Відкрити компанію в США самому досить просто. Ділимось досвідом
Як самому відкрити компанію в США не виходячи з дому/квартири/офісу. Це на справді досить просто зробити навіть без сторонньої допомоги юристів
Вирішив поділитись тим, як відкрити компанії США (пройдено на практиці). Вдруг кому буде корисно 😊
Будучи людиною, яка турбується про економічну ситуацію в України і намагається допомогти всім «відкрити свій потенціал» саме тут, цього року я зрозумів, що, як не крути, наше законодавство прям «заважає» масштабуватись (особливо якщо мова йде про процесінг платежів). Тому вирішив зареєструвати компанію в США.
Не буду мучати всіх кучею різної інформації, спробую викласти все коротко.
Отже, з чим потрібно визначитись для початку:
- Штат в якому збираєтесь реєструвати компанії. Тут декілька варіантів, але найбільш поширені це Wyoming та Deleware. Оба штати доволі «дружні» в плані податків, я вибрав для себе Wyoming, але для ІТ компаній рекомендую все ж таки Deleware.
- Форму компанії. Тут у нас 2 варіанти або ТОВ (LLC) або Corporation. В інтернеті є куча інформації про різниці між цими двома типами, але для ІТ, варіант очевидний — корпорація (якщо плануєте маштабування і залучення інвестиції, в корпорації це зробити значно простіше). У мене консалтинговий бізнес, я не збираюсь його продавати та вирішив все зробити максимально просто, тому я вирішив зупинитись на LLC.
Коли з першими
- Обираємо найменування;
- Вибираємо Registered Agent. Registered Agent- це юридична або в деяких випадках фізична особа, яка буде подавати за вас реєстраційні документи, отримувати та опрацьовувати вхідну кореспонденцію. Вони також надають юридичну адресу. Вартість Registered Agent варіюється від 50 до 300 дол. у рік, в залежності від штату реєстрації. Оскільки я реєструвався у Вайомінг я вибрав www.wyregisteredagent.net як агента. У них вартість обслуговування 50 дол. в рік. Для Deleware рекомендую NorthWest www.northwestregisteredagent.com
- В момент реєстрації власного Аккаунту (кабінету) у Registered Agent, вам потрібно буде ввести найменування компанії, свої дані (ПІП, паспортні дані, адресу реєстрації), дані про власника компанії (тут знову ж таки ваша інфо). На цьому етапі ви також вибираєте, які послуги буде надавати вам Registered Agent. Те що вам потрібно вибрати: реєстрація компанії, юридична адреса, EIN (податковий номер, Employer Identification Number, про нього буду також окремо). Після цього проводити оплату. За ці 3 послуги я заплатив $150.
Окремо вам потрібно заплатити державний збір за реєстрації, він також варіюється від 100 до ... (не знаю скільки) в залежності від штату реєстрації. Я заплатив 100. Потім, у вас з’явиться доступ до власного кабінету і саме в ньому ви будете бачити статус послуги. У моєму випадку компанія була зареєстрована на 2 банківський день.
- Наступний крок — відкриття банківського рахунку, подумав я собі, але ні. Спочатку вам потрібно отримати EIN, про який я писав раніше. Для його отримання потрібно подати відповідну заяву. Це може зробити ваш Registered Agent. І в момент реєстрації на сайті у Агента, я вказав що саме вони мені це мають зробити, але тільки пізніше я дізнався, що вони його роблять за 8 тижнів :о!!! Є багато компаній, які також зможуть допомогти вам в цьому, але і у них терміни не кращі. Якщо у вас є куча часу — тоді просто чекайте, доки ваш Агент зробить все за вас, але у мене часу не було. тому я вирішив якось прискорити цей процес.
- Цей крок тільки для тих, хто сам буде намагатись отримати EIN. Тут вам може допомогти сайт IRS (американська податкова) — www.irs.gov/...d/how-to-apply-for-an-ein.
Якщо говорити коротко, для того щоб отримати EIN потрібно подати заяву за формою SS-4 www.irs.gov/pub/irs-pdf/fss4.pdf і відправити його в податкову (тільки в електронному виді вона нажаль не подається). Для його заповнення, можете пошукати інфо в неті, для прикладу відео www.youtube.com/watch?v=lLIwTYpJuyY
Після того як я заповнив цю форму, я зателефонував на службу підтримки в IRS за номером
- Відкриття банківського рахунку. Тільки після того як ви отримав EIN у вас буде можливість спробувати відкрити рахунок. Якщо ви не плануєте в США, у вас варіантів не так багато, на момент відкриття мною рахунку, тільки 1 банк робив це в режимі онлайн, всі інші вимагали фізичної присутності. Mercury (mercury.com) — це той банк, який вам допоможе. Загружаєте свою інформацію і нформацію про компанію і чекаєте на вирифікацію. Через тиждень — банківський рахунок відкрито і ви можете починати працювати.
Щорічні витрати:
50-400 дол. США на рік — послуги Registered Agent- Franchise Tax — податок за право ведення бізнесу в певному штаті. Навіть якщо ви нічого не робили, вам все рівно потрібно подати декларацію та заплатити податок (сума податку від 50 дол. на рік для пустих кампаній і в залежності від активів сума може досягати $$$).
- Податок на прибуток платиться також раз в рік, його розмір залежить від суми доходу.
На справді, все було досить просто (крім отримання EIN, але якщо є час, за вас за пару десятків доларів все зробить Registered Agent)
105 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів