k). Представляется вероятным, что ЕРАМ в Беларуси имеет опыт сдерживания роста зарплат таким способом — и именно поэтому ЕРАМ в Украине поддерживает ДIЯ-City.

ЕРАМ ведь устраивает все эти курсы, классы и сотрудничество с большинством профильных ВУЗов страны вовсе не от хорошей жизни или благих намерений — а лишь в борьбе за понижение себестоимости ресурсов (то есть IT-ФОПов). Только выучишь джуна на миддла — а у него рейт растет, ну как так то?
А рейты растут постоянно.
И мелкие компании для крупных — как кость в горле, потому что переманивают кадры на более высокие зарплаты и разогревают рынок.
А право ВЭД для IT-ФОП — вообще как серпом по самому дорогому.
Вот и пытаются с помощью ДIЯ-City сделать уютный монопольный междусобойчик, в котором заработать могли бы только большие и правильные дяди.

Что касается сумм, то в Беларуси средняя зарплата $1.5k, а в Украине — $2k.
Но заказчики-то платят одинаково, ведь так?
Значит эта разница достается компаниям?

200k IT-ФОП х $0.5k разницы в месяц = $100M в месяц или больше $1B в год.
Отличный куш. Заметьте — при усилении монополизации. То есть, когда крупные скушают мелких, то тому же ЕРАМу достанется уже не 5% от этого куша (как сейчас), а в разы больше.

А теперь, как в классическом продающем тексте — побуждение к действию!
Если ДIЯ-City вступит в силу, то у каждого из нас (в среднем) государство и крупные IT-компании заберут по $6.0k в год (см. выше указанные $0.5k разницы в месяц).
Думаю, ни у кого нет нет желания отдать такую сумму этим гешефтмахерам.
Поэтому — улыбаемся и машем действуем по «правилу Борнякова».

P.S.

Изначально, после ознакомления с деталями, складывается уверенность, что причиной проблемы с ДIЯ-City является Ajax Systems, поскольку имеются свидетельства дружбы их СЕО с инициатором ДIЯ-City г-ном Борняковым. Хотя по описаниям и modus operandi этот СЕО — просто наглый коммерс из 90-х, и масштаб целой страны — для него великоват. Несколько удивительно, что такой мелкий хищник агрится на такую крупную добычу.
И сразу очень удивило присутствие ЕРАМа среди поддержавших ДIЯ-City — ведь это чудовищные риски для компании такой величины. Это очевидно, потому что других компаний такого масштаба в списке нет (остальные — слабые середнячки и мелочевка).
А раз ЕРАМ идет на такой риск — значит, он знает, что делает.
А знать он это может — только если сам возглавляет процесс.
А раз он идет на риск и возглавляет процесс — то значит, что он уже обкатал этот процесс где-то еще (жыве Беларусь!).
А «cui prodest» — то есть уши крупных IT-компаний — ну просто торчат из правил ДIЯ-City, и не заметить их просто невозможно.

Уже готовлю статью трактор

Исправил пару опечаток.

А что уже презентация готова?
Всё уже решено?
Я думал, что ещё идёт обсуждение с работниками отрасли...
Или мнение биомассы никто не спрашивает?
====
Немного не там написал🤷🏻‍♂️

— Як нам донести інформацію до максимальної кількості людей?
— Давайте в 11:22 повідомимо про мітинг в 14:30! ІТшники ж цілими днями нічого не роблять, у них весь календар вільний!

Продублю ще сюди запитання:
dou.ua/...​rums/topic/33040/#2090913

І ще пара дуже важливих питань, на які поки не видно відповіді:
— Для чого компанії добровільно йти в Дія Сіті?
— Для чого працівнику добровільно йти в Дія Сіті (співпрацювати з компаніями на умовах Дія Сіті)?

Які переваги запропонована система дає порівняно з поточною системою ФОП?

А ти що не бачив тонни реклами на фейсбуці і інсті?))

А ти що не бачив тонни реклами на фейсбуці і інсті?))

Прогресивні ІТшники таким не користуються. Лише ТікТок та Клабхауз!

Без додаткової стимуляції сенсу туди йти немає.
Те що треба буде стимулювати вони чудово самі знають. Того і були ці всі заяви про 5 групу, заборону ЗЕД, того і придумали гіг контракти, в вигляді суперкрутої альтернативи ФОП, який їм кісткою в горлі.
Немає в них пряника, щоб затягнути в дію. Признайтесь багато з вас пішли б в дію якби там податків було менше, ніж на 3й групі? Навіщо? Це як змінювати телефонний номер через те що в іншого мобільного оператора тариф в даний момент на 10 грн менший. Всеодно ж рано чи пізно тарифи підрівняються. )
Того без батога дія працювати ніяк не буде. І значного впливу на ринок не матиме. Тільки от батогом буде зовсім інший закон. =)

Собаки лають — караван іде)

Коротко змість презентаціі без оцього вього пафосу:

«Шановні задроти!
Ми заставимо вам любити дія сіті, і ми знаємо що для вас краще! Ну і що, що ми вирішуємо неіснуючи проблеми, зрівнюємо в себе податки діі з 18% роботою по найму?
Ми хочемо захистити вас, просто довіртесь нам. Ви маєте нам довіритись, тому що ще історично завжди куди сує свій грязний ніс держава — там зразу все розцвітає.»

Заглянув на сайт, а там таблиця порівнянь «Працюєш не у Дія City» та «Працюєш у Дія City». І під пунктом «Працюєш не у Дія City» пункт «Податок на дохід 18%». Як я зрозумів, ваш лозунг — не сп***диш — не проживеш.

Тільки нічого що ваш з понтом «проєкт» має протиріччя з конституцією України?

Так всі вже хто хотів у вас в гітлабі полазили і все подивились

Чи буде можливість задати запитання? Чи ви нас тупо ставите перед фактом?

Зокрема запитання чи ви перенесете ВСІ свої офшори (Bosfor Ventures, Епіка Ессетс Паблік Компані Лімітед) в Дію Сіті? І якщо «ні», то чому «ні»? А якщо «так», то за скільки часу ви їх переведете: місяць, рік, десять років?

Вони зроблять все в зєля-стайл — просто проігнорують питання

Та ну, не може бути! Вони ж не думають, що ми якесь бидло і схаваємо це? Правда ж?

Правда? А они думают по другому?

Вони ж не думають, що ми якесь бидло

Вони думають ще гірше)

Стремно как-то указывать свои данные учитывая прошлые утечки и дыры в безопасности.

Имя и E-mail не обязательно настоящие — у меня много мусорных ящиков, как раз ровно для того, что получить туда подтверждение и больше ничего.

у меня много мусорных ящиков

Окай. Треба ще буде для вступу в Дія.Сіті зробити мусорний паспорт та ід.код..

прошлые!? https://******.it/2021/04/04/diia-city-fail/

Підписатись на коментарі