Страна для удаленной работы в 2021

Хотел бы полететь из Украины куда-то отдохнуть/поработать удаленно

Сейчас из того, что открыто вроде только Черногория или Грузия ок.

Интересна Черногория, работал ли удаленно там кто-то недавно? как там со скоростью инета и какие еще есть подводные камни?

Вообще поделитесь странами куда сами бы поехали в 2021 с краткой инфой почему

Спасибо

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному4
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вот тут появилась публикация со списком стран, который можно сортировать по выбранному критерию.

Best Countries for Remote Work Visas & How to Apply
www.insuremytrip.com/...​untries-remote-work-visa

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Если кто в Греции на удаленке бывал поделитесь контактами апартаментов, чтобы инет стабильный был.

если проводной интернет он будет более менее стабильный. Cosmote обычно хорошо работает, с wind бывали моменты.
Для большей надежности купите усилитель wifi — полезная штука. Часто бывает, что в другой конец квартиры не добьет.

Хлопцы! А про Казахстан, кто-то может что, то сказать?

казашки очень даже симпатичнst
и меньше феминизма в голове

В них там почався двіж, але він для інвестбанкірів і [хедж] фондів

+китайці

там все досить приємно окрім того що обов’язково треба працювати на дядю — є клановість в керівництві/бізнесі. Але в цьому є і позитивна зворотня сторона — наймають на айті посади частіше не місцевих і платять дуже гут гроші, скажимо так , що «неказаху» заплатять в рази більше на тій самій посаді ніж «казаху» і «неказах» буде в пріоритеті що до роботи. Взагалі дуже приємні люди , позитивні в житті та в побуті. Якщо переїзд на довго або на завжди то одна порада — не зважати на політику та все що з нею пов’язано т.я. нам не зрозуміти через різницю в менталітеті і ця різниця помітна та значна саме в політ. поглядах. У всьому іншому все ок. Казахи не будуть п’яні валятись під парканом, не будуть бикувати, не будуть на лавочках обговорювати і розпускати слухи. Дуже чистоплотна нація. Казашки симпатичні , дуже охайні в житті та побуті, дуже сімейні і взагалі родинні цінності на першому плані.
Коротко десь так.

Наш ТОП список країн та міст: youtube.com/watch?v=PaUP1HeF-Pg

Раз выложили на доу, значит готовы к критике.

Греція. Можливо не так дешево як в Чорногорії, але цікавіше, як на мене.

Чудова природа, кухня, історія.

Хороше локальне вино, дуже сильна кавова культура, а також прекрасні локальні оливкові продукти, наші улюблені сири, і фісташки.

Як там можна удальонщику легалізуватись?

Нафіга? По безвізу ж можна бути в ЄС 3 місяці в останні пів року. Там з листопада по березень шторми, не дуже комфортно.

Ну якщо сподобається і захочеться перебазуватись.

50% доходу звільняється від податку перші 7 років

а потом вы позвоните в консульство и там с удивлением спросят — а что это такое?))

А в Канаду никто не пробовал? Есть шансы получить вид на жительство?

Мало украинского карантина? Там сейчас полная жопа в этом плане.

Це якщо читати рфіянські сайти?

Карантин рано или поздно закончится, это можно пережить. А вот соц гарантии, инфраструктура, безопасность на улицах и прочие радости жизни...

Як на рахунок Албанії?

Я думаю, шё хлопцы, прийдется скоро китайский как второй иностранный учить...Если так дальше пойдет...

Не читайте російські медіа. Вчити треба Indian English.

Не читайте індійські медіа. Можливий вивих щелепи та травми від падіння під стіл

Люблю читати новини про Україну на timesofindia.indiatimes.com/world/europe там якось все спокійніше написано, не так страшно як в наших медіа.

Подивись російське зомбоТВ, там взагалі усе добре усюди окрім Турції.

