Який шлях обрати молодому embedded інженеру?
Вітаю усіх!
Я junior ембедер вже з майже двома роками досвіду. Практично весь цей час я писав на С під малі контроллери та трохи плюсів. Все було начебто нормально, але якось останнім часом почав замислюватись по своє майбутнє.
Чи є у С майбутнє?
Я розумію, що не хочу завжди гратися з CMSIS або халом на low power девайсах. А, наприклад, для більш дорослих Армів вже радять тільки плюси. Та й все стає більш потужним, оптимізувати байти потрібно менше.Світ ембедед безмежний: є малі контролери, є великі, є embedded linux і купа іншого...
Власне питання:
Продивляюсь зараз вакансії і десь 80% це С++. Бо більша частина C/C++ це плюси та глобал лоджик з аутомотів (Що також цікаво).
Куди краще дивитися:
1) С є С. Чисто класичний шлях, але бачу, що такий підхід починає вмирати через занадто довгий час розробки. На чомусь більш потужному вже намагаються не використовувати.
2) С++. Використовувати на малих камінцях спірно, хоча мабудь і туди залізуть скоро. Але усюди де вже стоять м’які операціні системи, там вже використовують плюси, що є дійсно виправданим.
3) RUST. У кожному треді прилітають растомани та кричать, то це єдине майбутнє. Добре, тоді поясніть чому.
Власне, чи добре у більш комплексному firmware, чи краще понурюватися у С. Чи є у нього майбутнє та де більше грошей дають? :-)
p.s щодо грошей. Світчитись не планую. Бекенд та фронтентд не цікаво.
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів