Pro.Monitor.Estate — новий сервіс для перевірки нерухомості

Мене звати Володимир Копоть, я юрист з 17-річним стажем у сфері нерухомості, та співзасновник сервісу Monitor.Estate. Протягом останніх трьох років ми займаємось сервісами для перевірки нерухомості на основі відкритих даних. Нещодавно запустили новий сервіс — Pro.Monitor.Estate, і я був би радий відгукам про його роботу та ідеям щодо технічного покращення.

Буду радий будь-яким рекомендаціям: від формату реєстрації до джерел, які варто включити чи функцій, які варто передбачити в системі.
Ми наразі тестуємо гіпотези, і цей фідбек допоможе дізнатись, чи зрозумілий поточний UI-дизайн та чи продукт задовольняє потреби користувачів.

Юридична практика + автоматизація
Три року тому запустили сервіс Monitor.Estate, в якому можна здійснити пошук новобудови за назвою ЖК або адресою та замовити юридичний звіт по новобудовах. Звіт формується автоматично (інформація збирається з 7 держреєстрів) та приходить на мейл після оплати. Він включає в себе інформацію про учасників будівництва, виконавчі провадження, судові справи, наявність дозволів у забудовника, ліцензії у підрядника, цільове призначення землі тощо. Крім того, на сайті можна замовити юридичну консультацію і ще кілька спеціальних послуг. Наприклад, перевірка схеми фінансування та договору з забудовником чи виклик юриста на підписання угоди. Так ми поєднали автоматичний збір даних із юридичними послугами.

На початку 2021 запустили сервіс для перевірки вторинного житла. Там за кодом ЄДРПОУ або за ІПН можна здійснити пошук та отримати юридичний звіт. Він включає в себе перевірку даних власника, площі, адреси, наявності арештів, іпотек, заборон на відчуження тощо.

Однак, ми побачили, що є серед нашої аудиторії є багато юристів, які самі формують звіти для своїх клієнтів, вивчають документи і їх біль — це збір інформації по розрізнених держреєстрах. Щоб зрозуміти історію будівництва, потрібно провести кілька днів на їх сайтах, доводячи, що ти не робот і розбираючись у непростому інтерфейсі. Саме тому виникла ідея запустити онлайн-систему, де професійні юристи зможуть бачити в одному місці зібрану інформацію та шукати не лише за даними юросіб, а й навпаки: йти від документа до забудовника.

Що таке Pro.Monitor.Estate?

Це пошукова онлайн-система, що збирає з держреєстрів відомості про об’єкт будівництва та його учасників. Унікальною фічею є те, що сервіс групує пов’язані між собою документи і підсвічує в них дані про юросіб ‒ учасників будівництва, а також навпаки: при перевірці юрособи можна побачити список пов’язаних з нею документів.

Сервіс дає відповіді на такі запитання:

• що саме будується;
  • яке цільове призначення ділянки;
  • чи є дозвіл на будівельні роботи;
  • хто є замовником, підрядником, девелопером та проектувальником;
  • що вони ще будують і яка там історія;
  • хто відповідає за технічних нагляд;
  • скільки судових справ у пов’язаних з будівництвом юросіб;
  • скільки у них боргів тощо.

Pro.Monitor.Estate містить два пошукові блоки: Юрособи та Документи (декларативні та дозвільні).

Пошук документів, виданих ДАБІ (чи тепер ДІАМ) або місцевими органами, можливий за такими фільтрами:

• регіон;
  • дата реєстрації документу;
  • номер;
  • тип об’єкта;
  • адреса;
  • кадастровий номер;
  • частина ПІБ підрядника, замовника, проектувальника або особи, котра здійснює технічний нагляд.

В блоці з юрособами можна ввести код ЄДРПОУ або ж назву, юридичну адресу чи ПІБ учасника. Картка юрособи містить основну інформацію для перевірки надійності забудовника, підрядника, проектувальника чи девелопера. Зокрема, доступні реєстраційні дані, ПІБ уповноважених осіб, судові справи та борги.

Пошуковик за документами допомагає знайти повідомлення про початок будівництва, анулювання дозволу на виконання будівельних робіт чи внесення в них змін, декларації про готовність до експлуатації об’єкта та її скасування, сертифікати про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів тощо.

Плануємо доповнити сервіс можливістю ставити документи на моніторинг.
Перші три дні користування після реєстрації безоплатні. Реєстрація доступна за посиланням: pro.monitor.estate

Буду вдячний за конструктивну критику та ідеї щодо покращення сервісу!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вот смотрю я на сетку тарифов, и вижу, что базовый тариф — 2700, а дальше скидка при покупке подписки пакетом.
Так вот, судя по тому, что за 1 год стоимость подписки без скидки 27 000 — у вас в году 10 месяцев, а не 12.

Судя по цене за год без скидки (еще раз — БЕЗ СКИДКИ, 27 000) — у вас в году 10 месяцев.

Скриншот для истории: i.imgur.com/HFjAbJO.png

Вопрос к автору. Я понимаю, что 49 грн за проверку — это мало, но интересно: чтобы проверить вторичное жилье самому, надо платить в государственные электронные сервисы или иметь лицензию юридическую? Или можно долго и нудно по реестрам бесплатно искать в ручном режиме информацию по квартирам?

Не изобретайте велосипед.
kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1 , «Отримати інформаційну довідку»
Требует ЕЦП, бесплатный на физлицо от Привата вполне подходит. Сама справка платная, насколько я помню 30 гривен или около того.

Все так. Але у нас є блок рекомендацій, а також підкреслюємо ризики

У нас швидше отримується дані, ніж на сайті мінюсту

Выглядит интересно.
Когда ждать расширение списка городов?

Як тільки відчуємо попит і потребу від людей у цьому. А ви з якого міста?

Підписатись на коментарі