УКУ чи НаУКМА?
Добрий день, шановна спільното!
Досі вагаюсь між двома опціями, куди вступати: до Українського Католицького Університету (Комп. Науки) чи до Києво-Могилянської академії (Інженерія ПЗ). Бали маю достатні для вибору з обох варіантів.
Згідно з рейтингами ВНЗ від Доу, УКУ та НаУКМА майже рівні. Але прочитавши відгуки про Комп‘ютерні науки в УКУ, а також захоплюючу історію дівчини, яка під час навчання в УКУ змогла потрапити на престижні стажування за кордоном, складається враження, що УКУ вже далеко попереду навіть Могилянки, та можливо я просто занадто захопився відгуками та історіями щодо Комп‘ютерних Наук в УКУ.
Особисто для себе з недоліків виокремлюю наступні:
-До КМА є шанси потрапити на бюджет, УКУ ж бюджету не має;
-з сімейних обставин не дуже хотів би переїжджати з Києва наступні декілька років.
Обидва недоліки не є дуже вагомими, але вирішив, що вони мають знівелюватись більш потужним та якісним навчанням в УКУ, ніж у КМА.
Отже, повертаючись до побачених відгуків, склалось враження, що Український Католицький Університет — чи не єдиний в Україні, який має настільки сильну підготовку студентів до роботи за кордоном, починаючи від англійської і закінчуючи купою івентів, можливостей для реалізацї власних проектів тощо.
Буду дуже вдячний, якщо підкажете, наскільки реально більше можливостей є в УКУ в порівнянні з КМА, якщо ціль — знайти стажування/роботу за кордоном? Чи з Вашого досвіду все-таки обидва університети мають гарні можливості для втілення ідей студентів і суттєвого відриву по якості навчального процесу нема?
Можливо, я взагалі перебільшую значення університету, і головне, щоб в навчальному процесі просто було якнайменше зайвих предметів і гарна підготовка з фундаментальних дисциплін, як-от алгоритми та структури даних, математика тощо, а можливості для втілення проектів, знаходження різноманітних хакатонів та інших заходів буде нескладно знайти й поза межами навчального закладу?
Загалом, хотілося б зрозуміти, наскільки наявність більшої кількості різноманітних заходів, хакатонів або можливостей для втілення проектів безпосередньо в університеті (якщо це, звичайно, правда для УКУ в порівнянні з Могилянкою. Буду вдячний, якщо хтось, хто обізнаний з цього приводу та знає про навчальні процеси в цих університетах, може підтвердити або спростувати мої описані припущення) є суттєвим або не суттєвим фактором при виборі навчального закладу.
Заздалегідь дякую за відповіді і гарного дня!
72 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів