Трактор до Естонії, Таллінн — чи вартує воно того?
Доброго дня, шановне товариство.
Дуже цікавлять відгуки від трактористів по життю у Естонії, а саме у Таллінні.
Предісторія та вхідні данні:
1) Стать чоловіча, 35 років, борода присутня. Звичайний С++ гребець на галері, який не відрізняється від 90% гребців
2) С++, 6 років досвіду, strong middle, якого нинішня галера топить у промоушені до senior, з.п. 2600 net вічнонедостаючих.
3) Є «причеп» у вигляді непрацюючої жінки та доньки шкільного віку (молодші класси).
Через пунк 2 вірішив шукати нову контору, аби якось стимулювати керівництво до рейзу з.п. або змінити галеру. Щоб виникало менше запитань, змінив у резюме личку middle на senior, т.к. сам не вважаю себе вже мідлом.
Декілька провальних співбесід (бо я не мав опита проходження співбесід) і у черговій галері я отримав оффер на 4000 net вічнонедостаючих.
Але поміж цього, пройшов усі етапи співбесід на Senior позицію у один з продуктів у Таллінні. З.п. net також 4000, але вже у євро (+ ще скудна кількість стоків, але компаія ще не на IPO).
Розуміючи хто зараз при владі, а ще й ймовірність того, між ким будемо обирати наступного разу (є велика ймовірність що між представником ОПЖЗ ЖОПЗ або схожої істоти), постало питання, а чи не спробувати пожити декілька
Нажаль у Таллінні я ніколи не був, а все що є на Dou — трохи застаріла інформація.
Тому цікавить наступна інформація:
1) Чи норм з.п. як для понаїха?
2) Які приблизно будуть розходи на сім’ю (план — відкладати щонайменш 1500$ щомісячно)
3) Чи існує щорічний рейз по з.п. і який це відсоток? (Нажаль, на галерах я рейз застав тільки зі зміною тайтла)
4) Чи насправді така погана погода, у порівнянні зі Львовом?
5) Скільки коштує массаж, зачіска, манікюр, стоматологія, звичайне кафе?
6) Ринок С++ у Таллінні (якщо захочу змінити компанію)
7) Доступність дешевих авіаквітків
8) Школи для дитини
9) Чи переїзд у Таллінн це крок в перед у якості житта, або ж назад?
10) Що з руззьким міром? P.S. Російська не лякає, але й не приваблює.
Буду щиро вдячний за будь яку інформацію
Найкращі коментарі пропустити