Новая налоговая отчетность ФОП 3я группа
Добрый день. Подскажите пожалуйста. Сколько отчетов сейчас нужно подавать в налоговую и пенсионный ФОП 3я группа. Ранее, я подавал отчеты:
— ЕСВ за наемных сотрудников (каждый месяц).
— Отчет 1ДФ за наемных сотрудников (раз в квартал)
— Налоговая декларация за себя (раз в квартал)
— ЕСВ за себя (раз в год)
Как я понимаю сейчас все изменилось. Объединили отчеты. Сколько сейчас отчетов подаётся и когда. Какие номера у этих форм?
Я правильно понимаю что сейчас раз в квартал подается 2 отчета:
1. Отчет 1 ДФ за наемных сотрудников (номер формы F0500105) где указываю заработную плату сотрудников и удержанный налог, который я перевел в налоговую. И военный сбор заполняю.
2. Налоговая декларация плательщика единого налога ФОП 3я группа
— Главная форма (номер формы F0103307) где заполняю как обычно прибыль за квартал и уплаченный налог 5%
— Додаток 1 (номер формы F0133107) где заполняю за себя ежеквартально ЕСВ
Вопрос, отчет по ЕСВ за наемных сотрудников, сейчас нигде не заполняем? Я не могу найти форму для подачи отчета по ЕСВ за наемных сотрудников. Старая форма действует только при закрытии ФОП.
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТолько что успешно сдал отчет F0103307 без додатка F0133107. Обе квитанции прилетели в течении 5 минут.
Вже годину чекаю на першу квитанцію.
На сайте Пенсионного фонда www.pfu.gov.ua/...dpryyemtsiv-novi-pravyla
сказано «Наказом № 752 встановлено, що вищезазначена звітність вперше подається за податкові звітні періоди 2021 року. Зокрема, оновлену звітність платники ЄП 3 групи вперше подають за І квартал 2021 року — протягом 40 днів після закінчення кварталу».
Т.е. сдать-то можно, но потом придется платить штраф
Воно з додатком вертає Квитанція 2. Помилка
Так. А якщо подати без додатка — це порушення граничного терміну здачі (якщо не полагодять вчасно, і подаємо поєднану коли полагодять), і відповідно, штраф: zp.tax.gov.ua/...-ark/news-ark/461321.html
«Об’єднана звітність за формами F0103307 та F0103405, подана в електронному вигляді, буде прийматись від платників єдиного податку-фізичних осіб першої-третьої груп найближчими днями.
На даний час удосконалюється взаємодія інформаційно-телекомунікаційної системи щодо приймання та обробки звітності, зокрема, в органах Пенсійного фонду України.
Водночас наголошуємо, що граничний термін подання декларації платника єдиного податку — 11 травня.»
Підкажіть будь-ласка, якщо сьогодні оплачувати ЄСВ за 1 кв., чи буде штраф і якого розміру. Крайній термін був учора.
Из-за карантинных каникул штрафа нет мне кажется.
Вроді так і є, можу підтвердити.
Кто подскажет, надо сдавать или нет?
ФОП 3 гр, ЕН, 5%, наемных нет. Появилось в кабинете.
27.03.2021 17:11
Податковий календар для ************* :
Самозайнята фізична особа
Платник єдиного податку 3 групи
основна ДПІ ******
Граничний термін подачі Fri Apr 30 00:00:00 EEST 2021 :
F0100211 Рiк 2020 Податкова декларацiя про майновий стан i доходи (для громадян та осiб, якi провадять незалежну професiйну дiяльнiсть)
F3005113 Рiк 2020 Звiт про суми нарахованого доходу застрахованих осiб та суми нарахованого єдиного внеску (Додаток 5) — (до 1 травня року, наступного за звiтним перiодом)
всі бухгалтери на ютюбі кажуть, що додаток по єсв заповнюють лише у річній декларації (в IV кварталі). тобто за перший, другий і третій квартал нічого там не заповнюємо
але це не точно
з форуму цитата
податківці в ЗІР повісили роз’яснення (підкатегорія 201.06.02), що ФОП третьої групи вперше подають Додаток 1 у складі Декларації за IV квартал 2021 року у термін до 09 лютого 2022 року. Таку свою позицію вони ґрунтують на абзаці п’ятому частини восьмої ст. 9 Закону про ЄСВ, у якому зазначено, що «періодом, за який ФОП подають звітність з ЄСВ до контролюючого органу (звітним періодом), є календарний рік».
сегодня в третий раз отправил через приват, приняли (1 и 2 квитанция пришла без ошибок)
Заповнив додаток за квартал — прийшла помилка в 2й квитанції
Відіслав без додатку — 2га квитанція ОК.
Есть мнение, что пока можно додаток не заполнять — ain.ua/...06/fop-deklaracii-za-1kv
Вот и хз что думать и делать.
До 11 мая же нужно подать это?
zp.tax.gov.ua/...-ark/news-ark/461321.html
Можливість подавати звіт з єдиного податку в електронному вигляді з’явиться найближчим часом
(інфо от 5.04)
buhgalter911.com/...uk/news/news-1057611.html
инфо от 17.04
Вообще сделали тупо. Я думал класс упростили, теперь раз в квартал нужно подавать отчет за наемных сотрудников. А оказалось что теперь нужно просто 6 листов заполнять за каждый месяц ЕСВ и 1ДФ по 3 штуки.
И при всем этом ничего не работает, квитанция 2 не приходит.
У меня уже 2 суток квитанция № 2 не приходит к этой форме.
Так саме. Можливо це пов’язане з тим, що не закінчено ще термін сплати ЄСВ
Не спостерігав
Сьогодні в обід уже здав.
З привату для бізнесу здавав. Але в кабінеті податкової теж уже форма з’явилась. Мабуть можна і звідти.
Другої квитанції ще нема.
Поменять формы, не опубликовать изменения, а потом оштрафовать всех, кто не успел. Дали бы мне этот бизнес минут на 15!
Было уже:
dou.ua/...rums/topic/33168/#2102444
тут тоже говорят про
news.dtkt.ua/accounting/reposts/68821
еще
Добрый день.
Все верно, с уточнениниями по ЕСВ
За наемных сотрудников заполняется в:
«Для роботодавців та податкових агентів об’єднаному новому звіті J(F) 0500106 має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску»
извлечение источник news.dtkt.ua/accounting/reposts/68775
Есть еще форма «Довідникова», которая заполняется, когда и в каких случаях кратко здесь
news.dtkt.ua/...kredit/partner-news/67567
За себя:
Додаток 1 (номер формы F0133107) заполняется за себя по итогам 2021 года в составе Декларації за IV квартал 2021 года.
Аналитика изменений из источника news.dtkt.ua/accounting/reposts/68762