Офіс в горах: ІТ-компанія N-iX відкрила у Карпатах простір для роботи та відпочинку своїх фахівців

У травні ІТ-компанія N-iX відкрила N-iX Mountain Residence — простір в горах для роботи та відпочинку фахівців компанії з усієї України. Новий нестандартний офіс компанії знаходиться у курортному місті Славське та є ексклюзивним для N-iXців. До розроблення та втілення концепції долучалися фахівці компанії з різних команд.

Все, що потрібно зробити N-iXівцям, аби потрапити сюди — це забронювати номер через внутрішню систему бронювання компанії. За проживання в номері та смачний сніданок з вечерею фахівці доплачуюють 28-33$ (залежно від номеру). Компанія ж забезпечує робочу зону, під яку було перероблено верхній поверх готелю, та бронює всю локацію виключно під N-iXців.

Як з’явилася ідея відкрити простір для роботи та відпочинку в горах

N-iX Mountain Residence — це проєкт, який з’явився завдяки ідеї розробника компанії — Тараса Концура.

«В N-iX кожен може поділитися своїми ідеями з менеджментом компанії за допомогою спеціального IdeaBot чату у нашій внутрішній соцмережі. Кожна ідея розглядається, а найцікавіші виносяться на голосування всім фахівцям компанії. Так, наприкінці минулого року ідея щодо нового простору N-iX, де можна було б працювати та відпочивати, набрала найбільшу кількість голосів», — розповідає Марія Завальська, Chief of Staff в N-iX.

Як втілювалась ідея офісу-резиденції в горах

До роботи над концепцію того, як має виглядати майбутній N-iX Mountain Residence, долучилися понад 100 фахівців з різних команд N-iX.

«За ідею нового офісу для роботи та відпочинку проголосувало майже 600 фахівців у компанії, тому нам було надзвичайно важливо розробити концепцію простору, в якому з радістю бували б N-iXівці з усієї України. Використовуючи Design Thinking підхід, ми розробили кілька прототипів офісу в горах. У фінальному варіанті наш Mountain Residence перетворився на комфортне та безпечне місце для нетворкінгу з колегами з різних міст. Адже саме така потреба була у наших команд згідно з даними внутрішніх опитувань, які ми запускали», — розповідає Мар’яна Маковецька, Office Administration director в N-iX.

Чим особливий N-iX Mountain Residence

1. Це мальовнича гірська локація, де можна жити, працювати та відпочивати. Все, що потрібно зробити N-iXівцям, аби потрапити сюди — це забронювати номер через внутрішню систему бронювання компанії.

2. У Residence можуть перебувати виключно фахівці компанії — індивідуально, зі своїми командами чи разом з сім’ями.

«Оскільки в N-iX Mountain Residence можуть одночасно проживати до 32 людей, якщо хтось їде відпочивати самостійно — на місці завжди будуть інші N-iXівці. Також у нас є чат, де колеги, які перебувають у локації, можуть спілкуватися та планувати свій відпочинок після робочого дня або на вихідні», — коментує Мар’яна Маковецька.

3. N-iX потурбувався про комфортні умови праці — окремий робочий простір з обладнаними робочими місцями та швидким інтернетом. Крім того, можна комфортно працювати надворі, з видом на гори.

4. Басейн з підігрівом, настільні ігри чи інші активності у м. Славське — в N-iX Mountain Residence кожен знайде заняття для свого відпочинку.

«Пройшло декілька тижнів, відколи перші N-iXівці відвідали N-iX Mountain Residence. Той зворотній зв’язок, який ми вже встигли отримати, дає зрозуміти, що концепція нашого нового простору подобається колегам, і вони обирають Residence як для свого відпочинку, так і для спільної роботи, тімбілдінгу командами. Наприклад, наступного тижня одна з наших команд, члени якої живуть у Львові та Києві, збирається для спільної роботи в Residence.

Запускаючи цей проєкт, ми ще раз переконалися, що наші фахівці генерують найкращі ідеї. Радіємо, що тепер у команд N-iX є ще один простір для співпраці та веселого проведення часу разом», — підсумовує Мар’яна Маковецька.

👍ПодобаєтьсяСподобалось19
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Дуже крута ідея!
Приклад, який мають наслідувати решта ІТ компаній.

Доповідаю — вчора заїхали, зараз досить тихо. Я в робочій зоні, дружина працює з номера (вайфай тягне майже без нарікань), для неї знайшовся додатковий монітор. Краєвид дійсно класний, але якимись принадами для відпочинку ще не встигли скористатися.

Так а в чём смысл этого отеля, если за него платить надо? Заплатить я и сам могу, и работать на удалёнке.

Почему это подается как невероятная любовь к сотрудникам?
Это стоит 30$ в день, на первый взгляд гугла, хороший номер в отеле в Карпатах стоит примерно столько же. А если снимать помесячно, то еще дешевле.
Продают место по рыночной цене для сотрудников, где еще тот же самый опенспейс в одной комнате.
А еще забавило упоминание «тимбилдинг команды». Хотите тимбилдинг — платите деньги.

Нікс забув згадати, що за проживання потрібно платити :)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Молодцы, идея классная.

Хз, не всё однозначно. Не ясно, насколько в горах, особо прикольного там на фотках ничего нет, ни каньонов, ни вида с обрыва, только рядом на фотках село какое-то торчит, быть может всего метров 500 над уровнем моря в долине где-то. Ну и чем выше в горы, тем холоднее, даже если это 500 метров, то уже градусов на 5 будет всегда холоднее, чем внизу. Ещё там может быть такое место, что часто штормовой ветер будет дуть. Кроме того, там могут быть всякие нюансы, например фрукты в горах бьются заморозками и не вызревают, всё привозится снизу, и с надценкой, чем выше тем всё дороже. Это помимо 30 баксов за гостиницу.

Круче всего на самом деле в офисе рядом с пляжем — вот это реально круто.

Это лютый звиздец. Насколько надо быть нолайфовым лохозавровым чудаковатым задротом, чтобы в эпоху ковида, за свои бабки, ехать в Карпаты чтобы работать в команде, вместо того, чтобы арендовать себе одтельный домик, взять жену или любимую, и работать наслаждаясь жизни. Это полная деградация.

Jedem das seine, але я тут без команди, зате з дружиною, для якої позичив у номер монітор. Після роботи ми собі гуляємо в горах як місяць тому, тільки тоді то була відпустка, а зараз робочі і вихідні дні, плюс готувати не треба.

Щодо команд я теж із вами не погоджуся. Ходять різні люди, я видивляюся, але дуже знайомих не бачу, та і як? Я в компанії з листопада 2019, до карантину встиг відпрацювати три місяці, а далі все... Навіть в моїй тімці є хлопець, якого я ще досі не бачив. І ось вони, як в тому «Декамероні», втекли з міст (в нас і київський офіс є, судячи з купи російськомовних, їх тут багато) і нарешті зустрілися... Де ж тут задротство і деградація? Хай тусуються на здоров‘я.

Маленькая ремарка: nix в переводе с немецкого — ничто.

Так, відставити фарбування пожежного датчика. Ось топ-хейт! :)

Ото ти грамотей німецький, зовсім не так пишеться. Аби ляпнути шось і поглузувати як в дитячому садку.

Так а в чём смысл этого отеля, если за него платить надо? Заплатить я и сам могу, и работать на удалёнке.

В пиаре, в еще одном пункте в перечне плюшек, возможно владелец отеля муж/жена брата сестры топ менеджера)

В мене є мрія... Що колись, може Славське, може Яремче, може Воловець чи Турка, чи принаймні Верховина, але розростуться до рівня Закопаного у Польщі (майже 30 тисяч населення). Ну бо зараз у нас об’єктивно немає навіть десятитисячного міста у горах, а відтак якщо хочеш гірський коворкінг, треба відразу і колівінг...
Шеститисячне Славське, де я вже втретє, то за місцевими мірками просто мегаполіс. Особливо після Жденієвого, де навіть аптеки немає, а лише «аптечний пункт», півтори дороги і всі розбиті, а в нецентральному магазині треба ще підгадати, щоб зловити продавчиню... Зате в Жденієвому є Рейкартц і ще кілька готелів, а біля них бугельний підйомник.

Так, дійсно, 15600 офіційно. Це точно найбільше місто в Карпатах. Але трохи далеко, тому я досі там і не був.

Чем Коломыя не подходит? 60 тысяч жителей, до ближайшего подъемника 20 минут. Отличная инфраструктура

а чем оно принципиально отличается от любого райцентра начиная прямо от формальной границы киева и тем более дальше броваров?

до ближайшего подъемника 20 минут.

ну разве что но на сколько я понимаю это работает только когда снег плюс мне интересно как долго можно жить на горнолыжном курорте именно как целе направлено на горнолыжном курорте при прочих равных

Ахах, тут ви дуже сильно не праві :D
Будь-яке історичне місто Галичини легко заткне за пояс відповідне йому за значенням місто Київщини. Там банально справжній міський простір, а не його імітація з хрущовками і центром тяжіння у вигляді скверу навколо типового пам‘ятника визволителям. Те, чого у Василькові на одну вулицю, в Коломиї на своє власне середмістя з площею Ринок.

Будь-яке історичне місто Галичини легко заткне за пояс відповідне йому за значенням місто Київщини.

За якими параметрами?
За красою, плануванням і іншою «урбаністикою», тут скоріше і Київ в прольоті (Київ точно в прольоті).
За наявністю інфраструктури, то у нас вона всрати по всій території країни (кому за це дякувати — окрема тема), але є винятки — міста-мільйонники. Тут треба розуміти, що інфраструктура — це не лише кафешки і громадський транспорт, це ще й школи, університети (на яких тримається наше ІТ), вузькоспеціалізовані і не тільки лікарі, клуби по інтересах (привіт вовану) та можливість придбати специфічні товари для вашого хобі, доступність транспорту у інші регіони/міста, асортимент товарів в продуктових магазинах.

Університету і в Закопаному не дуже, то треба їхати в Дрогобич, щось вас не туди занесло.

Університету і в Закопаному

Знову ж — контекст.
Якщо мова про відпочинок (це десь 1-3 тижні), то тут не стільки важливі розмір, скільки бажання жителів вкладатись в інфраструктуру свого міста. Я дуже радий, що Карпати не перетворились на Крим де здають туристам прибудову до прибудови над гаражем (а може я такого просто не бачив).
Якщо мова про місце для роботи, то це вже 2-6+ місяців або постійне проживання і тут зовсім інші вимоги.

Та який в сраці контекст. Хейт на хейті і хейтом поганяє :D

Хейт на хейті і хейтом поганяє :D

І як часто ви бачите цей хейт? Він зараз з вами в одній кімнаті?

Коломия, звісно, не Закопане, але цілком прикольне містечко. ТИижднь-другий там не нудно

Коломия несподівано приємне місто, були там позаторік (якраз з Яремчі їхали), але вона, як мінімум, не в горах, а в передгір‘ї.

Я думаю это прекрасный ответ на то, какими должны быть современные ИТ технопарки!
Не в бывших промзонах перенаселенных городов — а на природе, в самых красивых местах Украины. Это позволит построить действительно экологичный поселок «с нуля» на зеленой энергии, энергоеффективный, из современных материалов, воплощающий на практике концепцию «умного дома» и даже прототип «умного города». Вспоминаю украинский стартап Haus.me (PassivDom) — наличие ИТ технопарка их таких домов в Украине прекрасная реклама для всего мира!
ain.ua/...​10/fotoreportazh-haus-me
Такая «кремниевая долина» в Украине будет во-первых испытательным полигоном для современных IOT технологий, во-вторых туристическим аттракционом для клиентов, в третьих мотивационным бонусом для сотрудников ИТ компаний. Так же возможно размещение там датацента какой-нибудь их крупных облачных компаний. Со стороны государтсва возможно объявление тут свободной экономической зоны.

Не в бывших промзонах перенаселенных городов — а на природе, в самых красивых местах Украины.

А тебе зачем, Бобёр? Ты всё равно будешь по 12 часов в сутки корпеть над кодом. Тебя в стойло, а менеджмент в красивые места.

Я просидел в стойле 15 лет. В стеклянном аквариуме без окон, где набито 50 человек. К вечеру уже кислорода нет — шум в ушах и головокружение. Люди выходили на балкон покурить — а я с ними подышать кислородом (и табачиной).
Когла Ковид разрешил ремот — я рад и счатслив сидеть дома у отрытого окна. Пускай у меня вокруг дома 3 завода, мало деревьев и иногда дует ветер с Коксохима — это все равно намного лучше, чем стойло.
С отпусками у нас на галере все так же: «зачем вам отпуск если вы все равно на ремоте на расслабоне работаете»? Но мечтать о лучшем-то можно: что если эти 12 часов педалить на природе, с видом на долину?
Хотя насчет менеджмента думаю вы правы: девелоперы будут платить за курорт — а менеджеры отдыхат бесплатно. Галерное жлобство никто не отменял.

Это позволит построить действительно экологичный поселок «с нуля»

І для чого туди їхати лікарю, шкільному вчителю, перукарю чи баристі? Чи умовному молодому спеціалісту, що можливо ще й не закінчив виш.
Подивіться, що сталось з містами побудованими навколо «містоутворюючих підприємств».

Створювати особливі умови для якоїсь сфери чи групи — це дорога в нікуди, треба розвивати те що вже є.

Такая «кремниевая долина» в Украине будет во-первых испытательным полигоном

Почитайте як та долина утворилась.

Неправильно понимаете: люди не будут туда переезжать на постоянно! В ИТ большую часть времени все будут работать на ремоте. Такие офисы будут что бы команды могли собираться вживую несколько раз в год. Недельку-другую пожить на природе, отдохнуть, пообщаться. Потом все разьедутся обратно по домам — а в офис заедет другая команда.
Большим плюсом будет что в этот загородный офис можно будет приглашать пожить клиентов для переговоров и хвастаться передовыми «зелеными» технологиями. Ну или если компания большая то иностранные топ-менеджеры могут для разнообразия собраться не на Гавайях, а в Украине. Заодно пригласить на обед каких-нибудь местных министров ;)

Недельку-другую пожить на природе, отдохнуть, пообщаться.

Подалі від родини? Чи дитинка нехай заб’є на навчання на пару тижнів? А дружина/чоловік теж поже пожертвувати своєю відпусткою заради того, щоб партнер __попрацював__ на любу контору?

Подалі від родини?

Разве не ради этого женатики мечтают вернуться в офисы?
При советской власти каждый крупный завод имел свою базу отдыха. И это считалось неплохим бонусом — путевки давали только передовикам и «блатным».
Давайте посмотрим с другой стороны: если бы вашей жене ее работодатель предложил поехать месяц поработать где-то в хорошем месте со всеми удобствами — вы бы ее отпустили или ныли что сами пропадете?

и что, на базах отдыха стояли станки и доменные печи, чтобы передовики могли поработать? да и путёвки давались либо за символическую плату, либо вообще бесплатно.

При советской власти каждый крупный завод имел свою базу отдыха. И это считалось неплохим бонусом — путевки давали только передовикам и «блатным».

youtu.be/MWKwmzUuYzg

в основном это происходило от того что вся сфера отдыха в ссср #внезапно находилась в некотором бес конечном ужасающем состоянии помнится где-то в начале 80-х я был по такой путёвке в санатории профсоюза как сейчас я понимаю относительно даже не плохом но относительно обычных моих тогда советских жилищных условий (отдельная 3-комнатная квартира чё при чём в подъезде для тех самых «передовиков и блатных») это было уже потрясающий холодный контраст ну типа как село только типа многоэтажные номера и в номерах ну так мягко говоря минимум удобств помнится почему-то даже туалетом типа сортир и «летним душем» всё на улице почему-то активно пользовались из единственного светлого но опять же ж относительно была столовая и море ))

потом я ещё был в крыму как раз после аварии в киеве тогда одесса почему-то решила считаться «опасной» в крыму тоже «на профсоюзной базе» только там уже были просто домики на территории деревянные из «удобств» электрическая плитка и продукты правда всё привезённое с собой но конечно первый раз в крым и «другое море» давали своё хотя это был даже совсем не юбк а где-то под евпаторией в сторону севастополя

я даже потом уже после ссср был там 2 раза в самом начале и в самом конце 2000-х первый раз это уже был ужас ужас ужас второй раз я не останавливался на ночь только на пару часов «пройтись по ностальгии окунуться в море» и уже норм но «уровень не возвращения» уже был понятен