Хоча й не такий індіш як в більшості, але тим не менше, якщо не маєш досконалої англійської, краще уникати таких джерел, бо отруїш мову. А вона і так вже має вплив твого знання російської та української.

PS. А коли ти встиг українську опанувати, ты ж вроде по-русски шпрехен?

Точно, але спачатку подолати відразу до нього.

Яку відразу? Акцент як акцент, чи у вас є расистські упередження?

Може щось таке і є, тому я й кажу — треба подолати!

Бо вже напала

В 08 і 14 вони також розповідали байки що щось відвели і завершили

Я имел в виду, что с США крупные проекты начали перемещаться на восток...

Але оскільки проекти роблять для США то навостоку доведеться користуватися англійською.

Ніякого сенсу вчити одну з китайських мов ІМО нема (до речі про яку саме ти говориш?) — там де ти будеш працювати, хоч і на китайців, буде англійська.

Вы слышали китайский английский? Ни хочу никого обидеть, но мне лично напоминает мяуканье мартовских котов...

Чую щодня. Сильно залежить від освіти, років в англомовному середовищі та бажання говорити правильно. Тобто все більш-менш те саме як і у наших.

Хоча зауважу українці в більшості паряться вимовою, а росіяни переважно «і так поймут» рубають.

Вы на китайцев работали?
Я — да. Так вот это еще то занятие.
Они верят только китайцам . Работать с ними тяжело как с менеджерами, так и с подчиненными. От некитайцев ждут всегда подвоха.
Я про настоящих китайцев из материкового Китая, а не тех кто вырос в западных странах.

Китай это вообще, как другая цивилизация...

Они верят только китайцам . Работать с ними тяжело как с менеджерами, так и с подчиненными. От некитайцев ждут всегда подвоха.

Как же это взаимно!

китайцу обмануть не китайца — дело чести
как мусульманину неверного зарезать

Еще-бы, Китай в ближайшие годы станет первой экономикой мира, если еще не стал.

Вообще поделитесь странами куда сами бы поехали в 2021 с краткой инфой почему

Я думаю — в Новую Гвинею. Когда Хуйло решит превратить мир в радиоактивный пепел — есть вероятность что туда ракет не хватит. Она в стороне от основных воздушных и океанских течений и есть надежда что основные радиоактивные осадки до нее не дойдут. Там есть достаточно высокие горы что бы волны цунами, вызванные подрывами мегатонных «посейдонов» туда не докатились. Есть горы — значит есть пещеры, в которых можно укрыться от ударной волны.
Там так же есть гео-термальная активность — а значит вероятность пережить ядерную зиму.

advances.sciencemag.org/content/5/10/eaay5478

Ви так сильно хочете замерзнути чи померти з голоду?

Я лише одного не розумію: якщо ядерна зима настільки ефективна проти глобального потепління, то чому б не підірвати Лос-Анжелес? Одразу 4 проблеми вирішується: стає холодніше (але не у нас), літаки викидають менше вуглецю (але не наші), америка менше п***дить про глобальне потепління (намагаючить здобути право торгувати «дозволами» на промислове виробництво), і найголовніше — світ позбавляється від шкідливих викидів мегатон поганого кінематографу.

Інакше кажучи, Америка може сама вирішити свої проблеми просто запустивши ракетку. На бонус ще й BLM стане менше, бо B впаде стільки, що там вже сам чорт не розбере хто негр, хто нiгер, хто блек піпл, а хто афроамериканець.

Я ж так і кажу: від бояри до цитування ВВХ один крок. Але чомусь ти вважаєш, що зробив його хтось, а не ти.

Справа в тому, що в глобальне потепління, навпаки, клімат стає мякше, їжі більше.
А мінільодовиковий переіод був в середньовіччі, і що ми мали: інквізицію, голод, холод, чуму і ще купу єгипських пошестей

ти роком помилився, за вікном 2021

у Кисильлов ТВ, в Криму чи де?

