Інструкція по вакцинації у Києві (оновлено 21.07.2021)
Оновлення від 21 липня: Із 22 липня всі охочі зможуть щепитися від COVID-19 вакцинами Spikevax Moderna
Оновлення від 29 червня: МОЗ пропонує компаніям з 50+ співробітникам організовувати вакцинацію Пфайцером. Запитуйте деталі у керівництва своєї компанії.
Вчора нарешті чіпувався. Дуже здивований що влада погано робить маркетинг центрів масової вакцинації та не пушить людей які записалися через Дію. Навіть тут на форумі немає інфи! Пишуть тільки про вакцинацію від кластерів, хоча вже місяць як працює МВЦ.
Я сам дізнався про такий центр випадково, від свого колеги Віктора Черніявського. Вакцинуватися може будь-хто! Незалежно від прописки та віку! Вакцинують Sinovac/Coronavac. Зараз ця вакцина «не котується» Європою, але в мене є непідтверджена інфа що через місяць вже буде котуватися. Втім, для мене це некритично, чекати півроку поки до нас доїде пфайцер я не збираюсь. Навпаки, шкодую що не чіпувався раніше.
Отож, інструкція:
- Дізнатися години роботи центру вакцинації у МВЦ. Зазвичай він працює на вихідних, проте перед святами та наступного тижня буде працювати у четвер та п’ятницю. Точної інфи я не знайшов, гугліть. Після обіду людей значно менше.
- Берете паспорт та йдете до МВЦ. В інтернеті пишуть що потрібні: запис на вакцинацію в Дії, декларація з лікарем, запис через сайт helsi.me. Мені то все нічого не знадобилося, лише паспорт.
- Йдете до МВЦ, шукаєте вхід 4А там має бути табличка «вакцинація», можливо стоятимуть люди у черзі. Якщо не зможете знайти — питайте у місцевих.
- Піднімаєтесь на четвертий поверх, підходите до будь-якої бригади, заповнюєте папірці, чекаєте поки папірці оцифрують.
- Отримуєте укол, сидите півгодини у залі. Йдете додому.
- Вам дадуть папірця на якому буде зазначено дату другої вакцинації та адресу і телефон лікарні. Потрібно буде туди зателефонувати та записатися.
- Все! Не забувайте що після першої вакцини імунітет недостатньо міцний, тому обов’язково треба зробити другу.
Карта проходу:
Вакцина Sinovac/Coronavac показала свою ефективність у боротьбі з тяжкими та середніми формами ковіду. Так пишуть в інтернеті.
Для мене особисто переваги від вакцинування значно перевищують потенційні негативні ефекти. Тому я вакцинувався та закликаю вас зробити те саме поки до нас не дійшов штам дельта з Росії. Самопочуття добре, нічого не болить, не крутиться та не свербить.
В інших містах теж є центри масової вакцинації! Шукайте в інтернеті.
Другу вакцинацію можна зробити в будь-якій районній поліклініці де є вакцини. Я зателефонував найближчу, мені сказали години роботи кабінету, прийшов, заповнив анкету-згоду, отримав укол, пішов. Попереднього запису, Дії, helsi.me та нічого іншого не треба було.
Всім доброго здоров’я та гарних вихідних!
p.s.: не забувайте підписатися на мій телеграм канал. Того тижня я ставив у продакшн ClickHouse!
Найкращі коментарі пропустити