если бы б сейчас мне «предложили» бы б такой «бонус» я бы б не много удивился и на верное постарался бы б применить все свои натруженные soft skills чтобы от петлять без прямого посыла на )) проклятый бизнес портит людей ничего духовного одни деньги

если бы вашей жене ее работодатель предложил поехать месяц поработать где-то в хорошем месте со всеми удобствами

если положим оплатить неделю или две или даже пару выходных викендов под киевом есть хорошие комплексы с бассейном то пожалуй бы б согласился проблема видимо в том что жить и работать одновременно в таком режиме может быть накладно в том смысле что не эффективно ни то ни другое т.е. скажем «поработать на месяц» какой-то реальной работы не идёт нужны хотя бы б 2 недели чтобы просто расслабиться въехать и отдохнуть после чего попускает и можно начинать работать а если сразу с ходу «то и другое» то к.м.к. большинство людей всё равно просто не потянут

ЗЫ: особенно за свои деньги но «на своей базе» вообще оксюморон какой-то )) вот из свежего что присылали «не желает ли уважаемая господина отдохнуть»

www.booking.com/...​tel/tr/club-phaselis.html

при условии полного обеспечения логистики бизнес класса я бы б на пару недель согласился бы б «поработать» )) как вариант вот в хайфе там тепло но сейчас проблемы с логистикой

www.booking.com/...​il/le-meridian-haifa.html

Чим це краще ніж працювати з дому?

Тим, що це на 30 баксів дорожче :)

Почему это подается как невероятная любовь к сотрудникам?
Это стоит 30$ в день, на первый взгляд гугла, хороший номер в отеле в Карпатах стоит примерно столько же. А если снимать помесячно, то еще дешевле.
Продают место по рыночной цене для сотрудников, где еще тот же самый опенспейс в одной комнате.
А еще забавило упоминание «тимбилдинг команды». Хотите тимбилдинг — платите деньги.

Гениально. Теперь можно работать в отпуске и еще доплачивать за это. Почему до этого раньше никто не додумался?

мотивирующие эскорт услуги и массажи включены?

Это называется тимбилдинг ;)

Анекдот вспомнился:
Директор проводит совещание:
— ... особо отличившиеся сотрудники месяца получат минет за счет компании!
— Разрешите уточнить — они или им?
— Ну, кто хорошо работал — им, а кто плохо...

:D

Кто-то из владельцев или топов купил гостишку.

Додали в новину уточнення:

Все, що потрібно зробити N-iXівцям, аби потрапити сюди — це забронювати номер через внутрішню систему бронювання компанії. За проживання в номері та смачний сніданок з вечерею фахівці доплачуюють 28-33$ (залежно від номеру). Компанія ж забезпечує робочу зону, під яку було перероблено верхній поверх готелю, та бронює всю локацію виключно під N-iXців.

Небольшое уточнение которое меняет всё=)

Чим це відрізняється від поїздки в будь-який інший готель, в якому ти так само сидиш і працюєш?
Цікаво яка вартість такої статті для замовника ПРу?

Нікс забув згадати, що за проживання потрібно платити :)

якби безкоштовно було то всеодно ти платиш, але вже не знаєш скільки. Місце норм, ціна норм, коворкінг звичайно то дно по суті: працюй з номера чи бесідки чи басейну — ніхто не змушує там слухати чужі мітинги. як і не змушує їхати

так я не про те, чи добре чи погано — це хай кожен собі сам вирішує. просто згадати мусили про це, бо це суттєво.
бачу вже додали інфу про це в статтю. настрій коментів сильно змінився.

Вчора, власне, з авторкою обговорювали, що це (як на мене) чесніше за ситуацію, коли «в нас не такі високі зарплати, зате столи класні і окремі кабінети» © Софтсерв-2012

Ребят есть садиба тоже в Карпатах. Накидайте чтобы вы хотели там видеть и что повлияет на ваш комфорт. Ну и конечно укажите допустимую цену за сутки

Единственный минус — за жильё нужно самому платить, чтобы было не только место для работы там, но и было где спать :)

так если за свое бабло то я туда и не поехал бы =)

А хоть единственный плюс для работника какой?))) на 50 гривен дешевле номер? Хотя и то не факт)

Это ОЧЕНЬ круто! Отличная замена классическому опенспейсу где-то в центе загазованного Киева. Особенно в современных реалиях, когда в офис почти никто не ходит. Надеюсь, многие ИТ компании последуют примеру.

давайте надіятися, що інші компанії подумають, як відкрити безплатні офіси в таких місцях, а не будуть збирати гроші за можливість в них попрацювати )))

Гениальное в своей простоте решение, которое сразу же позволяет оторваться от конкурентов и выделиться для кандидатов на рынке вакансий. Даже если другие компании последуют этому пиекрасному примеру, то всё равно никсы тут первые и галочку поставили. Тот кто эту идею реализовал — красавчик.

Гениальное в своей простоте решение, которое сразу же позволяет оторваться от конкурентов и выделиться для кандидатов на рынке вакансий.

А скільки ви готові скинути від своїх очікувань по ЗП, за право зняти номер в готелі трошки дорожче середнього по ринку? (Нікс здає за 800, а можна зняти за 600)

Хм, о проживании как-то я и не подумал :) ну если так, то не готов скидывать, уж тем более что сдают своим же и подороже рынка.

Тут акцент, що є повноцінне робоче місце, а цього нема в 90% інших готелей, тому переплата виправдана.

Тут акцент, що є повноцінне робоче місце, а цього нема в 90% інших готелей, тому переплата виправдана.

1) Кімната з розставленими до стінки столами (s.dou.ua/...​-files/N-iX_4_kwlKly2.jpg) — це не повноцінне робоче місце.
2) Скільки ви готові скинути зі своєї ЗП, за право орендувати для себе таке робоче місце?

Суть проблеми в тому, що якби оренда кімнати була з суттєвою знижкою, наприклад зняти номер або котедж за 20-50% від ціни (а 50-80% платить контора) — то це була б нормальна тема.
Але зняти кімнату за ринковою+ ціною, щоб попрацювати — це піар для лошків.

1) Кімната з розставленими до стінки столами

Ну хз, при наявності стабільного інтернету, ± нормального стільця, монітора та ноута так працювати можна деякий час.

2) Скільки ви готові скинути зі своєї ЗП, за право орендувати для себе таке робоче місце?

0%
Але я готовий платити ринкову вартість за таке, тому що розумію, що туди мало б бути включена комуналка, прибирання та обслуговування будинку і території. Тому зашквару не бачу. Був би більший зашквар якби працівників змушували прибирати будинок за собою але при цьому була менша платня.

Никакого зашквара. Основной поинт что это подают как невероятное отличие и бонус) Хотя это совсем не так

Прикольно, реалізуєш прикольну фішку (яка дійсно з’явилася з цілком реальної пропозиції, за яку я теж голосував), а тебе відразу звинувачують у спробі занизити зарплати. Причому, наскільки я знаю, абсолютно безпідставно. Це Софтсерв свого часу зручним робочим місцем виправдовував нижчі зп, Епам таким досі грішить, а Нікс тут до чого?

1) Кімната з розставленими до стінки столами (s.dou.ua/...​-files/N-iX_4_kwlKly2.jpg) — це не повноцінне робоче місце.

Haters gonna hate, я не знаю, що тут додати. Ініціатива постала з ідеї — «якщо ми і так працюємо на ремоуті і відкриваємо коворкінги для ремоутних працівників в інших містах, тоді чому б нам не мати власний коворкінг в Карпатах?». Причому про проживання на початках не йшлося, просто реалістично виходило, що ми не Польща, Закопаного (дійсно повноцінне невелике місто, а не просто курортне селище) в нас немає, найбільші гірські «мегаполіси» це Яремче і Славсько, тож краще взяти цілий готель і підлаштувати під себе. От і вийшов коворкінг з колівінгом, щоб замість нидіти вдома чи в офісі, часом поєднувати роботу і гооори.

а тебе відразу звинувачують у спробі занизити зарплати

Контекст:

позволяет оторваться от конкурентов и выделиться для кандидатов на рынке вакансий

---

Haters gonna hate, я не знаю, що тут додати.

Дрочерс гонна дроч :)
Стіл+стул — це не робоче місце, це місце де можна виконувати роботу. Різниця є.

Ініціатива постала з ідеї — «якщо ми і так працюємо на ремоуті і відкриваємо коворкінги для ремоутних працівників в інших містах, тоді чому б нам не мати власний коворкінг в Карпатах?».

І знову ж різниця в контектсті.
— Ми з чуваками вирішили попрацювати з Карпат — нормальна тема.
— Контора створює «Ім’я контори Mountain Residence» і використовує це як піар (або «плюшку» для працівників), то має щось туди вкласти, а не просто видати прапори і дозволити працівникам зняти житло за свої гроші.

Таки тут чимало вкладено, просто очевидно, не все відразу. Тут щоб хоч якийсь інтерес до того був.
А з приводу того, що хороші справи треба робити тихо... Десь я вже таке чув... Прихильники зеленського президента нам розповідали...

А з приводу того, що хороші справи треба робити тихо... Десь я вже таке чув...

Круто що ви таке чули, але я такого не говорив. Ну і зеля — це слабовату, давайте одразу з козирів — Гітлер, або хочаб пуйло. :)

Я говорив зовсім про інше:

Таки тут чимало вкладено, просто очевидно, не все відразу.

Велує подібних «бенефітів» має бути досить високим, щоб було помітно одразу, інакше воно виглядає як «подачка».
Ось простий приклад dou.ua/...​rums/topic/33778/#2156059
Просто сформулювавши «компанія покриває Х% проживання» зняло б купу питань. Якщо ціна номера 1400+, а його працівники можуть зняти за 800-900 (знижка ~40%) — це відчутно і зрозуміло.

alpenhof.com.ua/uk/prices
Але це весь готель наш, компанія лише відбиває вкладене в конкретні номери, плюс два з них це просто мітинг-руми, а що було в робочій зоні, я не знаю.

Где же оно там полноценное?)
Монитор за сто баксов, стул без подлокотников?)

а можна зняти за 600

Знімайте, хто ж заважає? :-)
Разом з лівими людьми і без умов для роботи.

Богдан, так, ціна мені також одразу показалась трохи більшою ніж середня, але треба враховувати що «сніданок та вечеря включені». За 600 таких місць не знайти аж ніяк.
Ось звичайні ціни у «високий сезон» — alpenhof.com.ua/uk/prices
Я поки ще не був там, але вже думка в нашої «тімки» є :)

трохи більшою ніж середня
але треба враховувати що «сніданок та вечеря включені».

Можемо по розводити демагогію про 200 грн і скільки буде коштувати сніданок+вечеря. Мене більше цікавить якість, особливо вечері.

Але важливе тут інше:

Ось звичайні ціни у «високий сезон» — alpenhof.com.ua/uk/prices

Якщо йдеться про 800 проти 1400-1900 — це одна історія, вклад компанії
Якщо йдеться про 800 проти 600-1000 — це інше, бо компанія тут не створила велує.

Знову ж, контекст:

позволяет оторваться от конкурентов и выделиться для кандидатов на рынке вакансий

Нет) Это просто плюха в списке. Примерно как холодильник с едой в офисе за которую нужно платить.
Поинт один — если я плачу деньги, я сам выбираю место.
Если компания заводила — все оплачивает она. Как с корпоративом

круто, еще бы в 100 раз больше таких садыб открыть?

гарний початок, думаю інші ІТ компанії почнуть конкурувати і відкриють на березі моря )

Доповідаю — вчора заїхали, зараз досить тихо. Я в робочій зоні, дружина працює з номера (вайфай тягне майже без нарікань), для неї знайшовся додатковий монітор. Краєвид дійсно класний, але якимись принадами для відпочинку ще не встигли скористатися.

Сергей, а если с детьми ехать -насколько комфортно там? Или лучше без семьи туда ехать? Как по вашему мнению?

При современном развитии телекоммуникаций нахождение офисов в центре крупных городов в целом не является критической необходимостью.

Зараз навіть існування повноцінних офісів не є такою необхідністю.

для таких клієнтів офіс можна зкачати і завантажити задінком в скайп, міт))

Тобто все це що Ви перерахували — це бенефіт для працівників? Я от читаю всі ці коментарі від людей в захваті і все ніяк не можу розібрати, в чому така велика вигода, що прямо викотили статтю?

