Координований інфозахист
Судячи з того що ми бачимо в інформаційному просторі всесітньої мережі — наша держава немає достатньо ресурсів і/або бажання ефективно протистояти Російській навалі в мережі.
Я думаю кожен з нас зіштовхувався із проплаченими «Ольгинськими» тролями в коментарях на різних ресурсах. Дуже часто відрізнити їх від ідейних «любітелей русского міра©» до сміху просто. Тут вам і однотипні коментарі і автоматичний «машинний» переклад на Українську. Як правило вони не відповідають на ваші контраргумети або відповідають односкладно. Тим не менеше, навіть ті що вступають у полеміку швидко «зливаються» якщо вказати їм на їхнє очевидне неукраїнське походження і незнання місцевих культурних і соціальних нюансів. Вони завжди (попри декларацію «Паріотизму» і «Української національності») принципово відмовляються написати одну із фраз індикаторів по типу: «путін — х...ло» або «Крим це Україна». Нажаль, з огляду на масовість цього явлення, і того що багато з наших громадян особливо не заглиблюються і не цікавляться питанням — навіть такі примітивні методи приносять свої результати.
Тож у мене з’явилась наступна ідея:
Суть її полягає у тому щоб — створити на кількох ресурсах спільноту, яка-б на добровільних засадах займалася координуванням і захистом національних, проукраїнських інформаційних наративів та інтересів. Щось накшталт децентралізованої Р2Р фабрики «мисливців за тролями»
Формат і протокол роботи можна обговорити. Для прикладу це могло-би виглядти як графік добровільного чергування на популярних інформаційних ресурсах, чи хоча-б телеграм канал з координацією та описом ефективних практик протидії.
Звісно, тут не йде мова про повноційне протистояння, тим не менше думаю що частково ми могли-б вплинути на ситуацію.
Виношу на ваш розсуд. Як вважає поважна спільнота?
93 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів