23% розробляє pet project зараз, а 28% — робили це у минулому. Телеграм-опитування DOU

Нещодавно у телеграм-каналі Редакції DOU провели мініопитування, щоб дізнатися, чи розробляли підписники колись власні pet-проєкти.

Результати виявилися цікавими: з 2066 респондентів майже 1/4 розробляє pet-проєкт зараз, а 28% — робили це у минулому.

Тут і далі скриншоти з телеграм-каналу Редакції DOU

У коментарях також постало питання, що взагалі можна вважати pet-проєктом і як визначати чи він вдалий?

Також запитали, чи є в когось ідеї для pet-проєктів:

А дехто поділився своїми перемогами:

Запрошуємо спільноту обговорити тему: ділитись досвідом, ідеями та шукати партнерів для спільної розробки!
І, звісно ж, залишайте посилання на свої реалізовані проєкти 💪

Читати на тему:
Raspberry Pi — игрушка для pet-проекта или микрокомпьютер для highload продукта
Blynk: Как мы запустили свой pet-проект. 30 дней спустя
Писати код недостатньо. Як я створював продукт
Путь самоучки: pet-проекты и подводные камни самостоятельного изучения IT

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коли я тільки почав писати першу частину книги "Розробка Java додатків"(it-simulator.com/#/article/1) і одночасно розробляти проект по ній, це був найпростіший CRUD проект на базі Java EE. Особливо планів на майбутнє з ним не будував.
Але за 8 років він виріс в досить потужний проект на базі мікросервісной архітектури, де використовується більше 100 технологій.

Згоден з багатьма, що не у всіх є час або можливість робити пет проекти.
Але для початківців-девелоперів це відмінна можливість дізнатися нові технології, особливо якщо на основній роботі — legacy/кривавий Enterprise.

не понимаю шо такое пет проект. Домашний проект для себя? а кому он тогда интересен и кому интересно кто и зачем его разрабатывает.
Какие то крайности. То обычные сайты гордо именуют «стартапами» то пет проект
И какой критерий удачности?
Заработаные на нем деньши?
количество скачиваний?
количество звезд и форков на гитхабе?
или просто что програмист осилил его дописать?

звісно ж, залишайте посилання на свої реалізовані проєкти

zippy.com.ua

Инженеры пользуются техническими терминами. В данном случае это айтишный жаргон под которым можно понимать что угодно.

мне не интересно гуглить чтобы прочитать спопицот личных мнений по этому поводу.
и я спрашивал в контексте что надо опросы формулирорвать так чтобы понятно было без гугла о чем речь

adopt.com.ua це буквально пет проект.
Якщо потрібен котик або собачка — вам до нас!

Детально писав про архітектуру проекту у себе на каналі:

Обзор
Внешние сервисы
Масштабирование
CMS. Мониторинг. Аналитика

чудовий приклад, коли з таблиці екселькі роздувають 5 сервісів, ще і статті по ним пишуть ))) дивно, що без контейнерів на гарденері це все літає

??? які 5 сервісів? Як ви пропонуєте вирішувати мою задачу «таблицею екселькою?»

Заметил баг, если перейти на последнюю страницу, пропадает пагинация www.adopt.com.ua/pets?cities[]=5&types[]=1&page=17

Спасибо, поправим!

Из поста с описанием архитектуры
>Верстка писем—отдельное тайное искусство.

Можно использовать mjml.io который полностью решает проблему неконсистентной отрисовки HTML писем, работает даже в довольно старых/редких клиентах.

Язык разметки немного специфичный, но есть на сайте каталог готовых неплохих шаблонов.

Для Rails есть гем, но он под капотом использует npm package.

Можно использовать mjml.io

Из моего поста:

Для рассылки писем я использую сервис Mailjet.

Mailjet — это компания которая собственно и делает mjml. В данном случае я его и использую, только hosted-версию.

О, і я там :-) не дарма почав скрінкасти записувати по розробці нової гри :)

Запрошуємо спільноту ділитись ідеями

Зазвичай це якось так)

ну це банальний тест на модерацію же). а тамто це реальна була ідея) як і але всі вони з 99.9% вірогідністю звелися б до чогось тіпа такого

Реалізований devspace.com.ua на основі даних з jobs.dou.ua, дані оновлюються кожні пару годин по крону, весь код у відкритому доступі gitlab.com/qrsx.
Серед останніх оновлень: сторінка компанії з посиланням на відгуки Glassdoor, GitHub компанії, LinkedIn та opendatabot.ua, це актуально бо забагато фальшивих компаній.

Прикольно! І працює миттєво

Дякую, працює так швидко бо 7894 вакансій завантажуються з CDN за 50 мс як JSON файл 1150 КБ, зжатий до 225 КБ, а далі фільтрація відбувається тільки на стороні JS.

а також netlify має лоадбалансер і т.д. речі)

Netlify має аналітику яка на сервері, без підключення скриптів як в Google Analytics.

Відсутність аналітики це ще одна причина чому сайт так швидко завантажується.

) у мене гуганалітика відключена на днс рівні але інші сайтики всеодно не грузяться настільки швидко. зазвичай через великого розміру js і т.д.

Netlify має аналітику яка на сервері,

Яка саме аналітика там доступна? access.log?

Netlify Analytics коштує $9 за місяць, півроку подивився та відключив.

Зберіг собі знімок devspace.com.ua/analytics, складніша за access.log бо ще показує число унікальних відвідувачів.

Підписатись на коментарі