Чи можливий взагалі розвиток у фронт енд без хорошого відчуття смаку та дизайнерських скілів?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Чи можливий взагалі розвиток у цьому напрямку без хорошого відчуття смаку та дизайнерських скілів? Зараз поясню: я новачок у фронт-енді, мені справді цікаво розробляти функціонал веб-сторінок, у мене достатньо (відносно?) знань у html та css, але коли справа доходить до вибору кольору/положення/розміру кнопки (etc) вся насолода від цієї справи пропадає. Чи взагалі реально бути успішним фронт ендером не вдаючись в усі ці дизайнерські штуки? Читаючи різні англомовні форуми люди дають на це питання однозначну відповідь: розробник — не дизайнер. Але хотілось б спитати у людей яка ситуація з цим в Україні та інших країнах екс-СРСР. Ключові питання: чи можливий фронт-енд без вміння дизайну? Чи заставляють фронт-ендерів ним займатись на роботі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

так можна, як вже зазначили більшою проблемою буде не знання як фронт працює, js, як то все з бек ендом спілкується і тд

з досвіду максимум що зазвичай було потрібно, це без дизайну зробити, щось подібне до того, що вже є, накидати щось з готовими компонентами, або для адмінки бутсрап використати

як плюс з часом зазвичай починаєш помічати загальні патерни і якісь речі вже виглядають значно простіше

Развитие в программировании возможно без знания программирования даже, главное наглость и софт скиллз

В мене не надто широкий досвід роботи в багатьох фронт-енд командах, то ж судити за всіх не можу, про якісь речі маю уявлення з чужого досвіду (чув, читав).
З того, що я розумію зараз, питання UI/UX вирішуються безпосередньо UI спеціалістом і UX-спеціалістом, якщо дуже великий проєкт, там безліч команд, довготривала підтримка і т.п., то розподіл праці може бути настільки вузький. Навіть можуть мати окремого верстальника, який буде дизайн маркапити, а потім давати фронт-ендам)).
Очікувано, що чим менші проєкт, бюджети, то тим більше буде припадати на одну людину аж до моменту, як це можливо на стартапах: фронт-енд не те, що смак повинен мати, а подекуди і пайплайн налаштувати, і в бек-енді поколупатись і т.д. Тобто, все залежить. Або навпаки, бекендерів попросять фронт-енд зробити. (якщо, відповідно, бекенд- або фронт- енд команда зашивається сильно).

Тобто, сказати, що це критично, напевно, не можна. От якщо проблеми із алгоритмами, структурами даних, патернами, знаннями JavaScript Core і т.д., то розвиватись буде точно важко. Багато роблять «товстих» клієнтів, де багато логіки може бути, та і дизайнерам треба щось їсти.

Как по мне, то только без этих качеств и возможен.

Размеры кнопок и цвета дизайнер подбирает, зачем это фронтендеру?

знань у html та css, але коли справа доходить до вибору кольору/положення/розміру кнопки

На больших проектах этим занимается UX

Звичайно. Можна увірувати в «корпоративні стандарти», навчитися додавати креативу копіпасти, хаяти все що роблять всі інші — і ви Тьома Татьянич Лєбєдєв, працюйте на російського замовника.

Заставляют натягивать сову на глобус. Пардон — скрины на апку.

Цікаво. А як ви оцінюєте головне питання цього топіку — «Чи можливий взагалі розвиток у фронт енд без хорошого відчуття смаку та дизайнерських скілів?»

Не могу оценить, но могу посоветовать развивать хороший вкус. Пригодится для жизни вообще.

Підписатись на коментарі