Смотрю на цветущие раньше срока тюльпаны и думаю, шо в нього не росте? ...?

інтелект не росте та і все... а так взагалі як в анекдоті -" а ви сіяти пробували?"

Не знаю. У меня расцвели 19го, а обычно после 25го.
Единственные притензии к погоде — земля суховата для этой поры.
А так 12-15 весь апрель вполне обычная погода. Три дня по 20+было.

Для Одесской области в этом году холодновато, в NL тоже, хотя я в курсе, что локальные отклонения — это ещё не показатель.

Кировоградская.
Открываем википедию статья тюльпаны, смотрим.
В фазе цветения выдерживает заморозки до МИНУС 5 градусов.
Закрываем, не рассказываем больше никому, что тюльпанам в этом году холодно.
Вообще тюльпаны в этом году пошли рано. Им важнее, когда земля стала +0, а не чего там с погодой дальше.
Они стояли 3-5см высоты укрыты снегом в марте.

Та я просто привык, что сезон тюльпанов, растущих на открытом грунте — середина марта по середину мая

Гугл вон тоже считает, что в конце апреля цветут и не больше двух недель(если холодно, в жару меньше).
на 8марта это тепличные тюльпаны всегда были. Да, без обогрева в теплицах, но в теплицах.
Вообще сначала цветут подснежники(начала марта), потом пролески(средина марта), потом нарциссы и тюльпаны(средна апреля и дальше)

домашние грунтовые всегда отцветали до 9 мая и приходилось покупать

Ну да, с 25го 10 дней. Новые сорта дольше цветут, кстати.

Keukenhof работает именно так. Плюс/минус неделя

В Киеве только в пятницу 23 апреля объявили, что с 1 мая приглашают в ландшафтный парк с цветущими тюльпанами. В Стамбуле обычно праздник тюльпанов в середине апреля.

клімат стає мякше

це ви про торнадо і смерчі в Україні і іншу фігню по всьому світу?

їжі більше

Це не через зміну клімату, а через НТР
Площа пахітних земель на планеті скорочується щорічно

мінільодовиковий переіод

en.wikipedia.org/wiki/Ice_age
An ice age is a long period of reduction in the temperature of the Earth’s surface and atmosphere, resulting in the presence or expansion of continental and polar ice sheets and alpine glaciers
Ми все ще в цьому періоді

Ти дивись, розтане лід, і в Сахарі будуть джунглі як в Амазонії, а в Сибіру тропічні ліси замість тайги і тундри. В Казахстані буде тропічна савана.

Ладно, не відволікайся від страшилок про глобальне потепління.

ви наслухались творчості гурту «гриби»?

ти вже визначся: РашаТв чи гриби.

Давайте цитати про

в Сахарі будуть джунглі як в Амазонії, а в Сибіру тропічні ліси замість тайги і тундри. В Казахстані буде тропічна савана.

а блекджек де поставимо? :)

Де в статті підтвердження

в Сахарі будуть джунглі як в Амазонії, а в Сибіру тропічні ліси замість тайги і тундри. В Казахстані буде тропічна савана.
Сахарі будуть джунглі

Таке можливо
Але це перековбасить клімат всього світу і займе досить довго
Перехідний клімат буде трешовий для всіх

Сибір — замість замерзлого болота стає просто болотом і більша частина його буде затоплена, просто через низьку висотність

Континентальні клімати стануть жосткішими — тому там створяться пустелі
Найкращий варіант для Казахстану — це те що вони стануть морською державою

не відволікайся від

теми про зміну клімату
Цікаво, як люди що мають займатись роботою головою, стали антиінтеллектуалами

Континентальні клімати стануть жосткішими

помірнішими

Але це перековбасить клімат всього світу і займе досить довго
Перехідний клімат буде трешовий для всіх

якщо довго, то буде час на адаптацію,
гідропоніка, океан, водорослі ...
але цікаво таки жахи про теорію Мальтуса із темного сердньовіччя

помірнішими

Яким чином?

якщо довго, то буде час на адаптацію,

Як ви будете адаптуватись до 3 холодних літ, а потім до зим без снігу?

гідропоніка

Працює з обмеженою кількістю рослин

океан

вже засратий

водорості

Що водорості?

із темного сердньовіччя

Це ви про ідіотів, що бояться ГМО? Без якого далі все важче і важче отримаувати врожаї?

А то ж торнадо з’явилося в XX столітті. А лупасить по США, бо там машин багато.
Їжі більше, бо теплий вологий клімат з більшою кількістю вуглецю більш підходить для вегетації, аніж сухий і холодний.

це ви про торнадо і смерчі в Україні
торнадо з’явилося в XX столітті

Тактика — написати нісенітницю, а потім посміятись над нею не личить навіть програмістам на хтмл

Вибачте, не знав, що з елітою розмовляю. Що нам, хамам, проти таких однозначних аргументів. Ви б ще про пустелю в Україні згадали б, або повені в Карпатах, підстав-свою-подію, все на клімат спишеться.

Ок
Якщо предметно не можете/хочете розмовляти, то і не треба

Це складе більше проблем вам ніж мені

Шановний, а про довгоносика чого забули?! це ж через нього всі негаразди і «паперєднікі» — це також стихийне ... :)

а ім соррі але дуже хочу поцікавитись яким боком інквізиція залежить від клімату і в яку пору року у неї перерва? також дуже цікаво яким боком чума до пори року і при чьому тут єгипетські пошесті....

п.м. мені «чисто поржать»
п.м.м. а і які лозунги зараз по методичці правильно вигукувать?

Римляни в шлемах і робах, але без трусів завоювали Англію, а потім приморозило і стало всім хреново, навіть дуже хріново, що аж одне одного їли (напр. Hänsel und Gretel). Можна почитати інші підбадьорливі казочки Братів Грім та Андерсена.

Але краще мабуть так, чим глобальне потепління.

тобто «єгипетські пошесті» та «Римляни в шлемах» це з однієї компашки?!

ого.... Ви не заглядали в мапу світу ? там в принципи все поруч — на одному глобусі але це трішки ну трошечки зовсім різне :)

на одному глобусі

а під совою натягнутою не видно

Якщо б ви запропонували мск, то я б погодився

намагаючить здобути право торгувати «дозволами» на промислове виробництво

Це ви кажете про Україну, яка продає свою квоту?

На бонус ще й BLM стане менше

ви забагато дивитесь рфіянських каналів типу фокс/oan

Тобі-то що хвилюватися, дерева погриз, запруду зробив — і з комфортом зустрічаєш початок нової ери. Як довів Чорнобиль, дерева виживуть, бобри також.

Новая гвинея не прокормит себя в случае изоляции. Как и Новая Зенландия.
Тогда уже в джунгли Амазонки. Там вас меньше всего будет волновать радиация.

Но кто сказал, что кормить придётся СЕБЯ, а не малюсенькие группы китайских туристов по 100-200 тысяч голодных рыл.

Та по такому случаю китайцы в меню добавят китайцев.

Еду на месяц в Черногорию летом, работать и отдыхать. Потом смогу рассказать больше.
Покатались немного сентябрь-октябрь прошлого года. Составили впечатление. Мобильный интернет тупо везде отличный на любой трассе, в горах. Не достал только в пещеру со сталактитами )))
Цена питания в супермаркетах как в Украине. В рестиках 7-10 евро, порции для коня.
Дороги отличные везде, где мы бывали. Даже в отдаленных горных поселках.
Люди очень добрые и приветливые, очень многие знают русский. Русских там тоже много, филиал рашки. Но с быкованием не сталкивалась.
Про природу можно бесконечно рассказывать. Невероятно красиво. Мусора не заметила. Максимум на трассе возле Тивата недострои какие-то. Пляжи разные, галька, песок, важно почитать и выбрать для себя локацию.

Есть блоги диджитал номадов, живущих в Черногории, почитайте.

порции для коня

да ладно
везде где такое говорят одному приходилось просить добавку

так серьезно
это две миниатюрные девочки могут наесться одной сосиской

я понимаю свиную ногу (переднюю) можно вдвоем осилить
а за 7 евро, тю

В Черногории — это правда. Даже гамбургеры делают шириной с голову. И кофе там вкусное.

Мусора не заметила

Точно про Черногорию? Они свины. Мусор буквально везде. Где едят, там и гадят. И для них это нормально как бэ.

Ось тут — habr.com/...​mpany/macloud/blog/551258 пишуть такі цікаві штуки

Например, с 1 января 2021 года такую программу ввела Хорватия. Если у удалёнщика стабильно высокий источник дохода $2700 в месяц и есть на счёте $32 тыс., то ему разрешают жить в стране в течение года без визы.

Близкие родственники также могут переехать на основании «воссоединения семьи». В дальнейшем документы продлеваются уже на территории Хорватии.

...

Грузия тоже в 2021 году запустила похожую программу для удалёнщиков. Здесь условия более льготные, чем в Хорватии: минимальный доход всего $2000. Впрочем, для россиян и так не требуется виза в Грузию, а инфраструктура там слабая, так что эта программа вряд ли вызовет особый ажиотаж.

...

Специальные предложения для дистанционных сотрудников действуют в Эстонии (на три года, минимальный ежемесячный доход €3504, шенгенская виза в комплекте).

Похожие программы введены в Германии, ОАЭ, Мексике, Испании, Чехии, Португалии и на Барбадосе. Например, в Португалии фрилансер может претендовать на долгосрочную визу при доходе всего €635 в месяц. Через пять лет после пребывания в стране можно оформить постоянный вид на жительство, а потом — гражданство.

Звучить дуже цікаво, може хто цікавився?

Хочешь выездные визы как у дидов? :)

Ну чего ж, им все дороги открыты. И в Абхазию, и в Приднестровье, и в ДНР, и на петушки в комфортабельном автозаке

Що цікаво у всіх вищезгаданих анклавах вже нема проблем з

инфраструктура там слабая

В Украине не получится.
Даже если смогут как-то протащить закон, то работать оно не будет
Зато народ повалит как очумелый из страны.

А если другие государства чуть активнее станут раздавать паспорта, то и вместе с территорией.

СПД та галери тут звучить як ярмо та палка в колесі

в кращому випадку можливий піонер

Греція, бо гарно, смачно, дешево і швидко (інтернет)

гарно, майже як в Україні
смачно, майже як в Україні
дешево, майже як в Україні
і швидко інтернет, майже як в Україні.

Лише два недоліки — греки та бюрократія

Ще б там замість греків українців заселити — буде майже так само добре, як в рідній Україні.

замість греків українців заселити

«Еней був парубок моторний
і хлопець хоть куди козак...»

гарно, майже як в Україні

Ні, там небо блакитніше і мазанки біліші.

Буде звучати досить нестандартно, але Єгипет.
Обираєш не самий топовий готель, щось 3-4*, можна навіть на другій лінії моря, але з оллінклюзівом.
Живеш там 1-3 місяці(віза, здається, 90 днів на рік), платиш щось в районі 40-50$ за день, сумарно виходить 1200 — 1500$ в місяць, за це тебе годують, розважають, наливають бухло, прибирають, маєш море, басейн, спортзал. Єдине, треба налагодити собі інтернет, але це легко зараз вирішується.

Був би холостим — так би і зробив.

Тут один форумчанин писав, що йому в не сезон пропонували лишатись в готелі взагалі за 17$ на день.

Який % російськомовних навколо?

Хз, залежить від готелю. Але наскільки знаю, саме Єгипет в москалів чомусь не так популярний як Туреччина.

Це вже виправили. Питання лише як надовго, але розуміючи що Турція не дуже-то й друзяшки, не сильно їх туди бажають відпускати. Особливо коли зрозуміли гешефт на внутрішньому ринку.

Потому шо уже много лет у них нет чартеров в Египет, только в Каир или с пересадками.

Цікаво дізнатися, якщо стикалися: для сім’ї з 5 чоловік (двоє дорослих, троє дітей) вказані суми одразу ж множити на 5 чи якась інша формула?

Не в сезон — ціни смачні, так... Однак саме в сезон літають дешевші чартери, а от не в сезон — мабуть дешевизна готелю компенсується вартістю перельоту.

Це буде складніше і дорожче, тому що вам треба дуже великий номер або віллу або декілька номерів. Вілли і великі номери є не у кожному готелі, тому для вас я б радив просто два номера на двох дорослих брати.
Також залежить від віку дітей, чим менше тим дешевше.

rozetka.travel можете зайти погратись із параметрами.

Єдине, треба налагодити собі інтернет, але це легко зараз вирішується.

С этого момента подробнее

Я купував сімку в аеропорту за 15 баксів з 10 ГБ інтернету і роздавав його на ноут + в кожному готелі є вайфай, але, як правило, повільний.
Мій досвід обмежувався всього 10 днями, але думаю, що цю сімку можна продовжувати поповнювати і так працювати.

на всяких серф станціях більше вайфаю
отельний може обриватися кожні 30 хв

Саме тому і купував сімку, як основний варіант.
10 ГБ на 10 днів цілком вистачило для гіта, месенджерів і мітингів.

А то что в Египте заблокированы VPN протоколы?

І що саме окрім скайпу там не працює?

Коннекты на любые VPN-сервера заблокированы, на любые, не только публичные, я не смог ни на домашние, ни на рабочие законнектится.

Думаю що фікситься за допомогою ssh tunneling / socks5 (тільки перевіряти на практиці в схожій країні не дуже хочеться).

У мене минулого року без впн працював тімс, офіс онлайн, здається слак, не впевнений чи на нього тоді перейшли і всі гугл сервіси.

а вот это уже может ставить жирный крест на удаленную работу из египта для многих айтишников.
не знал что у них там с этим такая жопа

Ну і можна переїжджати між готелями кожні 15-30 днів. Можна на різні курорти. Аби побачити більше.
Якщо брати від 14 днів, то готелі дають знижки.

плюс за Египет в отелях
видел ребят со всего мира там кто так по пол-года живут и работают. счастливые, загорелые, в основном с женами/семьями. но отель выбирать не дешманский с пяточком камней у лягушатника и аквапарком визжащим, а с норм. территорией для погулять побегать, иначе скоро заколебет.
из минусов — по слухам была жесть при разгаре ковидлы, не работают скайп и впн, вайфай в норм.отелях ток в лобби (или платный — отдельно), а как пополнять их чудо-вудафон-египет где все на арабском — ХЗ

в 3-4* отелях интернет полное гуано, для работы вообще не предназначен. мобильный интернет у них подходит для работы? Тут на ДОУ была недавно статья про зимовку в Дахабе, так что вариант очень даже ничего
я бы еще посмотрел на Шри Ланку — интернет там мобильный хороший, цены низкие. они начали пускать туристов, когда я интересовался в фервале то нужно было по прилету тест и 2 недели на самоизоляции в отеле(если едешь на 2 недели то весь смысл теряется, но если месяца на 3 — то можно и посидеть в отеле 2 недели).
надо глянуть обновленную инфу, мож уже сейчас и не нужно сидеть на самоизоляции.

4г интернет дает 10-30мбит, но стоит порядка $1 за гиг. Лучше использовать Etisalat.

Підписатись на коментарі