Отличная идея! Уже хочу в эту компанию, даже на меньшую зарплату, чем в мегаполисах.

У Вас тоже спрошу — а в чем собственно идея? Что работнику разрешают работать с отеля в курортной зоне за счет работника?

Идея в том, что не обязательно офис IT-компании открывать в вонючем шумном городе. Вроде лежит на поверхности, но почему-то мало кто до этого додумался.

Еемм... То есть ремоут? Вот это плюшка так плюшка.

Да при чем тут ремоут? Сказано же — офис в экологичном красивом месте, приятном для жизни.

Так это же самое что работать на ремоуте с отеля в «экологичном красивом месте, приятном для жизни». При чем место выбираешь сам, а не за тебя...

Некоторые (не я) очень хотят ходить в офис, чтобы общаться с себе подобными или отдыхать от от семьи.

Ну это за собственный счет...
То есть это такой прекрасны бенефит — работать с неполноценного офиса в отеле и жить там за свой счет пару недель в год?
Эти пару недель можно просто отдохнуть в любом другом отеле уехав в обычный отпуск...

Наверно, надо пояснить: если речь идёт о ПОСТОЯННОЙ работе в НОРМАЛЬНОМ офисе, то я бы предпочел, чтобы этот офис был в горах или у моря. Не отель, не две недели. Так понятно?

Тут речь идет не о том, что Вы написали выше, а просто о столе и стуле, которое немного напоминает робочее место и находиться в том же здании что и номер отеля. Собственно, по-этому у меня и возник вопрос в чем «Отличная идея?»

Одни из самых лютых неадеквашек на рынке Украины.
«Идиотней» только сигма

Можно подробнее?

Зачем нам мнение без аргументов?.

А кто это?

Друже, я тут подивився — в нас зараз одна Богдана, працює в рекрутингу. Навіть я, як техінтерв’ювер, знаю дуже різних рекрутерок в Ніксі. Якось трохи замало інформації, щоб за провал з однією рекрутеркою (що б там між вами не сталося) називати компанію аж такою неадекватною.

Я навпаки якраз рекрутингом задоволений на всі 100, ненапряжно і прикольно.

Працюю більше двох років — і дуже happy. Уяви не маю про що йдеться.
Так що «вброс г—на на вентілятор» був не вдалий :)

Півтора роки тут працюю (зараз якраз знаходжуся в робочій зоні сабжу), уявлення не маю, про що ви.
Хоча в кожного свій досвід. Мені Сігма дійсно здалася дивною, але то було майже п’ять років тому, а найгірший досвід в мене з Елексом, який багатьом норм.

Цікаво на якому Ви проекті в ЕЛЕКСі були?)

Більше ніж на одному :-)
Власне, я якось протримався майже чотири роки без срачів з цієї теми на ДОУ, і навіть з одним зі співвласників компанії зійшовся тут на тому, що то були темні часи для Елексу (і для .NET, до речі) — 2016-2017, тому якось і зараз без того обійдеться. Не буде тут ні імен, ні назв.

Мне кажется все на 90% зависит от конкретной проектной команды, в любой «крупной аутсорс компании» так

Та тут навіть не команда. Дивні співбесіди бувають у всіх.

Эээ, не надо тут про Сигму в дурном тоне, у нас очень даже хорошо.

Очень крутая локация для вдохновения и релакса после рабочего дня.
Думаю идеи для решения рабочих задач в таком месте будут приходить намного быстрее :)

Дуже крута ідея!
Приклад, який мають наслідувати решта ІТ компаній.

може замість цього краще справедливо платити розробникам, а не 30-40%?

В ніксі занижені зарплати?

Так а що наслідувати? За все платять працівники — за проживання, за харчування. Єдине що можна забукати місця і ніхто посторонній не буде в готелі крім колег. Але в чому вигода, якщо можна з таким же успіхом забукати собі любий готель в любій локації і там працювати віддалено.

Сначала они не написали, что это за деньги, поэтому первые комментарии такие).

То я думаю комьюніті має підказати редакторам, що так робити не слід?))

Підписатись на коментарі