Сценарій фільму «Дюна» був написаний у MS-DOS
Автор сценарію фільму «Дюна» 2021 року Ерік Рот написав його за допомогою програми MS-DOS Movie Master. Виявляється, оскарівський сценарист використовує програму
«Я працюю з комп’ютерною програмою, якої більше не існує. Мною рухають і забобони, і страх змін», — заявив Рот.
При цьому наголошується, що сценарій «Дюни» він написав ще в 2018 році, а програмою Рот користується досі.
Як відомо, MS-DOS Movie Master — це додаток
«Ніхто не зможе зайти в інтернет та дістати мій сценарій. Спочатку я маю його роздрукувати, і віддати документ комусь, щоб його відсканували. Лише після цього він потрапить на чужий комп’ютер», — розповів Рот.
На комп’ютері Windows XP і він не підключений до інтернету
Крім того, сценарист поділився, що він навіть не має доступу до електронної пошти. За його словами, це допомагає йому краще зосередитись.
А ще, за словами Рота, обмеження 40 сторінок допомагають йому робити сценарії більш структурованими.
На комп’ютері сценариста встановлений Windows XP. Причому він не підключений до Інтернету. На моніторі лише чорний екран та білі літери. Текст Рот набирає на механічній клавіатурі IBM Model M.
Водночас Ерік Рот — не єдиний письменник, який використовує для запису старі програми. Так, Джордж Р. Р. Мартін, який написав «Пісня льоду та полум’я», використав програму MS-DOS WordStar.
36 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів