Майже 4 тисячі абітурієнтів вступили до КПІ на бюджет. Результати вступної кампанії 2021

9 серпня стало відомо, скільки абітурієнтів вступили на навчання за державним замовленням за освітніми ступенями бакалавра, молодшого бакалавра та магістра фармацевтичного, ветеринарного і медичного спрямування.

Усього цьогоріч зарахували 58 698 осіб на бакалавра та 467 — на молодшого бакалавра.

ТОП-10 закладів вищої освіти за кількістю зарахованих на бюджет*:

1 місце — Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» — 3 911 осіб;
2 місце — Київський національний університет імені Тараса Шевченка — 3 066 осіб;
3 місце — Національний університет «Львівська політехніка» — 2 448 осіб;
4 місце — Львівський національний університет імені Івана Франка — 2 259 осіб;
5 місце — Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна — 1 245 осіб;
6 місце — Національний авіаційний університет — 1 215 осіб;
7 місце — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — 1 215 осіб;
8 місце — Харківський національний університет радіоелектроніки — 1 048 осіб;
9 місце — Національний університет біоресурсів і природокористування України — 1 026 осіб;
10 місце — Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича — 860 осіб.

*за даними державного підприємства «Інфоресурс»

ТОП-10 популярних спеціальностей 2021

Найпопулярніша спеціальність — «Середня освіта», на неї вступили 6 217 осіб.

Наступні спеціальності в рейтингу:

2 місце — «Медицина» — 3 664 особи;
3 місце — «Комп’ютерні науки» — 3 421 особа;
4 місце — «Філологія» — 2 325 осіб;
5 місце — «Інженерія програмного забезпечення» — 1 899 осіб;
6 місце — «Комп’ютерна інженерія» — 1 700 осіб;
7 місце — «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» — 1 659 осіб;
8 місце — «Будівництво та цивільна інженерія» — 1 492 особи;
9 місце — «Право» — 1 156 осіб;
10 місце — «Агрономія» — 1 108 осіб.

Нагадаємо, що у Львівському національному університеті ім. Івана Франка цієї осені вперше в Україні стартує курс «Квантові комп’ютери та квантове програмування», який університет запустив разом з SoftServe.

А розробники N-iX запустили у «Львівській політехніці» курс з Unreal Engine.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Всім доброго дня, цікавить наступна інформація (бажано отримати фідбек від людей, які проводять співбесіди з кандидатами, а також, які знайомі з ринком IT Північної Америки та Західної Європи):
— чи є принципова різниця для людини, що проводить технічну співбесіду, за якою саме спеціальністю чи освітньою програмою навчався кандидат за заочною формою навчання (наприклад 122 Комп’ютерні науки (Освітня програма: Інтелектуальні сервіс-орієнтовані розподілені обчислення) чи 121 Інженерія програмного забезпечення (Освітня програма: Інженерія програмного забезпечення інформаційних систем));
— чи звертають увагу роботодавці з Північної Америки та Західної Європи, за якою саме спеціальністю чи освітньою програмою навчався кандидат за заочною формою навчання (наприклад 122 Комп’ютерні науки (Освітня програма: Інтелектуальні сервіс-орієнтовані розподілені обчислення) чи 121 Інженерія програмного забезпечення (Освітня програма: Інженерія програмного забезпечення інформаційних систем));

За інформацією із загальнодоступних джерел, склалося враження, що немає ніякої різниці, що з тією, що з іншою освітою можна стати як Data scientist так і Software Engineer і навпаки, і бігати так до втрати пульсу, аби були навички роботи з конкретною необхідною на проєкті технологією/ями
Дуже дякую всім, хто відгукнеться!

работодатели в первую очередь обращают внимание, на разрешение на работу
и соискателю профильный диплом в первую очередь нужен для получения голубой карты в ЕС
а код специальности тут вообще ни при чем для роботодателя, валидация диплома — на стороне анабина и прочих

Є «computer science», є більш профільні як-то «information security»
Є «визнані» напрямки та університети (в різних країнах перелік різний), коли твій діплом можуть дорівняти/прийняти як достовірний за одним з цих напрямків. В деяких випадках треба досдати якісь дісципліни окремо, щоб твою освіту визнали. Тобто дивись за цими штуками.
Наприклад моя освіта в Німечині не буде викликати жодних питань з напрямку комп’ютер сайенс.
Я не пам’ятаю що там саме було, але два моїх одногрупники з перервою в рік поїхали гастарбайтити і в першого було трохи мороки з визнанням диплому, а в другого вже ні. Не пам’ятаю точно з чим саме це пов’язано.

Стосовно заочної/денної — хіба це взагалі десь явно присутнє в дипломі? Я такого не пам’ятаю і диплом шукати ліньки. Може хтось інший підкаже

пятница завтра, повременил бы что ли с комментом

«никуда» пишется слитно) и это ещё раз доказывает, что те, кто хочет учиться — будут это делать где угодно, тогда как другие могут и в топовых ВУЗах куи пинать

А где ОНУ им. И.И. Мечникова там в этом году открыли 121 специальность?

в этом году хайп на ИТ в очередной раз поднял проходные баллы на соответствующие специальности
в итоге, некоторые со 192 баллами (из 200 возможных) не прошли на бюджет ни по одной из 5 поданных заявок

так же и в 2008 было когда я поступал в Шевченка на кибернетику

Шевченка на кибернетику

на него всегда на бюджет самый высокий конкурс был
а тут все 5 заявок — мимо проходного балла

Можна було вибрати універ «попростіше» і вчитись на бюджеті

Уверен, что в НАУ бы прошел

учу пользоваться гуглом, дорого ©

121 Факультет комп`ютерних наук та кібернетики

прохідний на бюджет (2021) 194.8

121 Факультет інформаційних технологій

прохідний на бюджет (2021) 192.8

элементарно Ватсон ©
тут, как и со средней температурой по больнице, включая реанимацию и морг ©
на бюджет будущих php-шников по различным квотам (КВ) зачисляют
включая нездавших ЗНО

До наказу (бюджет) 134.950
Українська мова (ЗНО) 139.00
Математика (ЗНО) 119.00
Географія (ЗНО) 142.00
Середній бал документа про освіту 8.10
КВ1

да, сорри минадестендинг с НАУ и КНУ (Шевченко в соседнем сообщении был)
вот только кому он нафиг вообще сдался тот авиационный с кафедрой кибербезопасности
с таким же успехом можно закопать 4 года непойми зачем в айтишных программах у химиков и медиков, там проходные вообще 150 и ниже

У меня коворкер учился в НАУ, ему нравилось

у меня тоже, ему — нет
но и понятно года выпуска и профиль совсем другие :-)

программы лояльные. Можно работать с первых курсов

???
там же даже летная форма для всех

Все равно ничему не научат толковому, то хоть и заморочек меньше.

просто как потом такой «летный» диплом подтвердить в каком-нибудь анабине как айтишный

Знаю двох толкових програмістів з НАУ. Вже давно закінчили. Не думаю, щоб там зараз стало гірше.

В принципі, досить адекватний набір, відображає потреби країни.
Невідомо тільки нахіба так дофіга місць під філологію виділили. У нас реально нестача філологів?
Ким взагалі може працювати по спеціальності дипломований філолог окрім перекладача і мовознавця?

Ким взагалі може працювати по спеціальності дипломований філолог окрім перекладача і мовознавця?

Медиа-сфера: контентщики, копирайтеры, редакторы, корректоры, PR-менеджеры, в журналистику можно пойти. Еще административная работа с документами, преподавание.

Журналістів вчать в інтитуті журналістики, викладачів теж окремо вчать, PR і подібне це геть не філологія.
Коротше є галузь куди йдуть гуманітарії, усвідомлюючи від початку, що вони по спеціальності працювати не будуть, такоє...

Барістою же! Щоб вчити клієнтів як правильно вимовляти «латте».

Барістою же! Щоб вчити клієнтів як правильно вимовляти «латте».

1) І все ж як правильно? лАтте чи латтЕ? Я ніяк не запам’ятаю.
2) Взагалі не смішно. Яксоь бачив ситуацію коли бариста звернувся до клієнта (років 50 в костюмі) «Man, man, your coffee. With sugar?». Клієнта трохи покоробило.
3) Ще є купа офісних спеціальностей, де не треба спеціалізована освіта, а достатньо загальної адекватності. Для таких спеціальностей знання мови є перевагою.
4) Ну ще всілякі ІТшники. Але це можна віднести до пункту 3 :)

Ла́те-мак’я́то.

4) Ну ще всілякі ІТшники.

Ага, особливо мене коробить і бомбить, коли беруть вчорашню студентку з розмовною англійською і з нульовими знаннями по всьому іншому проджект менеджером.
Деякі контори все ще цим грішать.

Давай я напишу комментарий сейчас, но это будет как бы на пятницу?

Филология имеет много общего с математикой и намного больше общего с языками программирования и компиляторами, например, чем дают на «компьютерных науках»

Я до пятницы ветку не буду читать специально, потому как это наброс, но с рациональным зерном (на всякий случай уточню — я не в курсе программы на «филологии» в Украине, но лингвистика уже имеет достаточно большие пересечения с некоторыми областями этого вашего ойти)

Може хтось пояснити, що означає вища освіта за спеціальністю «Середня освіта».

вища освіта за спеціальністю «Середня освіта».

Підозрюю, що педінститути, який у нас як насрано. Інша історія, що по спеціальності мало хто буде працювати.

«Середня освіта» ц- е загальна назва напрямку. Треба дивитися у розрізі яка саме. Бо може бути математика, фізика, фізичне виховання тощо

Зрозумів, вища педагогічна освіта. Дякую.

1. Затвердити Перелік предметних спеціальностей спеціальності 014 «Середня освіта (за предметними спеціальностями)», за якими здійснюється формування та розміщення державного замовлення (далі — Перелік).
[[НАКАЗ 12.05.2016 № 506 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 травня 2016 р. за № 798/28928
Про затвердження Переліку предметних спеціальностей спеціальності 014 «Середня освіта (за предметними спеціальностями)», за якими здійснюється формування і розміщення державного замовлення та поєднання спеціальностей (предметних спеціальностей) в системі підготовки педагогічних кадрів/]]

так в сумме на «айти» зашло ~7к абитуриентов, что больше чем на «Середня освіта»

А ещё иногда есть околоайтишная «прикладна математика» и ещё чуть-чуть похожих спец

Это и хорошо и плохо, на рынке не всегда будет столько работы сколько ее есть сейчас. Но вот сейчас как раз студенты нужны, потому как уже начинают ИТ заниматься даже ветеринары. При таких обстоятельствах не понятно кто будет лечить животных. Вот что радует на агрономию хотя бы тысяча человек зашла, а то с голоду передохнем дебажа код.

не понятно кто будет лечить животных

Знаете как бывает в странах с рыночной экономикой? Цена регулируется спросом и предложением.

за кількістю зарахованих на бюджет*
Найпопулярніша спеціальність — «Середня освіта», на неї вступили 6 217 осіб.

Редакція DOU, яку інформацію ми маємо отримати з цієї новини?

На сайті МОНу стаття називається
МАЙЖЕ 60 ТИСЯЧ ВСТУПНИКІВ ЗАРАХОВАНО ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ НА БЮДЖЕТ
Вона просто відображає статистику.

Від статті/теми на форумі

Майже 4 тисячі абітурієнтів вступили до КПІ на бюджет. Результати вступної кампанії 2021

Я б очікував хоч якоїсь аналітики, а не перепосту статистичних даних з сайту міністерства.

В принципі, це все одно непогано. Бо на ДОУ я заходжу пару разів на тиждень, а на сайт міністерства — ніколи.

В принципі, це все одно непогано. Бо на ДОУ я заходжу пару разів на тиждень,
яку інформацію ВИ отримаЛИ з цієї новини?

Як і на які ваші рішення це вплинуло?

Доречі, а як ви дізнались про
МОН ПРОПОНУЄ ДО ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА ЩОДО ПИТАНЬ ПРИЗНАЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ ІМЕНІ БОРИСА ПАТОНА
?
На доу цієї новини не було ж.

Підписатись на коментарі